2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Nagy körutazás Thaiföldön pihenéssel Phuketen

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Thaiföld
Régió:BangkokHelység:Thaiföld
Utazás:RepülövelEllátás:Félpanzió

CSOPORTOS UTAZÁS, MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETŐVEL. Csodálatos körutazás Thaiföld egzotikus tájain keresztül. Színes állatvilág, barátságos helybéliek és fantasztikus, világörökségi helyek. Minden, ami 14 napba belefér, magyar idegenvezetéssel.

bangkok-night-bike-masthead-1.jpg

Miért éppen Thaiföld?

- A 14 napos igényes, tartalmas és gazdag programunk a legszebb tengerparti üdülőhelyen fejeződik be, egy kis pihenéssel Phuketen.

- Mert, Thaiföld  Ázsia egyik legszeb országa és ahol legkedvesebbek a helyiek.

- Mert, Thaiföld mindazt nyújtani tudja, amit az utazó elvárhat, gyönyörű természet, bámulatos műemlékek, világörökségek, mindig és mindenütt mosolygó helyiek, vendégszeretet.

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti Emirates járattal Dubai átszállással

Szállás: 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás: félpanzió (7 alkalom: 3.-9. nap)

 

Program:

1. nap: Budapest - Bangkok

Elutazás Budapestről a délutáni órákban Dubai átszállással Bangkokba. Éjszaka a repülőn.

 

2. nap: Bangkok

Érkezés a thai fővárosba a kora délutáni órákban, majd transzfer a szállodába. Pihenési lehetőség a szállodában vagy idegenvezetőnk segítségével barangolás a szálloda környékén. Este fakultatív programként egy kellemes, Bangkok csodálatos panorámájával ékesített vacsorát javaslunk a város második legmagasabb épülete a Baiyoke Sky Tower tetején.Szállás Bangkokban (2 éj).

Szállás: Galleria12 Hotel 4*

 

3. nap: Bangkok

Reggeli után Bangkok történelmi negyedébe indulunk, első megállónk a királyi Palota és a Smaragd Buddha Templomának szikrázóan fehér, falakkal körülvett épületegyüttese, a ma is uralkodó Rattanakosin dinasztia székhelye. A templomegyüttes csodálatos épületei, az arannyal, faragásokkal díszített kerengők Ramajana (Thaiföldön Ramakien) színhelyeit bemutató aranyberakásos falfestményei, a királyi Panteon, a királyi könyvtár és az aranyfüst- és csillámborítású hatalmas Chedik kitűnő hátteret adnak az idegenvezetőnknek, hogy meséljen Thaiföld izgalmas történelméről és mondavilágáról. Megtekintjük a Thaiföldi Királyság legjelentősebb állami szimbólumát, a Smaragd Buddhát is. Végigsétálunk a palota csodálatos kertjén, benézünk a közönség számára is nyitott koronázási csarnokokba, megnézzük a királyi múzeumot és a Sirikit királynő által alapított selyemmúzeumot. Ebéd után következő állomásunk Thonburi vízivárosa (Bangkok klongjai). Csónakba szállunk és Thonburi csatornáin, a kis szegeteken fekvő házak és templomok között hajózunk. A keskeny csatornák partján sorakozó, cölöpökre épült szegényes házak lakóinak életével is megismerkedhetünk. Csónakutunk Wat Arunnál, a Hajnal Templománál végződik. A központi, színes porcelán és faragott kerámia borítású torony „mennybevezető” lépcsőjét megmászva Bangkok és a kanyargó Chao Praya folyó látványában gyönyörködhetünk. A templomlátogatás után kompra szállunk és visszatérünk a túlsó partra. Következő állomásunk Wat Pho, a fekvő Buddha templomának fantasztikus világa lesz. Arannyal borított csarnokok, a kínai kert pompája, a növények közt megbújó, szinte élőnek tűnő kőszobrok, a 45 méter hosszú fekvő Buddha és az ezeket körülvevő kolostorpark feledhetetlen látványt ígér. Mai napi programunk zárásaként Wat Traimit, az Aranybuddha temploma következik. Leghíresebb látnivalója a világ legnagyobb (5,5 tonna) arany ülő Buddha szobra. A 3 méter magas, tömör aranyból készült Buddha szobrot a Sukhotáy királyságát leromboló burmai támadók elől ide rejtették el. Agyaggal beburkolták, így őrizte meg titkát egészen 1957-ig. Egy építkezés során az agyagburok megrepedt és a csodálatos aranyszobor ismét a napvilágra került. Az izgalmas nap után visszatérünk a szállodába. Fakultatív programként egy fantasztikus vacsorás, műsoros sétahajózást ajánlunk a Chao Praya folyón, a két part csodálatosan kivilágított templomai és palotái között.

 

4. nap: Damnoen Saduak úszópiac - Kwai-folyó

Kora reggel indulás Damnoen Saduak úszópiacához. Útközben megállunk néhány érdekes helyen. Elsőként a Mae Klong vasúti piacon, ahol az árusok portékái a síneken (is) hevernek. A vonat érkezésekor mindenki félrepakol, és a vonat áthalad ezen a szűk ösvényen. Aztán az árusok visszapakolnak, és minden úgy folytatódik tovább, ahogy előtte. Megállunk egy orchidea ültetvényen és egy kókuszfarmon is (a látogatás fakultatív, belépő a helyszínen fizetendő, kb. 10 USD). Megérkezünk az úszópiacra, ahol mi is hajóra szálunk, hogy megfigyelhessük ahogy a helyiek százai árulják portékájukat hagyományos csónakjaikról. Vásárlási lehetőség, majd utazás Kanchanaburiba, a burmai határ közelébe. Kanchanaburi, Thaiföld nyugati, Burmával határos tartománya stratégiailag fontos volt a történelem folyamán. Látogatás a Kwai-folyó híres hídjánál és a múzeumában. Utazás busszal, majd hajóval a mesés természeti környezetben, a sűrű dzsungellel borított hegyek között kanyargó Kwai-folyóhoz. Szállás a Kwai-folyón egy úszó szállodában (1 éj).

Szállás: River Kwai Floathouse 4*

 

5 nap: Bang Pa In - Ayutthaya - Lopburi - Phitsanulok

Mai első programunk a Bang Pa In nyári palota, könnyed pavilonjai, hagyományos délkelet-ázsiai és európai stílusban épült kis palotái a Chao Praya folyó mellett gyönyörű természeti környezetben épültek. Érdekessége, hogy sok különleges épületet találunk benne, amelyek mind azt hirdetik, hogy Thaiföld megújult és modern, persze a 19-ik századi értelemben. Következő állomásunk Ayutthaya ősi birodalmi székhelye lesz. A trópusi környezetben fekvő, jó állapotban lévő romok lenyűgöző látványa tárul elénk. Az UNESCO Világörökség részéhez tartozó egykori thai főváros csodálatos templomai, a paloták és az erődítmények romjai a régi királyi város régi fényéről mesélnek. Ayutthaya a thai civilizáció évszázadokig virágzó központja volt, amíg a burmai csapatok le nem rombolták sziám birodalmát. Következő megállónk Lopburi, a majmok városa, mely már az ősi khmer időkben, a thaiok megérkezése előtt is fontos város volt. Folyamatos történelme a khmer építészet remekműveivel büszkélkedhet. Legérdekesebb látnivalója mégis az a több tízezer majom, amely a létesítmény minden pontját ellepi. Nincs esély arra, hogy ne találkozzunk velük. Nagyon jól tudják, hogy ajándékokat fognak az emberektől kapni, ezért ránk is másznak és szemtelenül követelik a jussukat. Szállás Phitsanulok-ban (1 éj).

Szállás: Ayara Grand Palace Hotel 4*

 

6. nap: Phitsanulok - Sukhothai - Sri Satchanalai - Lampang - Chiang Rai

Reggeli után Phitsanulok fő látványosságát keressük fel: Wat Mahathat, a Nan-folyó partján található 14. században épült templom, a zarándokok ezreit vonzó, gyógyító Chinnarat Buddha, amely az egyik legnépszerűbb Buddha ábrázolás Thaiföldön. Továbbutazás Sukhothaiba. Látogatásunkat a Sukhothai Történelmi Parkkal, az első thai királyság, a „Hajnal birodalmának” romjaival kezdjük. A több évszázadig virágzó első birodalom palotáinak, templomainak és csodálatos szobrainak látványa a hatalmas parkban, a tó felszínéről visszatükröződő reggeli friss színekben, borotvaéles kontúrokkal az egyik legszebb látvány, amit utunk során csak megcsodálhatunk. Továbbutazunk észak felé, megállunk Sri Satchanalai ősi városának rommezőinél, majd továbbutazunk Lampangba, az első északi királyság, Lanna egyik nagyvárosába. A majd ezer éves történelem sok érdekes látnivalót hagyott maga után. Látogatás a Phra That Lampang Luang templomnál. Szállás Chiang Rai-ban (2 éj).

Szállás: Dusit Island Hotel 4*

 

7. nap: Aranyháromszög

Egész napos kirándulás Chiang Mai környékén és a híres Aranyháromszögben, Burma, Laosz és Thaiföld közös határvidékén, melynek falvaiban máktermesztéssel és ópium-előállítással foglalkoztak évszázadokon keresztül. Látogatás az ópium múzeumban, majd a három folyó találkozásához, a híres Aranyháromszöghöz érkezünk, Chiangsean városába, ahol a Mae Sai folyó a Mekong-folyóba ömlik. Csónakkal átkelhetünk Laoszba egy kis vásárlásra. Visszatérünk Chiang Rai-ba a szállásunkra.

 

8. nap: Chiang Rai - Chiang Mai - hegyi törzsi falu

Reggeli után Chiang Mai felé indulunk, ám útközben sok érdekes helyen állunk meg. Elsőként Chiang Rai-ban a helyi piacot keressük fel, majd Wat Rhong Khunt, a Fehér templom hófehér csipke rengetegnek tűnő csodáját, és a Mae Fah Luang történelmi park színes kertjeit és épületeit tekintjük meg. Utána felkeresünk a mai napig is hagyományukat őrző hegyi törzsek egyik faluját, ahova csónakkal utazunk. Folytatva az utunkat bebarangoljuk a hegytetőn álló Doi Suthep templom csodálatos épületegyüttesét, ahol megismerkedhetünk a Smaragd Buddha történetével és a mosolygó szerzetesektől áldást is kaphatunk. Chiang Mai-ba, Thaiföld második legnagyobb városába érve megnézzük a San Kam Phaeng kézműves falu manufaktúráit, selyemfestő és fafaragó műhelyeit, azután bejelentkezünk a szállodába. Szállás Chiang Mai-ban (2 éj).

Szállás: Holiday Inn 4*

 

9. nap: Elefánt show – „Hosszú nyakúak” faluja - Chiang Mai

Reggel felkeressük a Mae Sa-ban levő elefánt telepet, ahol egy remek elefánt show-t láthatunk, fakultatív program keretében pedig elefánt túrát tehetünk (jelentkezés a helyszínen). Délután meglátogatjuk a „hosszú nyakúak” törzsi faluját. Visszatérve Chiang Mai-ba az óváros legfontosabb templomait tekintjük meg, a Wat Chedi Luang-ot és a Wat Phra Sing-et. Este fakultatív programként a híres "Khantoke Dinner"-en, egy zenével, Lanna történelmi jelenetekkel, északi hegyi törzsi táncos bemutatóval egybekötött vacsorán vehetünk részt.

 

10-12. nap: Phuket

Reggeli után közvetlen járattal Phuketbe repülünk. Mindkét nap szabad program, kikapcsolódási lehetőség a tengerparton fakultatív programlehetőségekkel. Phuketen kb. 40 féle fakultatív programunk közül lehet választani. Vannak közöttük szigettúrák, hajós tengeri kirándulások a környező szigetvilágban (pl. Phang Nga és James Bond szigetek, Krabi szigetvilága, Phi-Phi szigetek, Similan szigetcsoport, Tojás szigetek, Korall sziget, Raya szigetek), esti élményparki és show programok (pl. Fantasea, Siam Niramit, Simon Cabaret, Aphrodite show), kaland túrák tengeri horgászattal vagy bemutató búvárprogrammal, szárazföldi kirándulások Kho Lak vagy Khao Sok izgalmas tájaira, falvaira és piacaira. Szállás Phuketen. (2 éj)

Szállás: Chanalai Garden Resort 4*

 

13-14. nap: Phuket - Budapest

Az egész napos szabadprogramot követően késő délután transzfer a repülőtérre, majd elutazás átszállással Budapestre, érkezés másnap a déli órákban.

 

Unesco világörökség
- Sukhothai történelmi városa és a csatlakozó történelmi települések   
- Ayutthaya történelmi városa és a csatlakozó történelmi települések

 

 

Az út idegenvezetője: Mison Andrea

Mison_A.jpg
Bölcsész tanár - közgazdász, idegenforgalmi vállalkozási szakértő

Az utazás iránti szeretetemet nagyapámnak köszönhetem, aki a diavetítéseivel minden este más és más városba utaztatott minket… Akkor még híres régésznek készültem. A két tannyelvű gimnázium szintén garancia volt a kötelező külföldi utakra. Az egyetemista-hátizsákos világjáró kalandok alatt döntöttem el: meg kell ismernem minél több kultúrát, ahol térd alatt piszok van. Az újabb és újabb civilizációk felfedezése a hobbimmá, majd szakmámmá vált, a diplomaosztó ünnepség helyett már Burmában idegenvezettem. A latin országok és Ázsia lett a szenvedélyem.  A tanítás, tolmácsolás és az idegenvezetés mellett az anyaszerepet sem hanyagolom el.  A közel 25 év szakmai tapasztalat sokat segít abban, hogyan adjam tovább a világ általam fontosnak tartott jelenségeit. Szerencsésnek mondhatom magam: a hobbim a munkámmá vált.

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

Várható menetrend (változhat):

November 20: Budapest – Dubai  14:40 – 23:05

November 21: Dubai – Bangkok  03:30 – 12:35

December 3:  Phuket - Dubai   00:50 – 04:30

December 3: Dubai - Budapest  08:25 – 11:40

 

THAIFÖLD

Időeltolódás: + 6 óra

Pénznem: Baht. 1 THB = 100 satang. A nemzetközi hitelkártyákat a legtöbb szállodában és bankban elfogadják. USD kivitele javasolt. Maximum 50 000 THB vihető ki az országból.

Vízum: Repülővel érkezés esetén 30 napig vízummentes a beutazás. Az útlevélnek a hazautazástól számított további 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Kilépési illeték: 500 THB-t kell fizetni az ország elhagyásakor a repülőtéren.

Egészségügyi előírások: Nincs kötelező védőoltás. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott! Csak palackozott vizet fogyasszanak!

Időjárás: Thaiföldön 3 évszak váltja egymást: márciustól május végéig tart a nyár, júniustól szeptemberig az esős - bár rengeteg napsütést is adó- évszak, és októbertől február végéig a hűvösebb napok.

Öltözködés: Könnyű, kényelmes pamut viselet a legajánlatosabb, a nylon ruhanemű kerülendő. A hűvösebb időszakban és a hegyekbe vagy távoli nemzeti parkokba való utazáshoz pulóver szükséges. Bizonyos éttermekben és éjszakai klubokban öltöny, nyakkendő viselete kötelező.

Elektromosság: 220/240 V. A konnektorok típusa a magyarországitól eltérő. Átalakító szükséges.

 • Baiyoke Sky vacsora: 12 500 Ft
 • Hajókirándulás Chao Praya folyón vacsorával: 15 000 Ft
 • Khantoke vacsora: 8 500 Ft

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.11.20 2017.12.03 14 nap / 13 éj Félpanzió 367 000 Ft

Az ár tartalmazza

 • A megadott szállást reggelivel
 • Félpanziót 7 alkalommal (3-9. napig)
 • A megadott programokat
 • A helyszíni transzfereket légkondicionált autóbusszal
 • A belépőjegyeket és a magyar nyelvű idegenvezetést a program elejétől a végéig

Külön fizetendő

 • A nemzetközi és a belföldi repülőjegyeket és a repülőtéri illetéket (Kb. 210 000 Ft)
 • Az útlemondási biztosítást (1,5%)
 • A betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást

Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

 • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
 • Márk László:+36 1 354 3996
 • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

 • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
 • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

 • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
 • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte