Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Skót whisky körút
430 500 Ft
/fő, repülőjeggyel, megadott ellátással
2021.10.18. - 2021.10.22.
 
Utazás:

repülővel
a Lufthansa menetrend szerinti járatával, átszállással

Elhelyezés:

3-4*-os szállodákban kétágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás:

reggeli,
1 alkalommal vacsora

Utazás:

repülővel
a Lufthansa menetrend szerinti járatával, átszállással

Elhelyezés:

3-4*-os szállodákban kétágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás:

reggeli,
1 alkalommal vacsora

Miért ez az út?

1. Barangolás és whisky kóstolás a Speyside régióban, ahol a legtöbb whisky lepárló található.

2. Látogatás Oban-ba, amely Skócia legnépszerűbb üdülőhelye.

3. A világ egyik legnépszerűbb whiskyjének kóstolása a Glenfiddich Lepárlóban.

Kis létszámú csoport, maximum 20 fő

UNESCO világörökségi helyszín

Audioguide használata

Gasztronómiai élmények

Részletes program

1. nap: Budapest - Edinburgh

Utazás Budapestről a Lufthansa menetrend szerinti járatával, átszállással, majd érkezés Edinburgh-be. Landolás után városnéző sétára indulunk Edinburgh ó– és újvárosában, mely 1995 óta az UNESCO Világörökség része. A rendkívüli hangulatú, jellegzetes utcák a késő középkori építkezési jegyeket hordozzák. Megnézzük a Royal Mile-t, a fő utcát,  amin nem lehet csak úgy végigrohanni, hisz rengeteg történelmi látnivaló, étterem, kocsma és ajándékbolt található itt. Megclátogatjuk a Royal Mile felső részén található Edinburgh-i várat, amely 1603-ig, az angol–skót korona egyesítéséig, a skót uralkodói ház központja volt. A vár területén található a Szent Margit kápolna, amely a város legidősebb épülete (12. sz.). Itt láthatóak a koronaékszerek és az eredeti végzet köve. Igény szerint megtekinthetjük a gótikus stílusú Szent Egyed templomot (St. Giles Cathedral), melynek főbb látnivalói a boltíves, díszes mennyezetű Bogáncs-kápolna (Thistle Chapel), valamint az egyik oldalhajóban lévő faragott királyi pad, amin olykor II. Erzsébet királynő is helyet foglal, amikor a székesegyházba látogat. Megcsodáljuk kívülről a „Királyi mérföld” végén található Holyroodhouse királyi palotát, amely II. Erzsébet hivatalos skóciai rezidenciája.Este szállás elfoglalása a városban, majd igény szerint fakultatív esti pub túrára indulunk idegenvezetőnk segítségével.

Szállás: áprilisi csoport: Novotel Edinburgh Centre 4*   

2. nap: Edinburgh - Inveraray - Oban

Reggeli után  a Skót Felföld határán lévő, gyönyörű Loch Lomond Nemzeti Parkon át vezet az utunk, ahol Nagy-Britannia legnagyobb tava is található. Kora délután érkezünk a Loch Fyne partján fekvő Inveraraybe, az elbűvölő kisvárosba, ahol egy 18. századi, mesebeli kastély is áll, melyben lakik Argyll megye hercegi párja. A kastély megtekintése után utunkat folytatjuk egy fontos kikötővárosba, és egyben Skócia legnépszerűbb üdülőhelyére, Oban-ba. Itt először 1794-ben alapított helyi whisky lepárlóban veszünk részt egy kóstolóval egybekötött üzemlátogatáson, ahol két fajta Single Malt whiskyt kóstolunk meg: egyiket közvetlenül a hordóból majd egy 14 éves nedűt is, gyömbér párosítással. A program után megtekintjük a várost is. Este szállás Obanban.

Szállás: áprilisi csoport: Hotel Strathmore Oban 3*

3. nap: Oban - Glencoe - Loch Ness - Inverness

Délelőtt Skócia talán leggyönyörűbb völgyében utazunk, a festőien szép és borzongató Glencoeba. A völgyet a Siralom völgyének is nevezik, mivel 1692-ben itt gyilkolták le a MacDonald klán tagjait. Ezt követően a szörnyről is világszerte híres Loch Ness- partjára indulunk. Sétálunk a tóparton, s talán megpillanthatjuk a legendás Loch Ness-i szörnyet is, de ha mégsem, akkor is gazdagabbak lettünk a legendájával. Délután látogatást teszünk az 1838-ban alapított, különleges Glen Ord lepárlóban, ahol a látványos túra után egy 12, 15 és egy 18 éves whiskyt kóstolunk meg! (Az októberi útnál a lepárló felújítása miatt a Dalmore Lepárlót látogatjuk meg e helyett)  A program után Invernessbe érkezünk, ahol egy rövid városnézés keretén belül megcsodálhatjuk a hangulatos folyópartot, a sétálóutcát, a Szent András Katedrálist, és megpillanthatjuk az egykori fellegvárat is.  Este szállás a városban.

Szállás: áprilisi csoport: Holiday Inn Express Inverness 3*

4. nap: Speyside régió - Pitlochry

Ez a nap csak a whiskyről fog szólni: Barangolunk a híres Speyside régióban, ahol a skóciai  lepárlók több, mint fele is található, és ahonnan a világ két legkeresettebb whiskyje is származik: A Glenfiddich és a Glenlivet. Először a Glen Moray üzemet látogatjuk meg, ahol 2 fajta whiskyt fogunk kóstolni. Később a  híres Glenfiddich Lepárlóban csodálhatjuk meg a világ legnészerűbb whiskyjének készítési folyamatát, ahol 3 féle italt is megízlelünk. Mindezek után indulás a Speyside Cooperage Hordókészítő üzembe, ahol egy vezetett túra keretén belül megismerhetjük a legjobb amerikai tölgyfahordók készítésének folyamatát. sőt! Este vacsora szállás Pitlochryban.

Szállás: áprilisi csoport: Fisher's Hotel 3*

5. nap: Pitlochry - Blair kastély - Edinburgh - Budapest

Reggeli után rövid városnézés a Tummel folyó partján fekvő, egyedülálló természeti szépsége és rengeteg szabadtéri programlehetősége miatt népszerű üdülővárosban, Pitlochryban. Ezután a Blair Atholl Lepárlóba indulunk, ahol egy vezetett túra keretében egy 12 éves maláta whiskyt kóstolunk meg. Az itt készülő maláta whisky friss, enyhén tőzeges és igen gazdag – fűszeres, gyümölcsös - aromákban, amelyek sokáig kitartanak kóstoláskor. Ezt követően az 1269-ben épült hófehér Blair kastélyt nézzük meg, ahol gazdag fegyver, festmény és bútor kiállítás látható. Délután indulunk az edinburghi repülőtérre. Indulás a 18:00-kor a Lufthansa menetrend szerinti járatával, átszállással,  majd érkezés Budapestre 23:15-kor.

 
UNESCO Világörökségi helyszín
 • Edinburgh óvárosa
Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2021.10.18. - 2021.10.22.
5 nap / 4 éj
430 500 Ft
Foglalás

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a Lufthansa repülőjegyet illetékkel, mely tartalmaz személyenként
  1 db max. 7 kg-os fedélzeti kézipoggyászt
  és 1 db max. 23 kg-os feladható poggyászt
  (melynek értéke:
  kb. 89 000 Ft / fő)
 • a szállást 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban reggelivel
 • 1 alkalommal vacsorát
  (a 4. napon)
 • a whisky kóstolókat és lepárló látogatásokat, valamint a program szerinti kulturális belépőket 
 • a helyi közlekedést autóbusszal
 • a magyar nyelvű csoportkísérést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • az idegenforgalmi adót
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 8 GBP / fő
 • a borravalót
  kb. 10 GBP / fő
 • az útlemondási biztosítást
  1,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP utasbiztosítás (Aegon)
  - Basic: 590 Ft/fő/nap

  - Extra: 790 Ft/fő/nap
  - Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap
 • Egyágyas felár 
  109 000 Ft
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Bartos Szilvia
+36 (1) 354 3997
Gyurgyovits Éva
+36 (1) 354 3994
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

 

A program idegenvezetője

Marczinek-Gordon Ágnes

marczinek-gordon_agi.jpg

Marczinek-Gordon Ágnes vagyok, több mint 20 éve idegenvezető. Beutaztam Európát, szívemhez azonban a Brit-szigetek kerültek a legközelebb. Talán a kultúra sokszínűsége, az emberek barátságos mentalitása, a tradíciók és innováció mindenütt érezhető kombinációja? A barátságos kisvárosok? A vibráló nagyvárosok? A rendben megóvott természeti környezet? Otthon vagyok, szeretem. És ezt szeretném Önöknek is átadni. Ha pedig választanom kell, akkor Skócia: a táj zordabb ugyan, de mindenütt fantasztikus látnivalók várnak: hegyek, kastélyok, tavak, whisky-lepárlók.

Szívesen utazom bármerre, de ide mindig visszahúz a szívem, szeretem megmutatni... mintha az otthonomat mutatnám be. Emellett szívesen bemutatom külföldieknek Magyarországot is, és részt veszek az idegenvezetők képzésében is.

 

 

 

 

5 nap / 4 éj
2021.10.25. - 10.29.


342.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2021.05.25. - 05.29.


390.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2021.05.20. - 05.24.
Összesen 4 időpontban

249.500 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin