2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Nyárutó a legszebb mediterrán szigeteken

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Olaszország
Régió:SzardíniaHelység:Szardínia és Korzika
Utazás:RepülövelEllátás:Félpanzió

Változatos tájak, hangulatos városok, különleges hagyományok, igazi mediterrán hangulat: 2 sziget 1 utazással

MIÉRT SZARDÍNIA - KORZIKA

2 sziget egy utazással.

A 8 napos körutazás során láthatjuk a két gyönyörű sziget legszebb látnivalóit.

Korzika legdélebbi városa, Bonifacio igazi ékkő a mediterrán térségben.

Csodálatos  természettel megáldott, vadregényes Korzika és a misztikus Szardínia különleges hagyományokkal.

Utazás: kifelé:  repülővel, hazafelé autóbusszal ( fakultatív repülővel

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban

Ellátás: félpanzió

Idegenvezető: Bajza Zsófia

1.nap: Budapest –Alghero
Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren délelőtt 08:45 h-kor. Elutazás a Wizz Air menetrend szerinti járatával 10:45 h-kor. Érkezés Algheroba 12:50 h-kor, majd transzfer a szállodához. Útközben rövid megálló észak Szardínia legjelentősebb őskori temetkezési helyénél, az Anghelu Ruju-nál. Ezt követően a szállodai szobák elfoglalása. Délután gyalogos városnézés Algheroban.  A város Barcelonata néven (kis Barcelona) vált ismertté, és majdnem 400 évig katalán, illetve spanyol uralom alatt állt. Ennek a hatása még ma is érezhető.  A műemlékekben gazdag, katalán óvárosban, többek között megtekintjük a 14.században emelt San Francesco templomot és a később épült Santa Maria Dómot.  Este szabadprogram a hangulatos városban. Szállás Algheroban, a belváros közelében.

2.nap: Alghero – Nuraghek völgye- Arborea (150 km)
Reggeli után folytatjuk a sziget felfedezését. Dél felé haladunk, különböző történelmi korok nyomában, a Nuraghék völgyében. Először a sziget egyik legszebb, középkori műemlékét, a toszkán stílusban épült Saccargia bazilikát tekintjük meg.  Következő állomásunka sziget második legjelentősebb nuraghéja, a Santu Antine, mely a megalit kultúra egyik jeles képviselője.
Végül egy érdekes, 18 teremből álló sziklába vájt barlangrendszert tekintünk meg, a Necropolis di Sant Andrea Priut, amely Szardínia egyik legjelentősebb régészeti lelőhelye.
A késődélutáni órákban érkezünk meg Arboreában található szállásunkra. Este szabadprogram, fürdési lehetőség a szálloda medencéjében,illetve a közeli tengerparton.

3.nap: Arborea -Barumini– Arborea  (120 km)
Reggeli után Baruminibe utazunk, ahol a sziget legnagyobb és legépebben maradt,ötezer éves, megalit korból származó Su Nuraxi lakó komplexumát tekintjük meg, mely 1997-óta az Unesco kulturális Világörökség része. Érkezés után közel másfél órás sétát teszünk az erődítmény belsejében, zegzugos folyósokon, magas lépcsőkön keresztül, miközben bepillantunk az izgalmas és titokzatos múltba.
Innen Szardínia egyik védett nemzeti parkjába, a Giara fennsíkra utazunk,amely 600 méter magasan, egy kialudt vulkán tetején található. Sétánk során bemutatjuk a fennsík növényvilágát, és a különleges vadlovak rezervátumát.  Ezután egy tipikus piknik ebéden veszünk részt (fakultatív), ahol szárd ételeket, italokat kóstolunk meg (sonka, szalámi, sajt, oliva, szárd kenyér, bor, mírtuszlikör ...), majd a közeli településen vásárolhatunk is a kézműves termékekből. Délután érkezünk vissza a szállásunkra.

4.nap: Arborea -Castelsardo –Santa Terresa Galluria – Bonifacio  (230km)
Reggeli után észak felé haladunk. Kirándulásunk első állomása a kivételes fekvésű Castelsardo, amelyet a tenger fölé magasodó sziklaszirten épült vár ural, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a végtelen tengerre. Rövid séta az óvárosban, melynek szűk kis utcái romantikus hangulatot árasztanak. A déli órákban érkezünk Santa Teresa Galluriába, a sziget legészakibb pontjához. Itt elbúcsúzunk Szardíniától, hogy megismerhessük Korzikát, a "Szépség szigetét". Már az áthajózás is egy felejthetetlen élmény. Csodálatos a látvány, ahogy a hajó megközelíti Korzika legszebb városát, a mészkőfennsíkon fekvő Bonifaciot. A káprázatos öböl fölötti házak szédítően „kapaszkodnak” a fennsík szélébe. Korzika legdélebbi városa lélegzetelállító fekvésével ejti rabul az utazót. A 60 méter magas félsziget tetején fekvő óvárosból csodálatos panoráma nyílik. A labirintusszerű utcák történelmi hangulatot árasztanak. Érkezés után gyalogos séta a felsőváros ódon házai között. Este szabad program, szállás Bonifacioban.

5. nap: Bonifacio –Sarténe – Ajaccio (170 km)
Reggeli után a déli part fölött húzódó panoráma úton haladunk. Útközben rövid fotószünet a Rocher du Lion-nál, mely egy természet alkotta, fekvő oroszlánszobor. Ezután Sarténe felé folytatjuk utunkat.  A 15. századi település, - „a legkorzikaibb korzikai város” - különleges atmoszférával várja látogatóit. Az ódon, vastag falú,szürke gránit házak sokat megőriztek karakterükből és a tradíciókból. Az utcácskák labirintusában sétálva az ember érzi a középkor hangulatát. A városnézést követően a délutáni órákban érkezünk Ajaccioba, a sziget fővárosába. Először a császár monumentális emlékművét látogatjuk meg, mely híres hadjáratait dicsőíti. Ezután gyalogos városnézésre indulunk. Megtekintjük Napóleon szülőházát, ami ma múzeum, majd a Szent János Keresztelő Kápolnát, ahol a császárt megkeresztelték.
Este szabadprogram a császári városban. Szállás Ajaccio belvárosában.

6. nap: Ajaccio –Porto  – Ile Rousse (190 km)
Ajaccio-tól búcsúzva a korzikai utazás egyik legszebb napja és útvonala vár ránk.
Először a látványos nyugati part mentén haladunk a Les Calanches fantasztikus vörös szikláin keresztül, mely a világ csodái közé tartozik. A portoi öböl és a Les Calanches 1983-óta az Unesco természeti világörökség része. Még a jól felkészült utazót is szinte lehengerli az a „színjáték”,amit itt a természet alkotott. Vörös gránitból álló, valóságos sziklarengeteg. Meredek falak,oszlopok, tornyok, meglepő formák jellemzik a tájat, melyeket a nap, a szél, az eső és a tenger páratartalma formált. Végigsétálunk a 2 km hosszan húzódó vörös sziklák között. A háttérben felbukkanó mélykék tenger lenyűgöző kontrasztot teremt. Folytatva utunkat egy csodálatos öböl tárul elénk a mélyből, melynek partján egy festői település, Porto bújik meg.  Rövid pihenő Portoban, majd a sziget belseje felé utazunk. A Col de Vergio hágón keresztül érjük el a híres Scala di Santa Regina vadregényes sziklarengetegét. A Golo folyó fölé magasodó hegyek között lélegzetelállító látvány fogad, melynek folytatásaként, szelídebb tájon haladva érkezünk Ile Rousseba. Rövid séta a gránitsziklás városban. Szállás Algajolaban.

7. nap: Calvi - Saint Florent - Patrimonio - Bastia - Savona  (130 km)
Reggeli után a szomszédos Calviba látogatunk. A háttérben meghúzódó magas hegyek szinte körülzárják a kivételes fekvésű várost, melyet a tenger fölé magasodó Fellegvár ural. Az erőd megtekintése után, rövid szabadprogram, majd az északi parton haladva Saint Florent-ba utazunk. A hangulatos városka mólója sokakat St Tropezra emlékeztet. Fő látnivalói: a kikötő szinte vízbe érő házai és a plébániatemplom körüli középkori óváros. Ezt követően a közeli Patrimonioba  látogatunk, ahol egy családi pincészetben megkóstolhatjuk és megvásárolhatjuk a Cap Corse legjobb borait.
A finom borok "kiséretében a sziget legnagyobb városába, Bastiaba utazunk. Séta a régi kikötő fölött álló óvárosban, majd a 17. sz-i Keresztelő Szt.János templomhoz, mely kéttornyú barokk homlokzatával a város jelképévé vált. Városnézés után szabadprogram. A behajózásig még kihasználhatjuk az időt néhány ajándék vásárlására, majd a barokk város központjában található, nyüzsgő St. Nicola tér  egyik teraszán, zamatos gesztenyesört kortyolgatva vehetünk búcsút a két varászlatos szigettől.
20:00 h-kor behajózás Savona felé, éjszaka a komphajón ülőszékes elhelyezéssel, 2-4 fős kabin felár ellenében kérhető.

8. nap: Savona –Budapest (1020 km)
A reggeli kikötést követően (07:00 h) folyamatos utazás, rövid pihenőkkel, Szlovénián keresztül hazafelé. Érkezés Budapestre az esti órákban.
Fakultatív hazautazás repülővel: útközben megállás Milano/Bergamo repülőtérnél, ahonnan egyénileg igénybe vehető a 14:30 h-kor induló Ryanair járat, mely 16:40 h-kor érkezik Budapestre (árak a foglalás időpontjának függvényében!)

 

Időpont: 2017.09.16-09.23.  (8 nap / 7 éj)
Utazás: odafelé repülővel,  visszafelé: autóbusszal  (fakultatívan repülővel)

Az UNESCO Világörökségi listáján szereplő helyek:
Szardínia:
Su Nuraxi lakó komplexum 1997-óta az Unesco kulturális Világörökség része.
Korzika:
A portoi öböl és a Les Calanches területe 1983-óta az Unesco természeti Világörökség része.

2016 szeptember 17-24-ig feleségemmel részt vettünk Szardínia és Korzika szigetekre az Utazási Iroda által szervezett társasutazáson. Az út jól sikerült, amihez döntően hozzájárult a kisérő idegenvezetőnk, Bajza Zsófia munkája.

Szeretném tudomásukra hozni, hogy emlitett idegenvezetőnk teljesitményét igen kiemelkedőnek értékeltük. Lexikális tudása lenyügöző volt, részletesen, magas színvonalon tájékoztatott mindenről. Az utasokkal való bánásmódja rendkivűl barátságos és kedves volt.

Véleményünk szerint Bajza Zsófia teljesitménye alapján mindenképpen dicséretet és jutalmat érdemel. feleségemmel igen gyakorlott utazók vagyunk. A világ nagyrészét bejárva, kellő tájékozódást szereztünk e kérdések megitélésében.

Dr. Sz. M.

 

1000 út Utazási Iroda !

2016. évben két alkalommal utaztam az Önök irodájával.

Az egyik út  Bordeaux és környéke . A  csoport kis létszámú volt.

A szervezés, a Hotel, a helybeli utazások, az idegenvezető kifogástalan volt.

Remek vacsorákat, kiváló borokat élvezhettünk.

 

A másik út, nagyobb létszámmal, Szardínia és Korzika.

A nagyobb létszámból eredően ez az út nem volt annyira bensőséges, de kiváló volt az idegenvezetés,

jók voltak a Hotelek. Sajnos a programból eredően kevés volt az idő egy-egy bájos kisváros alapos

megismerésére.  Szardínián javaslom a régészeti  lelőhelyek látogatásának csökkentését és több időt

adni egy-egy kisváros alaposabb megismerésére.

Mindkét útnál az Önök munkatársai  rendkívül segítőkészek és udvariasok voltak, igazán jó

élményeket  szereztem és ezért is szívesen utazom a jövőben is Önökkel.

 

Üdvözlettel:

dr. E.Z, dr. K E.

terület:301 318 km2
főváros: Róma
államforma: köztársaság
lakosság: 60 233 948 fő (2013)
időzóna: UTC+1, UTC+2
éghajlat: Igazi mediterrán éghajlatot csak délen találunk: a nyár igen meleg és száraz, a tél enyhe, a csapadék rendszertelen, hó csak ritkán hull. Az Alpok vidéke télen-nyáron alacsony hőmérsékletű, bőséges a csapadék. Az Appenninek belső, magasabb vidékeinek éghajlata jellemzően hegyvidéki, nagyon hideg a tél. A Pó-síkságon száraz kontinentális idő uralkodik, a tél hideg és ködös, a nyár fullasztóan meleg, a csapadék eloszlása egyenletes. Az Adria partján közepes csapadék, erős ÉK-i szél (bóra) jellemző. A Liguri- és Tirrén-tenger partján enyhe az éghajlat a hegyek miatt.
nyelv: olasz
népcsoportok: szárd (2%), rétorománok (1%), tiroliak (0,5%).
vallás: keresztény: 54 millió fő - ebből katolikus 52 millió fő, protestáns 700 000 fő, ortodox keresztény 700 000 fő, egyéb keresztény 500 000 fő, iszlám: 850 000 fő, buddhista: 110 000 fő, hindu: 75 000 fő, szikh: 70 000 fő, zsidó: 45 000 fő, pogány: 15 000 fő, vallás nélküli: 4 millió fő.

Ehhez a programhoz nem tartozik fakultatív kirándulás.

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.09.16 2017.09.23 8 nap / 7 éj Félpanzió 249 500 Ft

Az ár tartalmazza

A részvételi díj tartalmazza:

- 1 éjszaka Algheroban 4* szállodában büfé reggelivel

- 2 éjszaka Atboreában  4*-os szállodában büfé reggelivel

- 1 éjszaka Bonifacioban 3* szállodában kontinentális reggelivel

- 1 éjszaka Ajaccioban 3* szállodában kontinentális reggelivel

- 1 éjszaka Algajolaban,3* szállodában büfé reggelivel

- 5 vacsora (a 4. napon Bonifacioban és a 7. napon a komphajón a vacsora fakultatív)

- repülőjegy  Bp - Alghero között, személyenként 1 db kisméretű kézipoggyásszal és páronként 1 db feladható poggyásszal (23 kg)

- kompjegy Santa Teresa - Bonifacio/  Bastia - Savona útvonalakon kikötői adóval, korzikai illetékkel

- autóbusz közlekedés
- magyar idegenvezető

Külön fizetendő

A részvételi díj nem tartalmazza, kötelező és fakultatív költségek:

- repülőtéri illeték: 29.000 Ft/ fő
- kabinfelár hazafelé: 2 fő esetén 11.200 Ft/fő, 3 fő esetén 7.500 Ft/fő, 4 fő esetén: 5.600 Ft/fő
- BBP biztosítás: 4.400 Ft/fő 
- útlemondási biztosítás: 1,5% (kötelező)

- idegenforgalmi adó: 16 EUR/fő (helyszínen fizetendő)

- feladható plusz poggyász: 9.500 Ft/db (23 kg)

- fakultatív piknik ebéd a 3. napon: 25 EUR/fő
- belépők: kb 30 EUR/fő
- fakultatív hazautazás repülővel (Milano/Budapest): 12.000 Ft/fő-től + feladott poggyász (Ryanair)


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

  • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
  • Márk László:+36 1 354 3996
  • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

  • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
  • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

  • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
  • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte