Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Bortúra Portoban
és a Douro völgyében
 
369.500 Ft
/fő + repülőjegy
2019.október 19 - 24
 
Utazás:

repülővel
A Lufthansa Budapest-München-Porto járatával.

Elhelyezés:

4*-os szállodákban
kettőágyas fürdöszobás szobákban

Ellátás:

büfé reggeli, 2 alkalommal ebéd, 2 gasztronómiai vacsora

Utazás:

repülővel
A Lufthansa Budapest-München-Porto járatával.

Elhelyezés:

4*-os szállodákban
kettőágyas fürdöszobás szobákban

Ellátás:

büfé reggeli, 2 alkalommal ebéd, 2 gasztronómiai vacsora

Miért ez az út?

1. Az utazás során megismerjük a világ első regisztrált bortermelő vidékét

2. Hajókázunk a csodálatos Douro-völgyben

3. Megkóstoljuk a régió legjobb borait, akár egy 125 éves bort is

kis létszámű csoport

csodálatos természeti látnivaló

UNESCO kulturális és természeti világörökségi helyszínek

gasztro élmények

Garantált indulás, utolsó helyek

Részletes program

 1. nap  Budapest – Porto – Braga - Pinhao

Elutazás Budapestről 06:00 h-kor a Lufthansa légitársaság járatával, muncheni átszállással Portoba. Érkezés 10:10 h-kor, majd ezután a Portotól 60 km-re fekvő Braga-ba utazunk, A várost Portugália ékköveként is emlegetik, melyet számtalan temploma miatt „Portugál Rómának” is neveznek.  A helyiek népszerű mondása úgy tartja: „Lisszabon szórakozik, Porto dolgozik, Braga pedig imádkozik”. A 11. században Braga volt az ország vallási központja. Érkezés után sétálunk a bájos utcákon, az apró és keskeny házikók között, és megtekintünk több 100.000 azulejo csempét, majd megcsodáljuk a híres Sé Székesegyházat (Sé de Braga),  Portugália legrégebbi székesegyházát, melyet 1070-ben kezdtek építeni gótikus stílusban, majd később reneszánsz és barokk stílusú részekkel egészítették ki.

Végül Portugália egyik legnevesebb épületével zárjuk városnézésünket. Az Espinho dombtetőn magasodó Bom Jesus do Monte katedrális, a város egyik legkiemelkedőbb látványossága. A városközponttól 6 km-re található, dombtetőn álló, búcsújáró templomot egy csodálatos park öleli körbe. Mivel a kilátás is ámulatba ejtő, valóban megéri megmászni az odavezető, 581 lépcsőfokból álló, világhírű barokk lépcsősort. Ezt követően Portugália leghíresebb borvidékére, a Douro-völgybe indulunk, a világ legkorábban kijelölt borvidékére.

Este egy gasztronómiai vacsorával összekötött  birtoklátogatáson veszünk részt, a Quinta de La Rosa birtokon. A folyó felett elterülő Claire étteremből csodálatos kilátás tárul elénk. Az étteremben a Douro-völgy egyik híres chefje, Pedro Cardoso 3 fogásos, gasztronómiai ételsorát kóstoljuk meg,  amelyek a birtokon termelt legfrissebb alapanyagokból készülnek. Az ételsorhoz 3 különböző bort kóstolunk meg. Szállás Pinhaoban.(3 éj)
Szállás: Hotel Quinta De La Rose

2. nap  Douro-völgy

Délben ebéddel összekötött pincelátogatáson veszünk részt a Quinta do Crasto birtokon. A 4 fogásos ételsorhoz zamatos fehér és vörösborokat kóstolunk.

Délután aktív pihenés, séta vagy kerékpározás a környéken.

Este fakultatív vacsora a szállodában, vagy egy különleges fakultatív vacsora a 10 km-re található DOC étteremben, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a folyóra és a teraszos szőlőültetvényekre. Az éttermet Rui Paula tulajdonos-chef vezeti, aki több mesterszakács könyv szerzője. Az étterem többször elnyerte Portugália legjobb 10 étterme díját. Az 5 fogásos ételsorhoz 5 féle válogatott bort kóstolunk.

3. nap  Douro-völgy - szabadprogram

Aki különleges élményre vágyik, tartson velünk egy 2 órás fakultatív hajókirándulásra, a Douro folyó legszebb szakaszán. Pinhaotól felhajózunk Tua-ig.  A hajón elfogyasztott, minőségi fehér és vörös borok csak fokozzák a látvány szépségét.

Délután szabadprogram. Este gasztronómiai vacsora a folyóparton álló, Vintage House Rabelo étteremben. A vacsora során a Douro régió kulináris konyháját ismerjük meg, Joao Santos chef konyháján keresztül.

4. nap  Douro-völgy  

Délben egy ebéddel összetött pincelátogatáson veszünk részt a Quinta da Pacheca birtokon. A látogatás után a 3 fogásos ételsorhoz 2 féle DOC és egy porto tawny bort kortyolgatunk. Délután a Douro völgy-legrégebbi, leghíresebb és legszebb birtokát, az 1716-ban alapított Quinta Vallado birtokot látogatjuk meg, ahol négy friss bor kóstolunk meg. Végül lehetőség nyílik egy fakultatív kóstolásra is: az igazi ínyencek akár egy különleges, 1866-os bort is kóstolhatnak (200 Eur/5 cl). A Quinta Vallado bor kóstolásával és egy gyönyörű Douro-völgyi panorámával búcsúzunk a csodálatos tájtól. Este érkezünk Portoba. Szállás Portoban (2 éj).

5. nap Porto

Porto fő vonzerejét a város fekvésének és a hangulatos óvárosának köszönheti.

A város legmagasabb pontján, a Ribeira negyedben találjuk a 12. században épült Sé do Porto katedrális.  A közeli Sa Beno pályaudvaron a város történetének jelentős eseményeit megörökítő, több ezer azulejo (portugál csempe) díszíti az állomás falait.

Innen a barokk stílusú Clerigos templomtoronyhoz sétálunk. A 76 m magas toronyba 256 lépcsőfokot kell megmásznunk, de megéri a fáradságot, mert innen tárul elénk a legszebb kilátás a városra. Ezután megtekintjük a díszes Tőzsdepalotát, majd a Cordoaria kertet és a klasszicista Pombaline-t.

Igazi kuriózumként betérünk Spanyolország legszebb, de talán a világ egyik legszebb neogótikus könyves boltjába, a Livraria Lello-ba, melyet 1906-ban nyitottak meg. 

Innen lesétálunk a Duoro folyó régi kikötőjéhez, miközben megtekintjük Porto és talán Európa legfényűzőbb barokk templomát, a Sao Francisco templomot, melynek díszítésére 400 kg aranyat használtak fel. A szabadprogram keretében  megihatunk egy kávét az antik Majestic Caféban.

Este átsétálunk Porto leghíresebb hídján, az I. Lajos-hídon, amely átível a Duoro-folyó felett. Ezután a  borkóstolós negyedben betérünk az egyik leghíresebb bortársaság, a Grahams pincészetébe, ahol  megismerjük a világ első bortermelő vidékének történetét és egy 5 fogásos vacsora keretében megkóstolunk híres Porto-i borokat is. A vacsora fakultatív.
Szállás: Hotel Eurostars Heroismo 4*. Hotel Eurostars Heroismo 4*

6. nap Porto – Budapest

Délelőtt szabad program Kora délután transzfer a repülőtérre. Indulás 16:45 -kor, menetrend szerinti járattal, majd egy frankfurti átszállással érkezés Budapestre 23:10 h-kor.

UNESCO Világörökségi helyszinek:
 • Oporto (Portó) történelmi központja 
 • Az Alto Douro borvidék 

Fakultatív programok

Fakultatív hajóskirándulás Pinhaoból Tua-ig: 19 000 Ft

Egy felejthetetlen élmény (privát hajókázás) a Douro-folyón, páratlan kilátással és borkóstolóval, melynek időtartama: kb 2 óra

Vacsora a DOC Étteremben: 49 500 Ft

Vacsora a Grahams Pincészetben (Vinum Étterem): 35 000 Ft

További információk

Várható menetrend

Légitársaság: Lufthansa
Oda út:
Budapest - München: 06:00 - 07:15
München - Porto : 08:20-10:10

Haza út:
Porto-Frankfurt: 16:45 -20:20
Frankfurt - Budapest: 21:40-23:10

 

 

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2019.10.19. - 2019.10.24.
6 nap / 5 éj
369 500 Ft
Betelt

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 2 éjszaka Portoban, 4*-os szállodában büfé reggelivel
 • 3 éjszaka  a Duoro-völgyben  4*-os szállodában büfé reggelivel
 • Ellátás: 5 reggeli , 2 alkalommal ebéd , 2 alkalommal vacsora ( 1. és 3. napokon)
 • Szolgáltatások / borkóstolások:
  Quinta da Pacheca 
  Quinta Vallado 
  Quinta de la Rosa birtokon 
  Quinta do Crasto 4 fajta bor
 • Helyszíni közlekedés
 • magyar idegenvezető
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • Lufthansa repülőjegy Budapest-Porto-Budapest között illetékkel, kézipoggyásszal és 1 db feladható poggyásszal (max. 23 kg)
  88 000 Ft  (változhat)
 • Idegenforgalmi adó
  15 Eur 

Egyéb költségek: 

 • BBP biztosítás
 •  Útlemondásibiztosítás
  1,5%
 • Egyágyas felár
  132 000 Ft
 • Vacsora a DOC étteremben (2. nap)
  49 500 Ft 
 • Vacsora a Graham  pincészetnél (5. nap)
  35 000 Ft 
 • Fakultatív hajókirándulás borkóstolóval (3.nap)
  19 000 Ft 
 • Belépők
  kb. 25-30 Eur 
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Zsila Sándor
+36 (1) 301 4998
Bordás-Donkó Anikó
+36 (1) 207 8223
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
 
Az út idegenvezetője

Dr Igaz Levente Imre

5 nap / 4 éj
2020.05.26. - 05.30.

265.000 Ft/főtől

12 nap / 10 éj
2020.01.17. - 01.28.

898.000 Ft/főtől