Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Toszkána - Cinque Terre legjava
 
 
159.800 Ft-tól
 
2017. július 2, július 8.
 
Utazás:

autóbusszal

Elhelyezés:

3* szállodában

Ellátás:

reggelivel

Utazás:

autóbusszal

Elhelyezés:

3* szállodában

Ellátás:

reggelivel

Miért ez az út?

 

Az utazás során Toszkána legszebb városait és műemlékeit láthatjuk, majd eltöltünk két felejthetetlen napot a szinpompás Cinque Terre apró falvaiban és a közeli Portofinoban.

UNESCO világörökségi emlékek

kulturális látnivalók

Részletes program

1.nap  Budapest – Bologna  (850 km)

Reggel indulás Budapestről, utazás Szlovénián keresztül. Érkezés a Bolognai repülőtérre a délutáni órákban. Itt csatlakozhatnak a repülővel érkező utasok (Wizz Air 11:25-12:50 h),majd a Bologna-i szállásra utazunk.

2. nap  Firenze –Siena  (180 km) 

Reggeli után utazás Toszkána fővárosába, a reneszánsz bölcsőjébe. Sesto Fiorentinoból vonattal közelítjük meg a belvárost. 4 órás,közös városnézés helyi idegenvezetővel. Megtekintjük a középkori városházát, a dómot a keresztelő kápolnával, a Santa Croce templom sírhelyeit (Michelangelo,Galilei), a Medicikápolnát Michelangelo szobraival, majd a híres Piti Palotát. Visszafelé átsétálunk a híres Ponte Vecchio hídon, majd délutánig szabad program. Ezután Siena környéki szállásunkra utazunk (1 éj).

3. nap  Siena – San Gimignano – Volterra - Pisa (160km) 

Reggeli után Toszkána legszebb városába, Sienába utazunk. A város híres műemléke a dóm, már 1215-től miséztek itt. Belsejét a román és gótikus stílusok harmonikus keveredése jellemzi. Siena főterének legszebb épülete a Palazzo Pubblico. Ateret, melyet a világ egyik legszebbjének tartanak, a 14. században a Kilencek Kormányának tiszteletére sárga és szürke kövekkel kilenc részre tagolta. Rövid szabad program,majd utazás a közeli San Gimignanoba. A „Tornyok városában” tökéletes állapotban maradtak fenn a középkori  építészet emlékei, a városfal, és a 15 lakótorony, melyek a város nevezetességei mind a mai napig. Legismertebb műemlékei a Collegiata katedrális, a Szent Agostino temploma és a városháza. Innen Volterrába utazunk és megtekintjük a  13. század elején épült  városházát, mely Toszkána egyik legrégebbike.
Az etruszk emlékekben gazdag ókori város utcáit hatalmas kocka kövekből építették. A város központja, Itália egyik legszebb középkori terének tartott,Piazza del Priori. Itt található az 1208 és 1254 között épült Palazzo dei Priori impozáns tömbje. A városháza közelében magasodik a volterrai Dóm. Volterrából Pisába utazunk, de közben megállunk Lajaticoban, és megtekintjük aTeatro del Silenzio szabadtéri színpadot, ahol minden évben Andrea Bocelli koncertezik, gyönyörű környezetben. A kora esti órákban érkezünk Pisaba,szállásunkra. (1 éj)

4. nap Pisa – Lucca– La Spezia (100 km)

Reggeli után felfedezzük Pisa óvárosát. Innen a Csodák teréhez sétálunk, ahol megtekintjük a11. sz-i Dómot, és a román stílusban épült Battisterot. Akinek kedve van, megmászhatja a híres Ferdetorony csigalépcsőit, és fentről is megcsodálhatja a híres teret (előre váltott jeggyel!).
Pisaból a városfallal körülvett Lucca-ba utazunk. Szűk, kanyargós utcákon sétálva jutunk el a belvárosba, a San Michele in Foro 11. sz.-i román templomhoz.Ezután a híres operaszerző, Puccini szülőházát, majd a San Martino katedrálist tekintjük meg. Rövid pihenő, majd Torre del Lago településhez utazunk, ahol meglátogatjuk Puccini villáját, ami ma múzeum. Ezután pihenő a tengerparton, majd La Speziaba utazunk, következő szállásunkra (3 éj).

5. – 6. nap  Cinque Terre feldedezése – 2 rendkívül színes nap

Reggeli után Manarolaba utazunk, hogy felfedezhessük a Cinque Terre varázslatos világát. Első állomásunk Manarola, egyike a világ legszínesebbnek tartott vásosainak, a festői táj szépsége és a mediterrán hangulat mindenkit elvarázsol. Innen át vonatozunk Riomaggioreba (amennyiben a felújítás alatt álló, Manarola-Riomaggore között húzódó "Szerelem ösvényt" időközben megnyitják, az utat 30 perces séta során tesszük meg, a tenger fölött húzódó panoráma úton). Rövid séta a kis településen, majd áthajózunk Vernazzába, a Cinque Terre gyöngyszeméhez. A hajókázás során a tenger felől is megcsodálhatjuk a színpompás településeket. Vernazzában megtekintjük a Santa Margarita templomot és a Belforte tornyot, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Délután vonattal utazunk tovább Monterossoba. A települést szőlővel és olívával beültetett dombok, és kristálytiszta öblök jellemzik. Óvárosa a tenger felett kiemelkedő várának romjairól vált híressé. Itt megtekintjük az Aurora tornyot. Kora este vonattal utazunk vissza La Speziaba.
Második napon 
a Cinque Terre távolabbi, inkább már Liguria-i területeit keressük fel. Autóbusszal utazunk Rapalloba, megcsodáljuk a pálmafás tengerpartot, majd hajóra szállunk és a tenger felől közelítjük meg a térség legszebb települését, Portofinot. Festőien színes házai magával ragadóak. Felsétálunk a templomhoz, ahonnan a kis település még szebb arcát mutatja, előtérben a kristálytiszta, leírhatatlanul kék tengerrel. Szűk sikátorok között sétálunk, majd egy kávézó teraszán élvezzük a felejthetetlen látványt. Ezután hajóval kelünk át a közeli San Fruttuosoba, ahol megtekintjük a 10. sz.-ban épült ősi apátságot. Szabad programként fejest ugorhatunk az égszínkék tengerbe. Délután visszahajózunk Rapalloba, majd vonattal tovább Chiavariba, itt található a partszakasz legszebb temploma. Este érkezünk vissza szállásunkra.

7. nap  La Spezia - Budapest

Reggeli után elindulunk hazafelé. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre azesti órákban.

Fakultatív programok

* Belépők: 30-40 Eur/fő
* Pisa: transzfer busz 6 EUR, Ferdetorony 17 EUR, Kápolna 6 EUR, Katedrális 2 EUR, 
* Siena: Dóm 6 EUR, Palazzo 7,5 EUR
* Firenze: Santa Croce 5 EUR, Dóm kupolája 8 EUR,
* Vernazza: Belforte torony 3 EUR

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 1-1 éjszaka Bolognaban, Sienaban és Pisaban 3*-os szállodákban reggelivel
 • 3 éjszaka La Speziaban 3*-os szállodában reggelivel
 • égkondicionált autóbusz közlekedés olasz (Siena, Pisa) városi adókkal
 • magyar idegenvezető, Firenzében 4 órás városnézés helyi vezetővel 
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • Útlemondási biztosítás
  1,5%
 • Idegenforgalmi adó
  15 Eur/fő (helyszínen fizetendő!)
 • Cinque Terre csomag
  50 Eur/fő / 2 nap

 

Egyéb költségek:

 • BBP biztosítás
  3.850 Ft/fő
 • Fakultatív repülőjegy odafelé Budapest-Bologna között (Wizz Air), irányár illetékkel, kisméretű kézipoggyásszal
  20.000Ft-tó/fő (változhat)
 • Belépők
  30 -40 Eur / fő
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Ismerje meg Cinque Terre

Kapcsolódó magazin