Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

A Kaukázus gyöngyszemei
Azerbajdzsán - Grúzia - Örményország
680.000 Ft
-tól/fő, repülőjeggyel, félpanzióval
2022.05.11. - 2022.05.23.
Utazás:

autóbusszal Bécsbe, repülővel Bécs-Jereván és Baku-Budapest útvonalon közvetlen WizzAir járattal

Elhelyezés:

3-4* szállodákban

Ellátás:

félpanzió

Utazás:

autóbusszal Bécsbe, repülővel Bécs-Jereván és Baku-Budapest útvonalon közvetlen WizzAir járattal

Elhelyezés:

3-4* szállodákban

Ellátás:

félpanzió

Miért ez az út?

1. Az ősi alapokon nyugvó, nagyon jó állapotban megmaradt grúz és örmény templomok egy letűnt világ hangulatát idézik.

2. A körutazás 7 UNESCO világörökségi helyszínt keres fel, emellett a természeti látnivalók sem elhanyagolhatók, a Szeván-tó vagy a Kaukázus hegycsúcsai minden évszakban elragadók.

3. Azerbajdzsánban két merőben eltérő látnivaló hívja fel magára a figyelmet: míg Bakuban a modern felhőkarcolók Dubai gazdagságát idézik, addig az UNESCO világörökségi védelem alatt álló gobusztáni sziklarajzok az ősemberek világát elevenítik fel. 

Magyar nyelvű idegenvezetéssel.

A program 7 világörökségi helyszínt is érint.

A körutazás természeti látnivalókat is kínál, pl.: Szeván-tó, Kazbegi 2.170 m magas csúcsai.

A 2022-es árak és dátumok tájékoztató jellegűek!

Részletes program

1. nap: Budapest - Bécs - Jereván

Reggeli indulás Budapestről csoportos busztranszferrel Bécsbe. Közvetlen járattal, utazás Jerevánba. Az esti órákban érkezés, majd transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Jerevánban.

2. nap: Zvartnotsz - Ecsmiadzin - Jereván

Reggeli után utazás Zvartnotsz templomához, ezt követően utazás Ecsmiadzin-be, a Szt. Hripszime templom és a katedrális megtekintése mely az UNESCO világörökség része. Délután visszaérkezés a városba, városnézés Jerevánban, Örményország fővárosában. Vacsora és szállás Jerevánban.

3. nap: Jereván - Khor Virap - Aren 1 barlang - Noravank -  Jereván

Reggeli után meglátogatjuk a belvárosi vízesést és a Gafesdzsian Művészeti Központot. Továbbutazunk a Khor Virap kolostorba. Az apátság felett magasodik Ararát hegye, mely csodálatos látványt nyújt. Útközben Areni-ben lehetőség nyílik borkóstolásra egy helyi borászatban és felkeressük az Areni-1 barlangrendszert is mely 5-6 ezer éves múlttal büszkélkedhet. Ezt követően kirándulás a 13. században alapított Noravank apátságba, vacsora Novarankhoz közeli étteremben. Vacsora és szállás Jerevánban.

4. nap: Jereván - Gerhard - Garni - Szevan-tó - Dilijan

Reggeli után kirándulás a Geghard apátságba,  majd a Garni-ban lévő pogány templomhoz, ez után Garni George és a Sziklák Szinfóniája bazaltképződmény felkeresése. Továbbutazunk a világ egyik legnagyobb magashegyi tavához, a Szevan-tóhoz. Látogatás a 9. században épült Szevanavank apátságban. Vacsora és szállás a Szevan-tónál.

5. nap: Sevan/Dilijan - Haghpat - Sanahin - Tbiliszi 

Reggeli után látogatás a Haghpat  és Sanahin apátságokban. Ezek a komplexumok, melyek a középkori örmény építészet csodái. Utazás az örmény-grúz határhoz, itt átszállás a grúz autóbuszra. Vacsora és szállás Tbilisziben (4 éj).

6. nap: Tbiliszi

Ezen a napon a grúz főváros látnivalóiban gyönyörködünk.  A városnézés során megtekintjük: Metekhi templom, Sulphur fürdő, Narikala erőd, zsinagóga, Sioni katedrális, Ancsiszkáti templom, Rusztaveli sugárút, Grúz Nemzeti Múzeum.

7. nap: Ananuri komplexum - Kazbegi

Napunkat a grúz hadiút megismerésével töltjük. Oda úton felkeressük az Ananuri komplexumot, mely a 17. századból származik. Kazbegibe érkezésünk után átszállunk négykerék meghajtású terepjárókba és egészen 2.170 méterig jutunk fel velük, gyönyörű völgyeken és erdőkön keresztül, egészen a Gergeti Szentháromság templomig. 

8. nap: Mcheta - Gori - Upliszcihe

Reggeli után Grúzia ősi fővárosába és vallási központjába, Mchetába indulunk. Városnézés: Jvari székesegyház-kolostor (6. sz.) és Szvetichoveli Székesegyház. Indulás Gori városába. A város környékén található barlang város, Upliszcihe felkeresése.  

9. nap: Sighnaghi - Sheki - Kish

Reggeli után először Sighnaghi erőddel védett városát keressük fel, mely megőrizte a 18. század hangulatát. Utolsó grúz látnivalónk Bodbe apátsága. Itt háromféle bort is kóstolunk egy helyi pincészetben. Átlépve az azerbajdzsáni határt, utunk Sheki városa felé folytatódik. Legfontosabb látnivalói: Sheki kán nyári palotája, az erődítmény, 18. századi karavánszerájok, illetve számtalan templom és mecset. Utazás Kish faluba, amely a St. Elishe templom által ismert. Vacsora és szállás Shekiben.

10. nap: Nidj - Gabala - Shamakhi - Baku

Reggeli után elindulunk Azerbajdzsán fővárosa, Baku felé. Útközben látogatás Nidj-ben, majd Gabala következik. A városnézés során a helyi múzeumot, illetve az erődítmény romjait keressük fel. A következő állomás Maraza, majd utunk Shamakhi városába vezet, ahol a legfontosabb látnivalók a Juma mecset és a Shirvan uralkodók sírjai. Vacsora és szállás Bakuban.

11. nap: Baku

Reggeli után a főváros, Baku nevezetességeivel ismerkedünk meg. Hajókirándulást teszünk az öbölben, majd felkeressük a középkori óvárost a shirváni sahok palotáját, karavánszerájt, középkori piacteret és a szőnyegszövő műhelyt. A délután folyamán látogatást teszünk az Abseron félszigeten található „Égő hegynél” és a Tűz templománál. Vacsora és szállás Bakuban.

12-13. nap: Gobusztan - Baku - Budapest

Kirándulás Gobusztanba, ahol az UNESCO Világörökség részét képző, 40 hektáros sziklarajz múzeum található. Visszaúton felkeressük a Bibi-Heybat mecsetet, az Eurovíziós fesztivál színhelyéül szolgáló Kristály palotát és a szőnyegmúzeumot. Szállás Bakuban. Másnap korai  reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre menetrend szerinti közvetlen árattal.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
Örményország
 • Ecsmiadzin
 • Geghard monostora és az Azát-folyó felső szakasza
 • Sanahin–kolostor
 • Haghpat–kolostor 
Grúzia
 • Mcheta város székesegyházai
Azerbajdzsán
 • Baku óvárosa
 • Gobusztáni sziklarajzok
 • Sheki kán nyári palotája

 

Fakultatív programok

A szeptemberi csoport esetében, minimum 10 fő részvétele esetén:

Tbiliszi városnézés főzőleckével (ebéddel): 29.500 Ft/fő

További információk

Előleg

Wizz Air-rel közlekedő csoportos programjaink esetében előlegként fizetendő: 
a repülőjegy díja, a részvételi díj 10%-a és az útlemondási (storno) biztosítás.

 

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: WizzAir 
Oda út: Bécs - Jereván 15:10 - 20:40
Haza út: Baku - Budapest 04:40 - 06:40
A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja.

 

Vízum

Az azeri vízumoztatást irodánk intézi, melyhez színes, jó felbontású, jpg formában scannelt útlevél szükséges. Az útlevélnek a vízum kiállításának időpontjához képest még 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére.
Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.
A biztosításokről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Utazás Wizz Air járattal

A repülőjegy ára személyenként 1 darab max. 10 kg súlyú, kisméretű (max. 40 x 30 x 20 cm nagyságú) kézipoggyászt, és 1 db max. 20 kg-os (max. max. 149 x 119 x 171 cm nagyságú) feladható poggyászt és üléshely foglalást tartalmaz. (A megadott méretek alapján a bőrönd maximum ekkora nagyságú lehet, természetesen ennél kisebb bőrönd is feladható.)

Amennyiben a fent meghatározott csomagok mérete, súlya vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Üléshely foglalás: A repülőjegy ára tartalmazza az üléshely foglalást. Ez azt jelenti, hogy a párokat szinte kivétel nélkül egymás mellé tudjuk ültetni, viszont a WizzAir által alkalmazott ültetési rendszer miatt ezt nem tudjuk garantálni. Továbbá, mivel egy sorban 3 ülés van, emiatt előfordulhat az, hogy a párok egymás mellett ülnek, de a folyosó két oldalán.

A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az előlegként befizetett WizzAir repülőjegy ára lemondás esetén nem téríthető vissza.

 

Repüljön biztonságban a WizzAir-rel!

 

 

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2022.05.11. - 2022.05.23.
13 nap / 12 éj
680 000 Ft
Foglalás

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a repülőjegyet illetékkel, 
  személyenként
  1 db max. 10 kg,
  max. 40 x 30 x 20 cm 
  kézipoggyásszal és
  1 db max. 20 kg-os 
  feladható poggyásszal
  és üléshely foglalással (melynek értéke:
  kb. 125.000 Ft)
 • a megadott szállásokat félpanziós ellátással
 • a szükséges transzfereket légkondicionált autóbusszal
 • az autóbuszos közlekedést Budapest - Bécs között
 • a belépőjegyeket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • az azeri vízumdíjat
  12.000 Ft
 • az útlemondási biztosítást
  2,2% 
  (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)
 • a borravalókat
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 65 EUR/fő


EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  139.000 Ft
 • Utasbiztosítást (Aegon)
  - Basic: 590 Ft/fő/nap
  - Extra: 790 Ft/fő/nap
  - Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Kapusztina Natalia
+36 (1) 301 4997
Gyurgyovits Éva
+36 (1) 354 3994
Hoffmann Miklós
(+36) 1 207 8227
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

A körutazás idegenvezetője:

Négyesi Miklós

negyesimprofilkep.jpg

Az utazás mindig is fontos része volt az életemnek. Szüleimnek köszönhetően már gyerekkoromban bejártam Európa számos országát. Később felnőtt fejjel pedig egyre távolabbi helyre próbáltam eljutni. Szerencsésnek mondhatom magam, mert manapság pedig már a munkám is a hobbim: az utazás. Bölcsész végzettségemet remekül tudom hasznosítani az utakon és az se zavar, ha le kell térni a járt útról. Azt vallom, hogy éljük meg, ne csak át. Egy országot nemcsak a történelmén, hanem a jelenén keresztül kell megismerni, ezért fontosnak tartom azt, hogy az adott helyet a helyiek szemszögéből is próbáljuk megnézni 

Ismerje meg a Kaukázust!

Az alábbi videót két kedves törzsutasunk készítette grúziai útjuk során. - P. Marika és Péter (TV PP)

Az alábbi videó pedig az azerbajdzsáni utazásuk alatt készült. - P. Marika és Péter (TV PP)

8 nap / 7 éj
2022.08.14. - 08.21.


321.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
2022.06.12. - 06.19.
Összesen 3 időpontban

264.000 Ft/főtől

11 nap / 10 éj
2022.07.18. - 07.28.
Összesen 2 időpontban

630.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin