Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Puglia és Basilicata
különleges világa
 
253 000 Ft
/fő+repülőjegy
2019. szeptember 22
 
Utazás:

repülővel
Wizz Air menetrendszerinti járattal

Elhelyezés:

4*-os szállodában kettőágyas fürdöszobás szobákban

Ellátás:

félpanziós ellátás (reggeli, vacsora)

Utazás:

repülővel
Wizz Air menetrendszerinti járattal

Elhelyezés:

4*-os szállodában kettőágyas fürdöszobás szobákban

Ellátás:

félpanziós ellátás (reggeli, vacsora)

Miért ez az út?

1. Két felfedezésre váró, különleges régió

2. 8 nap, 16 város, számtalan múltat idéző emlék

3. A kirándulások fáradalmait a különleges látnivalók és a káprázatos öblök feledtetik

 

kis létszámú csoport

kulturális látnivalók

UNESCO világörökségi helyszínek

 

 

garantált indulás!

Részletes program

1 nap:  Budapest – Bari – Castel del Monte – Bari

Elutazás Budapestről 10:40 h-kor a Wizzair járatával. Érkezés Bariba 12:10 h-kor, majd utazás Castel del Montebe. Megtekintjük „Apulia kőkoronájaként” is nevezett, 1240-ben épült különleges, nyolcszögletű várat. Ezután Bari felé indulunk, útközben bor és tipikus pugliai termékek kóstolása (paradicsomos lepény, pácolt olajbogyó, füszeres kolbász, canestrato sajt, ricottás édesség, Primitivo bor).

Délután séta Bari óvárosban. Megtekintjük a Szent Miklós bazilikát, a román kori építészet egyik legszebbikét. Itt őrzik Szent Miklós ereklyéit 1087 óta. Ezt követően elsétálunk a San Sabino székesegyházhoz, majd a Norman várhoz.
Szállás Bariban, vacsora a szállodában.
Szállás: Hotel Excelsior 4*

2. nap.  Bari – Altamura - Matera – Gallipoli (190 km)

Ma egy hosszú utazás vár ránk. Első állomásunk Altamura. A város hírnevét világszerte híres kenyere, a Pané di Altamura alapozta meg, amelyet a 16. század óta hagyományos eljárással készítenek és oltalom alatt álló eredet megjelöléssel forgalmaznak.Először sétálunk a városfalon belül található girbegurba utcák között, megtekintjük a 13. században épült román korú Santa Maria Assunta katadrálist, majd megkóstoljuk a kenyeret (Pané di Altamura) és híres Caciocavallo sajtot.

Altamurából Materaba utazunk. Olaszország egyik rejtett kincse, a semmi máshoz nem hasonlítható különleges szépségű és hangulatú település sziklába vájt lakásaival, belül freskókkal díszített épületek sokaságával, a szakértők szerint egyedülálló Európában. Matera régi városnegyede 1996 óta az Unesco Kulturális Világörökség része. 2019-ben Európa kulturális fővárosa címét viseli majd. Sétánk során megtekintünk több lakóházat, és egy sziklatemplomot,

A kora esti órákban érkezünk Gallipoliban található szállásunkra (3 éj). Vacsora a szállodában.
Szállás: Hotel Victoria Palace

3. nap: Gallipoli - szabadnap

Pihenés, fürdés vagy fakultatív séta Gallipoliban.

4. nap:  Leuca – Gagliano dell Capo - Otranto - Galatina - Gallipoli (200 km)

Délelőtt Leucaba utazunk, ahol összeér az Adria tenger víze a Jón tenger vízével. Leucaban található Olaszország második legnagyobb világítótornya, az 1864-ben épült, 47 m magas Santa Maria di Leuca.
Fotószünet a Cascata Monumentale, 120 m szintkülönbségű csodálatos vízesésésnél. Ezután séta az óvárosban, majd Gagliano del Capo településen megtekintjük a Cipollione fjordot és a Conde del Ciolo öblöt. A déli órákban érkezünk Otrantoba.

Városnézésünket a Borgo Antico történelmi városrészben tett sétával kezdjük. A főtéren megtekintjük a díszes óratornyot, a katedrálist, végül a tengerparton található Aragon várat, amely a várfallal együtt védelmi célt szolgált.

Kirándulásunk utolsó állomása a 12. században épült csodálatos barokk városközponttal rendelkező Galatina, melyet Puglia rejtett drágaköveként is emlegetik. Megtekintjük az 1390-ben épült román kori Santa Caterina d’Alessandria templomot és csodálatos rózsa ablakait. A késő délutáni órákban érkezünk vissza a szállásunkra.

5. nap:  Gallipoli – Lecce – Brindisi – Monopoli (150 km)

Reggeli után Leccebe utazunk, melyet „Dél Firenzéjének” is neveznek, számos barokk épületének köszönhetően. A város a 17. században élte virágkorát, amikor a helyi püspökök hatalma alatt állt, ekkor épültek impozáns barokk épületei. Megtekintjük a Santa Croce templomot, a római színház romjait és a Püspöki palotát. A városnézés után szabadprogram, melynek során folytathatjuk a város pezsgő életének felfedezését, akár egy fagyizó teraszán, egy különleges fagylaltkehely mellet. A déli órákban indulunk tovább Brindisibe.

A várost közel kétezer éve alapították, mely a maga korában a térség legjelentősebb kikötővárosa volt. A kicsi óvárost könnyű bejárni. Sétánkat a Via Appia út elkészülte emlékére emelt oszlopfő megtekintésével kezdjük (az eredeti oszlopfő a Polgármesteri Hivatalban található, megtekintése csak ritkán lehetséges).

A római kereskedelmi út építését még i.e. 312-ben kezdték, majd Traianusz császár fejezte be. Megtekintjük a San Giovanni al Sepolcro templomot, és az 1143-ban épült Katedrálist a Piazza Duomo-n. Városnézésünket a kikötőben található Castello Alfonsino vár megtekintésével zárjuk. Szállás Monopoli közelében (3 éj). Vacsora a szállodában.
Szállás: Hotel La Corvetta 4*

6. nap: Alberobello – Locorotondo – Ostuni – Monopoli (110 km)

Reggeli után Puglia leglátogatottabb turisztikai településéhez, Alborelloba utazunk.
Hírnevét a városképet uraló sajátos épületeinek, a trulloknak köszönheti, melyek süveges tetejű hengeres vagy négyszögletes építmények. Kizárólag kőből épültek, mindenféle kötőanyag, habarcs és fa tartószerkezet nélkül. A város központja a Piazza del Popolo tér. Innen délre található a két történelmi trullo-negyed, a Rione Monti és a Rione Aia Piccola. A trullók1996-óta az Unesco Kulturális Világörökség része.

Következő állomásunk Locorotondo, egy dombtetőre épült kerek városka, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk a trullo völgyre. Az erődített fallal kerített Locorotondo fehérre festett házai már messziről ragyognak a napsütésben. A város kacskaringós sikátorai egy központi kis térre vezetnek, ahol a városszerkezethez képest hatalmas, a mártír Szent Györgynek szentelt templom emelkedik.

Délután érkezünk Ostunibe. A várost már a kőkorszakban lakták, de fénykorát az 1500 évek elején élte. A fehér város egy pestis járvány következtében alakult ki, amikor is minden házat a járvány miatt fehérre kellett festeni. Legjelentősebb épületei a 15. században épült katedrális és a Püspöki Palota, valamint néhány nemesi palota. Késő délután érkezünk vissza a szállásunkra.

7. nap:  Ostuni / Monopoli – Szabadnap

Délelőtt látogatás Monopoliban. A tengerparti városka hangulatos sétát ígér a part menti „vízbe érő” házak és girbe-gurba utcák között. Az óvárosban szép templomokkal találkozunk, a legszebb egy barokk katedrális. A főtér igazi dél-olasz hangulatot áraszt.
A szállodába már mindenki egyénileg tér vissza.

8. nap: Monopoli – Bari - Budapest

Reggeli után indulás Bariba. Hazautazás a 12:40 h-kor induló Wizz Air járattal. Érkezés Budapestre 14:10 h-kor.

Unesco Világörökségi helyszinek

 I Sassi di Matera 
Castel del Monte
A „Trulli" stílusú épületek Alberobelloban

További információk

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Wizz Air
Budapest - Bari: 10:40 - 12:10 
Bari - Budapest: 12:40 - 14:10

Utazás Wizz Air járattal

Utasaink a fedélzetre személyenként 1 darab max. 10 kg súlyú kézipoggyászt vihetnek fel (max. 55 x 40 x 23 cm nagyságú), illetve a kézipoggyászon felül személyenként 1 db max. 20 kg súlyú (max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú) bőröndöt adhatnak fel.
A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.
Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.
Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2019.09.22. - 2019.09.29.
8 nap / 7 éj
253 000 Ft
Betelt

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 1 éjszaka Bariban 4*-os szállodában félpanzióval
 • 3 éjszaka Gallipolliban 4* szállodában félpanzióval
 • 3 éjszaka Monopoli környékén 4*-os szállodában félpanzióval
 • program szerinti kóstolókat
 • légkondicionált autóbusz közlekedés olasz városi adókkal
 • magyar idegenvezető, Materában és Lecceben helyi idegenvezető
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • WizzAir repülőjegy illetékkel, fix ülőhellyel egy kézitáskával
  Kb 62.000 Ft/fő (változhat
 • Útlemondási biztosítás
  1,5%
 • Idegenforgalmi adó
  16 Eur/fő (helyszínen fizetendő!)

 

Egyéb költségek:

 • egyágyas felár:
  59.000 Ft/fő
 • BBP biztosítás
 • Belépők
  kb 40 Eur/fő
 • Elsőbbségi beszállás plusz 2 kézipoggyász fedélzeten
  kb. 12 000 Ft/fő-től
 • Feladható poggyász változhat
  10.000 Ft/db (max.10 kg )
  14.000 Ft/db (max. 20 kg)
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Zsila Sándor
+36 (1) 301 4998
Bordás-Donkó Anikó
+36 (1) 207 8223
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Nikolaidu Szofia

Kapcsolódó magazin