Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Goroka fesztivál
Pápua-Új-Guineában
 
560 000 Ft
/fő + repülőjegy
2018.09.11 - 2017.09.24.
 
Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

3-4*-os szállodákban, hostelekben, a folyami túrán családi vendégszállásokon

Ellátás:

a szállodákban reggeli, a folyami túrán önellátás

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

3-4*-os szállodákban, hostelekben, a folyami túrán családi vendégszállásokon

Ellátás:

a szállodákban reggeli, a folyami túrán önellátás

Részletes program

1-2. nap: Indulás Budapestről

Utazás Budapestről repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással. Utazás, egész napos hosszú repülés a kontinensek felett, több átszállással. 3. nap hajnalban érkezünk meg Pápua Új-Guinea fővárosába.

3. nap: Port Moersby

Miután hajnalban landoltunk Port Moresby-ben, az egzotikus Pápua Új-Guineában, elintézzük a vízum formalitásokat, majd pénzt váltunk. Bérelünk egy kisbuszt, s körbenézünk. Egy kis városnézést teszünk Port Moresbybe, Pápua Új Guinea fővárosába. Elmegyünk a parlamentjükhöz, amely a hagyományos szellem házat (longhouse) utánozza gazdagon díszítve.  A legérdekesebb látványosság a Nemzeti Botanikus kert, ahol láthatjuk az őshonos növényeket illetve állatokat, köztük a fakúszó kengurut és egyéb különleges madarakat, állatokat. A Szent Mária katedrálist és az Ela beachet, illetve a cölöpökre épült Koki falut akkor nézzük meg, ha a csoportot érdekli az igazi élet. Este végre lepihenünk, s nyugodtan alhatunk egy kényelmes lodge-ban. Szállás Port Moresby-ben egy szállóban.

4. nap: Port Moresby - Goroka

Ma délelőtt elrepülünk Gorokáig. Ez körülbelül 1 óra utazás repülővel dzsungelek felett, az autóval nem átszelhető hegyvidéken keresztül. Délután érkezés a fesztivál helyszínére, amely már lázasan készül az eseményre. Kinézünk a helyi piacra, sagó, édes krumpli, cukornád, kukorica a klasszikus kínálat. Láthatjuk itt is milyen egyszerűen élnek a helyiek. Az utcai árusok megszaporodnak, dart és egyéb ügyességi játékok kirakva, s beindul az éjszakai élet is. Szállásunk Gorokában egy hostelben.

5. nap: Goroka fesztivál

A leglátványosabb fesztivál Pápuáknál, 70 törzs jön le a hegyekből erre az eseményre hosszú évek óta. Az egész napos rendezvényen a törzsek, falvak képviselői hagyományosan feldíszítve dob és tánc kíséretében vonulnak fel a fesztivál helyszínére, ahol mindenki kedvére fotózhatja őket, vagy becsatlakozhat a táncosok közé. Több ezer képet készítettem a nap folyamán, törzsi táncokat lejtve érkeztek a csoportok egymás után a stadion közepébe. Szállásunk Gorokában egy hostelben.

6. nap: Goroka - Madang

Délután busszal indulunk el Madang felé, hogy egy kicsit lássunk a vidékből is. Ezért saját busszal megyünk, hogy bárhol megállhassunk fotózni a hegyeket, völgyeket. Estére Madang tengerparti városába érkezünk, mely állítólag a Csendes óceáni térség legszebb városa, s a világháború alatt a Japánok ellen komoly harcok folytak ezen a részem, melynek roncsait ma is lehet látni. Másnap sétálunk a városkában, mely inkább mediterrán hangulatú, az emberek lágyabbak. Szállásunk Madangban egy szállóban.

7. nap: Madang

Balek vadrezervátum lesz  reggel az  úticélunk Madang városkától nem messze, ahol a Robinson Crusoe című filmet forgatták. Mészkő formációk, kénes folyócska, melyben szellemek laknak, s gyógyhatású a vize. Angolnákat és teknősöket lehet etetni. Elmegyünk  az esőerdő múzeumba, ahol elmondják, hogy mire lehet használni az erdő növényeit, hogyan csinálnak ragasztót vagy fogamzásgátlót növényekből és nedveikből. Elmegyünk Ohuba is ha marad idő meg érdeklődés, ahol pillangó élőhely található, s madarászok is előszeretettel látogatják madarai miatt. Avagy délután ha marad időnk áthajózunk egy szigetre, ahol lehet kicsit lazítunk a tengerparton, fogunk úszni a meleg türkizkék tiszta tengerben. Majd 16.40-kor átrepülünk Wewakba.

8. nap: Pagwi - Sepik folyó

Innen lesz kiindulópontunk a legendás Sepik folyón, mely utunk másik fénypontja és legizgalmasabb eseménye.  Kísérteties lagúnák, mocsarak, esőerdők, távolban hegyek, madárvilág, törzsek, szellem házak. Meg megállunk falvakban, sétálunk, beszélgetünk helyiekkel, kézműves termékeket és maszkokat vehetünk. Szállásunk a folyó mellett egy helyi házból átalakított szállóban lesz.

9. nap: Sepik folyó

Ma kezdődik igazi utazásunk a vadregényes kanyargó Sepik folyón. Nagy motorcsónakunkal a vízen közlekedünk, ahogy évezredeken keresztül közlekedtek itt az őslakosok, hiszen nincsenek utak. Élvezzük a menetszellőt a forró napon, s meg-megállunk falvaknál. Ott vagy elsétálunk, max 40 percre levő falvakig, vagy ha a folyó mellett laknak, akkor körbesétálunk: megnézzük cölöpökre épült házaikat, kertjeiket, hogyan élnek, s milyen kézműves termékeket faragnak és szőnek. A falvak legérdekesebb pontjai mindig a szellemházak, mely gazdagon vannak díszítve faragva, s ahol tartják törzsi szertartásaikat is, illetve itt mindig van lehetőség maszkokat vásárolni tőlük. Ha összedobunk pénzt, akkor maszkba /maskarába öltöznek a helyiek s eljárják őseik harci táncát számunkra. Miután kisétáltuk magunkat egy faluban, újra vízre szállunk s élvezzük a tájat és a folyó menti állatvilágot. Este ismét egy lagúna mentén fekvő rendezett szép faluban fogunk megszállni megint egy családi vendégszállóban, egyszerű körülmények között. (Matrac, szúnyogháló. Wc kint, ’zuhany’ a folyóban, vagy hoznak vizet onnan.)

10. nap: Sepik folyó

Ma is a vízen leszünk javarészt, s környező folyó menti falvakba látogatunk el, s kis szerencsével valahol lesz esküvő, ünnep, beavatás, vagy háborúskodás. Ha nem, akkor a szállásunk falujában lehet kérni külön szellemtáncot, s kicsit belekóstolunk a múlt miliőjébe, amikor a beavatásra váró fiatalok ehettek egy falatot a szomszéd törzs elesett harcosából a szertartás után. A rituális kannibalizmus már a múlté, de az élmény, hogy részesei vagyunk ennek az eseménynek, felemelő. Ma már visszatérünk Pagviba. Ismét egy helyi vendégházban leszünk éjszakára.

11. nap: Pagvi - Wewak - Wanimo

Ma Pagwiból reggel járművel visszaindulunk Wewak városába. A verzió: A délutáni repülővel indulunk tovább Wanimóba. Még nincs meg a menetrend, mert felújítják a repteret, tehát ha csak másnap indul járat akkor B verzió: Bevásárolunk, eszünk, majd tovább utazunk a tengerparti övezetbe bungallós szállásainkhoz. Igazi trópusi klíma, élvezzük az álomszép tengerpartot, trópusi környezetet. Kipihenjük az utazás fáradalmait, bambusznád majomkenyérfák… Szállásunk Wanimó mellett egy tengerparti bungalowban.

12. nap: Vanimo - Indonéz határ - Jayapura

Ma kialusszuk magunkat, megreggelizünk, fürdünk még egyet a tengerben, majd irány az Indonéz Pápua.  (A verzió esetén wanimo vagy Jayapuraban leszünk egy bónusz napot.) Átlépjük a határt, s a Nyugat Pápuákhoz érkezünk, mely hasonlóan gazdag, törzsileg diverz, csak a történelem szele Indonéziához csatolta. Saját járművel tesszük meg ezt a 100 km-t, s miután letettük csomagunkat a szállodában, elindulunk felfedezni a város melleti cölöpökre épült városrészt, áthajózhatunk egy közeli szigetre is. Este pedig jókat eszünk, élvezzük a gazdag  változatosságot s a kényelmes ágyat. Szállásunk Jayapurában egy szállodában.

13-14. nap: Jayapura – Budapest

Hazautazás repülővel, menetrend szerinti járatokkal Budapestre, érkezés a 14. napon. 

Fakultatív programok

Ehhez a programhoz nem tartozik fakultatív program.

További információk

Új-Guinea Ausztráliátólészakra található sziget, a világ második legnagyobb szigete. Területén két állam osztozik: keleti részén Pápua-Új-Guinea, míg a nyugati részén Indonézia tartománya, Nyugat-Pápua található. Pápua-Új-Guinea egy nagyon különleges ország Ausztrália felett, kevesek kiváltsága eljutni ebbe a modern civilizáció által éppen csak megérintett országba. Utunk fókuszában a Goroka fesztivál lesz, amikor a hegyekből 70 törzs jön le a völgybe, hogy megtartsák éves összejövetelüket. Ennek az izgalmas szín- és hangkavalkádnak leszünk szerencsés részesei, ha velünk tartanak erre a különleges utazásra. A program részeként elutazunk a Bismarc-tenger felé pár napra, majd a híres Sepik folyón teszünk több napos hajós kirándulást. Többször megállunk a törzsi falvakban, ismerkedve a helyiek életével, kultúrájával s a csodálatos környezettel, amelyben élnek.

 

Tisztelt leendő utasunk,

Mielőtt végleg döntene Pápua utazásáról, kérjük, feltétlen olvassa el tájékoztatónkat, illetve a weblapon is kitett tudnivalókat.

Pápua Új-Guinea sokak vágyálma, látni a színes törzsi kavalkádot, hallani zenéjüket és a nyelvi sokszínűséget, velük táncolni, vagy utazni érintetlen természeti környezetben, részt venni a máig létező több ezer éves élő kultúrájukban, átérezni az ősközösségi társadalom struktúráját a saját bőrünkön keresztül. Ez mind egzotikus, vonzó, csábító, érdekes, különleges, de ugyanakkor megélni személyesen az ottlétet nem ilyen idealizált állapot! Ezt tudni kell. Ez nem egy film, ez nem virtuális regény, ez egy ott megélt nehéz, kalandos utazás lesz.

Ezekre szeretnénk felhívni az utazni vágyók figyelmét, mielőtt döntenek, hogy tudják mire is vállalkoznak azok, akik mégis úgy döntenek, hogy belevágnak velünk ebbe az egzotikus, különleges, de kalandos és nehéz utazásba.

Mint a fentiekből kitűnik, ez egy olyan régiója a világnak, ahol az európai, sőt ázsiai sztenderdek sem működnek. Sem higiéniában, sem étkezési sokszínűségben, sem infrastruktúrában.  Előfordulhat, hogy a beígért szállás minősége nem az, amit elvártunk és befoglaltunk, a területből adódóan nem is lehet sokszor jóval előre befoglalni. Előfordul gyakran áramszünet, vagy a Sepik-folyó környékén egyáltalán nem is létezik áram. Generátor lehet pár órára, de erre megint nem lehet mindig számítani. Sepik-folyónál a törzsi faluban matracon lesz alvás, s adnak szúnyoghálót is, de a mosdás vagy a folyóban, vagy a pottyantós wc mellett vödörből.

Klímában is meleg és párás időre számíthatunk, de a száraz évszak ellenére rövid záporok előfordulnak.  A tudnivalókban leírtuk, milyen felszerelés szükséges, mennyi csomag, s ezt utas találkozónkon is el fogjuk mondani. Szúnyogok lesznek, hisz ők is a természet részei a folyóvölgyeknek, de szúnyoghálóval és riasztókkal a kellemetlenségek csökkenthetőek.

Fizikai megerőltetés, túrázások nem lesznek, többnyire kisebb sétákat, pár kilométeres kirándulásokat teszünk csak, igaz, lehet néha sáros talajon, de ez több ezer éve sem volt másképpen.

Higiénia pont annyi, mint egy nomád vízitúrán lenne, tehát folyó csapvízre nem számítsanak a Sepik környéki falvakban, mert ott kutak és források vannak inkább.

Étkezésnél se számítsunk nagy változatosságra, jórészt az édes krumpli, ságó, kukorica, fánk, banán, bétel dió, s hal a folyók mentén, illetve pár szezonális gyümölcs lesz, amin a helyiek élnek. Ha városban leszünk, lesznek drága szupermarketek, melynek választéka elég szegényes, de hal, paradicsom és húskonzerv, rizs, tészta, levespor, keksz és esetleg kenyér az szokott lenni.  Főtt ételeket készíthetünk, amikor olyan szállásunk lesz. Zöldség választék is szegényes, és ha van az is drága. (gyümölcs 1000 Ft / kg, 1 kis szem hagyma 100 Ft.). Éttermek gyakorlatilag nem lesznek utunk során.

A váratlan helyzetekkel való szembesülés a túra résztvevőitől is bizonyos alapvető alkalmazkodóképességet és csapatszellemet követel adott esetben. A váratlan körülmények, útlezárások, késések, forgalmi, szervezési nehézségek előfordulhatnak. Partnereink nem a világ többi részén megszokott megbízhatósággal működnek, gyakran lemondanak foglalásokat az utolsó pillanatban, ezek mind előfordulhatnak.  Természetesen nem erre készülünk, de előfordulhat. Ezért lesz ott tapasztalt túravezetőnk, aki már járt ott, ismeri a körülményeket, konfliktus helyzeteket tudja kezelni, és hogy az ilyen helyzetekre is találjon megoldást. De sajnos az európaitól eltérő gondolkodások, szokások, mind megnehezítik egy társas út zökkenőmentes lebonyolítását, ezért olyanok jelentkezését várjuk, akik rugalmasak és ezt tudják vállalni.

Az előre nem látható tényezők (vis maior) következtében fellépő, előre nem várt extra költségvonzatok a mindenkori résztvevőket terhelik! Megértéseteket köszönjük!

Akik eddig jártak ott korábban, különösen, ha van szerencséjük egy évente megrendezendő törzsi fesztiválra eljutni, azoknak mind-mind örök és megismételhetetlen élmény volt az utazás. Nem eltántorítani akarjuk Önt ettől, csak hogy ne legyenek olyan elvárásai, amiknek a térség nem tud megfelelni. Ezért feltétlen érdemes utána olvasni a területnek, kérdezni minket, ha bizonytalan valamiben. Viszont ha valaki rugalmas, az élményért és egy teljesen más világ megismerésére nyitott, akkor hatalmas élményekkel tér haza, ebben biztosak vagyunk.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a megadott szállást
 • a szállodákban reggelis ellátással, a folyami túrán önellátással
 • a megadott programokat
 • a helyszíni közlekedést
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • repülőjegyek illetékkel
  kb. 540 000 Ft
 • belépők, mely a helyszínen fizetendő 
  kb. 100 USD
 • borravalók
  kb. 3 USD/fő/nap
 • az útlemondási biztosítás
  1,5%

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Kovács Angéla
+36 (1) 302 2962
Rokolya Péter
+36 (1) 354 3994
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az út idegenvezetője

Csonka Gábor

Csonka Gábor, mint hivatásos világjáró, 14 éve utazik és már otthonosan mozog a világ 152 országában. A természet szeretete mindig közel állt hozzá, lenyűgözték a különleges tájak, a természeti képződmények, majd később egyre inkább az emberek és a kultúrák világát próbálta megismerni és megérteni. Moszkvában fejezte be a középiskolát, majd a Buddhista Főiskolán tanult. Útjai során igyekszik minél átfogóbban megismertetni az adott országot, és a napi programokon túl az utasokkal együtt elvegyülni az igazi helyi életben is.

Ismerje meg Pápua Új-Guineát

16 nap / 13 éj
2019.09.25. - 10.10.

615.000 Ft/főtől

16 nap / 13 éj
2019.11.03. - 11.18.

485.000 Ft/főtől

16 nap / 13 éj
2019.10.31. - 11.15.

725.000 Ft/főtől