Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Hedonista Észak-Olaszország
175.000 Ft
/ fő
2019.szeptember 5.
 
Utazás:

autóbusszal

Elhelyezés:

3* szállodákban, panziókban

Ellátás:

félpanzió (reggeli, vacsora) ital nélkül

Utazás:

autóbusszal

Elhelyezés:

3* szállodákban, panziókban

Ellátás:

félpanzió (reggeli, vacsora) ital nélkül

Miért ez az út?

Észak–Olaszország kevéssé ismert része, Friuli-Venezia Julia tartomány a Juliai Alpok hegyei és az Adriai-tenger csücske között terül el. Nem csak természeti és épített örökségi látványosságokban, valamint gasztronómiai kínálatban gazdag és különleges, hanem vásárlási lehetőségekben is kitűnő lehetőségeket kínál.

Miközben elmerülünk a finomságok kóstolásában, a szemünknek és a lelkünknek is bőven adunk élményt, hiszen olyan kevéssé ismert helyeket látogatunk meg, amelyek mellett már számtalanszor elmehettünk, de soha nem álltunk meg.   

kis létszámú csoport

több országot érintő program

gasztronómiai élmények

Részletes program

1. nap: Budapest – Ptujska Gora – Bled – Tarvisio

Utazás autóbusszal Szlovénián keresztül, Lendva – Maribor - Ljubljana útvonalon Olaszországba. Első megállónk Szlovéniában, Ptujska Gora-ban lesz, ahol megnézzük a zarándoktemplomot. A Cilleiek egyik régi birtokán kicsit elidőzve, eltűnődünk a két család (Cilleiek és Hunyadiak) viszálykodásán, felidézve a középkori lakomák fogásait a korabeli híradások és krónikák tükrében. Folytatva utunkat megállunk Bledben, ahonnan nem mehetünk tovább anélkül, hogy a híres bledi krémest, a kremsnita-t nem kóstoltuk meg. Ez a magyar krémesre emlékeztető finomság mára már hatalmas karriert futott be, és miközben ismerkedünk a süteménnyel, gyönyörködhetünk a tó, a vár és a sziget panorámájában, látványában is. Érkezés a panziónkba a hármas határnál fekvő Tarvisio körzetében, az esti órákban. Vacsora a szálláshelyen.

2. nap: Tolmezzo – San Daniele

Reggelünket az olasz kávékülönlegességek megismerésével kezdjük, majd továbbutazunk Carnia „fővárosába”, Tolmezzoba. A Carnia régió, Észak–Olaszország, Friuli-Venezia Giulia tartomány kevésbé ismert területe, pedig az önálló nyelv és kultúra mellett a gasztronómiája sem lebecsülendő. Városnéző sétánk után egy kávészünet keretében megkóstoljuk a frico-t egy könnyű friuli-i borral kísérve és még egy-két, a hegyvidéki olasz konyhára jellemző falatot, találkozunk a titokzatos cjarsons-al, majd elindulunk a „sonka fővárosába”, San Daniele városába. A szárított sonkák világának zászlóshajója, a San Daniele-ben készült finomság. Egy üzemlátogatás és kóstoló-túra keretében megismerkedünk a sonkakészítés mesterfogásaival. Besózzák a nyers sonkákat, melyeket a száraz hegyi levegő minimum egy éven keresztül megérlel. A túra végén pedig megkóstoljuk a világ talán legfinomabb levegőn szárított sonkáját. A hajszálvékony, frissen szelt szeletek egy kis sárgadinnyével a legfinomabbak. Vacsora a szálláshelyen.

3. nap: Cividale - Aquilea – Grado

A mai napon először Cividale UNESCO világörökségi longobárd emlékeivel ismerkedünk meg. Longobárd emlékekkel Észak-Olaszországban több helyen is találkozhatunk, de ez a legkeletibb rész, jelezve az egykori királyság határait. Folytatva utunkat, Aquileaban állunk meg, amely szintén UNESCO világörökségi műemlékeket rejt magában. Aquilea a római birodalom 3. legnagyobb kikötővárosa volt, pompás mozaikjai máig mesélnek az akkori világról. Az út mentén több, a római időkből származó emlékkel találkozhatunk, elidőzünk a bazilikában és az antik kikötőben, ahol a római idők konyhájáról, Apicius étel remekeiről is megemlékezünk. A tengerparti Grado-ba érkezve, rövid városnéző sétánk után halvacsora vár minket, majd elfoglaljuk a szállásunkat.

4. nap: Grado - Trieszt - Gorizia

Reggeli után irány Trieszt városa. Reggel ismét egy jó kávéval kezdjük a napot az Espressamente Illy kávézóban, felidézve Illy Ferenc emlékét, megismerjük az életútját, valamint azt is, hogy miért a világ egyik legfinomabb kávéja az Illy kávé. Városnéző sétára indulunk a kikötővárosban, elsőként a Piazza dell’Unita d’Italia épületeit és palotáit tekintjük meg, majd ellátogatunk a piacra is. Trieszti programunk után felkeressük az egyik Gorizia közeli borászatot, ahol borkóstolón veszünk részt, megkóstolva a 2007-es Európai bíróságon hozott döntés értelmében – mely a magyar tokaji eredetnevet védte meg -, korábban Tocai Friulano néven ismert, mára Zöld Sauvignon néven tovább élő borokat. Egy tipikus helyi vacsora után éjszaka a szálláshelyen.

5. nap: Gorizia - Trojane - Budapest

Reggeli után hazautazás Magyarországra. Útközben megálló Trojane-nál a „fánkos megállónál”, ahol a klasszikus és legnépszerűbb fánk mellett megkóstoljuk a méltán híres gibanicát is, amely egy mákos, diós, almás, túrós töltelékkel gazdagított szlovén édesség, amelyből egy szelet elfogyasztása is komoly feladat, és aki még bírja és kedve van hozzá, a másik híres diós süteményt, a poticát is megkóstolhatja. Esti hazaérkezés Budapestre.   

UNESCO Világörökségi helyszínek

Cividale longobárd emlékei
Aquilea korai keresztény emlékei

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2019.09.05. - 2019.09.09.
5 nap / 4 éj
175 000 Ft
Betelt

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
  • 4 éjszaka szállást 3*-os szállodákban és panziókban, kétágyas szobákban
  • a félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)
  • a program szerinti transzfereket és kirándulásokat autóbusszal és gyalogosan
  • a kóstolók költségeit
  • a magyar nyelvű csoportkísérést Budapesttől Budapestig és a helyi idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
  • a borravalót: 30 USD/fő
  • az útlemondási biztosítást: 1,5%

Egyéb költségek:

  • a BBP biztosítást
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Bordás-Donkó Anikó
+36 (1) 207 8223
Zsila Sándor
+36 (1) 301 4998
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Kapcsolódó magazin