Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

London és Greenwich
A Brit Birodalom bölcsője
 
197 000
Ft/fő + repülőjegy
2018.09.26 - 09.30
 
Utazás:

repülővel,fapados légitársasággal

Elhelyezés:

3*-os hotelben

Ellátás:

reggeli

Utazás:

repülővel,fapados légitársasággal

Elhelyezés:

3*-os hotelben

Ellátás:

reggeli

Részletes program

1. nap: Budapest - London

Elrepülés Londonba a déli órákban. Transzfer a szállodába, bejelentkezés és rövid pihenő a szobáinkban. (A pihenő alatt az Oyster kártyák felvétele az idegenvezető által. - kb. 1 óra várakozás). A késő délutáni óráktól városnézés a kormányzati negyedben, a Whitehall és a Parliament street minisztériumainál, vázlatos áttekintéssel Nagy-Britannia néhai afrikai- és ázsiai gyarmati rendszerének legfontosabb bástyáiról, Kairótól – Fokvárosig és Kuvaittól – Hong Kong-ig.

Az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Westminster Apátság (koronázási katedrális) megtekintése kívülről, majd séta Parlament előtt és a „Temze fölé” a Westminster hídon. További látnivalók: Kincstár; Commonwealth Irodák; Hadügyminisztérium; Downing Street 10. (a mindenkori brit miniszterelnök rezidenciája); Lovas Díszőrség épületei; Régi Admiralitás; Régi háborús hivatalok és a Gurka katona emlékműve.  Rövid szabad program a Trafalgar Square téren: A/ Lehetőség a National Gallery meglátogatására – vagy B/vásárlási és kocsmázási lehetőség a Covent Garden fedett piacán, a The Market téren. Esti visszatérés a hotelbe.

Éj Londonban

 

2. nap:  Britannia a hullámok ura

Reggeli után utazás Greenwichbe, Nagy-Britannia néhai tengerészeti, hajózási és tengeri kereskedelmi központjába. Egész napos látogatás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Royal Museums Greenwich legjelentősebb épületegyütteseiben, illetve a csodaszép – és a világon egyedülálló kilátást nyújtó – Greenwich Parkban.Vázlatos ismertetés a Royal Navy (Brit Királyi Haditengerészet) 400 éves történetéről, s annak néhány világhírű kapitányáról (James Cook /1728-1779/; George Vancouver /1757-1798/; William Adams /1564-1620/; Frances Drake /1540-1595/; Horatio Nelson /1758-1805/; Arthur Roston /1869- 1940/; Robert Falcon Scott /1868-1912/ … és sokan mások.) Séta az Old Royal Naval College (Tengerészeti Főiskola) épületeinél. Közös látogatás a National Maritime Museumban (Nemzeti Hajózási Múzeum) majd szabadidő, ebéd a piactéren. Programunk folytatása a Royal Observatory-ban (Királyi Csillagvizsgáló), fotózással a Prime meridian-nál, a kezdő hosszúsági körön. Látogatás az 1869-ben épített Cutty Sark teaszállító vitorláson, a világ talán legtöbbet utazott, s valaha leggyorsabb hajóján. Betekintés a Kelet-Indiai Társaság és más londoni kereskedelmi cégek históriájába. Esti visszaérkezés hotelünkbe.

Éj Londonban

 

3. nap: A Tower-ből a City-be;  Az Alfa++ világváros csodái

Korai reggeli után közös látogatás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Towerben. A Hódító Vilmos által a XI. században építtetett torony Anglia történetének kincsestára. Az 1000 éves falakon belül egész kis „városrész” alakult ki, a korhű egyenruhás Beefeater-ekkel és számos páratlan látnivalóval, mint pl. az Uralkodói kincstár, Középkori Palota, Árulók kapuja, Fegyvergyűjtemény, Lefejezések sarka. Séta Tower Bridge hídon át, sok fényképezéssel a Temze-parton: A Shard of Glass, Európa legmagasabb felhőkarcolója és a City Hall fényképezése a déli oldalon – majd séta a City irányába, a legkülönlegesebb felhőkarcolók beazonosításával. A Nyugati civilizáció meghatározó pénzügyi központja a középkori szűk utcácskák és a hatalmas acél-üveg monstrumok harmonikus elegye. Fényképezés a Lloyd’s székház, a „Gherkin”, a Heron Tower, a Leadenhall Building, a Broadgate Tower és a „Walkie-Talkie” felhőkarcolóinak tövénél. Séta a Bank of England székház és az Exchange (Tőzsde) környékén. Nyitva tartástól függően látogatás a Bank of England múzeumában – aranyrúd emelgetéssel… Szóbeli (közös) kísérlet az Alfa++ világváros kialakulása, működése megindokolására, megmagyarázására. Késő délutáni megérkezés a Szent Pál Székesegyházhoz. A hatalmas katedrális körbejárása, majd a Globe-színház és a Tate Múzeum fényképezése a „Temze közepéről”, a gyalogos hídról. Utazás a London óriási bevásárló utcájába, az Oxford street-re. Európa legnagyobb bevásárló utcájának felfedezése, vásárlási lehetőséggel.

Éj Londonban

4. nap: A Commonwealth szívében; „Nullius in verba”

Reggeli utazás a Piccadilly Circus-hoz, a néhai Brit Birodalom „közlekedési gócpontjához”. Rövid tanakodás a világ legrégebbi tudományos akadémiája, az 1660 óta működő Royal Society székházánál. (Carlton House Terrace). A Royal Society Nagy-Britannia és a Commonwealth 51 további országának legfőbb természettudományos társasága. Vázlatos áttekintés a legnépesebb mai Commonwealth realm-okról (ahol még mindig II. Erzsébet az úr…): Ausztrália; Bahamák; Kanada; Jamaica; Új-Zéland és Pápua Új-Guinea, illetve a 14 British Overseas Territories-ről (Brit tengerentúl), különös tekintettel a Bermudákra, Gibraltárra és a Falkland-szigetekre.  Séta a gyönyörű St. James Parkban, majd a Commonwealth Secretariat-hoz, a Marlborough House palotába. (A látogatás előzetes egyeztetés függvénye – nem garantált.)

Rövid vezetett látogatás a Commonwealth Secretariat-ban (Központi Titkárság). Ismerkedés a Statute of Westminster 1931. törvénycsomagjával, a Brit Birodalom átalakulásának legfontosabb lépéseivel, a Commonwealth mai helyzetével.

Séta a királynő lakhelyéhez, a Buckingham Palotához. Rövid pihenő Viktória királynő - császárnő emlékműve előtt. 2 órás látogatás a méltán világhírű British Museum-ban.

A nap végén séta a brit főváros legismertebb bohém negyedeiben: A Soho déli utcáinak bejárása, a Leicester Fields tér mozijainak és színházainak megtekintése – a kínai csodaszerek és csodabogarak fotózása, az aprócska kínai negyedben. Fakultatív sörözés, whisky kóstolgatás a megannyi pub valamelyikében… spontán elemzési lehetőséggel – miért is London az Alfa++ világváros…

Éj Londonban

 

5. nap: James Cook, Charles Darwin, John Muir, Robert Falcon Scott és Joseph Rudyard Kipling emlékezete…

Reggeli után csomagjaink leadása a csomagszobában.

 1. / Igénytől függően egyéni szabadidő. Tipp: A Westminster Apátság megtekintése belülről: Koronázási trón, I. Erzsébet sírja, Stuart Mária sírja, Shakespeare emlékműve, költők nyughelye, RAF kápolna. Vásárlási lehetőség az Oxford street üzleteiben.

vagy

 1. / Közös program a világon egyedülálló Museums Quarterben (Múzeumi negyed). Látogatás Natural History Museum-ban: Kísérlet a felbecsülhetetlen értékű gyűjtemény – valamint felbecsülhetetlen számú és érdemű brit felfedező életművének vázlatos áttekintésére. Csak néhány, a világunkat feltáró tudósok, hősök és szenzációs kalandorok neveiből: James Cook (1728-1779); Walter Raleigh (1552-1618); Henry Hudson (?-1611); David Livingstone (1813-1873); Robert Falcon Scott (1868-1912); Henry Morton Stanley (1841-1904); John Smith (?-1631); Ernest Shackleton (1874-1922); Mungo Park (1771-1806); George Vancouver (1757-1798); Martin Frobisher (?-1594); John Muir (1838-1914); Joseph Rudyard Kipling (1865-1936); Charles Robert Darwin (1809-1882); James Edward „Jim” Corbett (1975-1955); Edmund Hillary (1919-2008) és még sokan mások…

Séta a Science Museum-nál, majd az Albert Memorial-nál, rövid pihenővel az óriási Kensington Gardens parkjában.  Az egyetemi negyed megkerülése, rövid látogatással az 1830-ban alapított Royal Geographic Society székházánál.

Délutáni visszaérkezés a hotelbe.

Transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre menetrend szerint.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Westminster Apátság
 • Royal Museums Greenwich
 • Tower

További információk

Belépők tételes felsorolása:

1. Royal Observatory: 10,-GBP;

2. Cutty Sark teaszállító: 14,-GBP;

3. Tower of London: 25,-GBP;

4. Westminster Apátság: 22,-GBP;

5. Szt. Pál Katedrális: 18,-GBP;

6 – 10. National Gallery – National Maritime Museum – Bank of England Museum – British Museum – Natural History Museum: ingyenes / önkéntes adomány.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a repülőjegyet illetékkel
 • a szállásokat
 • a reggelis ellátást
 • a megadott programokat
 • a magyar nyelvű idegenvezetés
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • Oyster kártya - London - Greenwich közlekedés
   kb. 50 GBP
 • a belépőjegyeket 
  kb. 70 GBP
 • az útlemondási biztosítást 
  1,5 %

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • Egyágyas felár 
  120 000 Ft
 • Belépők
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az út idegenvezetője

Gordon Ágnes

gordon__agnes_i.jpg

 

 

 

Kapcsolódó magazin

bezárás

 

 

 

 

  Hova utazhatunk karantén nélkül? 

 

Kedves Utasaink!

Amennyiben szeretne külföldön pihenni és hátrahagyni a szürke hétköznapokat, mi megmutatjuk hova utazhat korlátok nélkül. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahová teszt és karantén nélkül elutazhatnak, illetve a részletekre kattintva további információkat olvashatnak az egyes országokról.

RÉSZLETEK