Telefon: +36 1 354 3990

Email: info@1000ut.hu

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Közép-Portugália világörökségei
óceánparti nyaralással
 
179 900 Ft-tól
/fő+repülőjegy, reggelivel
2018 július 21.
 
Utazás:

repülővel

Elhelyezés:

5 éjszaka Figueira da Fozban, 4*-os óceánparti szállodában reggelivel, 1 éjszaka Lisszabonban 4*-os szállodában reggelivel, 

Ellátás:

reggeli, 1 alkalommal vacsora (7. napon)

Utazás:

repülővel

Elhelyezés:

5 éjszaka Figueira da Fozban, 4*-os óceánparti szállodában reggelivel, 1 éjszaka Lisszabonban 4*-os szállodában reggelivel, 

Ellátás:

reggeli, 1 alkalommal vacsora (7. napon)

Miért ez az út?

 

kulturális látnivalók

 

Unesco világörökségi helyszínek

óceánparti nyaralás

Részletes program

1. nap Budapest – Lisszabon – Tomar - Coimbra

Elutazás Budapestről a Tap légitársaság közvetlen járatával 05:50 h-kor. Érkezés Lisszabonba 08:35 h-kor, majd Közép-Portugália felfedezésére indulunk. Első állomásunk Tomar, Portugália egyik történelmi gyöngyszeme és leglátványosabb helyszíne.  Megtekintjük a Convento de Cristoa, Krisztus-rendi lovagok egykori várát és kolostorát, amely Portugália legnagyobb épület együttese. A 12. században épült hét belső kerengőjéből, hat ma is látogatható.
Innen Coimbrába, az ősi egyetemi városba utazunk tovább. Sétálunk a 13. században épült, első portugál egyetem falain belül, megtekintjük a dísztermet, a Szent Mihály kápolnát, a Kecske-tornyot és a barokk könyvtárat. Ezután Portugália legszebb román stílusú épületéhez, a 12. században épült Püspöki Székesegyházhoz látogatunk. Délután, ha időnk engedi, fakultatív hajókirándulás a Mondego folyón, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a városra. Kora este érkezünk Figueira da Fozba a Hotel Mercur Figueira da Foz 4* óceánparti szállásunkra, ahol 5 éjszakát töltünk el.

2. nap Szabadnap - pihenés a homokos óceánparton.
3. nap Szabadnap – pihenés az óceánparton vagy fakultatív kirándulás: Fatima - Batalha – Alcobaca (210 km)

Reggeli után Batalhaba utazunk, itt található Portugália legszebb angol gótikus kolostora és temploma, a Győzelmes Szűz Mária templom, melynek külön érdekessége a befejezetlen kápolna, a 15 méter magas és 7 méter széles kapuzattal. Ezután rövid időre megállunk Alcobacaban. Megtekintjük a 12. században, Alfonz király által alapított Santa Maria kolostort. Innen Fatimaba utazunk tovább, amely Európa egyik legjelentősebb zarándokhelye, Mária kegyhely. Fatima minden hívőnek és ateistának egyaránt egy érdekes város. A leírás szerint 1917. október 13.-án itt jelent meg a Szűzanya a három pásztorlány előtt. Megtekintjük a csodálatos teret, amely nagyobb, mint a római Szent Péter tér, majd a Nosa-Senhora-do-Rosário bazilikát.

4. -5. nap Szabadnap - pihenés az óceánparton.
6. nap             Óbidos –  Sintra – Cabo da Roca  - Lisszabon (250 km)

Reggel elhagyjuk óceánparti szállásunkat, hogy Portugália másik arcát is megismerhessük.  Délelőtt érkezünk Óbidosba. A középkori falak övezte, bástyákkal, macskaköves szűk utcákkal, városfallal körülvett város  Portugália egyik leghangulatosabb, legromantikusabb városa. Sétálunk a szűk utcákon, megcsodáljuk az Igreja Santa Maria templomot, a csodálatos 17. századi kék-fehér azulejo csempékkel. Elsétálunk a régi piactérre, ahol helyi kézműves termékeket árulnak. Itt megkóstolhatjuk a híres Opidus-i cseresznye likőrt (ginginha).
Délután érkezünk Sintrába az elvarázsolt kastélyok városába, ahol mesebeli paloták, buja kertek várják a turistát. Sétánk során megtekintjük a két királyi palotát, a sziklaszirten épült Palacio Nacional da Pena gótikus palotát, valamint a tölcséres tornyáról híres, grandiózus Sintra palotát. Délután érkezünk Cabo da Rocahoz, az európai szárazföld legnyugatibb pontjához.  A 140 m magasan, a tenger fölé emelkedő szirten egy világítótorony található, amely a turisták kedvelt helye. E helyről írta Camoes, a reneszánsz költő: „Ahol a Föld véget ér és a tenger kezdődik”.  Ezt követően rövid időre megállunk Estorilban. Sétálunk a promenádon, megtekintjük az 1640-ben épült erődöt, végül ellátogatunk a Colégio Vila Ramuntchoba, Horthy Miklós utolsó lakhelyére. Szállás Lisszabon belvárosában a Hotel Olissippo Marques da Sá **** szállodában.

7. nap Lisszabon

Reggeli után gyalogosan fedezzük fel ezt a gyönyörű, mediterrán metropoliszt, amely 1255 óta Portugália fővárosa. Legfőbb látnivalói a Szent György vár, a Belém torony, a Szent Jeromos kolostor, amely Vasco da Gamma hajósnak állít emléket és egyben Lisszabon legszebb épülete. Az Április 25. híd a felfedezők emlékművét és a legrégibb városrészt, az Alfama-negyed zegzugos utcáit köti össze. Sétánk során megcsodáljuk a gyönyörű azulejos fali csempéket, melyek sok ház falát díszítik.  Délután egyénileg folytahatjuk a város rejtett értékeinek felefedezését. Utazzunk a híres lisszaboni villamossal is, amely könnyedén kúszik fel a meredek emelkedőkön.
Este egy közös  búcsú vacsora a szállodában, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás a Tap légitársaság menetrendszerinti járatával. Érkezés Budapestre hajnalban, 05:30 h-kor.

UNESCO Világörökségi helyszínek:
 • Jeromos-rendiek kolostora és a Torre de Belém Lisszabonban   (kulturális/1983) 
 • Batalha-kolostor (kulturális/1983) 
 • Tomari Krisztus-kolostor   (kulturális/1983) 
 • Alcobaça-kolostor (kulturális/1989) 
 • Sintra kultúrtáj (kulturális/1995) 
 • Coimbra egyetem (kulturális/2013)
Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 5 éjszaka Figueira da Fozban, a Hotel Mercure 4*-os ócenparti szállodában reggelivel
 • 1 éjszaka Lisszabonban 4*-os szállodában reggelivel
 • 1 vacsora a 7. napon
 • autóbusz közlekedést
 • magyar idegenvezetőt
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • Repülőjegy Budapest-Lisszabon (TAP) illetékkel, kézipoggyásszal és 1 db 23 kg-os poggyásszal
  98.000 Ft/fő
 • idegenforgalmi adó
  14 Eur/fő, helyszinen fizetendő
 • útlemondási biztositás
  1,5%

Egyéb költségek:

 • Óceánra néző szoba felár
  18.000 Ft/fő
 • Egy ágyas felár: 
  75.000 Ft/fő
 • BBP biztosítás
  565 Ft/fő/naptól
 • fakultatív vacsora (1-5 napokra)
  35.000 Ft/fő
 • fakultatív kirándulás (3. nap)
  12.500 Ft/fő
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Zsila Sándor
+36 (1) 301 4998
Bordás-Donkó Anikó
+36 (1) 207 8223
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Kapcsolódó magazin