Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Bortúra Portoban
és a Douro völgyében
 
564 000 Ft
/fő, repülőjeggyel
2021.10.22. - 2021.10.27
 
Utazás:

repülővel
A Lufthansa Budapest-München-Porto menetrend szerinti járatával.

Elhelyezés:

4*-os szállodákban
két ágyas fürdöszobás szobákban

Ellátás:

büfé reggeli, 2 alkalommal ebéd, 1 alkalommal vacsora

Utazás:

repülővel
A Lufthansa Budapest-München-Porto menetrend szerinti járatával.

Elhelyezés:

4*-os szállodákban
két ágyas fürdöszobás szobákban

Ellátás:

büfé reggeli, 2 alkalommal ebéd, 1 alkalommal vacsora

Miért ez az út?

1. Az utazás során megismerjük a világ első regisztrált bortermelő vidékét

2. Hajókázunk a csodálatos Douro-völgyben

3. Megkóstoljuk a régió legjobb borait, akár egy 125 éves bort is

kis létszámű csoport

csodálatos természeti látnivaló

UNESCO kulturális és természeti világörökségi helyszínek

gasztro élmények

 

Részletes program

1. nap  Budapest – Porto – Braga - Pinhao

Elutazás Budapestről 06:05 h-kor a Lufthansa légitársaság járatával, müncheni átszállással Portoba. Érkezés 10:10 h-kor, majd ezután a Portotól 60 km-re fekvő Braga-ba utazunk, A várost Portugália ékköveként is emlegetik, melyet számtalan temploma miatt „Portugál Rómának” is neveznek.  A helyiek népszerű mondása úgy tartja: „Lisszabon szórakozik, Porto dolgozik, Braga pedig imádkozik”. A 11. században Braga volt az ország vallási központja. Érkezés után sétálunk a bájos utcákon, az apró és keskeny házikók között, megtekintünk több 100.000 azulejo csempét, majd megcsodáljuk Portugália legrégebbi székesegyházát, a Sé de Braga-t, melyet 1070-ben kezdtek építeni gótikus stílusban, majd később reneszánsz és barokk stílusú részekkel egészítették ki.
Végül Portugália egyik legnevesebb épületével zárjuk városnézésünket. Az Espinho dombtetőn magasodó Bom Jesus do Monte katedrális, a város egyik legkiemelkedőbb látványossága. A városközponttól 6 km-re található, dombtetőn álló, búcsújáró templomot egy csodálatos park öleli körbe. Mivel a kilátás is ámulatba ejtő, valóban megéri megmászni az odavezető, 581 lépcsőfokból álló, világhírű barokk lépcsősort. Ezt követően Portugália leghíresebb borvidékére, a Douro-völgybe indulunk, mely a világ legkorábban kijelölt borvidéke.
Este egy gasztronómiai vacsorával összekötött  birtoklátogatáson veszünk részt, a Quinta de La Rosa birtokon. A folyó felett elterülő Claire étteremből csodálatos kilátás tárul elénk. Az étteremben a Douro-völgy egyik híres chefje, Pedro Cardoso 3 fogásos, gasztronómiai ételsorát kóstoljuk meg, amelyek a birtokon termelt legfrissebb alapanyagokból készülnek. Az ételsorhoz 3 különböző bort kóstolunk meg. Szállás Pinhaoban (3 éj).
Szállás: Hotel Quinta De La Rose

2. nap  Douro-völgy

Délben ebéddel összekötött pincelátogatáson veszünk részt a Quinta do Crasto birtokon. A 4 fogásos ételsorhoz zamatos fehér és vörösborokat kóstolunk.
Délután egy különleges élményben lesz részünk: részt veszünk egy 2 órás hajókiránduláson, a Douro folyó legszebb szakaszán. Pinhaotól felhajózunk Tua-ig.  A hajón elfogyasztott, minőségi fehér és vörös borok csak fokozzák a látvány szépségét.
Este egy különleges fakultatív vacsora a 10 km-re található DOC étteremben, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a folyóra és a teraszos szőlőültetvényekre. Az éttermet Rui Paula tulajdonos-chef vezeti, aki több mesterszakács könyv szerzője. Az étterem többször elnyerte Portugália legjobb 10 étterme díját. Az 5 fogásos ételsorhoz 5 féle válogatott bort kóstolunk.

3. nap  Douro-völgy - szabadprogram

Reggeli után szabadprogram. Élvezzük a folyó látványát, a nyugalmat. Délben egy ebéddel összekötött pincelátogatáson veszünk részt a Quinta da Pacheca birtokon. A látogatás után a 3 fogásos ételsorhoz 2 féle DOC és egy porto tawny bort kortyolgatunk. Délután szabadprogram.
Este  fakultatív vacsora a folyóparton álló, helyi konyha különlegességeit kínáló autentikus  étteremben, a Writer’s Place-ben.

4. nap  Douro-völgy - Amarante - Porto 

Délelőtt a Douro völgy-legrégebbi, leghíresebb és legszebb birtokát, az 1716-ban alapított Quinta Vallado birtokot látogatjuk meg, ahol négy friss bor kóstolunk meg. Végül lehetőség nyílik egy fakultatív kóstolásra is: az igazi ínyencek akár egy különleges, 1866-os bort is kóstolhatnak (200 Eur/5 cl). A Quinta Vallado bor kóstolásával és egy gyönyörű Douro-völgyi panorámával búcsúzunk a csodálatos tájtól. Ezt követően Porto felé vesszük az irányt, és útközben megállunk egy rövid városnézésre, a bájos kis városban, Amarante-ban. Este érkezünk Portoba. Szállás Portoban (2 éj).
Szállás: Hotel Eurostars Heroismo 4*

5. nap Porto

Ezt a napot Porto felfedezésének szenteljük.
Porto fő vonzerejét a város fekvésének és a hangulatos óvárosának köszönheti.
A város legmagasabb pontján, a Ribeira negyedben találjuk a 12. században épült Sé do Porto katedrális.  A közeli Sa Beno pályaudvaron a város történetének jelentős eseményeit megörökítő, több ezer azulejo (portugál csempe) díszíti az állomás falait.
Innen a barokk stílusú Clerigos templomtoronyhoz sétálunk. Ha valakinek kedve van, megmászhatja a  76 m magas torony 256 lépcsőfokát. Megéri a fáradságot, mert szép kilátás tárul elénk a városra. Ezután megtekintjük a díszes Tőzsdepalotát, majd a Cordoaria kertet és a klasszicista Pombaline-t.
Igazi kuriózumként betérünk Spanyolország legszebb, de talán a világ egyik legszebb neogótikus könyves boltjába, a Livraria Lello-ba, melyet 1906-ban nyitottak meg. 
Innen lesétálunk a Duoro folyó régi kikötőjéhez, miközben megtekintjük Porto és talán Európa legfényűzőbb barokk templomát, a Sao Francisco templomot, melynek díszítésére 400 kg aranyat használtak fel. A szabadprogram keretében  megihatunk egy kávét az antik Majestic Caféban.
Este átsétálhaunk Porto leghíresebb hídján, az I. Lajos-hídon, amely átível a Duoro-folyó felett. Ezután a borkóstolós negyedben betérünk az egyik leghíresebb bortársaság, a Grahams pincészetébe, ahol  megismerjük a világ első bortermelő vidékének történetét és egy 4 fogásos vacsora keretében megkóstolunk híres Porto-i borokat is. A vacsora fakultatív. 

6. nap Porto – Budapest

Délelőtt szabad program. Kora délután transzfer a repülőtérre. Indulás 16:45 -kor, menetrend szerinti járattal, majd egy frankfurti átszállással érkezés Budapestre 23:10 h-kor.

UNESCO Világörökségi helyszinek
 • Oporto (Porto) történelmi központja 
 • Az Alto Douro borvidék 

Fakultatív programok

Vacsora a DOC Étteremben: 50 000 Ft

Vacsora a Grahams Pincészetben (Vinum Étterem): 35 000 Ft

Helyi vacsora az autentikus Writer's Place étteremben: 15000

További információk

Várható menetrend

Légitársaság: Lufthansa
Oda út:
Budapest - München: 06:05-07:20 h
München - Porto: 08:2-10:10 h

Haza út:
Porto-Frankfurt: 16:45 -20:20 h
Frankfurt - Budapest: 21:20-22:50 h

 

 

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2021.10.22. - 2021.10.27.
6 nap / 5 éj
564 000 Ft
Foglalás

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • Lufthansa repülőjegy Budapest-Porto-Budapest között illetékkel, kézipoggyásszal és 1 db feladható poggyásszal (max. 23 kg), melynek értéke kb 128 000 Ft  
 • 2 éjszaka Portoban, 4*-os szállodában reggelivel
 • 3 éjszaka  a Duoro-völgyben  4*-os szállodában reggelivel
 • ellátás: 5 reggeli , 2 alkalommal ebéd , 1 alkalommal vacsora ( az 1.  napon)
 • program szerinti pincelátogatások és borkóstolók
 • helyszíni közlekedés
 • magyar idegenvezető
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 •  Idegenforgalmi adó
  15 Eur 
 • Belépők
  kb. 40 Eur 

EGYÉB KÖLTSÉGEK 

 • BBP biztosítás
 •  Útlemondásibiztosítás
  1,5%
 • Egyágyas felár
  178 000 Ft
 • Vacsora a DOC étteremben (2. nap)
  50 000 Ft 
 • Vacsora a Graham  pincészetnél (5. nap)
  35 000 Ft 
 • Fakultatív vacsora egy helyi étteremben (3.nap)
  15 000 Ft 
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Kovács Andrea
+36 (1) 301 4990
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az út idegenvezetője

Dr Igaz Levente Imre

igaz_levente_uj.jpg

Ha Portugália igazi lényegét szeretnénk megérteni, akkor a főváros mellett arra a tájra érdemes leginkább ellátogatni, ahol a portugálok országa több mint 800 éve megszületett. Ez a Portó városánál az óceánba torkolló Douro-folyó völgye. Itt minden együtt van egy tökéletes gasztrotúrához: minőségi borok, az ezekhez való ételeket felvonultató konyhaművészet, vendégszerető helyiek és a hihetetlen nyugalmat árasztó táj, amely bár mindenütt magán viseli az emberi tevékenység nyomait, mégis szemet gyönyörködtetően különleges, elsősorban persze az évezredes szőlő- és borkultúra okán. A helyi szőlőbirtokok és borgazdaságok néhány példaértékű helyszínének meglátogatása komoly élmény, és a mi borkultúránkkal való jó összevetés lehetőségét is megadja. A gasztronómiai élmények mellett hajózunk még a Douro-folyón és két emblematikus városba is ellátogatunk utunk során: Portóban és Bragaban a Portugáliába két évtizede szinte haza járó idegenvezetőnk a portugál múlt és jelen sok további érdekességével ismerteti meg az erre az útra vállalkozókat. Ismétlésnek, de a kisebbik ibériai országgal való első ismerkedésre is jó szívvel ajánljuk ezt a bortúrát.

8 nap / 7 éj
2021.06.30. - 07.07.
Összesen 3 időpontban

595.000 Ft/főtől

11 nap / 10 éj
2021.09.25. - 10.05.
Összesen 2 időpontban

465.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2021.09.28. - 10.02.


486.500 Ft/főtől