Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Misztikus skót kastélyok
és az eredeti whisky nyomában
 
450 000 Ft
/fő + repülőjegy
2020. július 8-15-ig
 
Utazás:

repülővel
Lufthansa járatával

Elhelyezés:

3*-4*-os szállodáKban két ágyas fürdöszobás szobákban

Ellátás:

reggeli, 1 alkalommal vacsora
(3. nap)

Utazás:

repülővel
Lufthansa járatával

Elhelyezés:

3*-4*-os szállodáKban két ágyas fürdöszobás szobákban

Ellátás:

reggeli, 1 alkalommal vacsora
(3. nap)

Miért ez az út?

1. Skócia romantikus várai, csodálatos kastélyai betekintést engednek a skót nép történelmének, hagyományainak megismeréséhez.

2. A kirándulások kötelező része a várak, kastélyok megtekintése, de ugyan úgy kötelező az eredeti, világhírű Skót Whisky ízlelése valamely lepárló üzemekben. 

kis létszámú csoport

Unesco világörökségi helyszínek

 

 

természeti látnivalók

 

kultúrális látnivalók

 

garantált indulás!

Részletes program

1. nap: Budapest – Edinburgh

Elutazás Budapestről 06:15-kor a Lufthansa járatával, frankfurti átszállással. Érkezés Edinburghbe 12:05-kor, majd transzfer belvárosi szállodánkba. Miután kicsit felfrissítettük magunkat, gyalogosan fel fedezzük a Grassmarketet, a Candlemaker Row-t, és a Victoria Street utcáit és tereit, melyek igazi középkori hangulatot árasztanak. Igény szerint megtekintjük a Szent Egyed templomot és a Bogáncs kápolnát, végül a „Királyi mérföld” út végén található Holyroodhouse királyi palotát kívülről, amely II. Erzsébet hivatalos skóciai rezidenciája.  Szállás Edinburghben (2 éj). Szállás: Old  Waverley Hotel 3*

2. nap: Edinburgh

Reggeli után a gyalogos séta során megtekintjük a Royal Mile felső részén található Edinburgh-i várat, amely 1603-ig, az angol–skót korona egyesítéséig, a skót uralkodói ház központja volt. A vár területén található a Szent Margit kápolna, amely a város legidősebb épülete (12. sz.). Itt láthatóak a koronaékszerek és az eredeti végzet köve. Ezt követően a Salisbury szikláknál az Arthur széke magaslatról csodáljuk meg a tájat. Délután Leith kikötőben megtekintjük II. Erzsébet királynő egykori jachtját (ide tömegközlekedési eszközzel jutunk el), amely 40 évig szolgálta a királynőt, és több mint 1 millió mérföldet tett meg. A programok végén esti szabadidő eltöltési lehetőség, a szállodába mindenki egyénileg tér vissza.

3. nap: St Andrews – Dundee - Aberdeen

Reggeli után indulás Aberdeen-felé. Útközben megállunk egy rövid időre St. Andrews-ban, a golf szülőföldjén, mely városban található Skócia legrégibb egyeteme, ahol Vilmos herceg is tanult. Megtekintjük a város katedrálisának romjait. Ezután tovább indulunk Skócia negyedik legnagyobb városába, Dundee-ba, ahol megcsodálhatjuk az RRS Discoveryt, a Robert F. Scott déli-sarki expedíciójára épített kutató hajót. Programunkat a világon az egyik leghírhedtebb kísértetjárta kastély, a Glamis Castle megtekintésével folytatjuk, amely II.Erzsébet édesanyjának a családi kastélya, aki itt született 1900-ban. A nap végén Aberdeen-be érkezünk, ahol elfoglaljuk szállásunkat és vacsorázunk is. Szállás: Park Inn Aberdeen 4*

4. nap: Balmoral – Dallas Dhu Lepárló  - Cawdor kastély - Drumnadrochit

Reggeli után a Cairngorms Nemzeti Park szélén található Balmoralba utazunk. Az 1856-ban épült, skót főúri építészet egyik gyöngyszemét, az angol királyi család nyári rezidenciáját, egyúttal II. Erzsébet magánkastélyát tekintjük meg (kívülről). Ezután egy kóstolással egybekötött látogatást teszünk az 1899-ben alapított Dallas Dhu whisky üzemben -amely ma múzeumként működik -, majd délután a Shakespeare: Machbet c. drámájából ismerős Cawdor kastély meglátogatásával folytatjuk utunkat. Szállás és vacsora Invernessben. (2 éj)
Szállás: Columba Hotel Inverness 4*

5. nap: Dunrobin kastély – Glen Ord Whisky Lepárló – Loch Ness

A mai napon először a szörnyről is világszerte híres Loch Ness-tó partjára indulunk. Megtekintjük Urquhart várát, amely a 17. század óta romos állapotában, ám annál szebb kilátással fogad minket. Sétálunk a tóparton, s talán megpillanthatjuk a legendás Loch Ness-i szörnyet is, de ha mégsem, akkor is gazdagabbak lettünk a legendájával. Ez után kóstolással egybekötött látogatást teszünk az 1838-ban alapított híres Glen Ord Whisky üzemben. Ezt követően északabbra kirándulunk. Megtekintjük a tornyocskákkal csipkézett, tengerre néző, teraszon álló 187 szobás Dunrobin kastélyt. Este szabad idő eltöltési lehetőség Invernessben.

6. nap: Eilean Donan kastély – Skye sziget – Armadale - Glenfinnan – Fort William

Reggeli után indulunk az Eilean Donan kastélyhoz, amely szépségével Skócia jelképévé vált. A 13. században épült várat többször lerombolták, de ma mégis régi pompájával fogadja a látogatókat. Itt forgatták a Hegylakó c. film egyes jeleneteit. A várat egy középkori kőhídon átkelve érjük el. Ezután érkezünk a MacLeod klán ősi területére, a híres Skye szigetre. Sétálunk a sziget fővárosában, Portreeban, és gyönyörködünk a tájban, ezután indulunk Armadale-ba, ahonnan komppal kelünk át Mallaig-ba. Innen Fort William felé vesszük az irányt, és útközben lehetőségünk lesz megcsodálni az 1800-as évek óta fenn álló, a Harry Potter című filmből is ismert Glenfinnan Viaductot, amelyen átrobogott a híres Roxfort Express. Este szállás Fort Williamben.
Szállás: Nevis Bank Inn 4*

7. nap: Fort William – Glencoe – Glasgow

Délelőtt egy rövid városnézéssel kezdjük a napunkat a bájos, nyüzsgő kis városban,Fort Williamben, aztán Skócia talán leggyönyörűbb völgyében utazunk, a festőien szép és borzongató Glencoe látványos útján keresztül. A völgyet a Siralom völgyének is nevezik, mivel 1692-ben itt gyilkolták le a MacDonald klán tagjait. Délután érkezünk Glasgowba, ahol egy rövid városnézéssel folytatjuk programunkat. Szállás a városban. Szállás: Moxy Hotel Glasgow Merchant City 3*

8. nap: Glasgow – Edinburgh - Budapest

Reggeli után még egy kis szabadprogram, majd transzfer az glasgow-i repülőtérre. Indulás 13:25-kor, érkezés Budapestre átszállással 23:20-kor.

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy Skóciában a vidéki szállásokra jellemző, hogy tradícionális jelleggel bírnak és berendezésüket tekintve egyszerűbbek!

 

 UNESCO Világörökségi Helyszinek

Edinburgh ó- és újvárosa

További információk

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Lufthansa
Oda út: Budapest - Frankfurt - Edinburgh: 06:15 - 12:05
Haza út: Glasgow -Frankfurt - Budapest:  13:25 - 23:20

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2020.07.08. - 2020.07.15.
8 nap / 7 éj
450 000 Ft
Foglalás

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 2 éjszaka Edinburghban, központi 3*-os szállodában reggelivel
 • 1 éjszaka Aberdeenben 4*-os szállodában félpanzióval
 • 2 éjszaka Invernessben 4*-os szállodában reggelivel
 • 1 éjszaka Fort Williamban 4*-os szállodában reggelivel
 • 1 éjszaka Glasgowban 3*-os szállodában reggelivel
 • 1 alkalommal vacsora ( 3. napon)
 • Whisky üzem látogatások és kóstolók, valamint kulturális belépők a program szerint
 • helyszíni közlekedés a program szerint
 • magyar idegenvezető

 

 

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • Lufthansa repülőjegy illetékkel,1 db 23 kg feladható poggyásszal, 1 db kézipoggyásszal
  kb. 105.000 Ft (változhat)
 • Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő)
  15 GBP/fő
 • útlemondási biztosítás
  1,5%

 

 Egyébb költségek

 • BBP biztosítás
 • Egyágyas felár
  160 000 Ft/fő
 • Borravaló (ajánlott, a helyszínen fizetendő)
  15 GBP/fő
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Zsila Sándor
+36 (1) 301 4998
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Bordás-Donkó Anikó
+36 (1) 207 8223
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
 út idegenvezetője

 Marczinek-Gordon Ágnes

 marczinek-gordon_agi.jpg

Marczinek-Gordon Ágnes vagyok, több mint 20 éve idegenvezető. Beutaztam Európát, szívemhez azonban a Brit-szigetek kerültek a legközelebb. Talán a kultúra sokszínűsége, az emberek barátságos mentalitása, a tradíciók és innováció mindenütt érezhető kombinációja? A barátságos kisvárosok? A vibráló nagyvárosok? A rendben megóvott természeti környezet? Otthon vagyok, szeretem. És ezt szeretném Önöknek is átadni. Ha pedig választanom kell, akkor Skócia: a táj zordabb ugyan, de mindenütt fantasztikus látnivalók várnak: hegyek, kastélyok, tavak, whisky-lepárlók.

Szívesen utazom bármerre, de ide mindig visszahúz a szívem, szeretem megmutatni... mintha az otthonomat mutatnám be. Emellett szívesen bemutatom külföldieknek Magyarországot is, és részt veszek az idegenvezetők képzésében is.

 

 

7 nap / 6 éj
2020.08.19. - 08.25.

235.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2020.05.16. - 05.20.

319.000 Ft/főtől

6 nap / 5 éj
2020.07.29. - 08.03.

185.000 Ft/főtől