Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Expedíció az Örök Fagy Birodalmába
Utazás Jakutföldre
 
589 990 Ft - tól
8 nap / 7 éj
2019.02.21. - 2019.02.28.
 
Utazás:

repülővel

Elhelyezés:

3* szállodában és magánszálláshelyeken

Ellátás:

teljes ellátás, kivéve Yakutszkban

Utazás:

repülővel

Elhelyezés:

3* szállodában és magánszálláshelyeken

Ellátás:

teljes ellátás, kivéve Yakutszkban

Miért ez az út?

Most lehetőséget kínálunk arra, hogy bepillantson a világ leghidegebb településének mindennapjaiba. A kelet-szibériai Jakutföld nem épp a világ legbarátságosabb vidéke, főleg, hogy az itt lévő apró falvak és városok lakóinak elképzelhetetlen hideggel kell megküzdeniük. Az Ingyigirka folyó mentén fekvő, alig félezer lakosú Ojmjakon viszont a világ összes településén túltesz, hiszen talaja egész évben fagyott, sőt, itt mérték a Föld legalacsonyabb hőmérsékletét, -67,8 °C-ot.

Nem csak a helyi nép, hanem az állatok is alkalmazkodtak ehhez a zord hideghez. Láthatjuk a különleges jakut lovakat és teheneket, a kutya szánkózás mellett pedig belekóstolhatunk a hagyományos "Even" konyhába, valamint részt vehetünk a hagyományos "megtisztulás rituáléján".

Néhány napra lehetőséget kínálunk, hogy kiszakadjon a mindennapokból és belecsöppenjen egy teljesen más világba.  Az út során bepillantást nyerünk a helyi nép mindennapjaiba, ellátogatunk a különleges farmokra, ahol jakut lovak és tehenek különleges fajtáit tenyésztik, láthatjuk a híres Lénai sziklaoszlopokat, illetve részt vehetünk a helyi misztikus pogány rítusokban.  Legyen a tagja ennek a varázslatos expedíciónak!

Exkluzív program - opciós hosszabítással Oroszországi tartózkodással 


Kis létszámú csoport

Részletes program

1. Nap – Yakutsz – A Fagy Birodalmában

Moszkvai átszállással érkezés Yakutszkba. Transzfer a szállásra. Reggeli után „Csocsur-Muran” néprajzi komplexum megtekintése.  Ebédet követően egy részletes városlátogatásra hívjuk meg Önöket, ahol megtekintjük a főbb helyi nevezetességeket. Lehetőségünk nyílik lemenni a föld alá, ahol megnézhetjük az egyedülálló „Fagy Birodalma” galériát, ahol a trónján ül a hírhedt Fagy Ura. Városlátogatás során megtekintjük a Néptörténeti Múzeumot és a Mamut expozíciót. Program végezetével, vacsora a helyi nacionális étteremben. Transzfer a szállodába, pihenés.

2. Nap – A Lénai sziklaoszlopok

Reggeli után megtekintjük Jakutia leghíresebb természeti látnivalóját, a Lénai sziklaoszlopokat. Ez egy fantasztikus formájú, meredek sziklák komplexuma, amelynek magassága eléri a 220 métert. Egy könnyű ebéd után lehetőségünk nyílik az egyik „oszlop” legyűrésére. Transzfer a szállodába, majd vacsora és pihenés.

3. Nap – Utazás Oimyakonba

Reggeli után hosszú utazás vár ránk. Elindulunk Jakutszkból Oimyakonba. Az útvonal kb. 1000 kilométer. Két város között egy éjszakát egy kis faluban fogunk eltölteni, ahol megvacsorázunk és kipihenjük a hosszú utazás fáradalmait.

4. Nap – Oimyakon

Reggeli után folytatjuk utazásunkat Oimyakon felé, mely keresztülvezet gyönyörű hegyvonulatokon.  Ebéd az időjárás kutató intézet közelében lesz. Érkezés Oimyakonba a késői esti órákban. Vacsora után pihenés.

5. Nap – Lékhorgászat és a zord hideg

Reggeli után ellátogatunk a helyi farmra, ahol a kistermetű, viszont a fagyhoz hozzá szokott jakut fajta teheneket tenyésztik. Ebéd után meglátogatjuk a bolygó leghidegebb helyét, itt mérték a Föld legalacsonyabb hőmérsékletét, -67,8 °C-ot. Ezután részt veszünk egy lékhorgászaton.

Horgászat után tanúi lehetünk a helyi gyermek táncegyesület előadásának, majd ünnepélyesen megkapjuk a sikeres expedícióról szóló oklevelet. Transzfer a szállodába, szauna szeánsz, vacsora és pihenés.

6. Nap – Ló farm és a „Megtisztulás rituáléja”

Reggeli után Oimyakon közeli faluba látogatunk, ahol megnézhetjük a jakut fajta lovakat. Fakultatív programként meg is lovagolhatjuk őket. Ezen a napon különleges élményben lesz részünk, csatlakozunk a helyi pogány rituáléhoz. Ebéd után kirándulás a helyi történelmi múzeumba, majd transzfer a szállodába, vacsora és pihenés.

7. Nap – Yakutszk

Korai reggelit követően megkezdjük utunkat vissza Yakutszkba. Késő délutáni érkezést követően szabadidő, illetve lehetőség lesz szuvenyirok vásárlására. Vacsora a helyi étteremben, pihenés a szállodában.

8. Nap – Utazás haza

Reggeli után transzfer a repülőtérre. Moszkvai átszállással hazatérés Budapestre, vagy opcionális programhosszabbítás Moszkvában.

«Kérem, vegyék figyelembe, hogy az adott programok sorrendje változhat»   

Szállás az expedíció során:

Yakutszkban Hotel  „Lena”  Standart kétszemélyes szobában, saját felszerelt fürdőszobával, mini bárral és ingyenes Wi-Fi elérhetőséggel.  Khandygában és Oimyakonban magánszálásokban lesz az elhelyezés két- háromszemélyes szobákban.

További információk

Ellátás:

A csomag magába foglalja a három főétkezést, kivéve Yakutszkban az ebédet és a vacsorát. A hosszú buszos utazás során lunchboxok, illetve forró tea és kávé.

Mit vigyünk magunkkal?

Útlevél, biztosítások. Thermo ruha és aláöltözet. Maximálisan meleg ruha és kapucnis kabát.  Zokni, kesztyű ( több pár ). Magas talpú és szárú meleg bakancs.

Milyen lesz az időjárás?

Yakutszkban az út időtartama alatt -30/-40 ° C-os átlaghőmérséklet várható.  Oimyakon általbán szélmentes és napos, viszont extrém hidegekre számítanunk kell ,  a hőmérséklet elérheti a -65° C fokot.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a szállást kétszemélyes szobában 
 • a magán szállásokat Ojmjakonban és Handigában
 • a szükséges transzfereket programkeretein belül
 • a reggelit, az ebédet és a vacsorát
 • a reptéri transzfereket
 • az orosz nyelvű idegenvezetőt
 • a műholdas elérhetőséget
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • repülőjegyet Budapest - Moszkva - Yakutszk - Moszkva - Budapest
  kb. 188 000 Ft
 • Oroszországi vízum 
  24 000 Ft

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Ajánlott BBP biztosítás
  1040 Ft/nap/fő
 • ebéd és vacsora Yakutszkban
 • Angol nyelvű idegenvezető
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Kvák Jevgenyij
+36 (1) 354 3999
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Ismereje meg Ojmjakon

Térkép:

 

Kapcsolódó magazin

bezárás
# EZERNYI ÉLMÉNY
ELŐLEG ÉS KOCKÁZAT NÉLKÜL
EXTRA KEDVEZMÉNNYEL


Az utóbbi időszak eseményei miatt megértjük,
hogy nehezebb a jövőt tervezni,
különösen, ha utazásról van szó.
Sokan szeretnének utazni,
ezért ebben a gyorsan változó világban megkönnyítjük a döntésüket.

Érezzék magukat biztonságban és jelentkezzenek őszi utazásainkra kockázatmentesen
igény esetén most előleg befizetése nélkül* foglalhatják le
saját szervezésű csoportos körútjainkat,
ráadásul most extra kedvezményt adunk.

A kedvezmény mértéke
az alapárból (repülőjegy nélküli részvételi díj) 5%,
törzsutasok esetén: 7%

A kedvezmény más kedvezménnyel nem összevonható,
július 31-ig történő foglalásokra érvényes.

*Az ajánlat csak a 2020. június 1. után beérkezett új foglalásokra érvényes, visszavonásig.

Utazási időszak: 2020. szeptember 1 - december 15. között

További részletek