Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Iz utazás Portugáliában
279.000 Ft
/fő + repülőjegy
2018.szeptember 26-tól
 
Utazás:

Repülővel

Elhelyezés:

három éjszaka Lisszabonban, kettő éjszaka Portoban 4* szállodában 

Ellátás:

büfé reggeli, ebéd (2., 3., 5. napon)

Utazás:

Repülővel

Elhelyezés:

három éjszaka Lisszabonban, kettő éjszaka Portoban 4* szállodában 

Ellátás:

büfé reggeli, ebéd (2., 3., 5. napon)

Miért ez az út?

Izgalmas, sejtelmes, beteljesítő. Portugáliában a változatos borokon és a jó öreg tőkehal/vaníliás sütemény/fado kombón kívül - amit minden idelátogató megkóstol, vannak komoly tartalmak. A felfedezéshez azonban az alap szabályt itt is szükséges követni: el a drága és hanyag konyhát vezető turistaéttermektől! Be a sűrűbe - ahová a helyiek járnak. A valódi életbe, a hétköznapokba, a valódi ízek világába. Reggeli kávét zsebkendőnyi méretű, hangulatos talponállóban, piri-piri csirkét grillezőből, a madre titkait családi kisvendéglőben, a tenger ajándékait kék csempeborításos étteremben a fado-negyedben. Borok, szőlőültetvények, pincészetek, lankák, friss, rezgő sajtok, karakteres olajbogyók - mindehhez társaság, beszélgetések, beoldódás az időbe. Szerencsések vagyunk, hogy Krúdy nem látta. Ment volna azonnal....

Gasztronómiai élmények

Unesco Világörökségi helyszínek

10 - 15 fő

Részletes program

1 nap: Budapest - Lisszabon

Elutazás Budapestről közvetlen járattal Lisszabonba, 16:10 órakor. Érkezés Lisszabonba 19:00 órakor, majd transzfer a szállodába.

2. nap: Lisszabon - Coimbra - Porto

Reggeli után utazás Portóba, Coimbra érintésével. Coimbrában ebédre helyi füstölésű sonka, néhány könnyű falat, egy pohár portugál asztali bor egy igazán különleges helyen - egy régi katedrálisban. Portóban  délutáni borkóstolás szabad  programmal, vásárlási lehetőséggel a pincesoron. 
Fakultatív vacsora  Porto kétségtelenül egyik legnépszerűbb éttermében, ahová elsősorban a helyiek járnak. Népétekkel kezdünk, első tapasztalatként a ház leghíresebb fogásával. Egyszerű, de a receptje már világméretű séftalálkozókon is megfordult.

3 nap: Porto – Douro völgy

Porto látnivalói a mai nap programja (Katedrális, Ribeira negyed, Dom Luis I. Híd, stb.). Délelőtt gyalogos városnézés. Ebéd egy legendás, helyiek által ismert, borválasztékáról és kiváló ételeiről híres étteremben: remek ételek, rendkívül kedves tulajdonos a New York Times által is megénekelt belvárosi pince-étteremben. Hangulatos hajókirándulás a Douro folyón, majd némi szabad idő, mely alkalmat ad további borok élvezetére.
Fakultatív vacsora: a portugál konyha szimbólumai, a tengeri étkek is terítéken lesznek.

4. nap: Porto - Lisszabon

Portóból elindulva ebédünket a roston pirosra sült malackák városában költjük el. Majd Lisszabonba utazunk, ahol megnézzük Lisszabon fő látványosságát, a Jeromosok kolostorát, megállunk a Felfedezők emlékművénél és megkóstoljuk Portugália legendás süteményét és egy bikaerős bicát egy remek és nagyon dekoratív kávéházban, amit mindenkinek látni kell. Majd a Santa Justa-felvonó közelében, a belvárosban meggy likőrözés. Belvárosi séta, majd este a zegzugos utcákban lévő, hangulatos éttermek és fado-bárok várnak. Fakultatív vacsora és fado-program a Katedrálishoz közeli, sikátoros és eredeti Alfama-negyedben.

5. nap: Lisszabon – Sintra – Cabo da Roca

Reggeli után kirándulás Sintrába illetve Európa legnyugatibb pontjára Cabo da Roca-hoz, ahol hatalmas hullámok és drámai sziklák találkoznak látványosan és borzongatóan. Könnyű ebéd az impozáns kaszinójáról híres Estorilban, majd szabad program a népszerű nyaralóhelyen, Cascaisban. Ma érdemes lesz a Colares bort megkóstolni - eredeti termőhelyén. Fakultatív vacsoránkat Lisszabon városának egyik titkos zugában, a házi kosztjáról és barátságos hangulatáról híres étteremben költjük el, egy(?) pohár Vinho verde-vel locsolva. A terítéken többek között a "ha itt járunk, akkor mindenképp muszáj megkóstolni", vagyis a piri-piri csirke lesz.

6. nap: Lisszabon - Budapest

Kora reggel indulunk a repülőtérre, Indulás 10:05 órakor. Érkezés Budapestre 14:35 órakor

Unesco világörökségi helyszinek:
 • Oporto (Portó) történelmi központja (kulturális/1996) 
 • Jeromos-rendiek kolostora és a Torre de Belém Lisszabonban   (kulturális/1983) 
 • Sintra kultúrtáj (kulturális/1995) 
 • Coimbra egyetem (kulturális/2013)

További információk

 Várható menetrend

Légitársaság: TAP Air
Oda út: Budapest - Lisszabon: 16:10-19:00
Haza út: Lisszabon - Budapest: 10:55-15:25

Utazás TAP Air járattal

Utasaink a fedélzetre személyenként 1 darab max. 8 kg súlyú kézipoggyászt vihetnek fel, melynek mérete 55x40x20 cm. illetve a kézipoggyászon felül személyenként 1 db max. 23 kg súlyú bőröndöt adhatnak fel. A kézipoggyásznak be kell férnie a zárt felső poggyásztárolóba vagy az utasülés alatti helyre.

A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.
Amennyiben a csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a TAP Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Fedélzeti ellátás:

A Budapest-Lisszabon járat és a Bécs-Lisszabon fedélzeti cateringje „(hideg) snack”-re változott a meleg étel helyett, de az italos kocsi tartalma továbbra is bőséges, illetve továbbra is ingyenes. A hosszú távú járatokon kétszeri meleg ételt szolgálnak fel a napszaknak megfelelően.A Budapest-Lisszabon járat fedélzeti cateringje „(hideg) snack”-re változott a meleg étel helyett, de az italos kocsi tartalma továbbra is bőséges, illetve továbbra is ingyenes. A hosszú távú járatokon kétszeri meleg ételt szolgálnak fel a napszaknak megfelelően. A kora reggeli járatoknál párna és takaró van az utasoknak bekészítve. Az ülések kényelmes távolságban helyezkednek el és dönthetőek. A vészkijárat előtti üléseknél mobil töltésre alkalmas töltőket helyeztek el.

 

 

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 3 éjszaka Lisszabonban 4* szállodában büfé reggelivel
 • 2 éjszaka Portoban 4* szállodában büfé reggelivel
 • 3 alkalommal ebéd (2., 3. 5. nap)
 • program szerinti látogatásokat, kostólásokat
 • autóbusz közlekedést
 • magyar idegenvezető
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • Repülőjegyet Budapest-Lisszabon-Budapest illetékkel, egy 23 kg poggyásszal
  kb: 85.000 Ft/fő (változhat)
 • Idegenforgalmi adó:
  10 Eur/fő (helyszínen fizetendő)
 • útlemondási biztosítás:
  1,5%

Egyéb költségek:

 • BBP biztosítás
  3.540 Ft
 • Egyágyas felár
  89.000 Ft/fő
 • Fakultatív vacsora (5 vacsora)
  35.000 Ft/fő

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Zsila Sándor
+36 (1) 301 4998
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
 
Az út idegenvezetője

Méhész Zsuzsa
mehesz_zusa.jpg

Gyermekkorában minden utazásról és felfedezésről szóló könyvet elolvasott, ami a kezébe került. Képzeletben Humboldttal vitorlázott a Kordillerákon, Almássyval autózott a Szaharában, Széchenyi Zsigmonddal kergette a zebrákat a szavannán, Howard Carterrel együtt nyitotta fel egy fáraó sírját a Királyok Völgyében és Baktay Ervinnel ült meg egy elefántot a dzsungelben. Hátizsákos felfedezőnek indult, aki élményekre vadászik. Az élmények azonban megsokszorozódnak, ha megosztjuk őket másokkal. Így lett a folyton úton lévő, felfedező kedvű könyvmolyból idegenvezető. A hagyományos látnivalók mellett szenvedélyesen keresi az egyedit, a személyeset, a különleges helyeket. Hogy ne turistának, hanem utazónak érezhessük magunkat. Ehhez egy-egy kultúrát a hétköznapjain és a konyháján keresztül is megismerünk. Két utazás közt ír, turizmust és marketinget tanít, és egy kelet-magyarországi, mesebeli kis falu, Panyola fejlesztésével foglalkozik, ahol saját fogadójában látja vendégül azokat, akik a hazai különlegességekre is kíváncsiak. Gasztronómiával és utazással kapcsolatos cikkei rendszeresen jelennek meg a Dining Guide és A Földgömb magazinokban. Nagy öröm számára, ha az írásai a nyitott szemmel való utazásra, a valódi értékek megismerésére inspirálják az olvasókat.

7 nap / 6 éj
2019.07.05. - 07.11.

228.000 Ft/főtől

7 nap / 6 éj
2019.06.26. - 07.02.

273.900 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2019.07.16. - 07.20.

358.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin