Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Magazin

Andalúz virtuális utazás 1. rész

2020. szeptember 14.

Egy nagyon izgalmas utazásra hívom Önöket! A fotelból lehet tervezni, nézelődni, és talán jövő tavasszal már lehet utazni is, ehhez nyújtanék segítséget. Malagából indulunk, majd Ronda, Setenil, Estepona, Marbella, La Linea, Gibraltár, Tarifa, Cadiz, Cordoba, Sevilla és Granada fantasztikus városait nézzük meg.

Malaga Costa del Sol, azaz a napos part központja és egyik kedvelt turistacélpontja, ami talán kiváló borainak, enyhe éghajlatának, és a napsütéses órák rendkívül magas számának köszönhető. Picasso szülővárosa, de a híres festő csak 10 éves koráig élt itt, azonban múzeuma nagy látványosság a mai napig. Sétálunk az óvárosban, és megnézzük a katedrálist, amely 1528-tól 1728-ig épült, hatalmas, és lenyűgöző szépségű, Európa harmadik legnagyobb temploma.

cikk_5475_malaga1.jpg

A katedrálisban Murillo, Zurbarán és Goya képei is megtekinthetők. Az egyházi épület kívül és belül az első meglepetés a városban. A katedrálistól csak 10 perc gyaloglás a város másik arca. Az óváros utcáinak végén, egy nagy parkon keresztül átsétálunk, és máris látjuk a tengert. Azonban ami először feltűnik, az egy színes, hatalmas üvegkocka.

cikk_5476_malaga2.jpg

Ez a malagai Pompidou központ, a modern művészetek kiemelt gyűjteménye, ami a párizsi világhírű múzeum spanyol leányintézménye. A múzeum mellől belátjuk az egész kikötőt és a különleges árnyékoló oszlopaival felújított promenádot, kicsit távolabb a világítótorony mellett a parton strandolhatunk is.

Malagából a hegyeken keresztül Rondába igyekszünk, útközben megállunk egy sétára egy teljesen ismeretlen faluban. A fehér színre festett házakkal ékes faluk és városok Andalúziában természetesek, ezek között sok híres, nevezetes idegenforgalmi jelentőségű település is van. Ez a falu, Cuevas del Becerro teljesen ismeretlen, és talán nem haragszanak, ha ennek ellenére mégis megnézhetnek egy képet egy autentikus faluról, szieszta idejében, amikor egy lélek sem volt sétánk során az utcákon.

cikk_5473_cuevas_del_becerro.jpg

Innen a hegyek között fekvő városba, Rondába érkezünk, amely a nevével ellentétben igen bámulatos hely. Sok mindenki járt itt, egy egész történelemkönyvet lehetne írni a város elmúlt évszázadairól, azonban ezt meg tudják nézni a neten, ezzel nem fárasztom Önöket. Inkább sétáljunk!

cikk_5479_ronda2.jpg

Két fő látványosság van a városban, az egyik a Puente Nuevo (Új híd), amelyet neve ellenére 1793-ban adtak át, tehát több mint 220 éves! Rondát ugyanis egy kanyon szeli ketté, amely páratlan látvánnyal ajándékozza meg az arra járó utazót, akár a hídról néz le a 120 méteres mélységbe, akár a város egy másik pontjáról lát rá magára a hídra.

cikk_5484_p5910552.jpg

A másik híres látványosság az Aréna, amely Spanyolország első bikaviadal központja volt. Elsétálunk az óváros Hemingway által is kedvelt hangulatos utcájába. Egyik kedvenc spanyol városa volt Ronda, egy sétány őrzi a nevét. Délután van, így kinyitott az Aréna. Spanyolország legrégebbi ilyen építményét megnézzük belülről is. Egy tuti tippet adok Önöknek, ha meg akarják nézni az Arénát felülről is. Az utca másik oldalán, a sarkon van egy szálloda, nem olcsó, így biztos nem ott szállnak meg, azonban a hetedik emeleti tetőterasz szabadon látogatható, és egy ital mellett hihetetlen panorámában lesz részük, próbálják ki!

cikk_5478_ronda1.jpg

Beesteledett, az egy napos turisták hazamentek, elcsendesült a város, elsétálunk az új hídhoz, és átmegyünk a régi városrészbe. Itt megnézzük Hemingway híres szállodáját, ahol a múlt század 30-as éveiben többször is megszállt. Benézünk pár étterembe, ahol ilyenkor este a helyiekkel zajlik az élet. Sétálunk a kivilágított óvárosban, megnézünk egy-két kirakatot, szép épületet és tervezzük a másnapi programot a szállodában.

Reggeli után még sétálunk egyet a városban, aztán Rondából kis kitérőt teszünk északra, egy különleges faluba, Setenilbe. A falu házainak többségét a sziklába vájták, így a főutcában csak a házak homlokzata látszik, a hátsó falakat pedig a sziklák kövei képezik, így igen rusztikus a ház belülről, ez egy-két étteremben látható is. Érdekes, különleges helyszín, turista látványosság, egy kávé- vagy ebédszünetre mindenképp javasolt megállni. Ilyet itthon nem láthatnak!

cikk_5480_setenil.jpg

Már pár napja Andalúziában vagyunk, és még igazi strandot nem láttunk! Így Setenilből egy igazi nyaralóközpontba, Marbellába autózunk. A tengerparton megállunk egy strandbüfénél, ahol meg is ebédelünk, majd egy kis nézelődés után besétálunk Marbella milliomosok által látogatott központjába, ahol még a köztéri óra is méregdrága márkájú, Patek Philippe. Ez nem a mi világunk, de egy sétát megér.

cikk_5477_marbella.jpg

Marbellából a tengerparton haladva továbbutazunk Gibraltár felé, de egy pihenőre és egy sütire megállunk Esteponában. A főút közelében egy igen szép, egységes, andalúz kerámiával díszített, színes házsort találunk. Sétálunk egy kicsit a házak között, benézünk a helyi bárba, ahol eszünk egy finom szuflét, majd a parton megnézzük a világítótornyot.

cikk_5474_estepona.jpg

A cikk szerzője: Karácsony Iván
Az eredeti blog bejegyzések Utazda bácsi néven ITT láthatók.

6 nap / 5 éj
2021.09.23. - 09.28.


533.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont


307.650 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2021.05.12. - 05.16.
Összesen 2 időpontban

319.000 Ft/főtől

Cikkek szűrése