Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Skót Whisky körút
280.000 Ft
/fő
2019.október 21-25.
 
Utazás:

repülővel
a Ryanair közvetlen járatával

Elhelyezés:

3* - 4* szállodában kettőágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás:

reggeli,
kettő alkalommal vacsora

Utazás:

repülővel
a Ryanair közvetlen járatával

Elhelyezés:

3* - 4* szállodában kettőágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás:

reggeli,
kettő alkalommal vacsora

Miért ez az út?

Barangolás és whisky kostólás a Speyside régióban, ahol a legtöbb whisky lepárló található.

Látogatás Oban-ba amely Skócia legnépszerübb üdülőhelye

Kis létszámú csoport, maximum.: 20

Unesco világörökségi helyszín

Audio guide használata

Gasztronómiai élmények

 

Garantált indulás!

Részletes program

1. nap: Budapest-Edinburgh

Utazás 12:50-kor Budapestről a Ryanair menetrend szerinti közvetlen járatával, majd érkezés 14:50-kor Edinburghbe. Landolás után városnéző sétára indulunk Edinburgh ó – és újvárosában, mely 1995 óta az UNESCO Világörökség része. A rendkívüli hangulatú, jellegzetes utcák a késő középkori építkezési jegyeket hordozzák. Megnézzük a Royal Mile-t, azt a fő utcát, amit a helyiek csak „High Streetnek” neveznek, és amin nem lehet csak úgy végigrohanni, hisz rengeteg történelmi látnivaló, étterem, kocsma és ajándékbolt található itt. Este szállás elfoglalása a városban, majd fakultatív esti pub túrára indulunk idegenvezetőnk segítségével. Szállás Edinburghban.
Szállás: Hotel Mercur Edinburgh Haymarket 4*

2. nap: Edinburgh-Loch Lomond Nemzeti Park-Inveraray-Oban

Reggeli után még folytatjuk városnézésünket a városban: kívülről megcsodáljuk a Royal Mile felső részén található Edinburgh-i várat, amely 1603-ig, az angol–skót korona egyesítéséig, a skót uralkodói ház központja volt. A vár területén található a Szent Margit kápolna, amely a város legidősebb épülete (12. sz.). Itt láthatóak a koronaékszerek és az eredeti végzet köve. Megtekintjük a gótikus stílusú Szent Egyed templomot (St. Giles Cathedral), melynek főbb látnivalói a boltíves, díszes mennyezetű Bogáncs-kápolna (Thistle Chapel), valamint az egyik oldalhajóban lévő faragott királyi pad, amin olykor II. Erzsébet királynő is helyet foglal, amikor a székesegyházba látogat. Megcsodáljuk kívülről a „Királyi mérföld” végén található Holyroodhouse királyi palotát, amely II. Erzsébet hivatalos skóciai rezidenciája.Ezt követően a Skót Felföld határán lévő, gyönyörű Loch Lomond Nemzeti Parkon át vezet az utunk, ahol Nagy-Britannia legnagyobb tava is található. Kora délután érkezünk a Loch Fyne partján fekvő Inveraraybe, az elbűvölő kisvárosba, ahol egy 18. századi, mesebeli kastély is áll. Itt rövid megálló fotószünettel, majd egy fontos kikötővárosba, és egyben Skócia legnépszerűbb üdülőhelyére, Oban-ba igyekszünk. Itt először 1794-ben alapított helyi whisky lepárlóban veszünk részt egy kóstolóval egybekötött üzemlátogatáson, majd megtekintjük a várost is. Este vacsora és szállás Obanban.
Szállás: Royal Hotel Oban 3*

3. nap: Glencoe-Fort William-Inverness

Délelőtt Skócia talán leggyönyörűbb völgyébe utazunk, a festőien szép és borzongató Glencoeba. A völgyet a Siralom völgyének is nevezik, mivel 1692-ben itt gyilkolták le a MacDonalds klán tagjait. Ezután a nyüzsgő, bájos kisvárosba, Fort Williambe érkezünk, mely dél-nyugat Skót Felföld egyik legjelentősebb városa. Miután magunkba szívtuk a város hangulatát, a napunkat az 1825-ben alapított Ben Nevis whisky lepárló meglátogatásával folytatjuk. A Nagy-Britanna legmagasabb hegyének lábánál fekvő üzemben különleges whisky kóstolóban lesz részünk. A program után Invernessbe érkezünk, ahol egy rövid városnézés keretén belül megcsodálhatjuk a hangulatos folyópartot, a sétálóutcát, a Szent András Katedrálist, és megpillanthatjuk az egykori fellegvárat is. Este vacsora és szállás Invernessben. 
Szállás: Glen Mhor 3*

4.nap: Speyside régió-Pitlochry

Ez a nap csak a whiskyről fog szólni: Barangolunk a híres Speyside régióban, ahol a skóciai whisky lepárlók több, mint fele is található, és ahonnan a világ két legkeresettebb whiskyje is származik: A Glenfiddich és a Glenlivet. Először a Glen Moray üzemet látogatjuk meg, ahol 2 fajta whiskyt fogunk kóstolni, majd Gordon & Macphail’ ’Whisky szobáját” tekintjük meg, amit a több, mint 1000 különböző ital kollekciójával a legjobb whisky boltként tartanak számon. Ugyanitt vásárlási lehetőség, majd ezt követően indulás a Speyside Cooperage Hordókészítő üzembe, ahol egy vezetett túra keretén belül megismerhetjük a legjobb amerikai tölgyfahordók készítésének folyamatát, sőt! Akár részt is vehetünk benne. Este szállás már Pitlochryban.
Szállás: Athol Arms Hotel Pitlochry 3*

5.nap: Pitlochry-Blair kastély-Edinburgh

Reggeli után rövid városnézés a Tummel folyó partján fekvő, egyedülálló természeti szépsége és rengeteg szabadtéri programlehetősége miatt népszerű üdülővárosban, Pitlochryban. Ezután a Blair Atholl Lepárlóba indulunk, ahol egy vezetett túra keretében egy 12 éves maláta whiskyt kóstolunk meg.

 Az itt készülő malátawhisky friss, enyhén tőzeges és igen gazdag – fűszeres, gyümölcsös - aromákban, amelyek sokáig kitartanak kóstoláskor. Ezt követően az 1269-ben épült hófehér Blair kastélyt nézzük meg, ahol gazdag fegyver, festmény és bútor kiállítás látható. Délután indulunk az edinburghi repülőtérre. Indulás a 18:50-kor a Ryanair közvetlen járatával, majd érkezés Budapestre 22:50-kor.

UNESCO Világörökségi helyszínek

Edinburgh ó - és újvárosa

További információk

A Ryanair várható menetrendje.

Oda: Budapest - Edinburgh 12:50 - 14:50 óra

Vissza: Edinburgh - Budapest 18:50 - 22:50 óra

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2019.10.21. - 2019.10.25.
5 nap / 4 éj
280 000 Ft
Betelt

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • szállás: a program szerint 3, 4*-os szállodákban, két ágyas szobákban reggelivel
 • 2 alkalommal vacsorát (a 2. és a 3. napon)
 • program szerinti üzemlátogatásokat és kóstolókat, belépőt a Blair kastélyba
 • helyi közlekedést autóbusszal
 • a magyar nyelvű csoportkísérést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • Ryanir repülőjegy illetékkel, fix ülőhellyel,  mely tartalmaz személyenként 1 db max. 40x20x25 cm-es kézitáskát 
   Ár: 130.000 Ft / fő változhat
 • Feladható poggyász:  
  9.500 Ft/db (
  max. 10 kg),  
  25.000 Ft/db
  (max. 20 kg) – változhat
 • Elsőbbségi beszállás + 2 kézipoggyász a fedélzeten:  
  10.000 Ft/fő (változhat)
 • Idegenforgalmi adó: helyszínen fizetendő:
  kb. 8 GBP/fő
 • Borravalók: kb.
  10 GBP/Ffő
 • útlemondási biztosítás 
  1,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás:

 • egyágyas felár 
  68 500 Ft / fő

 

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Bordás-Donkó Anikó
+36 (1) 207 8223
Zsila Sándor
+36 (1) 301 4998
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

 

 

5 nap / 4 éj
2019.10.21. - 10.25.

175.000 Ft/főtől

12 nap / 10 éj
2020.01.17. - 01.28.

898.000 Ft/főtől