Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Kalandozások az Azori-szigeteken
lisszaboni városnézéssel
 
575 000 Ft
/fő, repülőjeggyel
2020 május 30 - június 7.
 
Utazás:

repülővel
a TAP és Sata légitársaságok menetrendszerinti járataival

Elhelyezés:

4*-os szállodákban kétágyas fürdöszobás szobákban

Ellátás:

reggeli

Utazás:

repülővel
a TAP és Sata légitársaságok menetrendszerinti járataival

Elhelyezés:

4*-os szállodákban kétágyas fürdöszobás szobákban

Ellátás:

reggeli

Miért ez az út?

Kultúrális látnivalók

Magyar csoportkísérő

UNESCO világörökségek

Természeti látnivalók

 


 

Részletes program

1. nap: Budapest – Lisszabon - Ponta Delgada

Elutazás Budapestről 05:40-kor a TAP légitársaság közvetlen járatával. Érkezés Lisszabonba 08:25-kor, majd először autóbusszal fedezzük fel a gyönyörű, mediterrán metropoliszt, amely 1255 óta Portugália fővárosa.  Először a Belém-negyedbe utazunk. Itt megtekintjük a híres Belém tornyot (Torre de Belém), a Felfedezések emlékművét (Podrao dos Descobrimentos), majd a Jeromos Kolostort (Monasterio dos Jeronimos). Aztán átmegyünk az Április 25. hídon, és megállunk a híd lábánál álló hatalmas Krisztus szobornál. Innen a városközpontba buszozunk egészen a Rossio-térig, majd gyalogosan fedezzük fel az óvárost. Felkeressük az Alfama-negyed zegzugos utcáit, megcsodáljuk a gyönyörű azulejos fali csempéit, melyek sok ház falát díszítik, valamint a Sé katedrálist-t, és a Santo Antonio templomot. Az esti órákban visszaindulunk a repülőtérre, majd továbbrepülünk Sao Miguel szigetére. Érkezés Ponta Delgádára 23:55-kor. Szállás elfoglalása. ( 4 éjszaka ). Szállás: Hotel Grand Acores Atlantico 4*. Hotel Grand Acores Atlantico 4*

2. nap: Ponta Delgada

Reggeli után gyalogos városnézés Sao Miguel fővárosában. Séta a kolonialista időket idéző hangulatos óvárosban, a Forte de Sao Brastól a főtéren át a Sao Pedro templomig, majd az óceánparti promenádon. Ismerkedés a portugál világ jellemző részleteivel: a virágmintás kockakő járdákkal, az azulejo felületekkel, a vulkáni kőzetből épült, fehérre meszelt épületekkel és a kovácsolt vasakkal-virágpompával gazdagon díszített épületekkel, a világon egyedül csak a portugál világban megtalálható Mánuel-stílussal. Fakultatív ebéd lehetőség, majd szabad program a városban. Éj Sao Miguelen, Ponta Delgada-ban.

3. nap: Vila Franca do Campo – Furnas  - Cha Gorreana  

Délelőtt szigettúra autóbusszal: utazás a gondosan művelt, tiszta levegőjű és zöld növényzettel borított óceánparton, látogatás és rövid fényképezés a sziget első, történelmi fővárosában, Vila Franca do Campo-ban. Fényképezés a templomnál és egy kis séta, szabadidő a kikötőnél, hogy magunkba szívjuk a város hangulatát. Továbbutazás a vulkáni utóműködések birodalmába, Furnas körzetébe. Útközben lehetőségünk nyílik megállni olyan kilátópontoknál, ahonnan lélegzetelálló kilátásban gyönyörködhetünk a furnas-i tóra, majd séta és fényképezés aLagoa das Furnas (Furnas-i tó) mellett, ahol vulkáni utóműködésekkel is találkozhatunk: kénes kigőzölgések, iszapfortyogók között sétálhatunk. Itt lehetőségünk adódik megfigyelni egy helyi jellegzetes étel, a „Cozido do Furnas” elkészítését: kora reggel, egy hatalmas fazékban beássák a fortyogók mellé 2 méter mélyen a földbe a húsos egytálételt édes burgonyával, kukoricával, különféle zöldségekkel és helyi fűszerekkel együtt, betemetik, és rábízzák a természet erőire. Ezt később, a kora délutáni órákban a szemünk láttára kiássák,  és akár meg is kóstolhatjuk egy helyi étteremben tálalva, italokkal. (fakultatív, előre fizetendő ebéd!). Sétálunk a híres Terra Nostra Park gyönyörű botanikus kertjében, ahol szabad idő függvényében megmártózhatunk a park vulkáni utóműködése által természetesen fűtött hatalmas, meleg medencéjében is. Ez után továbbutazás Gorreana-ba, ahol megtekintjük Európa egyetlen teaültetvényét. Látogatás a teaüzemben, ahol a szárítás, fermentálás, válogatás, csomagolás különböző műveleteit végzik. Ismerkedés a régi és a modern technológiákkal, majd tea kóstoló és vásárlási lehetőség. A program után visszatérünk szállásunkra.

4. nap: Ribeira Grande – Lagoa do Fogo – Caldeira Velha

A napot a sziget egyik legnagyobb városának, Ribeira Grande-nak centrumában kezdjük, majd megcsodáljuk képeslapra illő nevezetességét, a különleges Ponte de Oito Arcos hidat. A program után egy olyan kilátóponthoz utazunk, ahonnan lélegzetelállító látvány tárul elénk: sziget egyik legnagyobb krátertava, a Lagoa da Fogo (Tűztó). Ez után ellátogatunk a Caldeira Velha természeti parkba, ahol megtekintjük a festőien szép látványt nyújtó, szubtrópusi hangulatot árasztó buja, zöld növényzettel körülvett természetes termálmedencét, amelyet langyos vízű vízesés táplál. A feltöltődés után egy csodaszép természetvédelmi területre indulunk, a Ribeira dos Caldeiroes Parkba, ahol kis ösvényeken át sétálgathatunk vízimalmok, vízesések, tavak, pálmafák és szép virágok között. A napot ezzel a programmal zárjuk.

5. nap: Sete Cidades -Horta (Faial)

Reggeli után kicsekkolunk szállodánkból, majd kirándulás Sao Miguel nyugati partvidékére, Sete Cidades-be. A különlegesen szép, érintetlen környezetben fekvő, kristálytiszta vizű krátertó megtekintése romantikus szerpentin után, majd érkezés a kettős tórendszerhez, a „kék” és „zöld” tó együtteséhez és a partjukon fekvő városba. Ismerkedés a portugál kolonializmus időszakában kialakult, és máig fennmaradt jellegzetes építészeti megoldásokkal, színekkel, formákkal épített házakkal. Rövid pihenő, majd megnézünk egy helyi ananászültetvényt, ahol megismerkedhetünk az üvegházas műveléssel, a növény különleges fejlődésével, és a kétéves fejlődés különleges fázisaival.  Délután irány a repülőtér. Gépünk 17:45-kor száll fel, és 18:45-kor érkezik Hortába, Faial szigetére. Szállás Horta városában (3 éj) Szállás: Hotel do Canal 4*

6. nap: Horta – Capelinhos vulkán -Fakultatív bálnales

Reggel a sziget felfedezésére indulunk: megállunk az Espalamaca kilátónál, ahol Horta kikötőjének csodálatos látképe tárul elénk. Felkeressük a természetvédelmi területet: a hatalmas Caldeira krátert, majd a sziget legfőbb látnivalóját, a Capelinhos vulkánt. A vulkán érdekessége, hogy 1957-ben emelkedett ki a tengerből, és több, mint egy évig aktívan működött. Eztán szabad programként felfedezhetjük Horta városát. Akinek pedig kedve van, fakultatív programlehetőségként részt vehet egy életre szóló élményen: egy  kb 3-4 órás bálna lesen, melynek keretén belül angolul beszélő tengerbiológusok halradarok segítségével derítik fel a különböző delfin és bálnarajokat, és a különleges óceáni emlősöket közelről figyelhetjük meg. (A program időjárásfüggő és idegenvezetőnk nincs a csoporttal a les alatt!)

7. nap: Horta – Pico szigete

Reggeli után áthajózunk Pico szigetére, ahol egész napos szigettúrán veszünk részt kisbusszal. Itt található Portugália legmagasabb csúcsa.(2351 m). Utunk során megtekintjük az UNESCO Világörökség részét képező szőlőültetvényeket, az elbűvölő, ikonikus, kis piros szélmalmot, a bálnamúzeumot, és a pico-i bortermelést bemutató múzeumot is, ahol megkóstoljuk a helyi, egyedülálló, édes bort. A szigettúra után komppal visszatérünk Faial szigetére.

8-9. nap: Horta –Lisszabon-Budapest

A délelőtti órákban kijelentkezünk a hotelből, és szabad program, vásárlási, ebédelési lehetőség. Délután, a csomagok felvétele után transzfer a repülőtérre, ahol 17:35-kor felszállunk a Lisszabonba tartó gépre. Érkezés Lisszabonba 21:00-kor, majd szálás ugyanitt. Másnap reggel  indulás a lisszaboni repülőtérről 11:00-kor, és landolás 15:35-kor a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

 UNESCO Világörökségi helyszínek:
 • Lisszabon - Jeromos-rendiek kolostora és a Belém torony
 • Pico szigetének szőlőültetvényei

Fakultatív programok

Fakultatív bálna les : Jöjjön és legyen részese Ön is a világ legnagyobb állatának megigyelésében! A kb 3 órás programon , a megfelelő védőfelszerelésekkel a tengerbiológusok segítenek megérteni és megmutatni az életét ezeknek a csodás emlősöknek.

A program ára: 65 EUR/fő (időjárás függvényében és min 10 fő esetén)

 

További információk

A TAP légitársaság várható enetrendje:

Budapest-Lisszabon: 05:40-08:25

Lisszabon - Ponta Delgada: - 23:55

Ponta Delgada - Horta: 17:45 - 18:45

Horta -Lisszabon: 17:35 - 21:00

Lisszabon-Budapest: 11:00 - 15:35

Árak és indulás

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2020.05.30. - 2020.06.07.
9 nap / 7 éj
575 000 Ft
Foglalás

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • TAP és SATA repülőjegy, személyenként 1 db kézipoggyásszal (max. 8 kg) és 1 db feladható bőrönddel (max. 23 kg), melynek értéke kb. 170 000 Ft
 • a megadott szállást reggelis ellátással
 • a megadott programokat
 • a helyszíni közlekedést
 • helyi idegenvezetést a szigeteken
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
 • kompjegyet
 • belépőket a szigeteken
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő):
  kb. 16 EUR
 • Belépők Lisszabonban:
  kb 35 EUR
 • Útlemondási biztosítás:
  1,5 %
 • Borravalók:
  kb 15 Eur/fő

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • egyágyas felár:
  195 000 Ft
 • fakultatív bálnales (időjárás függvénye):
  65 EUR ( az ár min 10 fő esetén)
 • különleges fakultatív ebéd a 3.napon:
  8 000 Ft
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Bordás-Donkó Anikó
+36 (1) 207 8223
Zsila Sándor
+36 (1) 301 4998
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

dani_gabi_azori.jpg

Az út idegenvezetője

Dani Gabriella

Portugália nekem szerelem volt első látásra.  „Kapcsolatunk” több mint  7 éve kezdődött, azóta is töretlen, sőt, évről évre mélyül. Portugál földre lépve tudtam, „otthon vagyok”, hazaérkeztem.  

A végtelen óceán, a vadregényes táj, a pompás építészet, a dicső régmúlt és a jelen együttélése, a portugál konyha változatossága, az itt élők kedvessége, a mindent elárasztó végtelen nyugalom azonnal rabul ejtett. Akkor és ott éreztem, tudtam, Portugália minden szegletébe el akarok jutni.  Az elmúlt években keresztül-kasul beutaztam az országot, 2014-ben és 2015-ben gyalog is bejártam Észak-Portugália bizonyos részeit a Szent Jakab Zarándokút - Caminho Central Português de Santiago és Caminho Português da Costa- két szakaszán.

 

bezárás

 

 

Kedves Utasaink!

Tájékoztatni szeretnénk Önöket arról, hogy megelőzés céljából irodánkban a személyes ügyfélfogadás jelenleg szünetel. Kollégáink továbbra is elérhetők e-mailben és telefonon hétfőtől péntekig 9-18 óra között. 


A részleteket az alábbi linken találják meg: 

http://www.1000ut.hu/kapcsolat


A tájékoztató teljes tartalma ITT olvasható.

 

Megértésüket köszönjük!