Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Kalandozások az Azori-szigeteken
lisszaboni városnézéssel
 
565 000 Ft
/fő, repülőjeggyel
2020 október 11 - 19.
 
Utazás:

menetrendszerinti repülővel

Elhelyezés:

4*-os szállodákban kétágyas fürdöszobás szobákban

Ellátás:

reggeli

Utazás:

menetrendszerinti repülővel

Elhelyezés:

4*-os szállodákban kétágyas fürdöszobás szobákban

Ellátás:

reggeli

Miért ez az út?

 

A 2021-es időpont és ár tájékoztató jellegű.

Kultúrális látnivalók

Magyar csoportkísérő

UNESCO világörökségek

Természeti látnivalók

 

Részletes program

1. nap: Budapest – Lisszabon - Ponta Delgada

Elutazás Budapestről menetrendszerinti járattal. Érkezés Lisszabonba a délutáni órákban, majd továbbrepülünk Sao Miguel szigetére. Érkezés Ponta Delgádára késő este. Szállás elfoglalása a városban. (4 éj). Szállás: Azoris Royal Garden ****

2. nap: Ponta Delgada

Reggeli után gyalogos városnézés Sao Miguel fővárosában. Séta a kolonialista időket idéző hangulatos óvárosban, a Forte de Sao Brastól a főtéren át a Sao Pedro templomig, majd az óceánparti promenádon. Ismerkedés a portugál világ jellemző részleteivel: a virágmintás kockakő járdákkal, az azulejo felületekkel, a vulkáni kőzetből épült, fehérre meszelt épületekkel és a kovácsolt vasakkal-virágpompával gazdagon díszített épületekkel, a világon egyedül csak a portugál világban megtalálható Mánuel-stílussal. Fakultatív ebéd lehetőség, majd szabad program a városban. Éj Sao Miguelen, Ponta Delgada-ban.

3. nap: Vila Franca do Campo – Furnas  - Cha Gorreana  

Délelőtt szigettúra autóbusszal: utazás a gondosan művelt, tiszta levegőjű és zöld növényzettel borított óceánparton, látogatás és rövid fényképezés a sziget első, történelmi fővárosában, Vila Franca do Campo-ban. Fényképezés a templomnál és egy kis séta, szabadidő a kikötőnél, hogy magunkba szívjuk a város hangulatát. Továbbutazás a vulkáni utóműködések birodalmába, Furnas körzetébe. Útközben lehetőségünk nyílik megállni olyan kilátópontoknál, ahonnan lélegzetelálló kilátásban gyönyörködhetünk a furnas-i tóra, majd séta és fényképezés aLagoa das Furnas (Furnas-i tó) mellett, ahol vulkáni utóműködésekkel is találkozhatunk: kénes kigőzölgések, iszapfortyogók között sétálhatunk. Itt lehetőségünk adódik megfigyelni egy helyi jellegzetes étel, a „Cozido do Furnas” elkészítését: kora reggel, egy hatalmas fazékban beássák a fortyogók mellé 2 méter mélyen a földbe a húsos egytálételt édes burgonyával, kukoricával, különféle zöldségekkel és helyi fűszerekkel együtt, betemetik, és rábízzák a természet erőire. Ezt később, a kora délutáni órákban a szemünk láttára kiássák,  és akár meg is kóstolhatjuk egy helyi étteremben tálalva, italokkal. (fakultatív, előre fizetendő ebéd!). Sétálunk a híres Terra Nostra Park gyönyörű botanikus kertjében, ahol szabad idő függvényében megmártózhatunk a park vulkáni utóműködése által természetesen fűtött hatalmas, meleg medencéjében is. Ez után továbbutazás Gorreana-ba, ahol megtekintjük Európa egyetlen teaültetvényét. Látogatás a teaüzemben, ahol a szárítás, fermentálás, válogatás, csomagolás különböző műveleteit végzik. Ismerkedés a régi és a modern technológiákkal, majd tea kóstoló és vásárlási lehetőség. A program után visszatérünk szállásunkra.

4. nap: Ribeira Grande – Lagoa do Fogo – Caldeira Velha

A napot a sziget egyik legnagyobb városának, Ribeira Grande-nak centrumában kezdjük, majd megcsodáljuk képeslapra illő nevezetességét, a különleges Ponte de Oito Arcos hidat. A program után egy olyan kilátóponthoz utazunk, ahonnan lélegzetelállító látvány tárul elénk: sziget egyik legnagyobb krátertava, a Lagoa da Fogo (Tűztó). Ez után ellátogatunk a Caldeira Velha természeti parkba, ahol megtekintjük a festőien szép látványt nyújtó, szubtrópusi hangulatot árasztó buja, zöld növényzettel körülvett természetes termálmedencét, amelyet langyos vízű vízesés táplál. A feltöltődés után egy csodaszép természetvédelmi területre indulunk, a Ribeira dos Caldeiroes Parkba, ahol kis ösvényeken át sétálgathatunk vízimalmok, vízesések, tavak, pálmafák és szép virágok között. A napot ezzel a programmal zárjuk.

5. nap: Fakultatív bálnales és Sete Cidades 

Reggeli után, akinek kedve van, fakultatív programlehetőségként részt vehet egy életre szóló élményen: egy  kb 3-4 órás bálna lesen, melynek keretén belül angolul beszélő tengerbiológusok halradarok segítségével derítik fel a különböző delfin és bálnarajokat, és a különleges óceáni emlősöket közelről figyelhetjük meg. (A program időjárásfüggő és idegenvezetőnk nincs a csoporttal a les alatt!) Délután kirándulás Sao Miguel nyugati partvidékére, Sete Cidades-be. A különlegesen szép, érintetlen környezetben fekvő, kristálytiszta vizű krátertó megtekintése romantikus szerpentin után, majd érkezés a kettős tórendszerhez, a „kék” és „zöld” tó együtteséhez és a partjukon fekvő városba. Ismerkedés a portugál kolonializmus időszakában kialakult, és máig fennmaradt jellegzetes építészeti megoldásokkal, színekkel, formákkal épített házakkal. Rövid pihenő, majd megnézünk egy helyi ananászültetvényt, ahol megismerkedhetünk az üvegházas műveléssel, a növény különleges fejlődésével, és a kétéves fejlődés különleges fázisaival.  

6. nap: Ponta Delgada -Faial -szigete (Horta)

Reggel irány a repülőtér. Gépünk 09:00-kor száll fel, és 09:50-kor érkezik Hortába, Faial szigetére. Ezután a sziget felfedezésére indulunk: megállunk az Espalamaca kilátónál, ahol Horta kikötőjének csodálatos látképe tárul elénk. Felkeressük a természetvédelmi területet: a hatalmas Caldeira krátert, majd a sziget legfőbb látnivalóját, a Capelinhos vulkánt. A vulkán érdekessége, hogy 1957-ben emelkedett ki a tengerből, és több, mint egy évig aktívan működött. Eztán szabad programként felfedezhetjük Horta városát. Szállás a városban (2 éj): Hotel do Canal ****

7. nap: Horta – Pico szigete

Reggeli után áthajózunk Pico szigetére, ahol egész napos szigettúrán veszünk részt kisbusszal. Itt található Portugália legmagasabb csúcsa.(2351 m). Utunk során megtekintjük az UNESCO Világörökség részét képező szőlőültetvényeket, az elbűvölő, ikonikus, kis piros szélmalmot, a bálnamúzeumot, és a pico-i bortermelést bemutató múzeumot is, ahol megkóstoljuk a helyi, egyedülálló, édes bort. A szigettúra után komppal visszatérünk Faial szigetére.

8-9. nap: Horta –Lisszabon-Budapest

Kijelentkezünk a hotelből, majd transzfer a repülőtérre, ahol 10:25-kor felszállunk a Lisszabonba tartó gépre. Érkezés Lisszabonba 13:55-kor, majd autóbusszal fedezzük fel a gyönyörű, mediterrán metropoliszt, amely 1255 óta Portugália fővárosa.  Először a Belém-negyedbe utazunk. Itt megtekintjük a híres Belém tornyot (Torre de Belém), a Felfedezések emlékművét (Podrao dos Descobrimentos), majd a Jeromos Kolostort (Monasterio dos Jeronimos). Ezt követően felkeressük az Alfama-negyed zegzugos utcáit, megcsodáljuk a gyönyörű azulejos fali csempéit, melyek sok ház falát díszítik, és ha még marad időnk és kedvünk, a Sé katedrálist-t, és a Santo Antonio templomot. Szálás a városban. Másnap reggel  indulás a lisszaboni repülőtérről 11:00-kor, és landolás 15:35-kor a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

 UNESCO Világörökségi helyszínek:
 • Lisszabon - Jeromos-rendiek kolostora és a Belém torony
 • Pico szigetének szőlőültetvényei

Fakultatív programok

Fakultatív bálnales: Jöjjön és legyen részese Ön is a világ legnagyobb állatának megigyelésében! A kb 3 órás programon , a megfelelő védőfelszerelésekkel a tengerbiológusok segítenek megérteni és megmutatni az életét ezeknek a csodás emlősöknek.

A program ára: 65 EUR/fő (időjárás függvényében, helyszínen fizetendő, de előre jelezni kell az irodának)

 

További információk

A TAP légitársaság várható menetrendje: (októberi csoport:)

Budapest-Lisszabon: 16:20-19:10

Lisszabon - Ponta Delgada: - 22:35 -23:55

Ponta Delgada - Horta: 09:00 - 09:50

Horta -Lisszabon: 10:25 - 13:55

Lisszabon-Budapest: 11:00 - 15:35

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2020.10.11. - 2020.10.19.
9 nap / 8 éj
565 000 Ft
Lekérés
2021.05.29. - 2021.06.06.
9 nap / 8 éj
624 000 Ft
Foglalás

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • nemzetiközi és belföldi repülőjegyet, 1 db kézipoggyásszal (max. 8 kg) és 1 db feladható bőrönddel (max. 23 kg), melynek értéke kb. 170 000 Ft
 • 8 éjszaka szállást 4*-os szállodában, kétágyas szobákban
 • reggelis ellátást
 • a megadott programokat
 • a helyszíni közlekedést
 • helyi idegenvezetést a szigeteken
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
 • kompjegyet
 • belépőket a szigeteken
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő):
  kb. 16 EUR
 • Belépők Lisszabonban:
  kb 25 EUR
 • Útlemondási biztosítás:
  1,5 %
 • Borravalók:
  kb 15 Eur/fő

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • egyágyas felár:
  155 000 Ft (2020-ban)
  178 000 Ft
  (2021-ben)
 • fakultatív bálnales (időjárás függvénye):
  65 EUR 
 • különleges fakultatív ebéd a 3.napon:
  8 000 Ft
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Kovács Andrea
+36 (1) 301 4990
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

dani_gabi_azori.jpg

Az októberi út idegenvezetője

Dani Gabriella

Portugália nekem szerelem volt első látásra.  „Kapcsolatunk” több mint  7 éve kezdődött, azóta is töretlen, sőt, évről évre mélyül. Portugál földre lépve tudtam, „otthon vagyok”, hazaérkeztem.  

A végtelen óceán, a vadregényes táj, a pompás építészet, a dicső régmúlt és a jelen együttélése, a portugál konyha változatossága, az itt élők kedvessége, a mindent elárasztó végtelen nyugalom azonnal rabul ejtett. Akkor és ott éreztem, tudtam, Portugália minden szegletébe el akarok jutni.  Az elmúlt években keresztül-kasul beutaztam az országot, 2014-ben és 2015-ben gyalog is bejártam Észak-Portugália bizonyos részeit a Szent Jakab Zarándokút - Caminho Central Português de Santiago és Caminho Português da Costa- két szakaszán.

 

bezárás

 

 

 

 

  Hova utazhatunk karantén nélkül? 

 

Kedves Utasaink!

Amennyiben szeretne külföldön pihenni és hátrahagyni a szürke hétköznapokat, mi megmutatjuk hova utazhat korlátok nélkül. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahová teszt és karantén nélkül elutazhatnak, illetve a részletekre kattintva további információkat olvashatnak az egyes országokról.

RÉSZLETEK