Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Kamcsatka
A vulkánok, gejzírek és medvék birodalma
 
895 000 Ft
/fő + repülőjegy
2017.07.13. - 2017.07.24
 
Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal

Elhelyezés:

3-4*-os szállodákban és faházakban, kétágyas szobákban

Ellátás:

program szerint

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal

Elhelyezés:

3-4*-os szállodákban és faházakban, kétágyas szobákban

Ellátás:

program szerint

Miért ez az út?

 

2 főtől garantált indulás

Természeti látnivalók

Állat megfigyelés

Részletes program

1-2. nap: Budapest - Moszkva

Utazás Budapestről Moszkvába közvetlen repülőjárattal. Érkezés után transzfer szállodába. Másnap szabad idő a városban, délután transzfer repülőtérre és indulás Petropavlovsz-Kamcsatszkijba.

3. nap: Petropavlovszk-Kamcsatszkij - Gejzírek völgye - Avachinsky-öböl

Megérkezés a Kamcsatka-félsziget legnagyobb városába, Petropavlovszk-Kamcsatszkijba. Érkezés után ellátogatunk a Paratunka hőforrásokra épült fürdő- és üdülő központba. Itt fürdőzünk a hőforrások táplálta medencékben és erőt gyűjtünk az elkövetkező napokhoz. Szállás Petropavlovszk-Kamcsatszkijban.

4. nap: Gejzírek völgye

Fakultatív kirándulás keretében lehetőségünk nyílik részt venni egy helikopteres túrán a Gejzírek völgyébe és az Uzon vulkán kráterébe, vagy fakultatívan kihajózhatunk a Csendes-óceánba nyíló Avachinsky-öbölbe, ahol is élvezhetjük a tengeri levegőt és a hullámokat. A túra végén transzfer Milkovo faluba (280 km, 3-4 óra), útközben megállunk vacsorázni Sokochi faluban. Szállás Milkovo-ban.

Szállás: Hotel Geolog.

5. nap: Kozirevsk - Dvuhyurtochnoe

Korai reggeli után indulás Kozirevsk faluba (195 km, 3 óra), majd helikopterrel átrepülünk (40 perc), a Dvuhyurtochnoe hegyi tóhoz. Repülés közben tiszta idő esetén megláthatjuk a Klyuchevskoy vulkáncsoportok panorámáját, valamint a Sheveluch, Alney és Chashakondzha vulkánt. Utazás a szállásunkra, a turista- és üdülő "Dvuhyurtochnaya" faházakba, elhelyezés 2-4 fős szobákban. Fürdési lehetőség a gyógyító vizű meleg forrásokban. Ebéd, majd pihenés. Séta a Dvuhyurtochnaya hegyi patak partján. A partról figyelhetjük meg a medvéket, akik a folyóban bőséggel tenyésző halakra vadászva csillapítják az éhségüket. Szállás Dvuhyurtochnayaban (2 éj).

6. nap: Dvuhyurtochnoe hegyi tó

A mai napon medvéket és a lazacokat figyelhetünk meg. Lazac halászati lehetőség a tavon. A medvék éjjel halásznak és elfogyasztják a téli eleségüket, napközben pedig alszanak és pihennek. Így csak reggel és este lehetséges őket megfigyelni. Fürdés a hegyi meleg forrásokban, horgászat a tóban, séta az üdülőben és pihenés.

7. nap: Kozirevsk - Esszo

Reggel újra medveles, majd helikopterrel visszatérünk Kozirevsk faluba, miközben megcsodáljuk az Alnej és Csasakondzsa vulkánokat. Transzfer Esszo faluba (88 km, kb. 1 óra). A falut „Kamcsatka Svájca”-ként emlegetik. Pihenés és fürdési lehetőség a termálvizes medencében. Meglátogatjuk az őslakosok táborát és kirándulás. Szállás Esszoban (2 éj).

8. nap: Esszo

Reggeli után ellátogatunk a helytörténeti múzeumba és a helyi ősi népi manufaktúrákba, ahol láthatunk csontfaragást, különböző faárukat, gyöngysorokat és sámándob készítést. Fakultatív program lehetőségek (jelentkezés és fizetés a helyszínen): lovaglás és raftingtúra. Bizonyos létszám esetén helikopteres kirándulás szervezhető a rénszarvasok birodalmába.

9. nap: Petropavlovszk

Transzfer autóval Petropavlovszkba (580km). Útközben megállunk egy melegvizes gyógyforrásnál, ahol fürdési lehetőség. Majd ebéd Milkovo faluban. Szállás elfoglalása Petropavlovszkban (3 éj).

10. nap: Avacha és Koryak vulkánok

Kirándulás terepjáróval egy fennsíkon az Avacha és Koryak vulkánok között (45km). Felsétálunk a „Camel” hegyre, majd a Koryak és Avacha vulkánokat csodálva fotókat készíthetünk (2-3 órás túra). Gyönyörködünk a hegyvidéki tájban, különleges hegyi virágokban és a mókás hegyi hörcsögök kolóniájában. Este visszatérünk a városba.

11. nap: Helikopteres kirándulás a Gejzírek völgyébe

Ezen a napon fakultatív program keretében helikopteres kiránduláson vehetünk részt a Gejzírek völgyében (amennyiben az időjárás miatt a 2. napon nem valósult volna meg) vagy hajózás a tengeren. Este visszatérés a városba, a szállás elfoglalása.

12. nap: Petropavlovszk-Kamcsatszkij - Budapest

Kora reggel felkeressük a halpiacot. Transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással Budapestre.

Fakultatív programok

Helikopteres túra a Gejzírek völgyébe és az Uzon vulkánhoz: 150.000 Ft
Hajózás az Avanchinsky-öbölbe: 25.000 Ft

További információk

Ezt a túrát elsősorban azok figyelmébe ajánljuk, akik szeretnének minimum idő alatt maximális élményben részesülni. Továbbá azoknak, akik hozzá vannak szokva a kényelemhez, és nem szeretnék sátorban tölteni az éjszakát. Rövid idő alatt lehetőség nyílik megismerni Kamcsatka legérdekesebb és legszebb turista látványosságait. A mintegy 470 ezer négyzetkilométer kiterjedésű Kamcsatka különleges természeti értéke nem csupán a gazdag élővilágban rejlik, hanem a területen élő speciális, ritka összetételű ökoszisztémában. Ennek egyediségét a számos vulkáni és utóvulkáni működés (40 gejzír, 200 termálforrás), az óceán közelsége és a terület elszigeteltségének kölcsönhatása adja. Az itt található közel 1200 növényfaj 10 százaléka vörös listán van, ugyanígy 35 madár és 12 emlősfaj is. Kamcsatka egyik fő látványossága a kamcsatkai barna medve (Ursus arctos beringianus), amely a barna medve második legnagyobb termetű alfaja, mérete alig marad el a csúcstartó kodiak medvéétől. Marmagassága 1-1,5 méter, testtömege akár 700 kg is lehet. A kifejlett hímek felágaskodva elérhetik a 3 métert is. Kelet-Szibéria tajgavidékein él, legnagyobb populációja a Kamcsatkai-félszigeten fordul elő. Kamcsatka északi részén, mintegy 650 km-re a Petropavlovszk-Kamcsatszkijtól, nem messze a Shiveluchtól, a legaktívabb működő vulkántól, hegyek között, 266 méterre a tengerszint felett terül el a Dvujurtocsnaja tó, ahová medvék százai ereszkednek le egy kis friss vörös lazac reményében.

- Szívesen megfigyelné, hogyan telnek a medvék mindennapjai állatkerti rácsok nélkül?

- Érdekesnek találná a folyó partjáról, közvetlen közelről megfigyelni az ívó halakat?

- Szívesen megfigyelné egy kis folyó partján ülve a halászó medvéket?

- Kíváncsi lenne rá, milyen lehet a saját kezűleg kifogott friss lazacból elkészített étel íze?

- Sátorozás helyett a kényelmes szállásokat részesíti előnyben?

- Egy fárasztó nap után szívesen ellazulna a gyógyító hőforrások vizében?

Akkor irány Kamcsatka!

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a megadott szállást (Moszkvában 4*-os szállodában, Petropavlovszk-Kamcsatszkijben 3*-os szállodában, Esszo faluban 3*-os szállodában, Dvujurtocsnij üdülőközpontban faházakban kétszemélyes szobákban)
 • a reggelis ellátást, az 5. és 6. napon a teljes ellátást
 • a megadott programokat
 • a helyszíni transzfereket
 • a belépőjegyeket a termálfürdőkbe
 • a helyi angol  nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • repülőjegyet illetékkel
  kb. 270.000 Ft
 • vízumdíjat
  19.000 Ft
 • útlemondási biztosítást
  1,5%


EGYÉB KÖLTSÉGEK
 • BBP biztosítás
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Simity Péter
+36 (1) 354 3991
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Ismerje meg Kamcsatkát

7 nap / 6 éj
2021.05.22. - 05.28.
Összesen 3 időpontban

322.000 Ft/főtől

14 nap / 13 éj
2021.09.21. - 10.04.


900.000 Ft/főtől

4 nap / 3 éj
2020.10.23. - 10.26.
Összesen 4 időpontban

176.500 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin

bezárás

 

 

 

 

  Hova utazhatunk karantén nélkül? 

 

Kedves Utasaink!

Amennyiben szeretne külföldön pihenni és hátrahagyni a szürke hétköznapokat, mi megmutatjuk hova utazhat korlátok nélkül. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahová teszt és karantén nélkül elutazhatnak, illetve a részletekre kattintva további információkat olvashatnak az egyes országokról.

RÉSZLETEK