Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Toszkána legjobb borai
szarvasgomba vadászattal
 
293.000 Ft
/ fő + repülőjegy
2019. október 22.
 
Utazás:

repülővel,
Budapest-Bologna-Budapest Wizz Air menetrendszerinti járatával

Elhelyezés:

4 *-os szállodában, kétágyas fürdőszobás  szobában

Ellátás:

reggeli, 2 alkalommal ebéd, 3 alkalommal vacsora 

Utazás:

repülővel,
Budapest-Bologna-Budapest Wizz Air menetrendszerinti járatával

Elhelyezés:

4 *-os szállodában, kétágyas fürdőszobás  szobában

Ellátás:

reggeli, 2 alkalommal ebéd, 3 alkalommal vacsora 

Miért ez az út?

1. Látogatás Toszkána három legjobb borvidékén: Montepulciano, Chianti, Montelcino.

2. A legszebb toszkán városok megismerése.

3. Borkóstolás és gasztronómiai vacsora a több mint 1000 éves Guicciardini Strozzi birtokon.

4. Erdei kirándulás, szarvasgomba vadászattal.

kislétszámú csoport

Bor és gasztronómiai élmények

Kulturális látnivalók

Részletes program

 
1 nap: Budapest – Bologna – San Gimignano

Találkozás 08:45 h-kor a Liszt Ferenc repülőtéren. Elutazás 10:55 h-kor a Wizzair járatával Bolognaba. Érkezés 12:15 h-kor, majd utazás San Gimignanoba. Érkezés után ismerkedés a „Tornyok városával”. San Gimignanoban tökéletes állapotban maradtak fenn a középkori építészet emlékei, a városfal és a 15 impozáns lakótorony, mely a város jelképévé vált. Szűk sikátorai, hangulatos terei visszaröpítenek a múltba. Számos templom, kápolna található itt. Városnézésünket a Szent Agostino templom és a Palazzo del Popolo (városháza) megtekintésével zárjuk. Ezt követően rövid szabadprogram, melynek során megkóstolhatjuk a város különleges, sáfrányos fagylaltját.

Ezt követően a közeli Tenuta Guicciardini Strozzi birtokra utazunk. A csodálatos környezetben található, 530 hektáros birtok több mint 1000 éves múltra tekint vissza. A nemesi Strozzi család tovább őrzi a hagyományokat, melynek köszönhetően világhírű borok kerülnek ki pincészetükből. A történelmi pincelátogatást egy toszkán vacsora követi, melynek tipikus fogásai helyben készülnek. A finom ételeket a pincészet 4 legjobb bora kíséri: Vernaccia Riserva, MOMI Maremma DOC, Sodole Supertuscan, és egy Vinsanto desszert bor zárja a sort.  A hangulatos estét követően, foglaljuk el szállásunkat Siena (05.14.) illetve San Gimignano (10.22.) közelében (3 éj).
május 13 Siena: Hotel Executive 4*
október 21. San Gimignano: Hotel Villa San Lucchése

 
2. nap: Chianti vidéke (szarvasgomba vadászat) – Siena / San Gimignano

Ma a Chianti vidéket fedezzük fel.  A reggeli napsugarak alatt, szarvasgomba vadászatra indulunk a Chianti erdőbe, hogy este a vacsora alkalmával meg tudjuk kóstolni ezt a különleges ételt. Kutyával keressük meg a vacsorára való gombát, miközben kísérőnktől megismerjük a szarvasgomba misztikus történetét és gasztronómiai jelentőségét. Tájékoztatást kapunk a gyűjtés, tárolás, felhasználás technológiájáról.

Ezt követően gyönyörű, dimbes-dombos vidéken keresztül utazunk a Gaiole in Chiantiban található, Castello di Meleto pincészethez. Érkezés után megtekintjük a kastély antik pincészetét, majd egy könnyű toszkán ebéd következik, melynek során 3 féle bort kóstolunk meg.

Délutáni sétánkat Castellina in Chiantiban kezdjük, amely az örökös, Firenze – Siena közötti háborúk utolsó erődvárosa volt. Megtekintjük a várat, felmegyünk a 14. században épült középkori toronyba, ahonnan csodálatos a kilátás a városra és a környező vidékre.

Az ősi falak mentén egy reneszánsz passage található, a Via della Volte, ahol üzletek, kézműves boltok portékáiból válogathatunk. Majd a közelben megtekintünk egy 6. századi etruszk sírt.

Este egy közeli farmon vacsorázunk, ahol az általunk talált reggeli szarvasgombát fogyasztjuk el, egy finom Chianti bor kíséretében.
Este érkezünk vissza a szállásunkra.

3. nap. Pienza - Montepulciano – Siena / San Gimignano

Reggeli után Montepulciano felé utazunk. Utunk során megpillantjuk az igazi toszkán tájat, mely visszaköszön minden képeslapról.

Meseszép dombok között haladva érkezünk Pienzába a reneszánsz építészet mintavárosába. Itt született II. Pius pápa, aki a helységnek 1462-ben városi jogokat adott, és püspöki székhellyé tette. Ő építtette a dómot, a püspöki palotát, a Palazzo Pubblicot és a pompás Palazzo Piccolominit.  Pienza történelmi központja 1996-óta az Unesco Kulturális Világörökség része. A Porta al Praton keresztül érkezünk a város központjába. Itt láthatjuk a II. Pius által megálmodott épületeket, és egy igen szép reneszánsz kutat.

Ezt követően érkezünk Montepulcianoba, ahol az épületek ódonsága, stílusa, fekvése lenyűgöző. Sétánk során megtekintjük a város reneszánsz főterét, ahol nyaranta színházi előadásokat tartanak. A négyszögletű teret a Dóm és régi paloták határolják.

Montepulciano és környéke Toszkána legjobb három borvidékének egyike (Montalcino és Chianti mellett). Hogy erről magunk is megbizonyosodjunk, a városnézés után látogatást teszünk Montepulciano egyik hangulatos, régi pincészetében, ahol a borkóstolást egy könnyű toszkán ebéd követi.

A kora délutáni órákban érkezünk Sienaba. A város híres műemléke a Dóm, amely a 12-13. században épült, és 1215-től miséztek itt. Belsejét a román és gótikus stílusok harmonikus keveredése jellemzi. A látvány lenyűgöző, mely magasba törő pilléreinek is köszönhető. Siena főterének, a Piazza del Campo-nak legszebb épülete a Palazzo Pubblico. A teret, melyet a világ egyik legszebbjének tartanak, a 14. században a Kilencek Kormányának tiszteletére sárga és szürke kövekkel kilenc részre tagoltak. Siena történelmi központja 1995-óta az Unesco Kulturális Világörökség része. A tartalmas napot egy finom vacsora zárja a szállodában.

4.nap: Firenze – Bologna

Reggel Firenzébe utazunk, városnézés helyi idegenvezetővel a "reneszánsz" bölcsőjeként” is emlegetett városban.  Az Arno folyó két partján, annak gyönyörű völgyében elterülő város nagyon hosszú múltra tekint vissza. Hosszú ideig a Medici család uralta, 1865-1870 között az Olasz Királyság fővárosa volt. Számtalan történelmi és művészeti látványosságnak ad otthont.  Történelmi belvárosát 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította.

A gyalogos városnézés során meglátogatjuk a Pitti Palotát, a 14.-15. században épült belvárost, átsétálunk a Firenze jelképévé vált Ponte Vecchio hídon, kívülről megtekintjük a középkori városházát (Palazzo Vecchio), a Dómot, a Santa Croce templomot Michelangelo és Gallilei sírhelyeivel. A városnézés után rövid szabadprogram, majd utazás Bolognaba.
Érkezés után felfedezzük a „vörös” várost, melynek épületei sárga és terrakotta színben díszelegnek. Rengeteg árkádos épület található itt – állítólag 38 km-t is kitesznek – így esőben vagy erős napsütésben is megvédik a nézelődőket. Bolognában alapították a világ első egyetemét 1088-ban, és ez meghatározza a város fiatalos hangulatát, pezsgő életét. Főbb látnivalói: Piazza Maggiore, Bazilika, középkori tornyok (az egyik ferdetorony), és a középkori óváros.

Este fakultatív látogatás Eataly World-be, Olaszország gasztroparkjába. Itt a látogató megtudhat mindent, amit az olasz ételek készítéséről tudni lehet. A 25 hektáros parkban a „tanyától a villáig” követhetjük nyomon az ételek készítést, és azt is, hogy honnan érkeznek a hozzávalók a különböző fogásokhoz. Az Eataly World bemutatja az ország minden régiójának gasztronómiáját. A vendégek 45 étteremben és bisztróban kóstolhatják meg a legfinomabb fogásokat, megnézhetik, hogyan készül a sajt, a tészta, az olaj, az édességek illetve, hogy hogyan dolgozzák fel a különböző halakat, húsokat. Ez az élmény egy igazi „gasztrobomba” lesz. Itt mindenki kedvére választhat a finomságok közül. A vacsora fakultatív. Szállás Bolognaban.
Szállás Bolognaban a Hotel Cosmopolitan 4*

5.nap: Bologna – Budapest

Reggeli után után transzfer a repülőtérre. Elutazás Bolognaból 12:05 h-kor a WizzAir járatával, érkezés Budapestre 14:15 h-kor.

Az UNESCO Világörökségi helyszínek:

-Firenze történelmi központja
-San Gimignano:
Történelmi központja
-Siena:
Történelmi központja
-Pienza:
Történelmi központja

Fakultatív programok

Ehhez a programhoz nem tartozik fakultatív program.

További információk

Várható menetrend:

Budapest -Bologna:10:55 - 12:15 h-kor. Ryan Air járattal
Bologna - Budapest: 12:05 -  14:15 h kor Wizz Air járattal

Utazás Ryanair/Wizz Air járattal

Utasaink a fedélzetre személyenként 1 darab max. 10 kg súlyú kézipoggyászt vihetnek fel (max. 55 x 40 x 23 cm nagyságú), illetve a kézipoggyászon felül személyenként 1 db max. 20 kg súlyú (max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú) bőröndöt adhatnak fel.
A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.
Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.
Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2019.05.14. - 2019.05.18.
5 nap / 4 éj
0 Ft
Betelt
2019.10.22. - 2019.10.26.
5 nap / 4 éj
293 000 Ft
Betelt

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 3 éjszaka San Gimignano környékén 4*-os szállodában reggelivel
 • 2 ebéd, 3 vacsora a program szerint
 • 26 - 32 személyes autóbusszal, olasz városi adókkal
 • pincelátogatások borkóstolókkal a program szerint
 • magyarul nyelvű idegenvezetést (Sienában és Firenzében helyi idegenvezetővel)
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • Repülőjegy Budapest–Bologna–Budapest között illetékkel: kézipoggyásszal, fix ülőhellyel:(változhat)
  65 000 Ft 
 • Útlemondási biztosítás
  1,5%
 • Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő)
  10 Eur 

Egyéb költségek:

 • Feladható poggyász (max. 20 kg)
  kb 16.000 Ft/bőrönd
 • elsőbbségi beszállás 2 db fedélzetre felvihető poggyásszal: (1 db 40x20x25 cm, + 1 db, 10 kg-os     55x40x20 cm):
  15.000 Ft (változhat)

 • Egyágyas felár
  45.000 Ft/fő
 • BBP biztosítás
 • Belépők
  kb 30 Eur/fő
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Zsila Sándor
+36 (1) 301 4998
Bordás-Donkó Anikó
+36 (1) 207 8223
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az út idegenvezetője

Bajza Zsófia

bajza_zsofi.jpg

Toszkána tartományába hívom ezúttal Önöket, ahova 16 éves koromban jutottam el először és azóta mindig visszahúzott ide a szívem, talán ősi családi kötődésünk miatt is… Egyetemista éveim alatt sienai ösztöndíjam felejthetetlen emlékekkel ajándékozott meg, majd tanulmányaim végeztével mint idegenvezető lelkesen kísérem errefelé is magyar útitársainkat. 

Az olasz csizma szívében élő toszkánok és etruszkok földjén izgalmas történelmi és gasztronómiai kalandozásokban lehet részünk. Kóstoljuk meg együtt méltán híres borait & ínyencségeit. 

 

 

5 nap / 4 éj
2020.05.26. - 05.30.

265.000 Ft/főtől

12 nap / 10 éj
2020.01.17. - 01.28.

898.000 Ft/főtől