Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Montenegró

Utolsó frissítés dátuma: 2021.04.18.

Montenegróba való belépés szabályai és feltételei:

Be lehet-e utazni az országba? Igen.

Montenegróba csak 48 óránál nem régebbi negatív PCR vagy antigén gyorsteszt birtokában, vagy a koronavírus elleni beoltottságot hitelt érdemlően bizonyító okmánnyal lehet belépni. Utóbbi esetében a második dózis oltást a beutazás előtt legkorábban 7 nappal kell megkapni. 

Kell-e teszt? Igen. 

Montenegróba csak 48 óránál nem régebbi negatív PCR vagy antigén gyorsteszt birtokában, vagy a koronavírus elleni beoltottságot hitelt érdemlően bizonyító okmánnyal lehet belépni. Utóbbi esetében a második dózis oltást a beutazás előtt legkorábban 7 nappal kell megkapni. 

Kell-e regisztrálni? Nem. 

Montenegróban nincs egészségügyi regisztráció. A turisták beutazásáról és tartózkodásáról szóló regisztráció kötelező, ha 24 óránál hosszabb a tartózkodás. Ez a szállásadó elsődleges felelőssége.

Karanténkötelezettség: Nincs. 

Montenegróba csak 48 óránál nem régebbi negatív PCR vagy antigén gyorsteszt birtokában, vagy a koronavírus elleni beoltottságot hitelt érdemlően bizonyító okmánnyal lehet belépni. Ennek hiányában a turistát visszafordítják. Utóbbi esetében a második dózis oltást a beutazás előtt legkorábban 7 nappal kell megkapni. 

Magyarországra való belépés szabályai és feltételei:

A külföldről hazatérő magyar állampolgárok fő szabály szerint 10 napos hatósági házi karanténra számíthatnak, az alól mentesülni csak 5 napon belül, legalább 48 óra különbséggel, 2 db negatív PCR teszteredmény felmutatását követően lehetséges.

Az első PCR tesztként azt a  vizsgálatot is figyelembe kell venni, amelyet valamely schengeni térségbe tartozó országban, az Amerikai Egyesült Államokban vagy Kanadában végeztek el, és annak eredményét az érintett magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja.

A beutazás az országba érvényes útlevéllel vagy személyigazolvánnyal lehetséges.

Fizetési eszközök

Montenegró valutája az Euró.

Egészségügy

A közegészségügyi helyzet jónak mondható. Az idelátogató turistáknak nem javasoljuk a csapvíz fogyasztását, különösen a nyári kánikula idején, csak és kizárólag palackos vizet fogyasszanak.

Magyar Külképviselet

Podgoricában - Konzuli Hivatal

Cím:                     81000 Podgorica, Kralja Nikole 104
Előhívó:               00-382-20
Telefon:               +382-20 602-880
Fax:                      625-243
Ügyelet:              +382-67-234-745
Mail:                    mission.pdg@mfa.gov.hu
Honlap:               podgorica.mfa.gov.hu

Gasztronómia

A montenegrói konyha az olívaolaj használatán alapszik, a legrégebbi olajfa több mint 2000 éves, és Stari Barban található. A legjobb minőségű és legegészségesebb olaj, amit hideg sajtolással készítenek. Ezek közül is a legfinomabb az extra szűz, amely az első sajtolással készül. A kontinentális konyha megőrizte az eredetiségét, a tengerparti pedig azonos a Földközi-tenger lakta népek specialitásaival. A különlegességekhez tartoznak a raštan (szárított kecskehúsos kelkáposzta), és a čevap (darált húsból készült, roston sütik és lepényt kérhetünk hozzá). A pljeskavica hasonló, mint a čevap csak a hús lapos, és ezt is lepényben kérhetjük, tetszés szerinti saláta adaggal. A rostélyosok igen népszerűek a vidéken, bátran kóstoljuk meg mindegyiket, nem fogunk csalódni bennük.

Kiemelt Montenegró ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

7 nap / 6 éj
2021.09.29. - 10.05.

315.000 Ft/főtől