Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Portugália
 
Madeira - oltással szabad az út!

Utolsó frissítés dátuma: 2021.06.23.

Madeirára való belépés feltételei:

Az országba való beutazáshoz negatív PCR teszt szükséges, kivéve ha rendelkezik oltással, vagy átesett a betegségen. 

Részletek:

Ön már beoltatta magát? Amennyiben igen, úgy karanténmentesen és teszt nélkül, az oltás bemutatásával az immunitási idő figyelembe vételével szabadon utazhat be Madeiára.

Ön nem esett át a betegségen és nem is kapott oltást? Ebben az esetben 72 óránál nem régebbi, negatív PCR teszt szükséges, vagy érkezéskor a helyszínen végzik el a tesztet és az eredményig a szállodai szobában kell tartózkodni.

Ön már átesett a koronavírus fertőzésen? Ebben az esetben karanténmentesen és teszt nélkül, szabadon utazhatunk Madeirára. Ehhez szükséges olyan orvosi igazolás, amely 90 napon belül igazolja, hogy a beutazó átesett a COVID-19-en.

Mehetek-e Madeiára PCR teszt nélkül? Igen, viszont ebben az esetben érkezéskor a helyszínen végzik el a tesztet és a tartózkodásukra szolgáló szállást a teszteredmény megérkezéséig nem hagyhatják el.

Azori-szigetekre való belépés feltételei:

72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel lehet belépni, a teszt az érkezést követően is elvégezhető, az eredményre karanténban kell várakozni. Amennyiben az utazás 7 napnál tovább tart, a 6. napon ismét tesztet kell végezni. 

Portugália szárazföldi területére való belépés feltételei:

Portugália szárazföldi területére jelenleg 72 órán belüli negatív PCR teszteredmény szükséges és csak létfontosságú utazás esetén engednek be, turistacéllal nem.

Bővebb információ: Konzuli Szolgálat (kormany.hu)

Kell-e regisztrálni a belépéshez? Igen, az alábbi linken keresztül szükséges leadni a regisztrációt. Turismo de Portugal (portugalcleanandsafe.pt)

Magyarországra való belépés szabályai és feltételei:

Az országba való belépéskor a rendőrség az ideiglenes intézkedés során kiállít egy dokumentumot. Ország átlépés után Ön szabadon és bármilyen közlekedési eszközzel továbbhaladhat és köteles házi karanténba vonulni. FONTOS: a 04.29-én megjelent 203/2021. (IV. 29.) kormányrendelet értelmében a védettségi igazolvánnyal illetve oltással rendelkező személyek mentesülnek a karanténkötelezettség alól. Ez érvényes arra,

- aki a  határátlépés során a  koronavírus elleni védettségét a  koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány), valamint a  védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány felmutatásával igazolja, valamint

- aki olyan ország által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást kötött Magyarországgal, és az  ezen ország által a  részére kiállított koronavírus elleni védettséget igazoló hatósági igazolvány felmutatásával a koronavírus elleni védettségét igazolja.

Kiemelt Portugália ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

68.500 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

79.800 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

95.200 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

118.900 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

136.700 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin