2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Mexikó Világöröksége - Azték és maja piramisok

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Mexikó
Régió:MexikóvárosHelység:Mexikóváros
Utazás:RepülövelEllátás:Program szerint

Klasszikus mexikói körutazásunk során megismerkedhetünk Mexikó számos világörökségi helyszínével, a leghíresebb azték és maja piramisokkal és az ország különleges természeti értékeivel.

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban kétágyas szobákban

Ellátás: a körutazás során: reggelit, 5 alkalommal ebédet és 2 alkalommal vacsorát; Cancúnban: all inclusive ellátást

 

 

Program:

 

 

1. nap Budapest – Mexikóváros

Reggel elutazás Budapestről, átszállással. Megérkezés Mexikóvárosba az esti órákban. Transzfer a hotelbe. Szállás Mexikóvárosban.

2. nap Mexikóváros – Xochimilco

Reggeli után városnézés Mexikóvárosban, a 2400 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő városban. A világ egyik legnagyobb tereként ismert Alkotmány tér monumentális épülete az öthajós Metropolitan Katedrális, tőle jobbra pedig a Nemzeti Palota található. Ezután Mexikóváros Xochimilco kerületébe látogatunk, mely a tó- és csatornarendszerén ringatózó színes, virágokkal díszített hajóiról, a „trajinerák”-ról híres. Mi is hajóra szállunk, ebéd a fedélzeten. A városnézés az Antropológiai Múzeum megtekintésével zárul, ahol páratlan értékű műkincseket láthatunk. Szállás Mexikóvárosban.

3. nap Mexikóváros – Teotihuacan – Puebla

Reggeli után indulás Teotihuacanba. Útközben látogatás a Guadalupe-i Szent Szűz bazilikába. Svédasztalos ebéd tradicionális zenével. Itt megkóstolhatjuk a Nopál kaktuszt, melyet előszeretettel alkalmaznak a mexikói konyhaművészetben. Ezután folytatjuk utunkat a fővárostól északra fekvő Teotihuacán romvárosba. A Nap és a Hold piramis tetejéről megcsodáljuk a több évszázadon át épült romvárost, mely négyzetes hálóban a központi főút, a két piramist összekötő „Holtak útja” köré szerveződött. Itt láthatjuk még a Jaguárok Palotáját és a Quetzal-pillangók Palotáját is, mely festett pillangóiról kapta nevét. Ezután megkóstolhatjuk a helyiek kedvelt alkoholos italát, a pulque-t, melyet az agávé nedvének erjesztésével készítenek, valamint megnézünk egy obszidián faragó bemutatót. Továbbutazás Pueblába. Szállás Pueblában.

4. nap Puebla – Cholula - Mexikóváros

Reggeli a szállodában, majd gyalogos városnézés Puebla koloniális központjában, mely a „Talavera” kerámiákkal díszített épületeiről híres. Megtekintjük a katedrálist, a Szent Domonkos templomban található csodálatosan díszített Rózsafüzér kápolnát. Ebéd, majd továbbutazás Cholulába, ahol a világ legnagyobb ember alkotta piramisa látható. Különlegessége, hogy a spanyolok egy katolikus templomot építettek a tetejére, amit a mai napig használnak. Utazás Mexikóvárosba.  Vacsora és szállás Mexikóvárosban.

5. nap Mexikóváros – Tuxtla Gutierrez – San Cristobal

Kora reggel repülés Tuxtla Guterrez-be. Csónakázás a festői Sumidero Canyonban, melyet Mexikó Grand Canyon-jaként is emlegetnek. Majd látogatás San Juan Chamula faluba, a környező hegyekben élő chamula indiánok vallási központjába, ahol az ősi misztikus tradíciók mai is élnek. Továbbutazás San Cristobal de las Casas városába.

Vacsora és szállás San Cristobalban.

6. nap San Cristobal – Cascadas de Agua Azul – Palenque

Reggeli után elutazunk Palenque-be, útközben megállunk az ország egyik legszebb vízesésénél, a 7 km hosszan húzódó, több „lépcsőből” álló Agua Azul vízesésnél, ahol úszhatunk is. Ebéd, majd folytatjuk utunkat Palenque-be, az esőerdő mélyére.  Szállás Palenqueben.

7. nap Palenque – Campeche

Reggeli után városnézés Palenque-ben, Mexikó egyik leghíresebb maja városában. Palenque a 7. században élte virágkorát, majd a 9. század első felében elnéptelenedett és benőtte az őserdő, így a látnivalók jelentős részét buja növényzet rejti, ami misztikus környezetet teremt a romvárosnak. Eddig feltárt épületei: a Palota, a Feliratok temploma, a Kereszt temploma, a Leveles kereszt temploma és a Naptemplom. Ebéd, majd továbbutazás Campeche felé. Érkezés után városnézés az 1540-ben spanyolok által alapított városban. A 17. századi erőd és történelmi városközpontja az UNESCO Világörökség része.

Szállás Campechében.

8. nap Campeche  - Uxmal - Merida

Reggeli, majd továbbutazás Uxmalba, az UNESCO által világörökség részévé nyilvánított romok felfedezése, mely a Puuc építészet egy jeles példája. Lélegzetelállító épületeket láthatunk, mozaikokkal díszítve, mint az Apácazárda, a Kormányzói palota és a több egymásra helyezett tömbből kialakított piramis, a Varázsló palotája. Továbbutazás Meridába, a város felfedezése: Palacio de Gobierno, Zocalo katedrális, Calesa túra.

Vacsora és szállás Meridában.

9. nap Merida – Chichen Itza

Reggeli után elutazunk Chichen Itzába, hogy megtekintsük a Világ új 7 csodájának egyikét. Útközben megállunk egy ősi maja temetőnél, majd látogatás Chichen Itza romvárosába, a maják emblematikus városába. Itt láthatunk egy igazi mexikói labdajátékot is, majd megnézzük a híres Kukulcan piramist, a templomokat és a csillagvizsgálót, ahol a maják kiszámolták az esős évszak érkezését az ideális kukorica terméshez. Továbbutazás a tengerpartra, Cancúnba.

All inclusive vacsora és szállás Cancúnban a tengerparton.

10-12. nap Cancún

Pihenés a tengerparton. Fakultatív programlehetőségek.

All inclusive ellátás és szállás Cancúnban.

13-14. nap Elutazás

Délelőtt szabad program.

Transzfer a cancúni repülőtérre. Hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre a 14. napon.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

- Mexikóváros történelmi óvárosa és Xochimilco

- Teotihuacan

- Puebla óvárosa

- Palenque

- Campeche óvárosa

- Uxmal

- Chichen Itza

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

terület: 1 972 550 km2
főváros: Mexikóváros
államforma: szövetségi köztársaság
lakosság: 120 286 655 fő (2014)
időzóna: UTC-8 – UTC-6
pénznem: peso
éghajlat: Mexikó éghajlatát a terület földrajzi elhelyezkedése határozza meg. A két óceán partján és azok közelében - leszámítva a Csendes-óceán északnyugati partvidékét, amely félsivatagos terület - trópusi az éghajlat, száraz (október-május) és esős évszakkal (május-október). A karibi partvidéken nagyjából az esős évszakkal esik egybe a hurrikánszezon. Az ország belsejében lévő hegyvidéken és fennsíkon mérsékelt az éghajlat, amely Mexikóvárostól északnyugat felé haladva fokozatosan sztyeppés, félsivatagos területté alakul át az ottani klimatikus viszonyok következtében. Chihuahua, Coahuila, Durango és Zacatecas államok tengertől távoli, hegyvidéki vagy sivatagi tájain a fagy sem, sőt a fagypontalatti -10, -15 fok sem ritka a téli hónapokban. 
nyelv: spanyol
népcsoportok: 60%-a mesztic (félvér: fehér és indián keveréke), indián 30% (nahua, maja, zapoték stb.), fehér (spanyol, európai) 9%, fekete 1%.
vallás: Az uralkodó vallás a római katolikus (a lakosság mintegy 82-83%-a kötődik ehhez a valláshoz), 9% pedig protestáns. A kisebb vallási csoportok közül a jelentősebbek: a presbiteriánus, Jehova tanúi, a hetednapi adventisták, a mormonok, az evangélikusok, a metodisták, a baptisták és anglikán, de jóval kisebb létszámban minden egyéb világvallás is képviselteti magát. A Santa Muerte (magyarul: Miasszonyunk a Szent halál) egy népi szent, akit Mexikó szerte tisztelnek.
közlekedés: a fővárosban a helyi közlekedés autóbusszal, metróval és taxival történik. A buszt gyakorlatilag bárhol le lehet inteni, és a sofőrtől ugyanígy szinte bárhol kérhető, hogy álljon meg. Az autóbusz útvonalát a szélvédő mögé elhelyezett tábla mutatja, mely az útvonal által érintett fontosabb megállóhelyek, metróállomások nevét tartalmazza. Jegy, bérlet nincs, a viteldíjat a sofőrnek kell fizetni. A taxik közül, amelyiknek nincs taxiórája ajánlatos beszálláskor megalkudni a sofőrrel a viteldíjat illetően. Mexikóváros metróhálózata jó és olcsó. A kilenc vonal és a hozzájuk kapcsolódó két metró-vasút (Linea A és B), illetve a felszíni metró (tren ligero) gyakorlatilag behálózzák az egész várost. Egyes vonalakon, a csúcsforgalom idején (a reggeli és a késő délutáni órák) a férfiak, illetve a nők és a gyerekek külön vagonokban utaznak. 

Tulum és Coba: 35 000 Ft

Xcaret ökopark belépő transzferrel: 43 000 Ft

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.12.04 2017.12.17 14 nap / 12 éj Program szerint 495 000 Ft

Az ár tartalmazza

- a szállást 3-4*-os szállodákban

- a körutazás során: reggelit, 5 alkalommal ebédet és 2 alkalommal vacsorát; Cancúnban: all inclusive ellátást

- a megadott programokat belépőkkel

- a magyar nyelvű idegenvezetést

Külön fizetendő

- a nemzetközi és belső repülőjegyek illetékkel: 315.000 Ft

- fakultatív programok

- borravaló: kb. 5 USD/fő/nap

- útlemondási biztosítás: 1,5%

- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

  • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
  • Márk László:+36 1 354 3996
  • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

  • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
  • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

  • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
  • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte