2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Peking-Shanghai a puskagolyó expresszel

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Kína
Régió:PekingHelység:Kína
Utazás:RepülövelEllátás:Félpanzió

CSOPORTOS UTAZÁS, MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETŐVEL. Kína óriási, és megkerülhetetlen, látni kell! Ősi civilizáció, egzotikus világ, páratlan műemlékek, izgalmas ételek. A múlt különleges kincsei, együtt a jövő század legmodernebb technikájával, kihagyhatatlan élményt adnak.

GARANTÁLT INDULÁS!

A meghirdetett csoportunkra szeptember 3-i indulással már csak 1 hely foglalható.

 

PÓTCSOPORT IDŐPONTJA:  Október 3-10.

Az út már foglalható!

 

 

Miért éppen Peking-Shanghai a "puskagolyó" expresszel?

- Ha csak rövid ideje van, mégis egy teljesebb képet akar Kínáról, ez ez egyik legjobb lehetőség.

- Mert ez az utunk nem csak erről a két városról, hanem számos más érdekességről, látványosságról is szól.

- Az egyik legjobb ár és érték aránnyal rendelkező program az utazási irodák kínálatai közütt.

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 3*+-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás: Félpanzió (reggeli, vacsora)

 

Program:

1. nap: Budapest - Peking

Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal, egy átszállással Pekingbe. Peking a Kínai Népköztársaság fővárosa, mely egyben Kína négy ősi fővárosának egyike. Eredete a régmúlt időkbe nyúlik vissza, hiszen a város környéke már az i.e. 1. évezredben lakott volt. 1421-ben 3. Ming császár a fővárost ide helyezte át, ekkor kezdett a település rohamos fejlődésbe, illetve ekkor nyerte el a jelenlegi formáját. 1941-ben a Kínai Népköztársaság megalakulását követően újabb fejlődési hullám alakult ki, mely a mai napig sem ért véget.

2. nap: Peking

Érkezés után transzfer a szállodába, közben fotószünet a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok ikonikus helyszínéinél, a „Madárfészek” Stadionnál és a „Vizes Kocka” csarnoknál. Szállás és vacsora Pekingben (3 éj).

Szállás: Ping An Fu Hotel 3*+

 

3. nap: Peking

A délelőtti városnézésünket az Ég Templomában kezdjük, az Imádságok csarnoka mellett megismerkedünk a templom többi részével, és betekintést nyerhetünk a kínaiak világról alkotott képébe, hitébe is. Városnézésünket a Tienanmen téren folytatjuk, ahol a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és Mao Ce-tung mauzóleuma is található. A téren áthaladva jutunk el a Tiltott város, az egykori császári palota bejáratához. Az épület együttes majd ötszáz évig a Ming és Qing dinasztiák palotája volt. A palota, az olimpia óta ismét régi fényében pompázik és számtalan ritkasága, kincse fogja rabul ejteni a látogatót. A napot az egyik leghíresebb pekingi kacsa étteremben zárjuk egy hangulatos és ízletes vacsorával.

 

4. nap: Kínai Nagy Fal – Nyári Palota

Reggeli után felkeressük Kína legismertebb látványosságát a Nagy falat. A fal egyik különleges részét látogatjuk meg, amely kevesebb turistát, de annál nagyobb élményt nyújt majd, mert olyan eredeti falszakaszokat is láthatunk, amelyek másutt már nincsenek meg, vagy felújították azokat.  Ezt követően visszatérünk Pekingbe és a Nyári palotát, valamint a legnagyobb császári parkot nézzük meg. A parkban, a palota területén a kínai építészet minden jellegzetessége megtalálható, pavilonok, tavak, kertek, tornyok, paloták, hidak. A sétánk után visszatérünk a szállodába, vacsora.

 

5. nap: Utazás Shanghai-ba

Reggeli után transzfer a vasútállomásra és utazás a „Puskagolyó” Expresszel Shanghaiba. A vonalat 2001-ben adták át és kb. 4 óra alatt teszi meg a két város közti 1318 km-es távolságot.  Érkezés után transzfer a szállodába, a nap hátralévő részében szabad program. Szállás és vacsora Shanghaiban (2 éj).

Szállás: Holiday Inn Express Shanghai Zhabei 3*+

 

6. nap: Shanghai

A mai napon egész napos városnéző programon veszünk részt. Első megállónk a Jade Buddha templománál lesz, azt követően a Yuyuan kert közeli óvárosi piacot keressük fel. Itt számtalan ajándék üzlet, ékszerbolt, teaház, és étterem is található. Természetesen nem maradhat ki a látnivalók sorából, a Bund, a híres régi rakpart, a Nanjing Road sem. Programunk zárásaként Shanghai egyik szimbólumát - a „Kelet Gyöngye” tv torony - 2 szintjén lévő kilátót keressük fel, ahonnan jó idő esetén csodálatos kilátás nyílik a városra. Vacsora után fakultatív programként egy káprázatos akrobata show-n vehetünk részt.

 

7. nap: Suzhou - Shanghai - Dubai

Reggeli után egész napos kirándulás Suzhou-ba a Jangce folyó deltájában épült városba. Fekvése, elrendezése alapján méltán nevezhetik „Kelet Velencéjének” Programunk során meglátogatjuk a Hálók mesterének kertjét, a Shantang utcát, egy selyem manufaktúrát, a helyi piacot és részt veszünk egy hajótúrán is a csatornákon.  A kirándulás után visszautazás Shanghaiba, vacsora után transzfer a repülőtérre és utazás Dubaiba.

 

8.nap: Dubai - Budapest

Hazautazás.

 

 

UNESCO Világörökségek:

- Tiltott Város

- Ég temploma

- Nagy Fal

- Suzhou mandarinkertek

- Pekingi Nyári Palota

- A Nagy Csatorna

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

Várható menetrend (változhat):


szeptember 3. Budapest-Dubai  16:00  23:20

szeptember 4. Dubai-Peking  03:55  15:25

szeptember 10. Shanghai-Dubai  00:05  04:55

szeptember 10. Dubai-Budapest  08:50  12:45

 

október 3. Budapest-Dubai  16:00  23:20

október 4. Dubai-Peking     03:55  15:25

október 10. Shanghai-Dubai  00:05  04:55

október 10. Dubai-Budapest  08:50  12:45

 

Fontos! A vízumot Budapesten csak magyar útlevéllel rendelkezőknek készítik el! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

 

Államforma: népköztársaság

Főváros: Peking

Nyelv: hivatalos a kínai. Egyéb beszélt nyelv: angol

Vízum: Kínába történő utazáshoz vízum szükséges. Az útlevélnek a beutazástól számított további 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Kivételt képez Hongkong és Macao, ahol magyar állampolgárok 90 napig vízummentesen tartózkodhatnak, érvényes útlevéllel.

Időeltérés: Budapesthez képest Peking + 6 óra nyárom, +7 óra télen

Pénznem: Jüan. 1 CNY = 10 jiao = 100 fen. Nemzetközi hitelkártyák elfogadása terjedőben van, azonban mindenképpen szükséges készpénzt magunknál tartani, mert a bank automaták meghibásodhatnak.

Ajánlott valuta: alapvetően USD (több helyen lehet vele fizetni, az 1998 előtt kiállított amerikai dollárt nehezen fogadják el. A bankjegyeknek tisztának kell lennie, nem lehet rajta semmilyen kézzel írt jelzés vagy pecsét. Lehetőleg ne 100-as címleteket vigyünk, javasoljuk az 50 dolláros vagy annál kisebb címletek váltását), de az EUR-t is váltják bankban.

Klíma: Kína területe megközelítően egyenlően oszlik meg a mérsékelt és a szubtrópusi öv között, délkeleti része átnyúlik a trópusi éghajlati zónába is.

Az éghajlat nagyon változatos. Az északi országrészben telente nem ritka a 40 fokos hideg sem, nyáron ugyanakkor jóval 30 C fölé is kúszhat a hőmérő higanyszála. A délkeleti partvidéken a nyár meleg és párás, ősszel gyakoriak a tájfunok. A legforróbb terület a Turpán-fennsík, itt gyakran van 40 foknál is melegebb.

Internet: Kínában a WiFi szolgáltatás igen korlátozott, sok szállodában nincs, vagy igen lassú a szolgáltatás, vagy csak külön díj ellenében használható az internet. Általánosságban: a Gmail, Hotmail, és Facebook oldalak biztosan nem érhetőek el!

Hálózati feszültség: 220 V, de más rendszerű csatlakozók vannak (a hotel recepciójánál beszerezhető), azonban szinte minden szobában van a magyarországival megegyező csatlakozó. (Javasoljuk, hogy egy átalakítót és egy kisebb elosztót hozzanak magukkal, így egyszerre több készüléket is lehet tölteni.)

Étkezési szokások: a Kínában felszolgált kínai ételek egyáltalán nem hasonlítanak az itthon kapható fogásokhoz! Mivel egy nagyon nagy országról beszélünk, mind az ételek, mind az alapanyagok felhasználása is igen változatos, minden tartománynak megvan a maga specialitása. Összességében elmondható, hogy a Kínába utazó turista sok zöldséggel találkozik a tányéron, amit alapvetően egy kevés csirkével, marhával, sertéssel, esetleg hallal dúsítanak. Természetesen a pálcika az elfogadott evőeszköz, mely a tányér mellett, végével kis állványra helyezve fekszik. Mindemellett azonban az éttermek többségében ma már villát és (kés helyett) kanalat is adnak.

Védőoltás: Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban.

Higiénia: plombált ivóvíz vásárlása ajánlott, csapvíz nem fogyasztható. A hazai hírekben lehet néha látni tájékoztatást a kínai légszennyezésről, azonban az év legnagyobb részében egyáltalán nem olyan komoly a helyzet, mint a hírekben látjuk, bár az erre való érzékenység személyenként eltérő. (Amennyiben mégis szükséges, a helyszínen nagyon olcsón van lehetőség arcmaszk vásárlására.)

Közbiztonság: alapvetően jó, de az értékeire mindenki vigyázzon. (Javasoljuk, hogy az úti okmányokat ne hordják maguknál, hanem biztonságos helyen tartsák, mert ha ellopják, vagy elvész, a pótlással kapcsolatos összes költség a károsultat terheli.)

 1. Kung fu show, Peking: 15.500 Ft/fő
 2. Akrobata show, Shanghai: 15.500 Ft/fő
 3. Peking, Hutong riksa túra (3. napon): 3.500 Ft/fő

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.09.03 2017.09.10 8 nap / 7 éj Félpanzió 265 000 Ft
Repülövel 2017.10.03 2017.10.10 8 nap / 7 éj Félpanzió 265 000 Ft

Az ár tartalmazza

 • Repülőjegyet menetrendszerinti járattal
 • Elhelyezést középkategóriájú szállodákban (3*+-os), kétágyas szobákban
 • Félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
 • Helyi közlekedést autobusszal és a "puskagolyó" expresszel
 • Idegenvezetést magyar nyelven
 • Pekingi kacsa vacsorát

Külön fizetendő

 • Repülőtéri illeték kb. 142.000 Ft
 • Egyágyas felár: 49.000 Ft
 • Belépők: 26.000 Ft
 • Vízumdíj: 22.000 Ft
 • Ajánlott borravaló: 3-5 USD/nap/fő
 • Útlemondási biztosítás: 1,5%
 • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
 • Fakultatív programok:
 1. Kung fu show, Peking: 15.500 Ft/fő
 2. Akrobata show, Shanghai: 15.500 Ft/fő
 3. Peking, Hutong riksa túra (3. napon): 3.500 Ft/fő

Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

 • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
 • Márk László:+36 1 354 3996
 • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

 • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
 • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

 • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
 • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte