2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Nagykörút Sri Lankán

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Sri Lanka
Régió:Sri LankaHelység:Sri Lanka
Utazás:RepülövelEllátás:Félpanzió

CSOPORTOS UTAZÁS, MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETŐVEL - Régi romok, műemlékek, egy hihetetlen világ gazdagsága, emlékei, esőerdők, egzotikus állatvilág, emberléptékű távolságok, természetvédelmi területek, napfürdőzés és óceánpart. találkozzon a barátságos helyiekkel és kóstolja meg a helyi ízeket!

 

 

Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással

Elhelyezés: 3-4*-os szállodák kétágyas szobákban

Ellátás: félpanzió

 

GARANTÁLT INDULÁS!

Program:

1-2. nap: Budapest – Negombo

Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Srí Lankára. Másnap a reggeli órákban érkezünk meg, majd a tengerparti szállásunkra, Negombo-ba indulunk. A nap folyamán pihenési lehetőség az óceánparton, egyénileg barangolhatunk a halászfaluban. A délután folyamán egy séta keretében fedezzük fel Negombo-t, a hollandok által épített csatorna partjára települt halászfalut. A séta során megismerhetjük a negombói halászok életét és megcsodálhatjuk az óceánból frissen kihalászott halak ezerféle fajtáit. Szállás Negombo-ban (1 éj).

Szállás: Golden Star Beach Hotel 3*

 

3. nap: Negombo – Pinnawala – Dambulla

Korai reggeli után látogatást teszünk a 25 hektáron elterülő Pinnawala-i elefántárvaházban, ahol a dzsungelben árván maradt, vagy sebesült állatokat gondozzák. Majd a programot követően továbbindulunk Dambulla-ba, a sziget legnagyobb és legszebb állapotban fennmaradt buddhista barlangszentély-együtteséhez. Az út mentén rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek és falvak váltják egymást Az UNESCO világörökségi védettséget élvező szentélyek csarnokait díszítő freskók és szobrok a buddhista művészet páratlan darabjai. Szállás Sigiriyaban (2 éj).

Szállás: Fresco Water Villa Sigiriya 4*

 

4. nap: Sigiriya – Polonnaruwa

Reggeli után a világ egyik számon tartott csodájaként is emlegetett Sigiriya erőd romjait keressük fel. Sigiriya Srí Lanka szigetének közepén, egy természetes sziklatömb köré épült ősi település. A szikla tetején romjaiban is lenyűgöző titokzatos fellegvár áll az 5. század óta. A program végén a közeli ősi városba, Polonnaruwa-ba utazunk. Polonnaruwa legérdekesebb látnivalói közé tartozik a három különálló víztározó összekapcsolásával kialakított monumentális Parakrama Samudraja (“Parakrama tengere”), melynek méreteit jól mutatja nevének jelentése is, ugyanis 24 000 hektár területet lát el vízzel. További legfontosabb látnivalók: a királyi palota impozáns maradványai, a mívesen faragott királyi fürdő, a Gal Vihara gránitba faragott buddhái, a gyönyörűen megmunkált hindu szobrok, a Buddha fog-ereklyéje fölé emelt Atada Ge vagy az 54 méter magas Rankot Vihara dagoba.

 

5. nap: Hiriwadunna – Matale – Kandy

Reggeli után Hiriwadunna felé folytatjuk a programunkat. Hiriwadunna egy természetes szépségű, azonos nevű tó mellett fekszik. Falulátogatásra indulunk a vendégszerető helybeliekhez, megnézzük hogyan halásznak, majd elsétálunk az ültetvényeikhez és megismerjük, miként gazdálkodnak a földeken. Később egy ökör vontatta szekéren eljutunk egy falusi főzőbemutatóra is. Az ebédet követően utazunk tovább Kandy–be. Útközben Matale-ban, egy fűszerkertet ejtünk útba, ahol kóstolóval egybekötött bemutató és frissítő tea várja a vendégeket. Ezt követően érkezünk a hegyvidéki Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába. Érkezés után vásárlási lehetőség. Este zenés-táncos folklórbemutató. Szállás Kandy-ben(1 éj).

Szállás: The Swiss Residence 4*

 

6. nap: Kandy – Nuwara Eliya

Reggeli után folytatjuk felfedezőutunkat Kandy-ben. Kandy legfőbb látnivalója az egykori Királyi Palota egyik épületében kialakított Szent Fog Temploma, ahol Buddha fog ereklyéjét őrzik. A templom mindmáig a buddhizmus egyik legfontosabb kultikus központja és szent zarándokhelye. Az ereklye a 4. században került Srí Lankára, majd az akkori fővárosban, Anuradhapurában helyezték el. A Szent Fog végül Kandy-be került. Továbbutazás Nuwara Eliya-ba, útközben felkeresünk egy helyi teatermesztő manufaktúrát is. Srí Lanka középső hegyvidékén, 1.868 méteres tengerszint fölötti magasságban, festői környezetben, zöldellő hegyek és völgyek, kanyargó teaültetvények között fekszik Nuwara Eliya (a Fény városa), mely egyben a sziget legfontosabb teatermelő vidékének központja is. Szállás Tissamaharama-ban (1 éj).

Szállás: Chandrika Hotel 5*

 

7. nap: Yala – Galle – Bentota

Kora reggel indulás a Yala Nemzeti Parkba kirándulásra és vadlesre (reggeli hideg csomag). Dzsip szafari az ország legnagyobb nemzeti parkjában, melynek során elefántokkal, krokodilokkal, majmokkal, bivalyokkal és más vadállatokkal találkozhatunk. A program után továbbutazunk Galle–ba, az ókori kikötő- és kereskedővárosba, ahol megtekintjük az erődöt. A gyarmatosítás korából szinte teljesen épen maradt a Holland Erőd, falain belül az óvárossal, mely az UNESCO Világörökség része. Szállás Bentota–ban(2 éj).

Szállás: Club Bentota 4*

8. nap: Bentota

Reggeli után szabadprogram, pihenés az óceán parton.

 

9-10. nap: Bentota – Colombo – Budapest

Reggeli után szabadprogram, fürdőzési lehetőség. Majd elhagyjuk a szállásunkat, és városnézésre indulunk Colombo–ba. A városnézést követően szabadprogram és vacsora. A nap végeztével transzfer a repülőtérre. Másnap kora hajnalban indulunk haza Budapestre, hazaérkezés a kora délutáni órákban.

 

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

Polonnaruwa ősi romjai
Sigiriya ősi romjai
Dambulla Arany Temploma
Kandy Szent Városa
Galle óvárosa és erődrendszere

 

Nagykörút Sri Lankán, 2017. Április 06.

Kedves Angéla!

Az úttal kapcsolatban szinte csak szuperlatívuszokban tudok beszélni!

Nagyon jól volt összeállítva a program,a társaság is jó volt,ami külön jó pont,hogy nem 30-40 fő volt az úton!!!!

A Katalin fantasztikus vezető volt,nagyon szimpatikus,megkedveltem!

Szívesen utazom a későbbiekben is önökkel! :))))

További jó munkát kívánok!

Üdvözlettel: Veronika

 


Nagykörút Sri Lankán, 2017. Április 06.

 

Kedves Angéla!

Nagyon jól éreztük magunkat. Az út szenzációs volt. Idegenvezetőnk elött le a kalappal. Mindenkinek akik Önökkel utaznak ilyen idegenvezetőt kívánok. A szervezés is és a szállás is jó volt.

P. Kati

 


 

Nagykörút Sri Lankán, 2017. Április 06.

Kedves Angéla!

Nagyon jól éreztük magunkat. Az út szenzációs volt. Idegenvezetőnk elött le a kalappal. Mindenkinek akik Önökkel utaznak ilyenidegenvezetőt kívánok. A szervezés is és a szállás is jó volt.

P. Kati

 


 

Nagykörút Sri Lankán, 2017. Április 06.

Kedves Angéla!

Csodálatos volt Srí Lanka! Most azonnal visszamennék. A program jól van összeállítva. Észre sem vettük olyan hamar eltelt az egy hét. Az idegenvezető - Katalin - nagyon profi, felkészült volt. A csoportot jól kézben tartotta, soha nem kellett várni senkire. Jól kezelte a sofőrt, a csomagfelügyelőt és az ottani idegenvezetőt. Mindhárman nagyon kedvesek, udvariasak és készségesek voltak. A csoport nagyon szépen összekovácsolódott a helyi segítőkkel együtt. A két idegenvezető - Katalin és SueAnn -minden kérdésre tudtak válaszolni. Felkészültek, napi szinten tájékozottak voltak. Igazi profik! Velük bármikor bárhová elmennék még.

Egyszóval nagyon jól éreztük magunkat, az ország csodálatos, az emberek kedvesek, mosolygósak .

Köszönjük az élményt amit nyújtottak!

Tisztelettel:Mária

 

 


 

Nagykörút Sri Lankán, 2016. November 20.

Kedves Angéla!

A Sri Lankai a várakozásaimnak megfelelően alakult. A programok jól voltak megszervezve, a szállodák is jók voltak, néhány igazán remek /pl. a tengerparti/, az idegenvezető készséges és felkészült volt.

Üdvözlettel: P. K.

  

Nagykörút Sri Lankán, 2016. November 20.

Kedves Angéla!

A kirándulás nagyszerű volt. Meg voltunk elégedve a programmal valamint az idegenvezető munkájával is.

Reméljük nem nem utoljára voltunk Ónokkel.

Tisztelettel.

R.E.Nagykörút Sri Lankán, 2016. November 20.

Kedves Angéla!

Szívesen írok véleményt, mert remekül éreztük magunkat! A 24 órás utazásokat leszámítva -ami nem az utazási iroda "bűne"- minden kedvünkre való volt. Elégedettek voltunk a programokkal, a szállodákkal - kivéve a Nuwara Eliya-ban lévőt. Gyönyörű volt Kandy, hihetetlennek tűnt, hogy 1800 méteres magasságban élvezzük a hűvös, tiszta levegőt, a lenti hőség és pára után.

Kiemelném, hogy külön köszönet a Bentota-i Surf Hotel-ért! Annyira szép a tengerpart! Isteni az ellátás, valóban minden utazó álma!

Idegenvezetők kellemes modora, tájékozottsága, az általa nyújtott információk nagyban hozzájárultak a jó közérzethez, s ahhoz, hogy az idegenekből álló 20 fős csoport az út végére jól összekovácsolódott.

Köszönjük a szép élményt.


* 1000 út komment:

Kedves Utasaink!

Örömünkre szolgál, hogy a programon jól érezték magukat! A jövőben módosítunk a programon, kicseréljük a szóban forgó szállodát. Továbbá tervbe van véve, hogy a programba beiktatunk egy félnapos tengerparti pihenés is. Irodánk mindent megtesz annak érdekében, hogy az utasok elégedetten érkezzenek haza.Nagykörút Sri Lankán, 2016. November 20.

Kedves Angéla!

Kellemes, jól szervezett út volt. Kiváló idegenvezetés, sok tudnivaló, érdekesség, látnivaló. Jó szállások, ellátás. Szép emlék lesz.

 Nagykörút Sri Lankán, 2016. November 20.

Kedves Csumita Angéla!

Megérkezésünk óta nem telt még el úgy egy nap sem, hogy ne gondoltunk volna a Sri Lankan eltöltött kellemes napokra.

Nagyon elégedettek voltunk a gazdagon összeállított, jól megszervezett programmal. Az út során minden olajozottan működött, köszönve ezt az idegenvezetőnk emberséges hozzáállásának és magas szakmai ismereteinek.

Mindent köszönünk, további munkájukhoz sok sikert kívánunk!Nagykörút Sri Lankán, 2016. November 20.

Kedves Csumita Angéla!

A Sri Lankai utazással kapcsolatban arról tudjuk tájékoztatni, hogy  nagyon sok élménnyel gazdagodva tértünk haza. Meg voltunk elégedve az utazás szervezésével és különösen az idegenvezetővel, Dr Horváth Péterrel.  A szállodai elhelyezések egy kivétellel --  az Eliyaival -, kifogástalanok voltak. Megelégedettek voltunk az ellátással is. Nem az utazási irodán múlt, de az utak rossz minősége miatt kicsit sokat kellett autóbuszozni. Jó tapasztalataink alapján a jövőben is keresni fogjuk az Önökkel való utazás lehetőségét.

Üdvözlettel:

dr Ercsényi Gábor és felesége

 


 

* 1000 út komment:

Kedves dr Ercsényi Gábor és felesége!

Örülünk annak, hogy a programon jól érezték magukat! Irodánk mindent megtesz annak érdekében, hogy az utasok a jól megérdemelt pihenésükről elégedetten érkezzenek haza. A jövőben módosítunk a programon, kicseréljük a szállodát és várhatóan lesz egy félnapos tengerparti pihenés is.Várható menetrend:

November 08.    Budapest - Dubai 14:40  23:05

November 09.    Dubai - Comodo 02:35  08:25

November 17.    Comodo - Dubai 02:55  05:55

November 17.    Dubai - Budapest 08:25  11:40

 

Szálláshelyek elfoglalása: A nemzetközi előírásoknak megfelelően a szálláshelyeket délután 14:00-tól lehet elfoglalni és az utolsó napon 11:00-ig el kell hagyni. Egyes szállodákban lehetőség van - felár ellenében - a korai bejelentkezésre, illetve késői kijelentkezésre. Körúttal kezdő utasaink az érkezés napján legkorábban délben foglalhatják el a szállodai szobát.

Pénzváltás: Srí Lankán már a repülőtéren érdemes valutájukat Sri Lanka-i rúpiára átváltani, mert ott kedvezőbb az árfolyam.  A kapott blokkot szíveskedjenek megőrizni, mert az esetleges visszaváltásnál kérni fogják. Hivatalos pénznem a Sri Lanka-i rúpia, 1 RS kb. 2 Ft, euróért, dollárért váltható.

A helyszínen felmerülő költségeket Sri Lanka-i rúpiában kell fizetni.

Visa és MasterCard a nagyobb üzletekben elfogadott.

Vásárlásnál az alku elvárt, de az állami boltokban fix árak vannak. Fafaragások, batik holmik, ékszerek, drágakövek, tea és fűszerek, ajándéktárgyak a legnépszerűbb cikkek. Az üzletekben jó minőségű és olcsó ruhaneműt kínálnak. Nagy értékű vásárlás esetén a blokkot őrizzék meg!

Ételek-italok: A Sri Lanka-i konyha rendkívül ízletes, zsírszegény, de erősen fűszeres. Nemzeti ételük a rizs és karri („rice & curry”), igen változatosan készítik zöldségekből, húsokból, halból egyaránt. Az éttermekben európai fogásokat is felszolgálnak. A zamatos, különleges trópusi gyümölcsöket érdemes megkóstolni. Az utak mentén árulják és frissen lékelik meg a narancssárga színű királykókuszt, melynek üdítő leve bárhol biztonsággal iható.

Vásárlás: Nagy értékű vásárlás esetén a blokkot őrizzék meg.

Ruházat: Könnyű, pamut anyagú nyári ruhák javasoltak. A légkondicionált helyiségekben, illetve a körutazás során, a hegyekben (Nuwara Eliya és környéke) szükség van pulóverre. Az éttermekbe nem illik fürdőruhában bemenni. A templomokba történő látogatásuk során vállat és térdet takaró ruházattal készüljenek. A monokini, illetve a nudizmus tilos! Trópusi zápor bármikor előfordulhat, ezért esernyőt vigyenek magukkal. Napégés elleni védekezésre fordítsanak komoly gondot!

Vízellátás: A csapvíz fogyasztása kerülendő. Palackozott italokat fogyasztását javasoljuk.

Borravaló, szerviz díj: A szolgáltatások igénybe vételekor általában 10% felárat számolnak fel. Kérjük, ne feledkezzenek meg arról az általános nemzetközi gyakorlatról, miszerint ha elégedett a helyi idegenvezető(k), buszsofőr(ök) szolgáltatásaival, illik borravalót adni. Megértésüket köszönjük..

Feszültség: 220 V, a csatlakozó hárompontos, így adapter szükséges (szállodákban is lehet kérni).

Telefonálás: A mobilok működnek. A szállodákból is lehet telefonálni, 1 perc kb. 1.200,-Ft.

Időeltolódás: Télen +4,5 óra , nyáron + 3,5 óra.

Beutazási szabályok: Magyar állampolgároknak 2012. január 1-től a beutazáshoz vízum szükséges. A visszautazástól számítva 6 hónapig érvényes útlevél szükséges.

Deviza előírások: Valuták be- és kivitele nincs korlátozva.

Védőoltás, gyógyszerek: Kötelező védőoltás nincs. Ajánlott a hepatitis A, B, tetanusz, tífusz elleni védőoltás. Bővebb információk a Nemzetközi Oltóközpontban (1134 Budapest Váci út 70. Tel: 1/78-78-770). Napégés, rovarcsípés, emésztőrendszeri problémák (bár utóbbi kettő ritkán fordul elő) kezelésére való gyógyszerrel elővigyázatosságból készüljenek.

Elefántozás: kb. 15 USD (a helyszínen fizetendő)

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.11.08 2017.11.17 10 nap / 8 éj Félpanzió 250 000 Ft

Az ár tartalmazza

 • a megadott szállást 3-4 *-os szállodákban, kétágyas szobákban
 • félpanziós ellátást
 • a megadott programokat és belépőket a meghirdetett látnivalókhoz
 • a helyszíni közlekedést autóbusszal
 • és a magyar nyelvű idegenvezetést

Külön fizetendő

 • repülőjegyet illetékkel (április: kb. 170 000 Ft, november: kb. 195.000 Ft )
 • vízumot (13 000 Ft)
 • borravalókat (kb. 3 USD/fő/nap)
 • belépőjegyeket (125 USD)
 • útlemondási biztosítást (1,5%)
 • betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást

 

Fakultatív program

 • Elefántozás: kb. 15 USD (a helyszínen fizetendő)

Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

 • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
 • Márk László:+36 1 354 3996
 • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

 • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
 • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

 • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
 • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!


Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte