Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Szilveszter Portugáliában
422.000 Ft
/fő repülőjeggyel
2021.12.29. - 2022.01.03.
Utazás:

utazás közvetlen repülőjárattal

Elhelyezés:

szállás Coimbrában 3*-os, Lisszabonban 4 * szállodában 

Ellátás:

reggeli, 1 vacsora

Utazás:

utazás közvetlen repülőjárattal

Elhelyezés:

szállás Coimbrában 3*-os, Lisszabonban 4 * szállodában 

Ellátás:

reggeli, 1 vacsora

Miért ez az út?

Óévbúcsúztató az Atlanti-óceán partján, a műemlékekben gazdag, modernül lüktető városban, Liszabonban. Kirándulások Közép- Portugália UNESCO Világörökségi városaiba.

 

Szilveszteri program

Unesco Világörökségi helyszinek

Max. 20 fős csoport

Részletes program

1. nap Budapest – Lisszabon 

Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren a délutáni órákban. Érkezés Lisszabonba a késő esti órákban, majd transzfer a szállodába. 

Szállás: Hotel Jupiter 4*

2. nap Sintra - Cabo da Roca- Cascais

Reggeli után utazás Sintrába. Sintra az elvarázsolt kastélyok városa, ahol mesebeli paloták, buja kertek várják a turistát. Sintra és környéke 1995-óta az UNESCO  kulturális világörökség része. Rövid séta a városban, majd megtekintjük Sintra leghíresebb látnivalóját, a Királyi palotát.
Továbbutazás Cabo da Roca-hoz, Európa legnyugatibb pontjához. Miután a magas sziklákról  megcsodáltuk a végtelen óceánt, a hajdani kis halászfaluból kinőtt, felkapott üdülőhelyre, Cascaisba utazunk, ahol bebarangoljuk a hangulatos várost és teszünk egy sétát a tengerparton, majd újra lisszaboni szállodánk felé vesszük az irányt! Este szabad program.

3. nap Lisszabon

Reggeli után először autóbusszal fedezzük fel a gyönyörű, mediterrán metropoliszt, amely 1255 óta Portugália fővárosa. Először a Belém-negyedbe utazunk. Itt megtekintjük a híres Belém tornyot (Torre de Belém), a Felfedezések emlékművét (Podrao dos Descobrimentos), majd a Jeromos Kolostort (Monasteiro dos Jeronimos). Aztán átmegyünk az Április 25. hídon, és megállunk a híd lábánál álló hatalmas Krisztus szobornál. Innen a városközpontba buszozunk és a Kereskedelmi térnél az óváros gyalogos felfedezésére indulunk. Felfedezzük az Alfama-negyed zegzugos utcáit, és megcsodáljuk a gyönyörű azulejos fali csempéit, melyek sok ház falát díszítik. Városnézésünket a Rossio téren fejezünk be. A nap hátralévő részében szabadprogram. A szállodába mindenki egyénileg utazik vissza. 

Este fakultatív gálavacsora a szállodában, majd séta a Praca do Commérciora, a Kereskedők terére, ahol éjfélkor, a Tejo folyó fölötti eget pompás színekkel megfestő, varázslatos tűzijátékkal búcsúzunk a 2021-es évtől.

4. nap: Lisszabon

Délelőtt kipihenjük az előző nap „fáradalmait”, majd délután lehetőséget adunk a főváros egyik legérdekesebb helyének felfedezésére: Elmetrózunk a Tejo folyó torkolatánál lévő modern szabadidős parkig, a Nemzetek Parkjáig, ahol a vízparton egy 1 km hosszú kötélpályás telekabin közlekedik a folyó és az ég között. Innen tökéletes rálátásunk nyílik a 17,2 km hosszú Vasco de Gama hídra, mely Európa leghosszabb hídja!

5. nap: Lisszabon – Óbidos – Alcobaca – Batalha – Coimbra

Reggeli után utazás Óbidosba. A középkori falak övezte, bástyákkal, macskaköves szűk utcákkal teli város  Portugália leghangulatosabb városa. Egy órás séta a városban kávézással. 
Óbidosból  Alcobacaba utazunk tovább. Megtekintjük a 12. században, Alfonz király által alapított monumentális Santa Maria kolostort, mely1989 óta része az UNESCO Világörökségének. Délután érkezünk Batalhaba. Itt található Portugália legszebb angol gótikus kolostora és temploma, a Győzelmes Szűz Mária templom, amely 1983-óta az Unesco Világörökség része. A templom külön érdekessége a befejezetlen kápolna, melynek legszebb része a 15 méter magas és 7 méter széles kapuzat.
Kora este érkezünk Coimbrába. A szállás elfoglalása után vacsora a szállodában, majd szabadprogram. 

6. nap : Coimbra - Fatima - Tomar - Lisszabon 

A délelőtti órákban (szigorú időpont egyeztetéssel) az egyetemi barokk könyvtárba látogatunk, ahol közel 300 ezer kötetet őriznek. Megtekintjük a falakat díszítő híres azulejos csempéket, majd a Szent Mihály kápolnát.
Coimbrából Fatimába utazunk tovább. Fatima, mely Európa egyik legjelentősebb zarándokhelye, Mária kegyhely. Fatima minden hívőnek és ateistának egyaránt egy érdekes város. A leírás szerint 1917. május 13.-án volt az első jelenés, és október 13.-án a nap csoda.  Itt jelent meg a Szűzanya a három pásztor (két lány egy fiú) előtt. Megtekintjük a csodálatos teret, amely nagyobb, mint a római Szent Péter tér, és amelyet évente több mint 7 millió látogató keres fel.
A Nosa-Senhora-do-Rosário bazilika megtekintése után érkezünk Tomárba, amely a Nabao folyó partján terül el. Tomar Portugália egyik történelmi gyöngyszeme és leglátványosabb helyszíne. Megtekintjük a Convento de Cristoa, Krisztus-rendi lovagok egykori várát és kolostorát, amely Portugália legnagyobb épület együttese. A 12. században épült hét belső kerengőjéből hat ma is látogatható. Az épületek 1983 óta az UNESCO Világörökség része. A program után este érkezünk a Lisszaboni repülőtérre, ahonnan közvetlen járattal Budapestre utazunk. (érkezés a 7. napon hajnal 02.30-kor)

UNESCO Világörökségi helyszinek:
 • Alcobaca – Santa Maria kolostor
 • Batalha - Szűz Mária templom
 • Coimbra – Egyetem
 • Tomar: Krisztus kolostor
 • Lisszabon – Jeromos-rendiek kolostora és a Belém-torony
 • Sintra – a város és környéke

 A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

 

Fakultatív programok

Fakultatív gálavacsora italfogyasztással: 60 000 Ft / fő, 12 éves korig: 30 000 Ft

További információk

Várható menetrend (Wizzair)

Budapest - Lisszabon 18:45 - 21:40

Lisszabon - Budapest 21:50-02:30 (figyelem: a 7. nap hajnalban érkezik)

 

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2021.12.29. - 2022.01.03.
6 nap / 5 éj
422 000 Ft
Foglalás

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • repülőjegyet illetékkel, 1 kis kézipoggyásszal (melynek értéke kb. 80 000 Ft)
 • 1 éjszaka Coimbraban 3*-os szállodában, kétágyas szobában
 • 5 éjszaka Lisszabon belvárosában 4*-os szállodában kétágyas szobában
 • reggelis ellátás, 1 vacsora
 • autóbusz közlekedés a program szerint
 • magyar nyelvű idegenvezető
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • útlemondási biztosítás 2,2% vagy
  választható COVID-19 fedezettel 4%
 • idegenforgalmi adó 
  kb.12 EUR (helyszínen fizetendő)

Egyéb költségek:

 • BBP utasbiztosítás (Aegon)
  - Basic: 590 Ft/fő/nap
  - Extra: 790 Ft/fő/nap
  - Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap
 • Egyágyas felár
  92 500 Ft
 • Wizz Priority 1 db 10 kg-s kézipoggyásszal
  25 000 Ft
 • Feladható 10 kg-s poggyász
  25 000 Ft
 • Feladható 20 kg-s poggyász
  33 500 Ft
 • Fakultatív szilveszteri gálavacsora
  60 000 Ft
 • Várható belépők
  kb. 65 EUR
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Gyurgyovits Éva
+36 (1) 354 3994
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Az út idegenvezetője

Dani Gabriella

 dani_gabi.jpg

„Quem não viu Lisboa, não viu coisa boa” Ki Lisszabonban még nem lépett, nem látott igazán szépet!”  (népszerű portugál mondás)

Úgy tartják, Lisszabonban élni mindig szerencse volt, kivéve persze a pusztító földrengés napját 1755-ben.

Nincs még egy olyan európai főváros, amihez a hét dombra épült festői látványt nyújtó Lisszabont hasonlítani tudnám. Igazi, ízig-vérig mediterrán város. Nyüzsgő, életteli, barátságos, modern, de mégis hagyománytisztelő. A kávézókkal, éttermekkel teli városnegyedek gyönyörű csempékkel borított házfalak azonnal elbűvöli az idelátogatót, a kellemes időjárásról nem is beszélve.

Portugália nekem szerelem volt első látásra.  „Kapcsolatunk” több mint  öt éve kezdődött, azóta is töretlen, sőt, évről évre mélyül. Portugál földre lépve tudtam, „otthon vagyok”, hazaérkeztem.  

A végtelen óceán, a vadregényes táj, a pompás építészet, a dicső régmúlt és a jelen együttélése, a portugál konyha változatossága, az itt élők kedvessége, a mindent elárasztó végtelen nyugalom azonnal rabul ejtett. Akkor és ott éreztem, tudtam, Portugália minden szegletébe el akarok jutni.  Az elmúlt években keresztül-kasul beutaztam az országot, 2014-ben és 2015-ben gyalog is bejártam Észak-Portugália bizonyos részeit a Szent Jakab Zarándokút - Caminho Central Português de Santiago és Caminho Português da Costa- két szakaszán.

<

4 nap / 3 éj
tetszőleges időpont


195.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont


115.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2021.12.29. - 01.02.


389.000 Ft/főtől