Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Namíbia
 
 
 

Namíbia, Afrika déli részének egyik legtöbb érdekességet és látnivalót kínáló országa. Az egykori Német - Délnyugat Afrikától még hosszú út vezetett a függetlenségig, mire megalakulhatott a független Namíbia. A gyarmati múlt épített emlékeivel is sokfelé találkozhatunk. Vannak városrészek, amelyek olyanok mintha Németországban járnánk. De Namíbia egyértelműen természeti szépségeiről és gazdag állatvilágáról híres. Utazásunk során is ezekkel találkozunk elsősorban. A Namíb-sivatag vörös és sárga színű homokdűnéi, naplementéi elvarázsolják az odalátogatót. Cape-Cross, a Kereszt-fok, medvefóka kolóniája mellett szinte szerényen áll az egykori kőkereszt, amiről a terület is nevét kapta. A portugál hajós Diego Cao, 1486-ban állítatta, megjelölve a legtávolabbi pontot, ameddig portugál hajós eljutott. Az Etosha Nemzeti Park, különleges élőhelye és gazdag élővilága felejthetetlen élményt kínál. A természeti szépségek mellett, a törzsek, a hererok, himbák életébe is érdemes betekinteni, és Namíbiában járva Twyfelfontein kőkori sziklarajzai is ámulatba ejtik az odalátogatókat.

Magyar állampolgárok részére vízumra van szükség a Namíbiában való tartózkodáshoz. Turistaként legfeljebb 30 napig tartózkodhat magyar állampolgár országban.

 

Az útlevélnek a hazaérkezés után még legalább további 6 hónapig érvényes. Az útlevélben minimum 3 üres oldalpárnak kell lennie a vízumok elkészítéshez.

A vízumokkal kapcsolatos teendők részleteit utazási irodánk indulás előtt kb. 40 nappal közli.

Pénz:

Az amerikai dollár (USD) vagy az euró (EUR) kivitele ajánlott. A pénzváltók és bankok kizárólag 2006. után kiadott, sérülés és szignó mentes címleteket fogadnak el.

Namíbiában a namíbiai dollár (NAD, kb. 25 Ft) a hivatalos fizetőeszköz.

Oltások:

Ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz. A utazás előtt konzultáljon a Nemzetközi Oltóközpont munkatársaival, vagy a megyei ÁNTSZ szakembereivel, illetve a háziorvosával.

Nemzetközi Oltóközpont: Budapest, IX. ker. Gyáli út 2-6. E épület.

Nemzetközi Oltóhely: Budapest, XIII. ker. Váci út 174.

Időjárás:

A hőmérséklet napközben 25-35 °C között várható, az Okavango-deltában azonban nem ritka a 40 °C sem. A hőmérséklet hajnalra sem csökken le jelentősen. Jelentős csapadékra nem kell számítanunk, záporok a Chobe Nemzeti Park és a Victoria Falls Nemzeti Park területén fordulhatnak elő.

Kommunikáció:

Az országban beszélnek angolul.

Mobiltelefon:

A magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, ám a hálózat 1800 MHz-en működik.

Elektromos áram:

A csatlakozó aljzatokról itt talász információt: http://kropla.com/electric2.htm

 

 

Útjaink Namíbia

Utazás szűrő:Rendezés:

18 nap / 16 éj
2019.11.28. - 12.15.

1.255.000 Ft/főtől