Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Nyugat-mediterrán csodák
csoportos hajóút
 
419 000 Ft-tól
/ fő + illetékek
2019.10.21. - 2019.11.03.
 
Utazás:

 Budapestről menetrendszerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

kétszemélyes, komfortos kabinokban: MSC Poesia

Ellátás:

teljes ellátás a hajó fedélzetén, Genovában reggeli

Utazás:

 Budapestről menetrendszerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

kétszemélyes, komfortos kabinokban: MSC Poesia

Ellátás:

teljes ellátás a hajó fedélzetén, Genovában reggeli

Miért ez az út?

Kulturális látnivalók

Gasztronómiai élmények

Magyar nyelvű idegenvezetővel

Részletes program

Útvonal: Genova, Marseille, Barcelona, Casablanca, Santa Cruz de Tenerife, Funchal, Malaga, Civitavecchia, Genova

1. nap: Budapest - Genova

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Milánóba vagy Genovába. Érkezést követően transzfer Genovába, a szállás elfoglalása.

2. nap: Genova

Délelőtt szabadprogram, majd dél körül transzfer Genova kikötőjébe, bejelentkezés a hajóra. A kabinok elfoglalása, majd vacsora és szállás a hajón.

3. nap: Marseille, Avignon

Kikötés: 08:00 óra Indulás: 18:00 óra
Érkezés Marseille kikötőjébe a reggeli órákban. Az egész napos fakultatív kirándulás során a csoport felkeresi Dél-Franciaország két leglátogatottabb városát. Elsőként Marseille katedrálisának, a város legmagasabb pontján található Notre Dame de la Garde-nak a felkeresése. A székesegyházat Henri-Jacques Espérandieu építtette neo-bizánci stílusban egy ősi erőd alapjaira a XIX. században. Ezt követően másfél órás autóbuszos transzfer Avignonba, a pápák városába. A pápai palota egykoron erődként is szolgált, a XIV. században a nyugati kereszténység szimbóluma és székhelye volt. Alapterülete 15 000 m2, ezzel Európa legnagyobb gótikus stílusú épülete. 1995 óta a palota és Avignon történelmi központja az UNESCO Világörökségének része. A délután további részében szabadidő, majd visszautazás a kikötőbe. A kirándulás ebédet nem tartalmaz. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap: Barcelona

Kikötés: 09:00 óra Indulás: 18:00 óra
Kikötés a reggeli órákban Barcelonában, mely a Földközi-tenger gyöngyszeme, színes és izgalmas katalán nagyváros, a modernizmus fővárosa. Az egyedülálló városképet Gaudí gyakran az építészeti dogmákat teljes mértékben elvető alkotásai határozzák meg. Picasso, Dalí, Miró is ihletet merített e mediterrán mesevárosban. Félnapos fakultatív panorámás városnézés során a csodás Passeig de Gracia úton haladva elsőként a több ezer színes csempével borított Casa Batlló látható kívülről, mely a Csontok házaként is ismert és a Világörökség része. Gaudí egy meglévő lakóépületet alakított át, mely az építész szecessziós stílusú épületeinek egyik legharmonikusabb példája. Ezt követően a Casa Mila előtt halad az út, majd a Güell park látható, mely eredetileg egy luxus lakóparknak készült, de végül csak két lakóház épült a területen, ahol Gaudi és családja is élt. A program talán legkiemelkedőbb látnivalója Gaudi máig befejezetlen mesterműve, a Sagrada Família, azaz a Szent Család-templom megtekintése. A gótikus épületet 2010-ben XVI. Benedek pápa emelte bazilika rangra, elkészültét követően - melyet 2026-ra, Gaudi halálának 100. évfordulójára terveznek - a világ legnagyobb bazilikája lesz. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

5. nap: Tengeren

Egész napos hajózás a tengeren Casablanca irányába. Ezen a napon lehetőség nyílik az MSC Poesia felfedezésére, számtalan szolgáltatásának kipróbálására, animációs programokon való részvételre. A hajó fedélzetén több étterem, bár, Spa-központ, kártyaszoba, kaszinó, diszkó, ajándékboltok, internetsarok, könyvtár és színház szolgálja a vendégek kényelmét. Az aktív kikapcsolódás kedvelői számára edzőterem nyújt kikapcsolódást.

6.nap: Casablanca

Kikötés: 07:00 óra Indulás: 23:00 óra
Kikötés a kora reggeli órákban Marokkóban. Az egész napos fakultatív kirándulás első állomása Casablanca, mely az ország gazdasági és haditengerészeti központja. A város szívét az V. Mohamed tér jelenti, ahol a tradíció és a modern stílus keveredik. Ezt követően a világ harmadik legnagyobb mecsetje, a II. Hasszán mecset megtekintése. A belső tér 25.000, míg az épület kívül 80.000 hívő befogadására képes, tetejéről éjszaka Mekka irányába világít a fény. Casablanca tengerparti sétányán, a Corniche-on található az éjszakai és a társasági élet központja. Ezt követően továbbutazás Marokkó fővárosába, Rabatba, ahol különleges módon ötvöződik a múlt és a jelen kultúrája, építészete. A mintegy másfél órás autóbuszos utazás után az V. Mohamed Mauzóleum felkeresése, mely II. Hasszán nyughelye is egyben. A híres látnivalók közé tartozik a XII. században épült Hasszán-torony, amely egy befejezetlen mecset minaretje. Ebéd után rövid megállók a Kasbah és az Udayas Múzeumnál, majd a Királyi Palota megtekintése kívülről. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap: Tengeren

Egész napos hajózás a tengeren Santa Cruz de Tenerife irányába. Érdemes becsatlakozni a változatos animációs programok valamelyikébe.

8. nap: Santa Cruz de Tenerife

Kikötés: 09:00 óra Indulás: 16:00 óra
KKikötés a reggeli órákban Santa Cruz de Tenerifén. Félnapos fakultatív kirándulás a Kanári-szigetek legnagyobbikán. Utazás autóbusszal a Parque Nacional de Las Canadas területére: itt található Spanyolország legmagasabb pontja, a 3.718 méteres Pico del Teide hófödte vulkanikus csúcsa. A többkamrájú alvó rétegvulkánt először Edmund Scory mászta meg és utoljára 1909-ben tört ki. Számos, az erózió által formázott sziklaszobor tekinthető meg, de mindközül a legérdekesebb a Dedo de Dios, vagyis az „Isten ujja” nevű képződmény. A különleges atmoszféra a filmkészítőket is megihlette, itt forgatták Charlton Heston főszereplésével a Majmok bolygója című film zárójelenetét. Délután visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap: Funchal, Madeira 

Kikötés: 08:00 óra Indulás: 18:00 óra
Érkezés a reggeli órákban Funchal kikötőjébe. Madeira az Atlanti-óceán virágoskertje, ahol kellemes szubtrópusi éghajlat, zöldellő hegyvidékek és a magasból lezúduló vízesések valóban édenné varázsolják azt a tájat, ahol Sissy királyné is gyakran megfordult. A félnapos fakultatív kirándulás első állomása Monte városa és az ott található Miasszonyunk temploma, melynek oldalkápolnájában temették el és avatták boldoggá IV. Károly magyar királyt és osztrák császárt. Ezt követően utazás felvonóval a sziget Botanikus kertjébe. A rövid utazás alatt mesés panoráma nyílik a Funchal-öbölre és a Joao Gomes folyóra. Vacsora és szállás a hajón.

10. nap: Tengeren

Egész napos hajózás a tengeren Malaga irányába.

11. nap: Malaga

Kikötés: 07:00 óra Indulás: 14:00 óra
Kora reggel érkezés Malagába. Spanyolország déli részén, a Földközi-tenger partján fekvő város nemcsak klímája, gyönyörű partszakaszai révén népszerű turista célpont, hanem a világ egyik legősibb városa és Pablo Picasso szülőhelye is. A félnapos fakultatív program egy gyalogos városnézéssel veszi kezdetét Malaga népszerű utcáin és sugárútjain az Alamade Principale-on, melyet zöldellő fák szegélyeznek. Ezt követően látogatás a Katedrálisban, mely az andalúz reneszánsz építészet egyik legkiemelkedőbb alkotása. A székesegyház egy egykori mecset helyén épült fel a XVIII. században. Jellegzetessége, hogy az eredetileg tervezett két tornya helyett pénzhiány miatt csak az egyik készült el, emiatt a köznyelv csak La Manquita-nak, vagyis félkarúnak nevezi. Majd a Gibralfaro erőd felkeresése, mely a XIV. században egy régi föníciai várfok és világítótorony helyén épült. A várból csodálatos panoráma nyílik a kikötőre, a bikaviadalokra használt arénára és a környező hegyekre. A program után visszautazás a hajóra, vacsora és szállás a hajón.

12. nap: Tengeren

Egész napos hajózás Róma irányába. Pihenés a hajó fedélzetén.

13. nap: Civitavecchia/Róma

Kikötés: 09:00 óra Indulás: 19:00 óra
Érkezés Civitavecchiába a reggeli órákban. A reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás Rómába, az Örök városba. A program egy másfél órás autóbuszos transzferrel kezdődik Civitavecchia kikötőjéből. Az első megálló a Colosseum. Az ellipszis alakú, Flavius-amfiteátrumként is ismert építményt eredetileg gladiátorviadalok helyszínéül tervezték, mely ötvenezer néző befogadására volt képes. Ezt követően a csoport Róma történelmi központjának egyik legnyüzsgőbb terét, a Piazza Navonát, majd a Fellinit is megihlető, barokk stílusban épült Trevi-kutat, illetve az ókori építészet egy legnagyszerűbb, monumentális alkotását, a Pantheont keresi fel. Egy helyi étteremben elfogyasztott ebéd után látogatás a Szent Péter térre. A Bazilika kupoláját Michelangelo, míg az ellipszis alakú, szökőkutakkal és oszlopsorral szegélyezett teret Bernini tervezte. A Szent Péter sírjára épített bazilika megtekintése kívülről. Késő délután visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

14. nap: Genova - Milánó - Budapest

Kikötés: 09:00 óra
Reggel érkezés Genova kikötőjébe. A délelőtti órákban kijelentkezés a hajóról, majd rövid panorámás városnézés Genovában vagy Milánóban. Délután transzfer a repülőtérre. Érkezés Budapestre az esti órákban.

A hajótársaság az útvonal változtatás jogát mindenkor fenntartja!

További információk

A csoport minimum létszám: 20 fő (a fakultatív programokon min. 10 fő)

Az MSC hajók kabinjainak általános felszereltsége (mely hajótípusonként eltérhet): TV, rádió, széf, telefon, hajszárító, minibár, légkondicionáló

 

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • utazást menetrend szerinti repülőjáratokkal
 • transzfert autóbusszal
 • 1 éjszakai szállást Genovában reggelivel
 • 12 éjszaka szállást a hajón kétágyas elhelyezéssel
 • teljes ellátást a hajóút során (korlátozott italfogyasztással)
 • gyalogos panoráma városnézést Milánóban
 • hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
 • magyar idegenvezetőt
 • audioguide használatát a fakultatív kirándulások és a városnézés során
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • illetékek
  (129. 000 Ft/fő)
 • helyszínen fizetendő kötelező szervíz díj
  (kb. 120 EUR/fő)

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • útlemondási biztosítás
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást
 • személyes kiadások – telefon, minibár, orvos, internet 
 • fakultatív kirándulások
 • alkoholtartalmú italok és az üdítőitalok egy részének fogyasztása
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Kovács Andrea
+36 (1) 301 4990
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

HAJÓLEÍRÁS: MSC Poesia

Az MSC Poesia egy modern hajó, mely elegáns stílusban a tradicionális művészetet kreatív dizájnnal egyesíti. Jöjjön a fedélzetre és lépjen be a kényelem nemes világába. Csodálja meg a látványos vízesést az előtérben és a zen-kertet. Élvezze az eredeti japán sushi bárt és a kényeztető MSC Aurea Spa wellness központot gőzfürdővel, szaunával, mennyei masszázsokkal, melyek a testet és a szellemet egyaránt kényeztetik. Ez a megfelelő hely az ellazulásra. Válassza ki a kedvencét a változatos sport- és fitnesz kínálatunkból: kosárlabda, tenisz, shuffleboard, modern fitneszterem és egy minigolf pálya várja Önt. A gyerekeket és a tinédzsereket klubok, partik, egy kőkorszak és dinoszaurusz játszótér, videojátékok és egy saját disco DJ-vel várja. Természetesen az Ön kényelmét is biztosítja 3 úszómedence, 4 pezsgő- és masszázsmedence és egy óriási TV képernyő a medencék mellett. A fedélzet gourmet konyhája a világ különböző specialitásaival kényezteti Önt. Természetesen a tapasztalt MSC séfünk minden fogást frissen és a legkiválóbb hozzávalókból készít el az Ön számára. A stílusos lounge bárok kellemes találkozási helyek minden ízlés számára: fedezze fel a Grappolo d’Oro borbárt, a Mojito koktélbárt, vagy adja át magát egy nemes szivarnak a szivar- és dohányzószalonban. Mindegy, hogy éppen családi nyaralás, luxusutazás vagy romantikus utazás, az MSC Poesia egy igazán inspiráló hajóút élményét nyújtja Önnek.

nyugat-mediterran_csodak_csoportos_hajout_2019.10.21._terkep.jpg

Kapcsolódó magazin

bezárás

 

 

 

 

  Hova utazhatunk karantén nélkül? 

 

Kedves Utasaink!

Amennyiben szeretne külföldön pihenni és hátrahagyni a szürke hétköznapokat, mi megmutatjuk hova utazhat korlátok nélkül. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahová teszt és karantén nélkül elutazhatnak, illetve a részletekre kattintva további információkat olvashatnak az egyes országokról.

RÉSZLETEK