Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Misztikus skót kastélyok
és az eredeti whisky nyomában
 
369.500 Ft
/fő + repülőjegy
2019. július 3 - 10 ig
 
Utazás:

repülővel
Lufthansa járatával

Elhelyezés:

3*-4*-os szállodáKban két ágyas fürdöszobás szobákban

Ellátás:

reggeli, 3 alkalommal vacsora
(3.4.5. nap)

Utazás:

repülővel
Lufthansa járatával

Elhelyezés:

3*-4*-os szállodáKban két ágyas fürdöszobás szobákban

Ellátás:

reggeli, 3 alkalommal vacsora
(3.4.5. nap)

Miért ez az út?

1. Skócia romantikus várai, csodálatos kastélyai betekintést engednek a skót nép történelmének, hagyományainak megismeréséhez.

2. A kirándulások kötelező része a várak, kastélyok megtekintése, de ugyan úgy kötelező az eredeti, világhírű Skót Whisky ízlelése a lepárló üzemekben. 

kis létszámú csoport

Unesco világörökségi helyszínek

Garantált indulás

Részletes program

1. nap: Budapest – Edinburgh

Elutazás Budapestről 11:25-kor a Lufthansa járatával, frankfurti átszállással. Érkezés Edinburghbe 17:10-kor, majd transzfer a szállodába. Szállás Edinburghben (2 éj). Szállás: Hotel Marriott 4*

2. nap: Edinburgh

Reggeli után a gyalogos séta során megtekintjük a Royal Mile felső részén található Edinburgh-i várat, amely 1603-ig, az angol–skót korona egyesítéséig, a skót uralkodói ház központja volt. A vár területén található a Szent Margit kápolna, amely a város legidősebb épülete (12. sz.). Itt láthatóak a koronaékszerek és az eredeti égzet Köve. Megtekintjük a Szent Egyed templomot és a Bogáncs kápolnát, végül a „Királyi mérföld” végén található Holyroodhouse királyi palotát (kívülről), amely II. Erzsébet hivatalos skóciai rezidenciája. Délután szabadprogram.. Ha időnk engedi a Leith kikötőben megtekintjük II. Erzsébet királynő jachtját, amely 40 évig szolgálta a királynőt, és több mint 1 millió mérföldet tett meg. A programok végén esti szabadidő eltöltési lehetőség, a szállodába mindenki egyénileg tér vissza.

3. nap: St Andrews – Dundee - Aberdeen

Reggeli után indulás Aberdeen-felé. Útközben megállunk egy rövid időre St. Andrews-ban, a golf szülőföldjén, mely városban található Skócia legrégibb egyeteme, ahol Vilmos herceg is tanult. Kívülről megtekintjük a város katedrálisának romjait. Ezután tovább indulunk Skócia negyedik legnagyobb városába, Dundee-ba, ahol megcsodálhatjuk az RRS Discoveryt, a Robert F. Scott déli-sarki expedíciójára épített kutató hajót. Programunkat a világon az egyik leghírhedtebb kísértetjárta kastély, a Glamis Castle megtekintésével folytatjuk, amely II.Erzsébet édesanyjának a családi kastélya, aki itt született 1900-ban. . A nap végén Aberdeen-be érkezünk, ahol elfoglaljuk szállásunkat és vacsorázunk is. Szállás: Hotel Double Tree By Hilton Treetops. 
Hotel Double Tree By Hilton

4. nap: Balmoral – Dallas Dhu Lepárló  - Cawdor kastély - Drumnadrochit

Reggeli után a Cairngorms Nemzeti Park szélén található Balmoralba utazunk. Az 1856-ban épült, skót főúri építészet egyik gyöngyszemét, az angol királyi család nyári rezidenciáját, egyúttal II. Erzsébet magánkastélyát tekintjük meg (kívülről). Ezután egy kóstolással egybekötött látogatást teszünk az 1899-ben alapított Dallas Dhu whisky üzemben, majd délután a Shakespeare: Machbet c. drámájából ismerős Cawdor kastély meglátogatásával folytatjuk utunkat. Szállás és vacsora Drumnadrochit-ban. (2 éj)
Szállás: Hotel Loch Ness Lodge 3*

5. nap: Dunrobin kastély – Glen Ord Whisky Üzem – Loch Ness

A mai napon még északabbra kirándulunk. Megtekintjük a tornyocskákkal csipkézett, tengerre néző, teraszon álló 187 szobás Dunrobin kastélyt, majd kóstolással egybekötött látogatást teszünk az 1838-ban alapított Glen Ord Whisky üzemben. Késő délután a szörnyről is világszerte híres Loch Ness- partján haladunk. Megtekintjük Urquhart várát, amely a 17. század óta romos állapotában, ám annál szebb kilátással fogad minket. Sétálunk a tóparton, s talán megpillanthatjuk a legendás Loch Ness-i szörnyet is, de ha mégsem, akkor is gazdagabbak lettünk a legendájával. Este vacsora.

6. nap: Eilean Donan kastély – Skye sziget – Armadale - Glenfinnan – Fort William

Reggeli után indulunk az Eilean Donan kastélyhoz, amely szépségével Skócia jelképévé vált. A 13. században épült várat többször lerombolták, de ma mégis régi pompájával fogadja a látogatókat. Itt forgatták a Hegylakó c. film egyes jeleneteit. A várat egy középkori kőhídon átkelve érjük el. Ezután érkezünk a MacLeod klán ősi területére, a híres Skye szigetre. Sétálunk a sziget fővárosában, Portreeban, és gyönyörködünk a tájban, ezután indulunk Armadale-ba, ahonnan komppal kelünk át Mallaig-ba. Innen Fort William felé vesszük az irányt, és útközben lehetőségünk lesz megcsodálni az 1800-as évek óta fenn álló, a Harry Potter című filmből is ismert Gleanfinnan Viaductot, amelyen átrobogott a híres Roxfort Express. Este szállás Fort Williamben.
Szállás: Hotel Muthu 3*

7. nap: Fort William – Glencoe – Glasgow

Délelőtt egy rövid városnézéssel kezdjük a napunkat a bájos, nyüzsgő kis városban,Fort Williamsben, aztán Skócia talán leggyönyörűbb völgyében utazunk, a festőien szép és borzongató Glencoe látványos útján keresztül. A völgyet a Siralom völgyének is nevezik, mivel 1692-ben itt gyilkolták le a MacDonalds klán tagjait. Délután érkezünk Glasgowba, ahol egy rövid városnézéssel folytatjuk programunkat. Szállás a városban. Szállás: Hotel Alexander Thomson 3*

8. nap: Glasgow – Edinburgh - Budapest

Kora délutánig szabadprogram, majd transzfer az Edinburgh-i repülőtérre. Indulás 18:00-kor, érkezés Budapestre átszállással 23:15-kor.

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy Skóciában a vidéki szállásokra jellemző, hogy tradícionális jelleggel bírnak és berendezésüket tekintve egyszerűbbek!

 

 UNESCO Világörökségi Helyszinek

Edinburgh ó- és újvárosa

További információk

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Lufthansa
Oda út: Budapest - Frankfurt - Edinburgh: 11:25 - 17:10
Haza út: Edinburgh -Frankfurt - Budapest: 18:00 - 23:15

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2019.07.03. - 2019.07.10.
8 nap / 7 éj
369 500 Ft
Betelt

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 2 éjszaka Edinburghban 4*-os szállodában reggelivel
 • 1 éjszaka Aberdeenben 3*-os szállodában félpanzióval
 • 2 éjszaka Drumnadrochitban 3*-os szállodában félpanzióval
 • 1 éjszaka Fort Willianban 3*-os szállodában reggelivel
 • 1 éjszaka Glasgowban 3*-os szállodában reggelivel
 • 3 alkalommal vacsora ( 3.4.5. napon)
 • helyszíni közlekedés a program szerint
 • magyar idegenvezető

 

 

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • Lufthansa repülőjegy illetékkel,1 db 23 kg feladható poggyásszal, 1 db kézipoggyásszal
  kb. 80.000 Ft (változhat)
 • Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő)
  14 GBP/fő
 • Whiskey üzem látogatások kóstolókkal, kulturális belépők
  49.700 Ft/fő (kötelező)
 • útlemondási biztosítás
  1,5%

 

 Egyébb költségek

 • BBP biztosítás
 • Egyágyas felár
  132.000 Ft/fő
 • Borravaló (ajánlott, a helyszínen fizetendő)
  kb 16 GBP/fő
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Zsila Sándor
+36 (1) 301 4998
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Bordás-Donkó Anikó
+36 (1) 207 8223
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
 út idegenvezetője

 Marczinek-Gordon Ágnes

 marczinek-gordon_agi.jpg

Marczinek-Gordon Ágnes vagyok, több mint 20 éve idegenvezető. Beutaztam Európát, szívemhez azonban a Brit-szigetek kerültek a legközelebb. Talán a kultúra sokszínűsége, az emberek barátságos mentalitása, a tradíciók és innováció mindenütt érezhető kombinációja? A barátságos kisvárosok? A vibráló nagyvárosok? A rendben megóvott természeti környezet? Otthon vagyok, szeretem. És ezt szeretném Önöknek is átadni. Ha pedig választanom kell, akkor Skócia: a táj zordabb ugyan, de mindenütt fantasztikus látnivalók várnak: hegyek, kastélyok, tavak, whisky-lepárlók.

Szívesen utazom bármerre, de ide mindig visszahúz a szívem, szeretem megmutatni... mintha az otthonomat mutatnám be. Emellett szívesen bemutatom külföldieknek Magyarországot is, és részt veszek az idegenvezetők képzésében is.

 

 

4 nap / 3 éj
2019.10.19. - 10.22.

199.500 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2019.10.21. - 10.25.

175.000 Ft/főtől