Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Namíbia-Botswana-Zimbabwe
körutazás  
 
1 705 000 Ft
/fő repülőjeggyel
2021.11.30. - 2021.12.17.
 
Utazás:

 repülővel, menetrend szerinti járatokkal, átszállással

Elhelyezés:

helyi 3-4*-os szállodákban és lodge-okban, kétágyas szobákban

Ellátás:

reggeli, 1 ebéd és 12 vacsora (italok nélkül)

Utazás:

 repülővel, menetrend szerinti járatokkal, átszállással

Elhelyezés:

helyi 3-4*-os szállodákban és lodge-okban, kétágyas szobákban

Ellátás:

reggeli, 1 ebéd és 12 vacsora (italok nélkül)

Miért ez az út?

1. Dél-Afrika vadban leggazdagabb három országa a szafarik ideális helyszíne.

2. A Viktória-zuhatag látványa megkoronázása az utunknak, a világ egyik legnagyobb és legszebb vízesése ámulatba ejti látogatóit.

3. Meglátogatjuk a himbákat, ősi törzset, akik a mai napig folytatják hagyományos életvitelüket.

 

ÚJ, SZÍNESEBB PROGRAM!

2021-es programunk a korábbi évek programjaihoz képest is gazdagabb, teljesebb, és több lehetőséget kínál Afrika különleges állatvilágnak a felfedezéséhez, a helyiek megismeréséhez.

Mivel tettük még érdekesebbé, gazdagabbá a programunkat?

-   Több időt töltünk a Namib-sivatagban, megismerve Sossusvlei-t, Namíbia egyik legkülönlegesebb látványosságát.

-   Felkeressük az UNESCO világörökségi kőkorszaki sziklarajzokat, majd a Megkövesedett erdőt és a Damara falumúzeumot is.

-   A Chobe Nemzeti Parkban két szafari programunk lesz (hajós is).   

 

Természeti látnivalók

Afrika nagyvadjai

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Részletes program

1-2. nap: Budapest - Windhoek

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, két átszállással repülés Namíbia fővárosába, Windhoek-ba. Másnapi érkezés után transzfer a szállodába, a szálláshely elfoglalása, szabadidő. Hangulatos welcome vacsora egy tipikus helyi étteremben. Szállás Windhoek-ben (1 éj).

Szállás: Safari Court Hotel

3. nap: Windhoek – Sesriem 

Reggeli után útnak indulunk Sesriembe, a Namíb-sivatag szívébe, ahol a vörös dűnék között vezetett dzsip szafarin csodálhatjuk a megkövesedett tájat. Szállás Sesriem térségében, majd megnézzük a csodás naplementét (1 éj).

Szállás: Namib Desert Lodge Gondwana Collection Namibia

4. nap: Sesriem - Namíb-sivatag - Swakopmund

Reggeli után irány Namíbia leghíresebb látnivalóinak egyike: Sossusvlei. A néhol 300 méter magas dűnék látványa utunk egyik legkülönlegesebb élménye lesz, teszünk egy rövidebb gyalogos túrát is, megismerkedünk a vörös dűnék világával közelebbről is. Megállunk a 45-ös dűnénél, illetve a Sesriem kanyonnál, majd Dead Vlei-nál, ahol olyan nagy a szárazság, hogy a növények nem tudnak elrothatdni, csak kiszáradni. Ma 900 éves feketére kövesedett fák állnak a gyorsan múló idő mementójaként. A program után utazás Swakopmundba, az Atlanti-óceán partjára.  Szállás Swakopmundban (2 éj).

Szállás: The Delight Swakopmund

5. nap: Swakopmund

Swakopmund egy német kisvárosra emlékeztetne, ha nem lennének pálmafákkal szegélyezett utcái. Délelőtt a városnéző sétánk alatt megismerkedünk a városkával, a helyi piaccal a városban élő törzsek életével, meglátogatunk egy herero családot is, és még a piacra is kilátogatunk.  A túránkat stílszerűen fekete erdő tortával is zárhatjuk egy kávéházban az Atlanti – óceán közelében. Délután szabad programunk van, ez idő alatt delfin túrára, kajakozásra és vízi sportokra is nyílik lehetőség. Aki akar helyben repülőről, a magasból is megismerkedhet a környék, az óceánpart, a sivatag szépségeivel.

6. nap: Swakopmund – Cape Cross – Twyfelfontein

Reggeli után az óceán partvonalát követve Cape Cross (Kereszt-fok) felé folytatjuk tovább az utunkat. Cape Cross-on él a világ vélhetően legnagyobb medvefóka kolóniája. A mai programunk az óceánpart ezen szakaszának a megismerése - megállunk egy zátonyra futott hajó roncsánál is - és Cape Cross felfedezése. Twyfelfontein környékére érve, ha időnk engedi még a mai napon megnézzük az UNESCO világörökségi kőkorszaki sziklarajzokat, majd a Megkövesedett erdőt keressük fel, ahol találkozhatunk a velwícsiával (welwitsia mirabilis), a „növényvilág kacsacsőrű emlősével” is. Szállásunk Twyfelfontein körzetében lesz (1 éj).

Szállás: Damara Mopane Lodge

7. nap: Twyfelfontein - Kamanjab

A mai napon az Ovahimba falut keressük fel, ahol meglátogatjuk az ősidők óta pásztorkodással foglakozó helyi törzset, a hölgyek hajviseletéről és testfestéséről is híres himbákat. A falucska lakói ma mai napig őrzik a hagyományaikat, viseletüket, szokásaikat. Szállás Kamanjabnál.

Szállás: Oppi Koppi Guesthouse

8. nap: Kamanjab - Etosha Nemzeti Park

Reggeli után Namíbia leghíresebb nemzeti parkjába, az Etosha Nemzeti Parkba indulunk. A táplálékbőség miatt is, az állatvilág rendkívül változatos, nagy számban élnek orrszarvúk, elefántok, zsiráfok, zebrák és a rájuk vadászó nagymacskák. A délutáni szafarink alatt könnyűszerrel fotózhatjuk az egyébként nehezen megközelíthető vadakat. Szállás az Etosha Nemzeti Park területén (1 éj).

Szállás: Okaukuejo Rest Camp / Resort

9. nap: Etosha Nemzeti Park

Kora reggel indulunk útnak, majd ebédszünet, elfoglaljuk a szállásunkat ezúttal a park keleti részén. Egy kellemes pihenő után elhagyjuk a tábort és csak napnyugtára térünk vissza. Vadleseink során megnézzük, felkeressük a különböző itatókat, magaslati pontokat, a minél több élmény megszerzése érdekében. Az éjszakánkat a park területén lévő lodge - ban töltjük. A szálláshelyek mellett található egy itató, ahol számtalan állat megfordul és a naplemente csodálatos hátteret biztosít a felvételekhez. Szállás az Etosha Nemzeti Park területén (1 éj).  

Szállás: Halali Resort Camp

10. nap: Etosha Nemzeti Park – Rundu

Reggeli után útnak indulunk az Okavango felé, útközben meglátogatunk egy busman azaz szan törzset, ahol megismerkedhetünk a népcsoport kultúrájával és mindennapi életével. Szállás Runduban (1 éj).

Szállás: Taranga Safari Lodge

11. nap: Rundu – Divundu

A táj azon kevesek közé tartozik Namíbiában, ahol művelt földterületekkel is találkozunk. Útközben felkeressük a Divundu falut, ahol betekinthetünk a törzs mindennapi életébe és még a törzsi táncukat is elsajátíthatjuk.  Majd továbbutazunk az Okavango partjára, a szálláshelyünkre, Popa Falls-hoz. Érkezés után elsétálhatunk a hangulatos vízeséshez is. (Várhatóan a tesztelés az előző vagy ezen a napon fog történni). Szállás Divunduban (1 éj).

Szállás: Popa Falls Resort

12. nap: Divundu - Maun

A mai napon dél felé fordulunk Botswana-ba tartunk, a világ legnagyobb és különleges élőhelyeiről, állatvilágáról híres szárazföldi deltájához. A nap végén érkezés Maunba, az Okavango – delta kapujába. A városon belül a modern épületek és a hagyományos kunyhók színes kavalkádja fogad minket. Szállás Maun körzetében, a Thanalakane folyó partján (2 éj).

Szállás: Crocodile Camp

13. nap: Okavango-delta - Moremi Vadrezervátum

Reggeli után egész napos csónaktúrára (mokoro) megyünk a deltában, ahol, mint régen a felfedezők, a természetben töltjük a napunkat. Jószerencse esetén a programunk során megfigyelhetjük, ahogyan a gnú, kafferbivaly és antilop csordák legelésznek. Kis szerencsével elefántokat is láthatunk. 

14. nap: Okavango-delta – Chobe Nemzeti Park

Reggeli után a Chobe Nemzeti Parkba utazunk. Délután hajókiránduláson veszünk részt, megismerkedve a nemzeti park gazdag élővilágával. Kis szerencsével kafferbivalyokat, elefántokat, vízilovakat és krokodilokat is láthatunk. Szállás Kasane-ban (2 éj).

Szállás: Chobe Safari Lodge

15. nap: Chobe Nemzeti Park

Kora reggel terepjárós szafarira indulunk a Chobe Nemzeti Parkban, majd délután szabadidő fakultatív programokra (várhatóan itt lesz a következő tesztelés).

16. nap: Chobe Nemzeti Park - Viktória-vízesés

Reggeli után indulás Zimbabwe-be, a határátkelés után érkezünk meg Victoria Falls üdülővárosába. A Viktória-vízesés körül kialakított látogatóközpontban, A Livingstone szobortól indulva a trópusi park ösvényein sétálgathatunk, és különböző kilátópontokról nézhetjük meg, ahogy a hatalmas vízfüggöny a vízesésen aláomlik. A nap hátralévő részében fakultatív programok közül is választhatunk. Szállás a Viktória-vízesésnél (1 éj).

Szállás: Batonka Guest Lodge

17-18. nap: Viktória-vízesés - Budapest

Kora reggel még fakultatív programok közül választhatunk, majd a délelőtti órákban transzfer Victoria Falls repülőterére, két átszállással hazautazás. Érkezés Budapestre a 18. napon.

 

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja! 

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Namíbia – Dél-namíbiai dűnetenger
 • Namíbia – Twyfelfontein sziklarajzai
 • Botswana – Okavango-delta
 • Zimbabwe – Viktória-vízesés (természeti)

Fakultatív programok

Viktória-vízesés, helikopteres sétarepülés (15 perc): kb. 155 USD

Viktória-vízesés, elefánt szafari: kb. 150 USD

Rafting a Zambézi-folyón: kb. 200 USD

 

A fakultatív programok díjai a helyszínen fizetendők (változhatnak).

További információk

Várható menetrend (változhat):

 

november 30.  Budapest-Doha  16:20 23:15   QR200

december 1.    Doha-Johannesburg   02:05 09:40  QR1363 

december 1.    Johannesburg-Windhoek  15:00 17:10  AZ126

 

december 16.  Victoria Falls-Johannesburg   13:50  15:25  QR6303  

december 16.  Johannesburg-Doha   20:25  05:45+1   QR1378

december 17.  Doha-Budapest  08:40 12:20   QR199 

 

 Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. 

FONTOS! A ültetés előzetesen csak felár ellenében kérhető. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál is jelezni/ellenőrizni.

A körutazásra vonatkozó jelenlegi beutazási információk (változhatnak):

Namíbiába jelenleg 7 napnál nem régebbi negatív SARS-CoV-2 RT-PCR teszttel lehet beutazni (14.000-19.500 Ft/fő, labortól függően). Azonban fontos, hogy a Dél-Afrikában történő átszállás miatt a gépinduláshoz képest 72 óránál nem régebbi negatív SARS-CoV-2 RT-PCR teszt bemutatása szükséges! 

Szárazföldi határátlépésnél Botswanába érkezéskor mindenkin egészségügyi szűrést végeznek és 72 óránál nem régebbi negatív SARS-CoV-2 RT-PCR teszt bemutatása szükséges (kb. 60 USD/fő) 

Zimbabwe esetében minden utasnak 48 órán belüli negatív SARS-CoV-2 RT-PCR teszteredményt kell bemutatnia (kb. 80 USD/fő). Belépéskor fokozott egészségügyi szűrővizsgálatokat végeznek.

Jelenleg negatív eredmény esetén egyik országban sincs karantén.

A PCR tesztek költsége a helyszínen fizetendő, az ügyintézésben partnerünk és az idegenvezető is utasaink segítségére lesz.

A beoltottság jelenleg nem mentesíti a beutazót a karanténkötelezettség, illetve a PCR tesztkötelezettség alól.

Fontos még tudni, hogy esetenként a légitársaságok kérhetnek a hazautazáshoz is PCR tesztet, az aktuális egészségügyi helyzet alapján (jelenleg külön nem szükséges, a zimbabwe-i teszt nagy valószínűséggel megfelelő a hazaútra is, ha időközben mégsem, akkor azt a helyi partnerünk jelezni fogja - érdemes +1 PCR teszt költséggel számolni).

A beutazási feltételek bármikor változhatnak!

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére.
Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.
A biztosításokről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2021.11.30. - 2021.12.17.
18 nap / 16 éj
1 705 000 Ft
Betelt

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 330.000 Ft)
 • 16 éjszakai szállást, helyi 3-4*-os szállodákban és szafari lodge-okban, kétágyas szobában
 • reggelis ellátást, 1 ebédet és 12 vacsorát (italok nélkül)
 • megadott programokat és a szükséges belépőket
 • helyszíni közlekedést bérelt expedíciós szafari busszal
 • nemzeti park belépőket
 • magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • vízumdíjakat
  Namíbia  kb. 81 USD (N$1200)
  Botswana ingyenes
  Zimbabwe  kb. 55 USD
 • borravalókat
  kb. 85 USD/fő
 • útlemondási biztosítás 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel 4%
 • helyi PCR tesztek költségét (kb. 60-80 USD/fő/alkalom)

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • egyágyas felár
  105 000 Ft
 • fakultatív programok
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Hussy Bettina
+36 (1) 207 8220
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
endrei_judit_ajanlasaval_(2).jpg

Ha Ön, kedves Olvasó, szeretne elutazni Afrikába - ott is Namíbiába, Botswanába, Zimbabwébe -, szinte biztos vagyok benne, szeret természetfilmeket nézni. Lehet, egyszer-egyszer már el is képzelte magát, amint ott sétál a szavannán, és biztonságos helyről figyeli a közelben legelésző zebrákat, a szinte karnyújtásnyira vonuló elefántokat, vagy a pár lépésre virgonckodó majmokat. Nos, ez a két hetes út éppen abban különleges, hogy Ön végig úgy érezheti magát, mint egy természetfilm valódi szereplője. Hihetetlenül sok élményben lesz része annak, aki vállalkozik erre az útra. Eljuthat például az Okavango folyóhoz, és egy éjszakát kint tölthet a vadonban, a delta egyik ágában. Igazi kalandban lesz része, hiszen tábori körülmények között, sátorban töltheti az éjszakát. Egy életre szóló élményt kap: a lenyugvó Nap afrikai képe semmihez nem hasonlítható, az állatok éjszakai neszei izgalmas borzongást okoznak, a kora reggel meginduló élet látványát soha nem fogja elfelejteni!

Ismerje meg Dél-Afrikát!

9 nap / 7 éj
2022.07.06. - 07.14.


417.000 Ft/főtől

6 nap / 5 éj
tetszőleges időpont


1.015.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin