Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Kalandozások az Azori-szigeteken
lisszaboni városnézéssel
 
369 500 Ft
/fő + repülőjegy
2019 június 1-9.
 
Utazás:

repülővel
a TAP és Sata légitársaságok menetrendszerinti járataival

Elhelyezés:

4*-os szállodákban kétágyas fürdöszobás szobákban

Ellátás:

reggeli

Utazás:

repülővel
a TAP és Sata légitársaságok menetrendszerinti járataival

Elhelyezés:

4*-os szállodákban kétágyas fürdöszobás szobákban

Ellátás:

reggeli

Miért ez az út?

Kultúrális látnivalók

Magyar csoportkísérő

UNESCO világörökségek

Természeti látnivalók

 

garantált indulás!

Részletes program

1. nap: Budapest – Lisszabon - Ponta Delgada

Elutazás Budapestről 05:40-kor a TAP légitársaság közvetlen járatával. Érkezés Lisszabonba 08:25-kor, majd először autóbusszal fedezzük fel a gyönyörű, mediterrán metropoliszt, amely 1255 óta Portugália fővárosa.  Először a Belém-negyedbe utazunk. Itt megtekintjük a híres Belém tornyot (Torre de Belém), a Felfedezések emlékművét (Podrao dos Descobrimentos), majd a Jeromos Kolostort (Monasterio dos Jeronimos). Aztán átmegyünk az Április 25. hídon, és megállunk a híd lábánál álló hatalmas Krisztus szobornál. Innen a városközpontba buszozunk egészen a Rossio-térig, majd gyalogosan fedezzük fel az óvárost. Felkeressük az Alfama-negyed zegzugos utcáit, megcsodáljuk a gyönyörű azulejos fali csempéit, melyek sok ház falát díszítik, valamint a Sé katedrálist-t, és a Santo Antonio templomot. Délután visszaindulunk a repülőtérre, majd továbbrepülünk Sao Miguel szigetére. Érkezés Ponta Delgádára 20:25-kor. Szállás elfoglalása. ( 5 éjszaka ). Szállás: Hotel Grand Acores Atlantico 4*. Hotel Grand Acores Atlantico 4*

2. nap: Ponta Delgada

Reggeli után gyalogos városnézés Sao Miguel fővárosában. Séta a kolonialista időket idéző hangulatos óvárosban, a Forte de Sao Brastól a főtéren át a Sao Pedro templomig, majd az óceánparti promenádon. Ismerkedés a portugál világ jellemző részleteivel: a virágmintás kockakő járdákkal, az azulejo felületekkel, a vulkáni kőzetből épült, fehérre meszelt épületekkel és a kovácsolt vasakkal-virágpompával gazdagon díszített épületekkel, a világon egyedül csak a portugál világban megtalálható Mánuel-stílussal. Fakultatív ebéd lehetőség, majd szabad program a városban. Éj Sao Miguelen, Ponta Delgada-ban.

3. nap: Vila Franca do Campo – Furnas    

Délelőtt szigettúra autóbusszal: utazás a gondosan művelt, tiszta levegőjű és zöld növényzettel borított óceánparton, látogatás és rövid fényképezés a sziget első, történelmi fővárosában, Vila Franca do Campo-ban. Fényképezés a templomnál és egy kis séta, szabadidő a kikötőnél, hogy magunkba szívjuk a város hangulatát. Továbbutazás a vulkáni utóműködések birodalmába, Furnas körzetébe. Útközben lehetőségünk nyílik megállni olyan kilátópontoknál, ahonnan lélegzetelálló kilátásban gyönyörködhetünk a furnas-i tóra, majd séta és fényképezés aLagoa das Furnas (Furnas-i tó) mellett, ahol vulkáni utóműködésekkel is találkozhatunk: kénes kigőzölgések, iszapfortyogók között sétálhatunk. Itt lehetőségünk adódik megfigyelni a helyi jellegzetes étel, a „Cozido do Furnas” elkészítését: a szemünk láttára- egy hatalmas fazékban beássák a húsos egytáltelt a édes burgonyával, kukoricával és különféle zöldségekkel és helyi fűszerekkel együtt  a fortyogók mellé 2 méter mélyen a földbe, betemetik, és rábízzák a természet erőire. Ezt később meg is kóstolhatjuk. (fakultatív ebéd).

Sétálunk a híres Terra Nostra Park gyönyörű botanikus kertjében, ahol szabad idő függvényében megmártózhatunk a park vulkáni utóműködése által természetesen fűtött hatalmas, meleg medencéjében is. A program után visszatérünk szállásunkra. Éj Ponta Delgada-ban.

4. nap: Cha Gorreana – Ribeira Grande – Lagoa do Fogo – Caldeira Velha

Továbbutazás Gorreana-ba, ahol megtekintjük Európa egyetlen teaültetvényét. Látogatás a teaüzemben, ahol a szárítás, fermentálás, válogatás, csomagolás különböző műveleteit végzik. Ismerkedés a régi és a modern technológiákkal, majd tea kóstoló és vásárlási lehetőség. Ez után megállunk a sziget egyik legnagyobb városának, Ribeira Grande-nak centrumában, majd megcsodáljuk képeslapra illő nevezetességét, a különleges Ponte de Oito Arcos hidat. A program után egy olyan kilátóponthoz utazunk, ahonnan lélegzetelállító látvány tárul elénk: sziget egyik legnagyobb krátertava, a Lagoa da Fogo (Tűztó). Délután ellátogatunk a Caldeira Velha természeti parkba, ahol megtekintjük a festőien szép látványt nyújtó, szubtrópusi hangulatot árasztó buja, zöld növényzettel körülvett természetes termálmedencét, amelyet langyos vízű vízesés táplál. A feltöltődés után megnézünk egy helyi ananászültetvényt, ahol megismerkedhetünk az üvegházas műveléssel, a növény különleges fejlődésével, és a kétéves fejlődés különleges fázisaival. Éj Sao Miguelen, Ponta Delgada-ban.

5. nap: Sete Cidades

Reggeli után kirándulás Sao Miguel nyugati partvidékére, Sete Cidades-be. A különlegesen szép, érintetlen környezetben fekvő, kristálytiszta vizű krátertó megtekintése romantikus szerpentin után, majd érkezés a kettős tórendszerhez, a „kék” és „zöld” tó együtteséhez és a partjukon fekvő városba. Ismerkedés a portugál kolonializmus időszakában kialakult, és máig fennmaradt jellegzetes építészeti megoldásokkal, színekkel, formákkal épített házakkal. Rövid pihenő, majd folytatjuk utunkat: következő megálónk az Escalvado kilátó, ahonnan a magasból láthatjuk a nyugati partszakaszt és az óceánt.  Délután szabadidő a sziget fővárosában. Éj Sao Miguelen, Ponta Delgada-ban.

6. nap: Ponta Delgada – Horta – Capelinhos vulkán

Reggel kijelentkezünk a szállodánkból, még teszünk egy búcsú sétát a városban, majd transzfer a reptérre. Gépünk 13:40-kor száll fel, és 14:30-kor érkezik Hortába, Faial szigetére, ahol a sziget felfedezésére indulunk: megállunk az Espalamaca kilátónál, ahol Horta kikötőjének csodálatos látképe tárul elénk. Felkeressük a természetvédelmi területet: a hatalmas Caldeira krátert, majd a sziget legfőbb látnivalóját, a Capelinhos vulkánt. A vulkán érdekessége, hogy 1957-ben emelkedett ki a tengerből, és több, mint egy évig aktívan működött. Visszatérés Horta városába, bejelentkezés a hotelbe. Éj Faial szigetén, Horta-ban.
Szállás: Forte De Santa Cruz 4*. Hotel Forte De Santa Cruz 4*

7. nap: Horta – Pico szigete

Reggeli után áthajózunk Pico szigetére, ahol egész napos szigettúrán veszünk részt kisteherautóval vagy jeep-pel. Itt található Portugália legmagasabb csúcsa.(2351 m). Utunk során megtekintjük az UNESCO Világörökség részét képező szőlőültetvényeket, az elbűvölő, ikonikus, kis piros szélmalmot, a Gruta das Torres lávabarlangot, és a pico-i bortermelést bemutató múzeumot, ahol megkóstoljuk a helyi, egyedülálló, édes bort. A szigettúra után komppal visszatérünk Faial szigetére. Éj Horta-ban.

8-9. nap: Fakultatív bálnales – Horta –Lisszabon-Budapest

Reggel kijelentkezünk a hotelből. Szabad programként felfedezhetjük Horta városát. Akinek pedig kedve van, fakultatív programlehetőségként részt vehet egy életre szóló élményen: egy  kb 3-4 órás bálnalesen, melynek keretén belül angolul beszélő tengerbiológusok halradarok segítségével derítik fel a különböző delfin és bálnarajokat, és a különleges óceáni emlősöket közelről figyelhetjük meg. (A program időjárásfüggő!) Délután a csomagok felvétele után transzfer a repülőtérre, ahol 17:35-kor felszállunk a Lisszabonba tartó gépre. Érkezés Lisszabonba 21:00-kor, majd irány Budapest a másnap 00:20-kor induló géppel. Landolás hajnali 04:55-kor a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

 UNESCO Világörökségi helyszínek:
 • Lisszabon - Jeromos-rendiek kolostora és a Belém torony
 • Pico szigetének szőlőültetvényei

Fakultatív programok

Fakultatív bálna les : Jöjjön és legyen részese Ön is a világ legnagyobb állatának megigyelésében! A kb 3 órás programon , a megfelelő védőfelszerelésekkel a tengerbiológusok segítenek megérteni és megmutatni az életét ezeknek a csodás emlősöknek.

A program ára: 70 EUR/fő (időjárás függvényében és min 10 fő esetén)

 

További információk

A TAP légitársaság várható enetrendje:

Budapest-Lisszabon: 05:40-08:25

Lisszabon - Ponta Delgada: 19:00 - 20:25

Ponta Delgada - Horta: 13:40-14:30

Horta -Lisszabon: 17:35 - 21:00

Lisszabon-Budapest: 00:20 - 04:55

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2019.06.01. - 2019.06.09.
9 nap / 7 éj
369 500 Ft
Betelt

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a megadott szállást reggelis ellátással
 • a megadott programokat
 • a helyszíni közlekedést
 • helyi idegenvezetést a szigeteken
  a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • repülőjegy, személyenként 1 db kézipoggyásszal (max. 8 kg) és 1 db feladható bőrönddel (max. 23 kg):
  kb. 210 000 Ft
 • idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő):
  kb. 14 EUR
 • Belépők:
  kb 40 EUR
 • Útlemondási biztosítás (kötelező):
  1,5 %

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • egyágyas felár:
  126 000 Ft
 • vacsora felár:
  76 500 Ft
 • fakultatív bálnales (időjárás függvénye):
  70 EUR (min 10 fő esetén)
 • különleges fakultatív ebéd a 3.napon:
  8 500 Ft
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Bordás-Donkó Anikó
+36 (1) 207 8223
Zsila Sándor
+36 (1) 301 4998
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az út idegenvezetője

Dani Gabriella

dani_gabi.jpg

„Quem não viu Lisboa, não viu coisa boa” Ki Lisszabonban még nem lépett, nem látott igazán szépet!”  (népszerű portugál mondás)

Úgy tartják, Lisszabonban élni mindig szerencse volt, kivéve persze a pusztító földrengés napját 1755-ben.

Nincs még egy olyan európai főváros, amihez a hét dombra épült festői látványt nyújtó Lisszabont hasonlítani tudnám. Igazi, ízig-vérig mediterrán város. Nyüzsgő, életteli, barátságos, modern, de mégis hagyománytisztelő. A kávézókkal, éttermekkel teli városnegyedek gyönyörű csempékkel borított házfalak azonnal elbűvöli az idelátogatót, a kellemes időjárásról nem is beszélve.

Portugália nekem szerelem volt első látásra.  „Kapcsolatunk” több mint  öt éve kezdődött, azóta is töretlen, sőt, évről évre mélyül. Portugál földre lépve tudtam, „otthon vagyok”, hazaérkeztem.  

A végtelen óceán, a vadregényes táj, a pompás építészet, a dicső régmúlt és a jelen együttélése, a portugál konyha változatossága, az itt élők kedvessége, a mindent elárasztó végtelen nyugalom azonnal rabul ejtett. Akkor és ott éreztem, tudtam, Portugália minden szegletébe el akarok jutni.  Az elmúlt években keresztül-kasul beutaztam az országot, 2014-ben és 2015-ben gyalog is bejártam Észak-Portugália bizonyos részeit a Szent Jakab Zarándokút - Caminho Central Português de Santiago és Caminho Português da Costa- két szakaszán.