Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Montenegró

Utolsó frissítés dátuma: 2022.01.20.

Beutazás:

1. Ha már átesett a betegségen: nem veszik figyelembe

2. Ha már megkapta az oltást: A második oltás után az immunitási idő figyelembe vételével (7 nap) mentesül a tesztelési- és karanténkötelezettség alól, tehát szabadon utazhatunk.

3. Ha még nem volt beteg és nem kapott oltást: Érkezés előtt legfeljebb 72 órás negatív PCR tesztet vagy 30 napnál nem régebbi antigén tesztet kell bemutatni. 

Hazautazás Magyarországra: 

Az országba való belépéskor a rendőrség az ideiglenes intézkedés során kiállít egy dokumentumot. Ország átlépés után Ön szabadon és bármilyen közlekedési eszközzel továbbhaladhat és köteles házi karanténba vonulni. FONTOS: a 04.29-én megjelent 203/2021. (IV. 29.) kormányrendelet értelmében a védettségi igazolvánnyal illetve oltással rendelkező személyek mentesülnek a karanténkötelezettség alól. Ez érvényes arra,

- aki a  határátlépés során a  koronavírus elleni védettségét a  koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány), valamint a  védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány felmutatásával igazolja, valamint

- aki olyan ország által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást kötött Magyarországgal, és az  ezen ország által a  részére kiállított koronavírus elleni védettséget igazoló hatósági igazolvány felmutatásával a koronavírus elleni védettségét igazolja.

A beutazás az országba érvényes útlevéllel vagy személyigazolvánnyal lehetséges.

Fizetési eszközök

Montenegró valutája az Euró.

Egészségügy

A közegészségügyi helyzet jónak mondható. Az idelátogató turistáknak nem javasoljuk a csapvíz fogyasztását, különösen a nyári kánikula idején, csak és kizárólag palackos vizet fogyasszanak.

Magyar Külképviselet

Podgoricában - Konzuli Hivatal

Cím:                     81000 Podgorica, Kralja Nikole 104
Előhívó:               00-382-20
Telefon:               +382-20 602-880
Fax:                      625-243
Ügyelet:              +382-67-234-745
Mail:                    mission.pdg@mfa.gov.hu
Honlap:               podgorica.mfa.gov.hu

Gasztronómia

A montenegrói konyha az olívaolaj használatán alapszik, a legrégebbi olajfa több mint 2000 éves, és Stari Barban található. A legjobb minőségű és legegészségesebb olaj, amit hideg sajtolással készítenek. Ezek közül is a legfinomabb az extra szűz, amely az első sajtolással készül. A kontinentális konyha megőrizte az eredetiségét, a tengerparti pedig azonos a Földközi-tenger lakta népek specialitásaival. A különlegességekhez tartoznak a raštan (szárított kecskehúsos kelkáposzta), és a čevap (darált húsból készült, roston sütik és lepényt kérhetünk hozzá). A pljeskavica hasonló, mint a čevap csak a hús lapos, és ezt is lepényben kérhetjük, tetszés szerinti saláta adaggal. A rostélyosok igen népszerűek a vidéken, bátran kóstoljuk meg mindegyiket, nem fogunk csalódni bennük.

Kiemelt Montenegró ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

8 nap / 7 éj
2022.06.14. - 06.21.
Összesen 2 időpontban

329.000 Ft/főtől
Vélemények útjainkról

Montenegró - A Dél-Adria és a Dinaridák ajándéka

Kedves Bettina!

A montenegrói programon nagyon jól éreztük magunkat. Az utazás jól meg volt szervezve, nem voltak zökkenők, minden ment nehézségek nélkül. A szállások közül kettő kiváló volt remek ellátással (Zabljak, Budva). Az albán gépkocsivezető tökéletes volt, hiszen a szerpentinek (Lovcen-hegy) próbára teszik még a legjobb vezetőket is. Gyönyörű volt a táj (nemzeti parkok, hegyek, tengerpart, Tara-kanyon) és időnként több, nem tervezett program is megvalósult (Biogradska Gora). A tengerparti települések szépen parkosítottak, rendezettek. Gőgös Norbert idegenvezető óriási tudással, humorosan és élvezetesen ismertette a történelmi tényeket. Összességében megállapítható, hogy sok élménnyel tértünk haza.

Üdvözlettel: Erzsébet és Norbert

Erzsébet és Norbert, 2021. szeptember

Montenegró - A Dél-Adria és a Dinaridák ajándéka

Kedves Bettina!

Nagyon szép és tartalmas volt az út. Azt kaptuk, amit vártunk. Norbi szokás szerint igen felkészült és profi volt, minden helyzetet professzionálisan kezelt.  Az utat szívesen ajánljuk másoknak is. Sokat tanultunk, sok kedves útitárssal ismerkedtünk meg. Kifejezetten élveztük, hogy a hegyekben kevés volt a turista, a tengerparton is elviselhető volt a létszám, mely több okra is visszavezethető. A Durmitor hegységben  lévő szálloda igényes volt, konyhája kifejezetten meglepetést okozott, sok helyi finomsággal, változatosságával. Gusinje szállodája erősen retro hangulatot árasztott, ideértve az étkezéseket is. Ezt természetesen kompenzálták a csodálatos hegyek. A tengerparti szállás Budva-ban mindenki számára kielégítő volt.

Köszönjük a profi szervezést. 

 

KJ és HZS, 2021. szeptember