Telefon: +36 1 354 3990

Email: info@1000ut.hu

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Bortúra Portoban
és a Douro völgyében
 
329.800 Ft
/fő + repülőjegy
2018.október 19.
 
Utazás:

repülővel

Elhelyezés:

4*-os szállodákban

Ellátás:

büfé reggeli, 3 alkalommal ebéd, 2 gasztronómiai vacsora

Utazás:

repülővel

Elhelyezés:

4*-os szállodákban

Ellátás:

büfé reggeli, 3 alkalommal ebéd, 2 gasztronómiai vacsora

Miért ez az út?

 

1. Az utazás során megismerjük a világ első regisztrált bortermelő vidékét

2. Hajókázunk a csodálatos Douro-völgyben

3. Megkóstoljuk a régió legjobb borait, akár egy 125 éves bort is

kis létszámű csoport

csodálatos természeti látnivaló

UNESCO kulturális és természeti világörökségi helyszínek

 

gasztro élmények

Garantált indulás

Részletes program

1. nap  Budapest Porto –Pinhao (110 km )

Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren 04:00 h-kor. Elutazás 06:00 h-kor a Lufthansa német légitársaság menetrendszerinti járatával Münchenbe, majd átszállással tovább Portoba. Érkezés 10:05 h-kor, majd tovább utazás Portugália leghíresebb bor vidékére, a 2001-óta z  Unesco Világörökség listáján is szereplő Douro-völgybe. Ez a vidék a világ legkorábban kijelölt borvidéke, amelyet 1756-ban Pombal márki a világ első részletes bortörvényével létrehozott. Útközben ebéd egy étteremben.
Kora délután a szállodai szobák elfoglalása, pihenés, szabadprogram. Szállodánkból gyönyörködhetünk a  meseszép Douro-völgy szépségében.
Pihenés után egy gasztronómiai vacsorával összekötött  birtoklátogatáson veszünk részt, a Quinta de La Rosa birtokon.
A folyó felett elterülő Claire étteremből csodálatos kilátás tárul elénk. Az étteremben a Douro-völgy egyik híres chéfje, Pedro Cardoso háromfogásos, portugál gasztronómiai ételsorát kóstoljuk meg, amelyek a birtokon termelt legfrissebb alapanyagokból készülnek. Az ételsorhoz négyféle bort kóstolunk:  Quinta La Rosa 2016 fehér, Quinta La Rosa 2015 vörös, és egy 10 éves Quinta de La Rose Finest Reserve Port vörösbort,  melyet mély rubinvörös színe, friss, érett, gyümölcsöcs aromája miatt, hosszú lecsengésével Robert Parker is 92 pontra értékelt. A vacsora végén a pincészet egy meglepetés bor kostólásával búcsúzunk.
Szállás: Hotel Quinta de La Rose 4*-os szállodában. 

2. nap  Douro-völgy

Reggeli után pihenés a szállodában. A medencéből gyönyörködhetünk a tájban, majd egy 3–4 órás,  ebéddel összekötött pincelátogatáson veszünk részt a Quinta do Crasto birtokon.
 
A 4 fogásos hideg és meleg ételekhez az alábbi borokat kóstoljuk meg: Quinta Crasto DOC 2016 fehér, Crasto Douro DOC 2015 vörös, Quinta Crasto Superior DOC 2014 vörös. A sort a desszerthez egy Quinta Crasto LBV 2012 bor zárja, melyet hat évig tölgyfa hordóban érleltek, és szüretlenül kerül palackba, így megőrizve a bor jellemzőit, biztosítva a palackban a bor további fejlődését, potenciáját.
Ebéd után visszatérünk a szállodánkba, majd szabadprogram. A szabadprogram alatt lehetőség nyílik sétálni a környéken, vagy a bátrabbak kerékpárt is bérelhetnek.
Este fakultatív vacsora a szállodában, vagy egy különleges fakultatív vacsora a 10 km-re található DOC étteremben, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a folyóra és a teraszos szőlőültetvényekre. Az éttermet Rui Paula tulajdonos-chef vezeti, aki több mesterszakács könyv szerzője. Az étterem többször elnyerte Portugália legjobb 10 étterme díját.

Az öt fogásos ételsorhoz az alábbi 5 féle,  válogatott bort kóstoljuk meg:
2016- os üdítő Rosé
2015-ös Rabigató szőlőből készült fehérbor
egy 2011-es Quinta dos Murcas Reserva red Wine
egy 2012-es Bulas LBV port Wine-t
és egy H.M. Borges Sercial 10 éves Old Madeira-t
A fakultatív vacsora ára: 150 Eur/fő  (az idegenvezető nem vacsorázik a részvevőkkel)

3. nap  Douro-völgy - szabadprogram vagy fakultatív hajókirándulás

Fedezze fel egyénileg a Douro -völgy egyedi szépségét vonatról. Pinhao és Ferradosa között naponta 4 vonat pár közlekedik, amelyekkel a Douro-völgy távolabbi területeit lehet megismerni.
De aki különleges élményre vágyik,  tartson velünk egy hajókirándulásra, a Douro folyón.
Délelőtt egy 4 órás hajókázáson veszünk részt az Alta Douro folyó felső és egyben legszebb misztikus szakaszán, amely csak a folyó felől közelíthető meg, mert közutak nem igen találhatók. A folyó ezen szakasza 2001-óta az Unesco Kulturális Világörökség része.
10:00 órakor szálunk hajóra Pinhaoban és egészen felhajózunk Tua  település érintésével a Valeria gátig.
A folyóról gyönyörű panoráma tárul elénk. A hajón elfogyasztott 4 fogásos könnyű ebéd, csak fokozza a látvány szépségét (az ebéd az ital árát nem tartalmazza).
Visszaérkezés a szállodába 14 órakor, majd szabadprogram.
Este vacsora a Vintage House Rabelo éttermében, amely a folyóparton található
A vacsora alatt a Douro régió íz világát, kulináris konyháját ismerjük meg, Joao Santos chef konyháján keresztül, amelyet már 20 éve vezet.

4. nap  Douro-völgy  

Reggeli után szabadprogram, majd elhagyjuk a szállásunkat, és délben egy ebéddel összekötött pincelátogatáson veszünk részt a Quinta da Pacheca birtokon.

Először megtekintjük a szőlő-ültetvényeket, majd a régi pincében teszünk egy sétát. Ezt követően egy 3 fogásos (borjú Steak Portobello gombával) ételsorhoz az alábbi borokat kóstoljuk meg: Pacheca Colheita 2014 Blanc, Pacheca Superior 2014 Blanc, Pacheca Vinhas Velhas 2011 Rouge, és egy Porto LBV Porto Port. A hideg és meleg ételek után pihentetőleg egy házi citromos Sorbettet kóstolunk.
Ebéd után kis pihenő, séta a folyó parton, majd délután a Douro völgy-legrégebbi, leghíresebb és legszebb birtokát, az 1716-ban  Dona Antonia Adelaide  és Antonió Bernardó Ferreira által alapított és máig az ő leszármazottai által üzemeltetett, Quinta Vallado birtokot látogatjuk meg.

A látogatás keretében a Quinta három friss borát kóstoljuk meg. Egy Vallado White 2016, egy Vallado Red 2015, és egy 10 éves Tawny Port. A kóstolások után lehetőség nyílik egy fakultatív kóstolásra is, melynek során  a szakemberek által 96–99 pontra értékelt bort is megkóstolnhatunk.
Pl. Quinta do Vallado Vinha da Granja,  Quinta do Vallado Adelaide Red, Quinta do Vallado Reserva Field Blend.
Az igazi ínyencek akár egy 1866-os Vallado Adelaide Tributal vagy egy 1888 as Valladó ABF-t is kóstolhatnak. Ár: 150 Eur/5 cl, 3.300 Eur/palack (7,5 dl) - az igényt előre jelezni kell!   
A Quinta Vallado bor kóstolásával és egy gyönyörű Douro-völgyi panorámával búcsúzunk e csodálatos tájtól.  Késő délután indulunk Portoba, utolsó szállásunkra. Érkezés után szabadprogram. Szállás: Portoban.

5. nap Porto - A dimbes-dombos város                 

Porto fő vonzerejét a város fekvésének és a hangulatos óvárosának köszönheti. Történelmi belvárosa 1996-óta az UNESCO Világörökségének része.
Felfedező sétánkat az óváros Ribeira és  Cordoariá negyedeiben kezdjük. A város legmagasabb pontján, a Ribeira negyedben találjuk a 12. században épült Sé do Porto katedrálist, mely az évszázadok során számos változáson ment keresztül. Eredeti formáját kizárólag a homlokzaton lévő gótikus rózsaablak őrzi. A közelében találjuk a Sa Beno pályaudvart. Itt láthatjuk a város történetének jelentős eseményeit megörökítő, több ezer azulejo (portugál csempe) gyűjteményt, melyek az állomás falait díszítik.
A pályaudvar közelében áll a barokk stílusú Clerigos templomtorony. A 76 m magas toronyba 256 lépcsőfokot kell megmásznunk, de megéri a fáradságot, mert innen tárul elénk a legszebb kilátás a városra. Ezután megtekintjük a díszes Tőzsdepalotát, majd a Cordoaria kertet és egy impozáns, klasszicista épületet, a Pombaline-t, mely Porto börtöne volt egykor.
Sétánk során egy igazi kuriózum vár ránk. Betérünk Portugália legszebb, de talán a világ egyik legszebb neogótikus könyves boltjába, a Livraria Lello-ba, amelyet 1906-ban José és Lello testvérek nyitottak meg. A könyvesboltot naponta több ezer turista csodálja meg a világ minden tájáról.
Innen lesétálunk a Duoro folyó régi kikötőjéhez (Mole des Cais Ribiera), miközben megtekintjük Porto és talán Európa legfényűzőbb barokk templomát, a Sao Francisco templomot. A 18. században épült templom díszítésére 400 kg aranyat használtak fel. A városnézés után szabadprogram, melynek keretében nézelődhetünk a híres Bolha piacon, sétálhatunk a Rua Santa Catarina vásárló utcában, vagy megihatunk egy kávét Porto legszebb, antik kávézójában, a Majestic Caféban.
Este folytatjuk a város felfedezését. Átsétálunk Porto leghíresebb hídján az I. Lajos-hídon (Ponte de Dom Luis I.), amely átível a Duoro-folyó felett, ami Porto városánál torkollik az Atlanti-óceánba.  Az óvárossal szemben végigsétálunk a parton, hogy megcsodálhassuk az esti fényben csillogó régi kikötőt. Este fakultatív program a borkóstolós negyedben (Vila Nova de Gaia). Betérünk az egyik legnagyobb és leghíresebb bortársaság, a Grahams pincészetébe, ahol egy rövid bortanfolyam keretében  megismerjük a világ első bortermelő vidékének (Douro-völgy) történetét és egy 5 fogásos vacsora keretében megkóstolunk 4 féle, híres Porto-i bort és egy pezsgőt. A vacsora fakultatív.
Ára: 105 Eur / fő
Apperitiv: Grahams Extra Dry
Előételhez: Carolina 2012 Douro DOC Fehéret, majd Altano Quinta do Ataide Reserva 2009 Douro DOC vörösbor,
Főételhez - Specialis rib steak:  Quinta do Vesuvio Douro DOC vörösbor,
A desszerthez egy 20 éves Grahams Tawny-t kóstolunk

6. nap Porto – Frankfurt – Budapest

Reggeli után szabad program Portoban.  Transzfer a repülőtérre a kora délutáni órákban  Indulás 16:25 h-kor, majd egy Frankfurtii átszállással érkezés Budapestre 23:05 h-kor.

 

UNESCO Világörökségi helyszinek:
 • Oporto (Portó) történelmi központja (kulturális/1996)
 • Az Alto Douro borvidék (kulturális/2001)

További információk

Várható menetrend

Légitársaság: Lufthansa
Oda út:
Budapest - München: 06:00 - 07:15
München - Porto : 08:15-10:05

Haza út:
Porto-Frankfurt: 16:25 -20:00
Frankfurt - Budapest: 21:35-23:05 

 

 

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2018.05.19. - 2018.05.24.
6 nap / 5 éj
329 800 Ft
Betelt
2018.10.19. - 2018.10.24.
6 nap / 5 éj
329 800 Ft
Betelt

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 2 éjszaka Portoban, 4*-os szállodában büfé reggelivel
 • 3 éjszaka  a Duoro-völgyben  4*-os szállodában büfé reggelivel
 • Ellátás: 5 reggeli , 3 alkalommal ebéd , 2 alkalommal vacsora ( 1. és 3. napokon)
 • Szolgáltatások / borkóstolások:
  Quinta da Pacheca 4 fajta bor
  Quinta do Cotto 3 fajta bor
  Quinta Vallado 3 fajta bor
  Quinta de la Rosa birtokon 4 fajta bor
  Quinta do Crasto 4 fajta bor
 • Közlekedés 19 - 26 személyes autóbusszal
 • magyar idegenvezető
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • Lufthansa repülőjegy Budapest-Porto-Budapest között illetékkel, kézipoggyásszal és 1 db feladható poggyásszal (max. 23 kg)
  122.000 Ft / fő (változhat)
 •  Útlemondásibiztosítás
  1,5%
 • Idegenforgalmi adó
  15 Eur / fő

Egyéb költségek:

 • BBP biztosítás
  565 Ft/fő/nap-tól
 • Egyágyas felár
  54.000 Ft/fő
 • Vacsora a DOC étteremben (2. nap)
  48.000 Ft / fő
 • Vacsora a Graham  pincészetnél (5. nap)
  33.500 Ft / fő 

 • Fakultatív hajókirándulás ebéddel (3.nap)
  19.000 Ft / fő
 • Belépők
  kb. 25-30 Eur / fő
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Zsila Sándor
+36 (1) 301 4998
Bordás-Donkó Anikó
+36 (1) 207 8223
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
 

5 nap / 4 éj
2019.05.13. - 05.17.

321.800 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2018.12.30. - 01.03.

268.500 Ft/főtől