Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Toszkána legjobb borai, szarvasgomba vadászattal
293.000 Ft
/fő + repülőjegy
2019. május 14., október 21.
 
Utazás:

repülővel,
Budapest-Bologna-Budapest Wizz Air menetrendszerinti járatával

Elhelyezés:

4 *-os szállodában, kétágyas fürdőszobás  szobában

Ellátás:

reggeli, 2 alkalommal ebéd, 3 alkalommal vacsora 

Utazás:

repülővel,
Budapest-Bologna-Budapest Wizz Air menetrendszerinti járatával

Elhelyezés:

4 *-os szállodában, kétágyas fürdőszobás  szobában

Ellátás:

reggeli, 2 alkalommal ebéd, 3 alkalommal vacsora 

Miért ez az út?

1. Látogatás Toszkána három legjobb borvidékén: Montepulciano, Chianti, Montelcino.

2. A legszebb toszkán városok megismerése.

3. Borkóstolás és gasztronómiai vacsora a több mint 1000 éves Guicciardini Strozzi birtokon.

4. Erdei kirándulás, szarvasgomba vadászattal.

kislétszámú csoport

Bor és gasztronómiai élmények

Kulturális látnivalók

Részletes program

 
1 nap: Budapest – Bologna – San Gimignano

Találkozás 08:45 h-kor a Liszt Ferenc repülőtéren. Elutazás 10:55 h-kor a Wizzair járatával Bolognaba. Érkezés 12:15 h-kor, majd utazás San Gimignanoba. Érkezés után ismerkedés a „Tornyok városával”. San Gimignanoban tökéletes állapotban maradtak fenn a középkori építészet emlékei, a városfal és a 15 impozáns lakótorony, mely a város jelképévé vált. Szűk sikátorai, hangulatos terei visszaröpítenek a múltba. Számos templom, kápolna található itt. Városnézésünket a Szent Agostino templom és a Palazzo del Popolo (városháza) megtekintésével zárjuk. Ezt követően rövid szabadprogram, melynek során megkóstolhatjuk a város különleges, sáfrányos fagylaltját.

Ezt követően a közeli Tenuta Guicciardini Strozzi birtokra utazunk. A csodálatos környezetben található, 530 hektáros birtok több mint 1000 éves múltra tekint vissza. A nemesi Strozzi család tovább őrzi a hagyományokat, melynek köszönhetően világhírű borok kerülnek ki pincészetükből. A történelmi pincelátogatást egy toszkán vacsora követi, melynek tipikus fogásai helyben készülnek. A finom ételeket a pincészet 4 legjobb bora kíséri: Vernaccia Riserva, MOMI Maremma DOC, Sodole Supertuscan, és egy Vinsanto desszert bor zárja a sort.  A hangulatos estét követően, foglaljuk el szállásunkat Siena (05.14.) illetve San Gimignano (10.22.) közelében (3 éj).
május 13 Siena: Hotel Executive 4*
október 21. San Gimignano: Hotel Villa San Lucchése

 
2. nap: Chianti vidéke (szarvasgomba vadászat) – Siena / San Gimignano

Ma a Chianti vidéket fedezzük fel.  A reggeli napsugarak alatt, szarvasgomba vadászatra indulunk a Chianti erdőbe, hogy este a vacsora alkalmával meg tudjuk kóstolni ezt a különleges ételt. Kutyával keressük meg a vacsorára való gombát, miközben kísérőnktől megismerjük a szarvasgomba misztikus történetét és gasztronómiai jelentőségét. Tájékoztatást kapunk a gyűjtés, tárolás, felhasználás technológiájáról.

Ezt követően gyönyörű, dimbes-dombos vidéken keresztül utazunk a Gaiole in Chiantiban található, Castello di Meleto pincészethez. Érkezés után megtekintjük a kastély antik pincészetét, majd egy könnyű toszkán ebéd következik, melynek során 3 féle bort kóstolunk meg.

Délutáni sétánkat Castellina in Chiantiban kezdjük, amely az örökös, Firenze – Siena közötti háborúk utolsó erődvárosa volt. Megtekintjük a várat, felmegyünk a 14. században épült középkori toronyba, ahonnan csodálatos a kilátás a városra és a környező vidékre.

Az ősi falak mentén egy reneszánsz passage található, a Via della Volte, ahol üzletek, kézműves boltok portékáiból válogathatunk. Majd a közelben megtekintünk egy 6. századi etruszk sírt.

Este egy közeli farmon vacsorázunk, ahol az általunk talált reggeli szarvasgombát fogyasztjuk el, egy finom Chianti bor kíséretében.
Este érkezünk vissza a szállásunkra.

3. nap. Pienza - Montepulciano – Siena / San Gimignano

Reggeli után Montepulciano felé utazunk. Utunk során megpillantjuk az igazi toszkán tájat, mely visszaköszön minden képeslapról.

Meseszép dombok között haladva érkezünk Pienzába a reneszánsz építészet mintavárosába. Itt született II. Pius pápa, aki a helységnek 1462-ben városi jogokat adott, és püspöki székhellyé tette. Ő építtette a dómot, a püspöki palotát, a Palazzo Pubblicot és a pompás Palazzo Piccolominit.  Pienza történelmi központja 1996-óta az Unesco Kulturális Világörökség része. A Porta al Praton keresztül érkezünk a város központjába. Itt láthatjuk a II. Pius által megálmodott épületeket, és egy igen szép reneszánsz kutat.

Ezt követően érkezünk Montepulcianoba, ahol az épületek ódonsága, stílusa, fekvése lenyűgöző. Sétánk során megtekintjük a város reneszánsz főterét, ahol nyaranta színházi előadásokat tartanak. A négyszögletű teret a Dóm és régi paloták határolják.

Montepulciano és környéke Toszkána legjobb három borvidékének egyike (Montalcino és Chianti mellett). Hogy erről magunk is megbizonyosodjunk, a városnézés után látogatást teszünk Montepulciano egyik hangulatos, régi pincészetében, ahol a borkóstolást egy könnyű toszkán ebéd követi.

A kora délutáni órákban érkezünk Sienaba. A város híres műemléke a Dóm, amely a 12-13. században épült, és 1215-től miséztek itt. Belsejét a román és gótikus stílusok harmonikus keveredése jellemzi. A látvány lenyűgöző, mely magasba törő pilléreinek is köszönhető. Siena főterének, a Piazza del Campo-nak legszebb épülete a Palazzo Pubblico. A teret, melyet a világ egyik legszebbjének tartanak, a 14. században a Kilencek Kormányának tiszteletére sárga és szürke kövekkel kilenc részre tagoltak. Siena történelmi központja 1995-óta az Unesco Kulturális Világörökség része. A tartalmas napot egy finom vacsora zárja a szállodában.

4.nap: Firenze – Bologna

Reggel Firenzébe utazunk, városnézés helyi idegenvezetővel a "reneszánsz" bölcsőjeként” is emlegetett városban.  Az Arno folyó két partján, annak gyönyörű völgyében elterülő város nagyon hosszú múltra tekint vissza. Hosszú ideig a Medici család uralta, 1865-1870 között az Olasz Királyság fővárosa volt. Számtalan történelmi és művészeti látványosságnak ad otthont.  Történelmi belvárosát 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította.

A gyalogos városnézés során meglátogatjuk a Pitti Palotát, a 14.-15. században épült belvárost, átsétálunk a Firenze jelképévé vált Ponte Vecchio hídon, kívülről megtekintjük a középkori városházát (Palazzo Vecchio), a Dómot, a Santa Croce templomot Michelangelo és Gallilei sírhelyeivel. A városnézés után rövid szabadprogram, majd utazás Bolognaba.
Érkezés után felfedezzük a „vörös” várost, melynek épületei sárga és terrakotta színben díszelegnek. Rengeteg árkádos épület található itt – állítólag 38 km-t is kitesznek – így esőben vagy erős napsütésben is megvédik a nézelődőket. Bolognában alapították a világ első egyetemét 1088-ban, és ez meghatározza a város fiatalos hangulatát, pezsgő életét. Főbb látnivalói: Piazza Maggiore, Bazilika, középkori tornyok (az egyik ferdetorony), és a középkori óváros.

Este fakultatív látogatás Eataly World-be, Olaszország gasztroparkjába. Itt a látogató megtudhat mindent, amit az olasz ételek készítéséről tudni lehet. A 25 hektáros parkban a „tanyától a villáig” követhetjük nyomon az ételek készítést, és azt is, hogy honnan érkeznek a hozzávalók a különböző fogásokhoz. Az Eataly World bemutatja az ország minden régiójának gasztronómiáját. A vendégek 45 étteremben és bisztróban kóstolhatják meg a legfinomabb fogásokat, megnézhetik, hogyan készül a sajt, a tészta, az olaj, az édességek illetve, hogy hogyan dolgozzák fel a különböző halakat, húsokat. Ez az élmény egy igazi „gasztrobomba” lesz. Itt mindenki kedvére választhat a finomságok közül. A vacsora fakultatív. Szállás Bolognaban.
Szállás Bolognaban a Hotel Cosmopolitan 4*

5.nap: Bologna – Budapest

Reggeli után után transzfer a repülőtérre. Elutazás Bolognaból 12:05 h-kor a WizzAir járatával, érkezés Budapestre 14:15 h-kor.

Az UNESCO Világörökségi helyszínek:

-Firenze történelmi központja
-San Gimignano:
Történelmi központja
-Siena:
Történelmi központja
-Pienza:
Történelmi központja

Fakultatív programok

Ehhez a programhoz nem tartozik fakultatív program.

További információk

Várható menetrend:

Budapest -Bologna:10:55 - 12:15 h-kor. Ryan Air járattal
Bologna - Budapest: 12:05 -  14:15 h kor Wizz Air járattal

Utazás Ryanair/Wizz Air járattal

Utasaink a fedélzetre személyenként 1 darab max. 10 kg súlyú kézipoggyászt vihetnek fel (max. 55 x 40 x 23 cm nagyságú), illetve a kézipoggyászon felül személyenként 1 db max. 20 kg súlyú (max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú) bőröndöt adhatnak fel.
A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.
Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.
Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2019.05.14. - 2019.05.18.
5 nap / 4 éj
293 000 Ft
Foglalás
2019.10.22. - 2019.10.26.
5 nap / 4 éj
293 000 Ft
Foglalás

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 3 éjszaka San Gimignano környékén 4*-os szállodában reggelivel
 • 2 ebéd, 3 vacsora a program szerint
 • 26 - 32 személyes autóbusszal, olasz városi adókkal
 • pincelátogatások borkóstolókkal a program szerint
 • magyarul nyelvű idegenvezetést (Sienában és Firenzében helyi idegenvezetővel)
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • Repülőjegy Budapest–Bologna–Budapest között illetékkel: kézipoggyásszal, fix ülőhellyel:(változhat)
  60 000 Ft 
 • Útlemondási biztosítás
  1,5%
 • Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő)
  10 Eur 

Egyéb költségek:

 • Feladható poggyász (max. 20 kg)
  kb 15.000 Ft/bőrönd
 • elsőbbségi beszállás 2 db fedélzetre felvihető poggyásszal: (1 db 40x20x25 cm, + 1 db, 10 kg-os     55x40x20 cm):
  7 000 Ft (változhat)

 • Egyágyas felár
  45.000 Ft/fő
 • BBP biztosítás
 • Belépők
  kb 30 Eur/fő
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Zsila Sándor
+36 (1) 301 4998
Bordás-Donkó Anikó
+36 (1) 207 8223
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

7 nap / 6 éj
2019.07.05. - 07.11.

189.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2019.07.16. - 07.20.

358.000 Ft/főtől

6 nap / 5 éj
2019.08.17. - 08.22.

149.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin