Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Parádsasvár és Szilvásvárad
pisztráng ebéddel
 
13 900 Ft
/fő
2020.10.17.
 
Utazás:

felsőkategóriás autóbusszal

Elhelyezés:

szállás nélkül

Ellátás:

sült pisztráng ebéd

Utazás:

felsőkategóriás autóbusszal

Elhelyezés:

szállás nélkül

Ellátás:

sült pisztráng ebéd

Miért ez az út?

 

OTP SZÉP kártyával fizethető

Ebédre pisztráng sült

Természeti látnivaló

Élő üvegfúvó bemutató

Részletes program

A Mátra hegyeinek ölelésében fekvő Parádsasvárra érkezve, az első, amit megpillanthatunk az a romantikus mesekastély, mely ma elegáns szállodaként üzemel. A hatalmas fenyők között álló neoreneszánsz vadászkastélyt az 1800-as évek végén Ybl Miklós tervezte a környék akkori birtokosának, Károlyi Györgynek a megrendelésére.

A kastélyt Sasvárként is emlegették, a település is erről kapta a nevét. Előtte Újhutának hívták, mert itt működött a környék egyik legjelentősebb üveghutája. A Mátrában már a 16. századtól működtek kis üveghuták, amiket 30-40 évente új helyre költöztették, ugyanis egy idő után elfogytak a fák az erdőből.

A környék szénsavas forrásvizét, a csevicét 1804-től rendszeresen palackozták, az ehhez az üvegeket és a fürdőpoharakat is itt készítették. Ezeket a díszes, az adott fürdővárosra jellemző vésettel ellátott poharakat a reformkortól nemcsak az ivókúrákhoz használták, de szuvenírként is népszerűek voltak. Mára ugyan megszűnt a gyár, de a kis manufaktúrában továbbra is készítenek kisszériás, egyedi termékeket üvegfújással. Az egyik különlegesség, a sötétben is világító foszforeszkáló pohár, mely különleges ajándék lehet.

A Mátra vonulatait követve átutazunk a Bükkbe, ahol utunk következő állomása Bélapátfalva. Itt található a Ciszterci Apátság, Magyarország egyetlen épen maradt középkori temploma. Az 1232-ben alapított apátság egy igazi kuriózum a középkor kedvelőinek, melyet belülről is megtekintünk.

A Bükkben maradva következő megállóhelyünk Szilvásvárad lesz, ahol erdei kisvasúttal folytatjuk utazásunkat a Szalajka völgyben. Egy negyed órás vonatozást követően, a fenti végállomásról gyalog indulunk vissza a völgybe, ami kényelmes kb. 4 km-es túra, útközben többszöri megállással. Megtekintjük a Fátyol-vízesést, illetve ha az időjárás engedi a Szikla forrást. Az út folyamán több tó mellett is elhaladunk, melyekben Magyarország legjobb éttermeibe tenyésztik a pisztrángokat. Természetesen az ebéd mi más lehetne, mint félúton egy frissen kifogott és kályhában sült pisztráng salátával.

Fél napig pihen a frissen kifogott hal sóban, majd nyársra húzva beakasztják a kályhába, és nagyon lassan, legalább 2 órán keresztül sütik. Ez úgy történik, hogy lent égnek a fahasábok, és ahogy ég a tűz, felforrósítja a levegőt, ami így átjárja, és egészen lassan megsüti és enyhén megfüstöli a halat. Csak annyi füstöt kap a pisztráng így, mintha bográcsban készítenénk az ételt. Ezzel a módszerrel a saját zsírjában, a forró levegőn sül meg a hal.

Miután megebédeltünk, tovább folytatjuk erdei sétánkat Szilvásvárad központjáig, ahol vár már a buszunk. Visszaérkezés Budapestre az esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. A jelenlegi helyzetre való tekintettel az utazás indulásáról indulás előtt 7 nappal döntünk. 

További információk

Indulás: 06.00 Olof Palme sétány, Műjégpálya előtt
Találkozó: 05:45

Csatlakozási lehetőségek (Kérjük, foglaláskor előre jelezze)
06:15 Budapest- M3, Szerencs utcai Volánbusz megálló
06:45 Gödöllő - Tesco parkoló (Thegze Lajos utca)
07:00 Hatvan - Tesco pakoló (Bibó István utca)

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • az utazást felsőkategóriás autóbusszal
 • a magyar nyelvű csoporkísérőt
 • a megadott tematikus programokat 
 • a frissen sült pisztrángot ebédet
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • a belépőjegyeket
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 2.700 Ft/fő, nyugdíjas kedvezmény igénybe vehető
 • ülőhely választási felár (1-3. sor)
  3.000 Ft/fő
 • ülőhely választási felár 
  1.500 Ft/fő
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

4 nap / 3 éj
tetszőleges időpont


120.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2021.05.20. - 05.24.
Összesen 2 időpontban

249.500 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont


265.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin