Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Tatai Vadlúd Sokadalom
Komáromi kitekintéssel
 
5 900 Ft
/fő
2020.11.28.
 
Utazás:

felsőkategóriás autóbusszal

Elhelyezés:

szállás nelkül

Ellátás:

ellátás nélkül

Utazás:

felsőkategóriás autóbusszal

Elhelyezés:

szállás nelkül

Ellátás:

ellátás nélkül

Miért ez az út?

1. A Monostori Erőd Közép-Európa egyik legnagyobb ma is látogatható végvára, ahol izgalmas installációkon keresztül  szakvezetéssel ismerjük meg az egykori várvédők életét. 

2. A Fényes tanösvény 1350 méter hosszan kanyarog a láp fölött. A cölöpökre épített pallókon és függőhidakon információs táblák segítenek megérteni a forrásvidékre jellemző élővilágot és természeti jelenségeket. Leglátványosabb része a közel 4 hektár nagyságú, mesés láperdőben, a Nagy-Égeresben kiépített szakasz a kilátótoronnyal. A nyílt vízfelületű lápból kikandikáló fatörzsek egyedülálló tájat varázsolnak elénk. 

3. Naplementekor, a tatai Öreg-tóra érkező több ezer madár látványa és hangja életreszóló élményt jelent. 

 

OTP SZÉP kártyával fizethető

Kulturális látnivaló

Természeti látnivaló

UNESCO Világörökség

Részletes program

Kényelmes reggeli indulással az M1-es autópályán haladva egészen a szlovák oldalon lévő Komárnoig utazunk, ahol röviden megnézzük az Európa teret. A 6500 négyzetméteres hangulatos tér abban különleges, hogy Európa számos országának és régiójának építészeti stílusát tükrözik vissza az épületek.

Innen a Duna másik oldalára megyünk, ahol a Monostori erődbe látogatunk, mely leginkább az 1848/49-es szabadságharc eseményeiről ismert. A magyarok 1849. tavaszán hősiesen megvédték a túlerőben lévő osztrák csapatoktól, majd Klapka György parancsnoksága idején komoly fejlesztések kezdődtek immár a Duna jobb partján is. A világosi fegyverletétel után egyedül Komárom vára tartotta még magát Klapka parancsnoksága alatt.

Igazi élményt nyújt a bonyolult várrendszert felfedezni és a Hadtörténeti kiállítás segítségével beleképzelni magunkat a hős várvédők helyébe. A várvezetés során ellátogatunk a kazamatákba, az egykori gabonaraktárakban kialakított Kenyérmúzeumba és a huszárlovak egykori istállóihoz is.

Innen Tata egyik legújabb természeti látnivalójához, a Fényes Tanösvényhez látogatunk. A Fényes karsztforrás közelében kialakított, egyedülálló, fából épült sétány informatív táblák segítségével végigkalauzol a tiszta vizű források felett és a láperdő égerfái közt. Hazánk páratlan természeti jelenségét látványos hidakon, pallókon, járdákon átkelve fedezhetjük fel.

A nap hátralévő részét az Öreg-tónál töltjük, ahol javában zajlik már a Vadlúd Sokadalom. Minden évben november végén, a távoli északi tundrák üzenetét magukkal hozó vadludakat köszöntjük. Igazi ünnep ez minden természetbarát számára, ahol a látványosságról és a hangulatról a sok ezernyi vadlúd gondoskodik, a vendégek pedig mi, emberek vagyunk.

A tatai Öreg-tó kedvelt pihenőhelye a költöző madaraknak, tökéletes helyszínt biztosítva az ősz végi madármegfigyeléshez. Nem hagyhatjuk ki a koraestét, amikor több tízezer madár húz be a fejünk felett az éjszakai pihenőre. Az eseményt szakmai kommentár kíséri, de emellett kirakodóvásár, madárgyűrűzés, természetismereti bemutatók teszik teljessé a programot.

Budapestre az esti órákban érkezünk vissza.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. A jelenlegi helyzetre való tekintettel az utazás indulásáról indulás előtt 7 nappal döntünk. 

További információk

Indulás: 08.00 Olof Palme sétány, Műjégpálya előtt
Találkozó: 07:45

Csatlakozási lehetőségek (Kérjük, foglaláskor előre jelezze)
08:30 Budapest- Budai oldal, OMV benzinkút (Budaörsi út 112.)

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • utazást felsőkategóriás autóbusszal
 • magyar nyelvű csoporkísérőt
 • a megadott programokat 
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • a belépőjegyeket
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 2.300 Ft/fő, nyugdíjas kedvezmény igénybe vehető
 • ülőhely választási felár (1-3. sor)
  3.000 Ft/fő
 • ülőhely választási felár 
  1.500 Ft/fő
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

1 nap / 0 éj
2021.07.24. - 07.24.


11.900 Ft/főtől

2 nap / 1 éj
tetszőleges időpont


101.000 Ft/főtől

6 nap / 5 éj
2021.05.07. - 05.12.


117.900 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin