Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Montenegró

Beutazás Montenegróba

a zöld listán szereplő országok (Magyarország az EU tagállamaival együtt itt található) rezidensei (állampolgárai és tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek) továbbra is korlátozás nélkül utazhatnak be Montenegróba, amennyiben a beutazást megelőző 15 napon belül nem tartózkodtak a „zöld lista” országain kívül. 

https://www.ijzcg.me/me/novosti/covid-19-popustanje-mjera-u-medunarodnom-saobracaju 

Magyarországra való belépés szabályai és feltételei:

A külföldről hazatérő magyar állampolgárok fő szabály szerint 10 napos hatósági házi karanténra számíthatnak, az alól mentesülni csak 5 napon belül, legalább 48 óra különbséggel, 2 db negatív PCR teszteredmény felmutatását követően lehetséges.

Az első PCR tesztként azt a  vizsgálatot is figyelembe kell venni, amelyet valamely schengeni térségbe tartozó országban, az Amerikai Egyesült Államokban vagy Kanadában végeztek el, és annak eredményét az érintett magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja.

Információ frissítés dátuma: 2020.11.23.

A beutazás az országba érvényes útlevéllel vagy személyigazolvánnyal lehetséges.

Fizetési eszközök

Montenegró valutája az Euró.

Egészségügy

A közegészségügyi helyzet jónak mondható. Az idelátogató turistáknak nem javasoljuk a csapvíz fogyasztását, különösen a nyári kánikula idején, csak és kizárólag palackos vizet fogyasszanak.

Magyar Külképviselet

Podgoricában - Konzuli Hivatal

Cím:                     81000 Podgorica, Kralja Nikole 104
Előhívó:               00-382-20
Telefon:               +382-20 602-880
Fax:                      625-243
Ügyelet:              +382-67-234-745
Mail:                    mission.pdg@mfa.gov.hu
Honlap:               podgorica.mfa.gov.hu

Gasztronómia

A montenegrói konyha az olívaolaj használatán alapszik, a legrégebbi olajfa több mint 2000 éves, és Stari Barban található. A legjobb minőségű és legegészségesebb olaj, amit hideg sajtolással készítenek. Ezek közül is a legfinomabb az extra szűz, amely az első sajtolással készül. A kontinentális konyha megőrizte az eredetiségét, a tengerparti pedig azonos a Földközi-tenger lakta népek specialitásaival. A különlegességekhez tartoznak a raštan (szárított kecskehúsos kelkáposzta), és a čevap (darált húsból készült, roston sütik és lepényt kérhetünk hozzá). A pljeskavica hasonló, mint a čevap csak a hús lapos, és ezt is lepényben kérhetjük, tetszés szerinti saláta adaggal. A rostélyosok igen népszerűek a vidéken, bátran kóstoljuk meg mindegyiket, nem fogunk csalódni bennük.

Kiemelt Montenegró ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

1.413.500 Ft/főtől