Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Irodalmi városnézés Szentpéterváron
- Endrei Judittal -

145 000 Ft-tól
/fő + repülőjegy, reggelivel
2018. augusztus 15-én
 
Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

3*+-os, Nevsky sugárúton fekvő belvárosi szállodában, kétágyas szobákban, Hotel Oktyabrskaya

Ellátás:

reggeli

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

3*+-os, Nevsky sugárúton fekvő belvárosi szállodában, kétágyas szobákban, Hotel Oktyabrskaya

Ellátás:

reggeli

Miért ez az út?

Magyar idegenvezetéssel

UNESCO Világörökségi helyszínek

Audio Guide

 

 

Részletes program

1. nap: Budapest - Szentpétervár

Indulás Budapestről déli órákban menetrend szerinti járattal moszkvai átszállással. Érkezés után transzfer a szállodába.

2. nap: Szentpétervár

A reggelit követően világhírű írók és hőseik nyomát követve autóbuszos városnézésre invitáljuk Önöket. A program során a főbb látnivalók megtekintése közben idegenvezetőnk a városban élt és alkotott írók életével és sorsával is megismerteti az utasainkat. Érdekes történeteket oszt meg a jól ismert művekről, illetve azok szereplőiről. A városnézés folyamán megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. A városnézés során idegenvezetőnk szót ejt Gogol írói munkásságáról, regényeiről és novellahőseiről, illetve ellátogatunk arra a környékre, ahol az író lakott. Megtekinthetjük Gogol egészalakos szobrát, illetve a különleges „orr” szobrot, mely az alkotó azonos című novellájának állít emléket. Folytatva utunkat elhaladunk az Anicskov palota, az Orosz Nemzeti Könyvtár, Krylov szobra, a Mihalylov kastély, a Művészet tér és Puskin szobra mellett. Kávészünet a csodálatos „Könyvek házában”, melyet a Singer Társaság építtetett. A második emeleti kávézóból pompás kilátás nyílik a Kazanyi Székegyházra. A városnézés végén még elhaladunk a Pikk Dáma háza, az Izsák tér, a Mariinszkij színház, az Izmajlovskij székegyház, a Vlagyimirszkaja tér, a Dosztojevszkij Múzeum, a Rubenstein utca és Dovlatov szobra mellett. A program során látogatás a Nabokov lakásmúzeumban, ahol a híres író született és életének első 18 évét töltötte. Fakultatívan ellátogathatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt.

3. nap: Puskin

A reggelit követően fakultatív kirándulást javasolunk Puskinba (Carszkoje Szelo), amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus felfedezhető. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő és a Trónterem alapozta meg. Ezt követően a Líceumot keressük fel, ahol Puskin tanult. Ezután ellátogatunk a Líceum közelében található Puskin dácsa múzeumba. 1831-ben a házasságkötését követően az író ebbe a faházba költözött. A dácsa falai között „születetett meg” Tatjána levele Anyeginhez. A délután folyamán fakultatívan felkeressük a Puskin lakás-múzeumot, mely a Mojka folyó partján fekszik. Az író 1836-ban költözött ide és egy végzetes párbaj következtében 1 évvel később itt is hunyt el. A bőrkanapé, melyen Puskin elhunyt, eredetileg az Ermitázs tulajdonában volt, ám 1937-ben a múzeumnak adományozták. Az egykori berendezést újjáépítették, a tárlaton a költő használati tárgyain és könyvein kívül többek között a párbajon viselt mellénye is megtalálható.

4. nap: Szentpétervár

Fakultatív program keretén belül Dosztojevszkij emlékét kutatjuk a városban (gyalogos program). Az író gyermekkorában került Szentpétervárra, ahol a Hadmérnöki Intézetben katonai tanulmányokat folytatott. Már egész fiatalon feladta a katonai karrierjét, mivel olvasmányai hatására írni kezdett. A program során felkeressük Dosztojevszkij lakóházát, ahol 1878-tól kezdve élt. Itt írta a Karamazov testvérek című regényét. A ház eredeti berendezése az idők során megsemmisült, a rekonstrukcióhoz az eredeti tervrajzokat használták fel. A kiállításon az író könyvei és személyes tárgyai láthatók. Dosztojevszkij egyik legjelentősebb regénye, a Bűn és bűnhődés Szentpétervár utcáin játszódik. Sétánk során felkeressük a mű valós helyszíneit. Később fakultatív ebéd egy tipikus orosz ételeket kínáló étteremben, a Severanin-ban (jelentkezés és fizetés a helyszínen). Fakultatívan ellátogathatunk az orosz művészet legnagyobb gyűjteményének helyet adó Orosz Múzeumba, mely az egykori Mihály palotában kapott helyet (gyalogos program). Az 1898-ban megnyílt kiállításon a legismertebb orosz festők művei kerülnek bemutatásra, többek között Siskin és Levitan festményeit és Rubljov ikonjai. Az esti órákban fakultatív programként a Mariinszkij színházban egy előadást tekinthetünk meg. A színház 1860-ban nyílt meg, nevét II. Sándor cár feleségéről, Mária Alekszandrovna cárnéról kapta. Az idők folyamán az ország legnevesebb zenés színházává vált, ahol olyan szerzők mesterműveit mutatták be, mint Csajkovszkij és Muszorgszkij.

5. nap: Szentpétervár - Budapest

Délelőtt ellátogatunk az Alekszandr Nyevszkij kolostorba. A kolostort, mint oly sok más létesítményt Szentpéterváron, 1710-ben I. Péter orosz cár alapította. A csodálatos barokk épületegyüttesen belül több templom is található, melyek falait káprázatos festmények és ikonosztázok díszítik. A kolostor sírkertjében számos orosz író és művész sírhelye található meg: pl. Dosztojevszkij, Csajkovszkij. A déli órákban transzfer a repülőtérre, utazás Budapestre moszkvai átszállással.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

Szentpétervár történelmi belvárosa

Puskin

Fakultatív programok

 

Ermitázs

Nyitvatartás: kedd-szombat 10:30 – 18.00,
vasárnap 10:30-17:00.
Szabadnap: hétfő.
A pénztárak egy órával a zárás előtt zárnak.

Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, Szentpéterváron a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Itt tartotta első gyűjteményét az uralkodó. Az Ermitázs története megegyezik a Téli Palota történetével.

A városban található mintegy 250 múzeum közül az Ermitázs maga mintegy 2-3 millió látogatót fogad évente Oroszországból és a világ minden tájáról. A világ talán legjelentősebb múzeuma a londoni Tate-tel és a párizsi Louvre-ral együtt. A múzeum 1917 óta ad otthont a legnagyobb európai festők műveinek. Az Ermitázs múzeum a Téli Palota épületét kapta meg, 1918-ban csupán egy részét, majd 1922-ben az egészet. A Téli Palota, azaz az Ermitázs épületében régebben csak a cárok festmény-, szobor-, és gobelingyűjteményét állították ki. Nem volt látogatható. Az Ermitázs Múzeum több mint 4 millió darabos gyűjteménnyel rendelkezik, ebből nagyon kevés látható az 535 termes Téli Palotában, a többség raktárakban pihen. A múzeumban megtalálhatók az olasz reneszánsz, a holland barokk és francia mesterek alkotásai. Megnézhetjük a tróntermet, a cári hintót, ókori szobrokat, a felvilágosodás korából az európai festészet gyöngyszemeit. Közel 8000 nyugat-európai festmény díszíti a múzeum falait. A múzeumban jelenleg 365 helyiségben és falain közel 2,5 millió képzőművészeti alkotás található. Az Ermitázs ma együttműködik az IBM-el abban, hogy létrehozzák az Ermitázs internetről elérhető digitális katalógusát.

Ár: 10 500 Ft/fő

Orosz Múzeum (gyalogos program)

Fakultatív ellátogatunk az orosz művészet legnagyobb gyűjteményének helyet adó Orosz Múzeumba.

Ár: 6 000 Ft/fő

További információk

A városlátogatás szakmai kísérője: Endrei Judit 

" Még főiskolás voltam, amikor először eljutottam - akkor még vonattal - Szentpétervárra. Első pillanattól kezdve rabul ejtett a város, elvarázsolt palotáival, gazdag múzeumaival, romantikus csatornáival, a Néva parttal, széles sugárútjaival. Hiába jártam itt jó néhányszor, bármikor újra és újra repülőre ülnék, hogy megmártózzam a város kulturális életében, hogy megpihenjek Nagy Péter szobra tövében, hogy újra láthassam az Ermitázs kincseit, hogy időt tölthessek Puskin múzeumában."

Endrei Judit

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a szállást reggelis ellátással
 • a transzfert
 • a buszos városnézést
 • a belépőt a Nabokov lakásmúzeumba
 • a látogatás az Alekszandr Nyevszkij kolostorban
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • repülőjegyet illetékkel személyenként 1 db max. 10 kg max. 55 x 40 x 23 cm kézipoggyásztés személyenként 1 db max. 20 kg-os feladandó bőröndöt 
  69.700 Ft
 • vízumdíjat 
  19.000 Ft
 • útlemondási biztosítást 
  1,5%

 

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
 • belépőket 
  kb 50 EUR/fő (helyszínen fizetendő)
 • Félpanzió igényelhető
  21.500 Ft
 • Egyágyas felár
  48.000 Ft
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Kapusztina Natalia
+36 (1) 301 4997
Bartos Szilvia
+36 (1) 354 3997
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Kapcsolódó magazin

bezárás

 

 

 

 

  Hova utazhatunk karantén nélkül? 

 

Kedves Utasaink!

Amennyiben szeretne külföldön pihenni és hátrahagyni a szürke hétköznapokat, mi megmutatjuk hova utazhat korlátok nélkül. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahová teszt és karantén nélkül elutazhatnak, illetve a részletekre kattintva további információkat olvashatnak az egyes országokról.

RÉSZLETEK