Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Közép-Portugália kincsei
óceánparti nyaralással
 
335 000 Ft-tól
/fő, repülőjeggyel
2020 július 4-11.
 
Utazás:

repülővel

Elhelyezés:

4*-os szállodában reggelivel

Ellátás:

reggeli

Utazás:

repülővel

Elhelyezés:

4*-os szállodában reggelivel

Ellátás:

reggeli

Miért ez az út?

 

kulturális látnivalók

 

Unesco világörökségi helyszínek

óceánparti nyaralás

Részletes program

1. nap: Budapest – Lisszabon – Fatima – Tomar - Nazaré

Elutazás Budapestről 05:45-kor a TAP légitársaság közvetlen járatával. Érkezés Lisszabonba 08:25-kor, majd Közép-Portugália felfedezésére indulunk. Első állomásunk Fatima, mely Európa egyik legjelentősebb zarándokhelye. Fatima misztikus hely minden hívőnek és ateistának egyaránt. A leírás szerint 1917. május 13-án volt az első „Mária jelenés”. Itt jelent meg a Szűzanya a három pásztor előtt. Megtekintjük a csodálatos teret, amely nagyobb, mint a római Szent Péter tér. A Nosa-Senhora-do-Rosário bazilika megtekintése után érkezünk Tomárba, Portugália egyik leglátványosabb helyszínére. Megtekintjük a Krisztus-rendi lovagok egykori várát és kolostorát, amely Portugália legnagyobb épület együttese. A 12. században épült hét kerengőjéből hat ma is látogatható. Tomarból Portugália egyik legvarázslatosabb halászfalujába, Nazaréba érkezünk, melynek lélekszáma nyáron megsokszorozódik. A bájos településnek különleges atmoszférája van, mert az ide látogató úgy érzi, a múltba csöppen. Ez tükröződik az épületeken és a helyiek öltözködésén, és mégis: a népszerű üdülőhely pezsgő éjszakai életéről is ismert. Szállás Nazaréban (5 éj). Hotel: Praia Hotel 4*

2. nap: Nazaré

Szabadnap, pihenés az óceánparton. Tipp: Kapaszkodjunk fel siklóval a magas sziklákon elterülő régi városrészre, a Sítio-ra, ahonnan csodás kilátás nyílik Nazaréra. Nézzük meg a 12. századi Capela di Memoria bájos kis kápolnát, ahol a legenda szerint egykoron Vasco de Gama, a híres felfedező is hálát adott az Indiából való sikeres visszatéréséért.

3. nap: Fakultatív kirándulás: Alcobaca - Batalha - Coimbra

Reggeli után fakultatív kirándulás következik: Alcobacaba indulunk, ahol megtekintjük a 12. században, Alfonz király által alapított monumentális Santa Maria kolostort. Következő állomásunk Batalha. Itt található Portugália legszebb angol gótikus kolostora és temploma, a Győzelmes Szűz Mária templom. Az épület külön érdekessége a befejezetlen kápolna, a 15 méter magas és 7 méter széles kapuzattal. Ezt követően Coimbrába, az ősi egyetemi városba utazunk. Sétálunk a 13. században épült, első portugál egyetem falain belül, megtekintjük a dísztermet, a falakat díszítő híres azulejos csempéket, a Szent Mihály kápolnát, és a barokk könyvtárat, ahol közel 300.000 kötetet őriznek. Elsétálunk a közelben található Sé Nova székesegyházhoz és a Sé Velhohoz. Este visszatérés szállásunkra.

4-5. nap: Nazaré

Szabadnap, pihenés az óceánparton.

6. nap: Óbidos – Sintra –Cabo da Roca - Lisszabon

Kicsekkolás utánÓbidosba utazunk. A középkori falak övezte, bástyákkal és macskaköves szűk utcákkal teli város Portugália leghangulatosabb városa. Ezután irány Sintra, az elvarázsolt kastélyok városa, ahol mesebeli paloták és buja kertek várják a turistát. Sétánk során megtekintjük a tölcséres tornyáról híres, grandiózus Sintra palotát, majd érintjük Európa legnyugatibb pontját, a lélegzetelállító Cabo da Roca-t. Este érkezünk Lisszabonba. Szállás a belvárosban. (1 éj) Hotel: Olissippo Marques de Sá 4*

7-8. nap: Lisszabon

Ezen a napon felfedezzük Lisszabont, a gyönyörű, mediterrán metropoliszt, amely 1255 óta Portugália fővárosa. Először a Belém-negyedbe utazunk autóbusszal. Itt megtekintjük a híres Belém tornyot (Torre de Belém), a Felfedezések emlékművét (Podrao dos Descobrimentos), majd a Jeromos Kolostort (Monasteiro dos Jeronimos). Aztán átmegyünk az Április 25. hídon, és megállunk a híd lábánál álló hatalmas Krisztus szobornál. Innen a városközpontba buszozunk és a Kereskedelmi térnél az óváros gyalogos felfedezésére indulunk. Felfedezzük az Alfama-negyed zegzugos utcáit, és megcsodáljuk a gyönyörű azulejos fali csempéit, melyek sok ház falát díszítik. Városnézésünket a Rossio téren fejezünk be. Ezt követően szabadidő: további lehetőség Lisszabon aprólékos felfedezésére egyénileg. A város még számos látnivalót tartogat. Vegyük át a város lüktetését! Sétáljunk le a tengerpartra, élvezzük az óceán szelét  vagy csodáljuk meg az impozáns tereket, épületeket!  Felszállhatunk a híres lisszaboni villamosra, amely könnyedén kúszik fel a meredek emelkedőkön. A villamosból a város egy másik arcát is megismerhetjük. Térjünk be egy hangulatos kávézóba! Este mindenki egyénileg tér vissza a szállodába, ahonnan a csomagok felvétele után transzfer a repülőtérre. Indulás másnap 00:25-kor Budapestre a TAP közvetlen menetrend szerinti járatával.

 
UNESCO Világörökségi helyszínek:
 • Jeromos-rendiek kolostora és a Torre de Belém Lisszabonban   (kulturális/1983) 
 • Batalha-kolostor (kulturális/1983) 
 • Tomari Krisztus-kolostor   (kulturális/1983) 
 • Alcobaça-kolostor (kulturális/1989) 
 • Sintra kultúrtáj (kulturális/1995) 
 • Coimbra egyetem (kulturális/2013)

További információk

Várható menetrend:

Légitársaság: TAP
Oda: Budapest - Lisszabon:  05:40 - 08.20 óra

Vissza: Lisszabon - Budapest: 23:15 - 04:50 óra (+1)

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • Repülőjegy a Budapest-Lisszabon-Budapest útvonalon (TAP) illetékkel, kézipoggyásszal és 1 db 23 kg-os poggyásszal, melynek értéke  kb 115 000 Ft/fő
 • 5 éjszaka Nazaréban, 4*-os szállodában reggelivel (oldalról óceánra néző szobák)
 • 1 éjszaka Lisszabonban, 4*-os szállodában reggelivel
 • autóbusz közlekedést
 • magyar idegenvezetőt
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő)
  14 Eur/fő
 • útlemondási biztositás
  1,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egy ágyas felár: 
  95.000 Ft/fő
 • BBP biztosítás
 • fakultatív kirándulás (3. nap)
  19.000 Ft/fő (ár min. 10 fő esetén)
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Kovács Andrea
+36 (1) 301 4990
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az út idegenvezetője

Dani Gabriella

dani_gabi.jpg

„Quem não viu Lisboa, não viu coisa boa” Ki Lisszabonban még nem lépett, nem látott igazán szépet!”  (népszerű portugál mondás)

Úgy tartják, Lisszabonban élni mindig szerencse volt, kivéve persze a pusztító földrengés napját 1755-ben.

Nincs még egy olyan európai főváros, amihez a hét dombra épült festői látványt nyújtó Lisszabont hasonlítani tudnám. Igazi, ízig-vérig mediterrán város. Nyüzsgő, életteli, barátságos, modern, de mégis hagyománytisztelő. A kávézókkal, éttermekkel teli városnegyedek gyönyörű csempékkel borított házfalak azonnal elbűvöli az idelátogatót, a kellemes időjárásról nem is beszélve.

Portugália nekem szerelem volt első látásra.  „Kapcsolatunk” több mint  öt éve kezdődött, azóta is töretlen, sőt, évről évre mélyül. Portugál földre lépve tudtam, „otthon vagyok”, hazaérkeztem.  

A végtelen óceán, a vadregényes táj, a pompás építészet, a dicső régmúlt és a jelen együttélése, a portugál konyha változatossága, az itt élők kedvessége, a mindent elárasztó végtelen nyugalom azonnal rabul ejtett. Akkor és ott éreztem, tudtam, Portugália minden szegletébe el akarok jutni.  Az elmúlt években keresztül-kasul beutaztam az országot, 2014-ben és 2015-ben gyalog is bejártam Észak-Portugália bizonyos részeit a Szent Jakab Zarándokút - Caminho Central Português de Santiago és Caminho Português da Costa- két szakaszán.

 

7 nap / 6 éj
2020.08.17. - 08.23.


229.990 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont


157.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont


396.000 Ft/főtől
bezárás

 

 

 

 

  Hova utazhatunk karantén nélkül? 

 

Kedves Utasaink!

Amennyiben szeretne külföldön pihenni és hátrahagyni a szürke hétköznapokat, mi megmutatjuk hova utazhat korlátok nélkül. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahová teszt és karantén nélkül elutazhatnak, illetve a részletekre kattintva további információkat olvashatnak az egyes országokról.

RÉSZLETEK