Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Madagaszkár egyénileg
 
 
395 000 Ft
/fő + repülőjegy
2017.08.01. - 2017.08.15
 
Utazás:

menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással

Elhelyezés:

3-4*-os szállodákban, lodge-okban

Ellátás:

félpanziós ellátás

Utazás:

menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással

Elhelyezés:

3-4*-os szállodákban, lodge-okban

Ellátás:

félpanziós ellátás

Részletes program

15 NAPOS PROGRAM
1. nap: Budapest - Antananarivo

A repülőjárattól függően, de valószínűleg az esti órákban fogunk megérkezni Antananarivoba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. A repülőtéren már vár minket sofőrünk és autónk, hogy elvigyen bennünket a belvárosban lévő elegáns szállodánkba.

A késői érkezés miatt a főváros megtekintését az elutazás napjára hagyjuk; szállodánkból azonban csodálatos kilátás nyílik a városra, melyet vacsoránk és reggelink közben is élvezhetünk.

Szállás: Royal Palissandre Hotel****

2. nap: Antananarivo - Ambatolampy – Antsirabe

Miután megreggelizünk a szállodában, elhagyjuk a fővárost, elindulunk délnek és megkezdjük utazásunkat Madagaszkár csodáinak felfedezésére. Az utunk teraszos rizsföldek, békét és nyugalmat árasztó tájak, kicsiny falvak között kanyarog. Útközben megállunk Ambatolampy faluban, hogy meglátogassunk egy autentikus, tradicionális öntödét és műhelyt, ahol alumíniumedényeket öntenek és zebuszarvból készült különböző használati tárgyakat készítenek. Ez lesz az első találkozásunk a helyi kézművességgel, a madagaszkári iparművészettel, amely méltán híres: a csakis kézzel készített, ízléses, időigényes és minőségi termékeket sok helyen megcsodálhatjuk majd még. Európában ma már aligha találkozhatunk ilyen “kezdetleges”, de nagyon emberközeli és emberközpontú műhelyekkel; a Madagaszkáron tett utazásunk során garantáltan az lesz a benyomásunk, mintha nem csak térben, hanem időben is utaznánk...

Ezután továbbindulunk az 1500 méter magasan fekvő Antsirabe-be, mely az ország harmadik legnagyobb városa, és több ”becenevet” is kapott: a sós vizű termálfürdők városa, az ország söripari központja, és a pousse–pousse-ok (kézi hajtású riksák) városa. Megtekintjük francia koloniális stílusban épült házait, a katedrálist, és természetesen a helyi kézműves és élelmiszer árusok színes kavalkádra emlékeztető választékát.

Vacsora és szállás: Couleur Café Guest House

3. nap: Antsirabe és környéke

A mai napon reggeli után trekkingre indulunk a közeli Befato faluba. Utunk során gyönyörködhetünk a hegyvidéki táj panorámájában. Könnyű gyalogtúránk alatt testközelből ismerkedünk meg Közép-Madagaszkár felföldi tájaival, gyönyörű, szépen művelt teraszos rizsföldjeivel, egyszerű, vöröskőből épült házaival, kedves, közvetlen lakosaival. Mindenfelé láthatjuk a helyieket kézi munkával, esetleg zebuk (púposhátú szarvasmarha) segítségével művelni  szorgalmasan és fáradságosan földjeiket, hogy előállítsák a lakosság nemzeti eledelét, a rizst, melyből egy malgas akár napi háromszor is képes enni ! Magunkba szívjuk ezt az érintetlen környezetet, a friss levegőt, az egyszerűségükben olyan megejtő kis falvakat, mindent, ami nagyon távol áll mai rohanó világunktól…

Délután ellátogatunk egy évszázados múlttal rendelkező miniatűr riksa készítő műhelybe, valamint egy ékszerkészítő atelier-be, ahol a szigeten bőven fellelhető féldrágaköveket és drágaköveket (zafír, rubin) dolgozzák fel – így folytatva ismerkedésünket a helyi iparművészettel.

Vacsora és szállás: Couleur Café Guest House

4. nap: Antsirabe - Ambositra – Ranomafana

Reggeli után továbbmegyünk dél felé, hogy meglátogassuk Ambositra városát, amely a madagaszkári fafaragás központja, és az e művészetükről híres úgynevezett zafimaniri törzs legfontosabb városa. Ez a legkiválóbb hely, hogy megtekintsük az értékes rózsafából és ébenfából készült kézművesipari termékek gazdag kínálatát, vagy akár vásárolhatunk is, az otthoninál többszörösen olcsóbb árakon. Meglátogatunk egy igazi zafimaniri fafaragó műhelyt is, ahol betekinthetünk a mesterek aprólékos, időigényes munkájának kulisszatitkaiba. Továbbutazunk és estére megérkezünk Ranomafana faluba, amely a szigetország második leglátogatottabb nemzeti parkjáról híres. A falu nevének jelentése “meleg víz”, a körülbelül 30 fokos gyógyvízzel rendelkező helyi termálfürdőre utalva.

Vacsora és szállás: Hotel Setam Lodge***

5. nap: Ranomafana - Andringitra

Bőséges reggeli után indulunk el szállodánkból, hogy elkezdjük az eddiginél még közelebbről felfedezni Madagaszkár egyedülálló természeti világát, és hogy meggyőződjünk: joggal hívják a szigetet a “nyolcadik kontinens”-nek. A Ranomafana Nemzeti Park az ország második legnépszerűbb nemzeti parkja, számos őshonos, endemikus, azaz csak Madagaszkáron megtalálható állat-és növényfajt rejt magában. Dús, buja esőerdője rendkívüli vegetációval rendelkezik: pálmák, orchideák (Madagaszkárt az orchideák hazájának is nevezik : itt található a világon a legtöbb orchidea-faj), bambuszok, páfrányok, stb. Ez az erdő számos lemúrfaj kedvelt tartózkodási helye, így végre garantáltan, testközelből találkozhatunk a híres madagaszkári makikkal ! Más lemúrfajok mellett (összesen 12 faj él a parkban) itt él például a híres bambusz-lemúr is, illetve a vörös maki és a törpe egérmaki is.

A park meglátogatása után továbbindulunk Fianarantsoa-ba, Madagaszkár második legnagyobb városába, ahol felkeressük Pierrot Men fotóműhelyét. Pierrot Men, a nemzetközi hírű és nemzetközi díjakat nyert fotóművész Fianarantsoa-ban lakik, és fényképeiből kiállítótermet rendezett be a városban. Bár a művész nem csak Madagaszkáron fotózik, de az ország lakosai és természeti szépségei kimeríthetetlen témát és ihletet adnak neki és sokan úgy tartják, ő készíti és készítette a valaha készült legszebb képeket a szigetről – melyek sokszor egy szempillantás alatt berepítenek minket a malgas emberek összetett, rejtélyes világába, számos hagyománnnyal és mítosszal átszőtt életébe.

Fianarantsoa után Ambalavao következik, ahol egy papírgyártó műhelyben teszünk látogatást : itt állítják elő ugyanis az Avoho-fa kérgéből a híres antemoro papírt, amelyet madagaszkári papirusznak is hívnak.

Napunkat az Anja magánparkban zárjuk, ahol egy rövid, két órás sétatúra alatt az erdős- sziklás, gyönyörű panorámás tájban sok-sok gyűrűsfarkú maki csapattal találkozunk ! A makik vígan élnek ebben a nagyon jól szervezett, a helyi lakosok kezdeményezésében megalapított magánparkban, amelynek bevételei a helyi lakosság megélhetését biztosítják, nagyon jó példát mutatva ezzel Madagaszkár többi régiójának a turizmus és a helyi lakosság fenntartható, gyümölcsöző együttéléséről. A régió endemikus és gyógynövényeivel is megismerkedünk sétánk alatt.

Vacsora és szállás: Hotel Camp Catta Nature Lodge

6. nap: Andringitra Nemzeti Park

Reggelink után napunkat Madagaszkár természeti világának további felfedezésének szenteljük: meglátogatjuk az Andringitra Nemzeti Parkot, amely egész Madagaszkár egyik legnagyobb biodiverzitást rejtő helye. Több mint 100 különböző madárfajt, 50 emlősfélét és 55 békafajtát találunk itt. Növényfajokból több mint 1000 faj él a parkban, melyből a legtöbb endemikus, azaz csak itt megtalálható. Itt található a sziget legmagasabb látogatható hegycsúcsa is: a “Boby” csúcs.

Vacsora és szállás: Hotel Camp Catta Nature Lodge

7. nap: Andringitra - Ranohira

Reggeli után a mai napon hosszú útra indulunk, nagy távolságot teszünk meg körülbelül hat órás utazás alatt, hogy a nap végére megérkezzünk Ranohiraba, a lenyűgöző Isalo Nemzeti Park területére. Az úton a tájkép hatalmas változatossága tárul elénk: a teraszos rizsföldek és szorgalmas rizstermesztő lakosai átadják helyüket hatalmas szürke sziklák tövében megbúvó kicsiny, rejtélyes falvak zárt közösségeinek, majd szőlőtermesztő területek, ezután füves-fás szavannák és végül Isalo ezer-formájú homokkő sziklái tűnnek fel és itt már a tájat a barna, zöld és okkersárga színek uralják. Útközben megállunk ismerkedni a kis falvak életével, betekintve ezzel a különböző madagaszkári törzsek életébe, ugyanis a mai napon három törzs területén haladunk át. Meglátogatjuk Ihosy városát, amely a bara törzs központja : e törzs évszázadok óta hagyományosan állattenyésztéssel foglalkozik, még ma is azokkal a tradicionális módszerekkel, amelyeket megismerünk majd látogatásunk során.  Esti programunk már az Isalo Nemzeti Park területén lesz : az « Isalo ablaka » elnevezésű hatalmas sziklaképződményről nézzük meg a naplementét. Varázslatos élményben lesz részünk, ahogy a sziklás táj színei átváltoznak az esti fényben, gyönyörű fotókat készíthetünk.

Vacsora és szállás: Hotel Le Jardin du Roy****

8. nap: Ranohira, Isalo Nemzeti Park

Reggelink után egész napos túrára indulunk Madagaszkár legnépszerűbb nemzeti parkjában : az  Isalo Nemzeti parkban.  A tájat hatalmas homokkő sziklák uralják, és kanyonok, a sziklák tetején vezető szűk, de lélegzetállító panorámát nyújtó ösvények, hegyi források, egyedülálló növényzet, és természetesen a Madagaszkáron elmaradhatatlan, nyüzsgő állatvilág teszik felejthetetlenné tartózkodásunkat. Megmártózhatunk a sziklák között megbúvó természetes tóban, illetve egy szűken kanyargó kanyonba is leereszkedünk, amely mélyén hidegvizű patak folyik. A park növényzetének nagyrésze itt is endemikus : tollas levelű pálmák, elefántlábúak, panduszok, stb. Na és persze itt sem maradhat el a lemúrokkal való találkozás : catta makikat, barna makikat és sifaka fajokat találunk itt, akik elől majd az ebédünket is védelmeznünk kell !

Vacsora és szállás: Hotel Le Jardin du Roy****

9. nap: Ranohira - Tulear

Megreggelizünk, majd elhagyjuk Isalo sziklás tájait, amelyek átadják helyüket a hatalmas füves, napsütötte szavannáknak: már az igazi dél területén járunk, a mahafaly és antanosy törzsek területén. Az út mentén megcsodálhatjuk a gyönyörű, hatalmas és gazdagon díszített síremlékeket: e törzsek ugyanis halottaiknak szebb házakat építenek, mint saját maguknak, az élőknek… Átutazunk Ilakaka-n, a Zafírvároson, és lassan megpillantjuk az első majomkenyérfákat is, ahogy megérkezünk az Indiai óceán partjaihoz, Tuléar városába, melyet a helyiek úgy is neveznek: “a Nap városa”, vagy: “a város, mely sosem alszik”. Tulear az ország harmadik legnagyobb kikötővárosa.

Itt először is meglátogatjuk a híres Tulear-i arborétumot, ahol több mint ezer lemúr-, teknős-, kígyó- és kaméleonfaj él, valamint a sziget déli régiójára jellemző valamennyi furcsa növényfajt megtalálhatjuk, akik leleményesen alkalmazkodtak a rendkívül száraz éghajlathoz.

Látogatást teszünk a Kagylópiacon is, ahol kagylókból készített dísztárgyak és egyéb, a déli régióra jellemző kézműves termékek gazdag választékát találjuk.

Vacsora és szállás: Hyppocampo Hotel***

10. nap Tulear - Ifaty

Megreggelizünk a szállodában, és már csak egy órás utazást teszünk, hogy megérkezzünk álmaink tengerpartjára, Ifaty-ba, az Indiai óceán partjára. A hangulatos, festői kis halászfalu, kedves, mosolygós lakosai, a helyi halászok pirogue-jainak (hosszúkás facsónak) fehér vitorláinak tánca az óceánon, a mindig frissen fogott tenger gyümölcsei, és a madagaszkári gyümölcsös rummal kísért naplementék… Hagyjuk, hogy átjárjon minket is a nyugalom és a madagaszkári “mora-mora” (jelentése: lassan-lassan) életstílus a három nap alatt, amely során megérdemelt pihenésünket töltjük gyönyörű tengerparti szállodánkban.

Vacsora és szállás: Hotel Nautilus***

11. nap: Ifaty

Ébredjünk, amikor szeretnénk, reggelizzünk meg kényelmesen: a mai napunkra csak egy szervezett programunk van. Meglátogatjuk az Ifaty Tüskés erdőt, ahol megfigyelhetjük a nagy szárazsághoz szokott és alkalmazkodott “cseles” növényzetet és “ravasz” lakóit: kaméleonokat, csak itt megtalálható madarakat, és ha szerencsénk van, makikat is; valamint megismerkedhetünk a helyi lakosság által napi rendszerességgel használt gyógyhatású növényekkel, gyógyfüvekkel.

A nap maradék részében mindenki kedve szerint válogathat a tevékenységekből: búvárkodjunk palackkal, vagy szemüveggel a világ 3. legnagyobb korallzátonyánál, hajózzunk ki motoros csónakkal és figyeljük meg a hatalmas púposhátú bálnák játékát, ugrásait, családi életét (a bálnaszezonban: július és szeptember között), vegyünk részt egy tradicionális “vezo” (az itt élő halász népcsoport) halászaton, vagy akár modern, motorcsónakos, mélytengeri halászaton, tegyünk egy felejthetetlen quad túrát a homokdűnéken, menjünk el kora reggeli madárlesre, vagy egy csónakkirándulás keretében próbáljuk ki a pirogue-ot és csodáljuk meg a helyi halászok lenyűgöző és erős izmokat igénylő navigációját, ahogy a vitorla forgatásával változtatják az irányt és a sebességet... Vagy: egyszerűen feküdjünk ki az óceánpartra és hallgassuk a hullámok megnyugtató, örök végtelen moraját.

Vacsora és szállás: Hotel Nautilus***

12. nap: Ifaty

A mai nap a szabadságé: nincs szervezett program, mindenki kedvének és igényeinek megfelelően szervezheti ezt a napját. Természetesen az idegenvezető egész nap rendelkezésre áll, ha bármi tanácsra, segítségre lenne szükségünk.

Vacsora és szállás: Hotel Nautilus***

13. nap: Ifaty - Tulear - Antananarivo

Reggeli után a mai napon délelőtt visszaindulunk Tulear-ba, ahonnan az Air Madagascar belföldi járata repít minket vissza a fővárosba, Antananarivo-ba.

Az autónk Antananarivo-ban a reptéren vár minket, hogy elvigyen minket szállodánkba, és a nap maradék részében is rendelkezésünkre áll. A járat érkezésétől függ, hogy lesz-e más programunk még ezen a napon.

Vacsora és szállás: Royal Palissandre Hotel****

14-15. nap: Antananarivo - Budapest

Reggeli után városnézésre indulunk a dimbes-dombos Antananarivoban : megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Bejárjuk az « alsó » és « felső » várost, valamint a XVII. században épült és 2001 óta a Világörökség részét képező Ambohimanga palotát. A palota mellett található kilátóhelyről megcsodálhatjuk a város panorámáját. Magyar vonatkozása is lesz a programunknak : megtekintjük a Benyovszky utcát is!  Végül a hatalmas kézműves, tradicionális piacon megcsodálhatjuk az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit: zebuszarvból faragott használati tárgyak és ékszerek, kézzel hímzett terítők, táskák, növényi rostból font kalapok, a nők tradicionális viseleteként hordott gyönyörűbbnél gyönyörűbb lambahoanyk (mintás kendők),  madagaszkári vanília és fűszerek, stb.

Este autónk és idegenvezetőnk kikísér minket a repülőtérre, hogy elbúcsúzzunk Madagaszkártól és hazainduljunk a 8000 kilométerre lévő Budapestre. Érkezés másnap.

 

 

22 NAPOS PROGRAM

CSAK JÚNIUS - NOVEMBER KÖZÖTT FOGLALHATÓ!

 

1. nap: Budapest - Antananarivo

Elutazás Budapestről az esti órákban, átszállással. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Antananarivo

A repülőjárattól függően a délutáni órákban fogunk megérkezni Antananarivoba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. A repülőtéren már vár minket sofőrünk és autónk, hogy elvigyen bennünket a belvárosban lévő szállodánkba.

A késői érkezés miatt a főváros megtekintését az elutazás napjára hagyjuk.

Szállás és vacsora: Hotel Combawa

3. nap: Antananarivo - Andasibe

Miután megreggeliztünk, elindulunk kelet felé, hogy megkezdjük felfedező utunkat ezen a csodálatos szigeten. Mandraka faluban látogatást teszünk a Mr. Peyreiras francia biológus által alapított Hüllő Farmon, ahol Madagaszkár legtöbb hüllőfaját megtekinthetjük : krokodilok, kaméleonok sokasága, iguánák, gekkók – de ezenkívül két makifajjal is megismerkedhetünk,  valamint különleges lepkékkel. Estére megérkezünk szállodánkba Andasibe-be érkezünk, az Analamazoatra Nemzeti Park mellé.

Szállás és vacsora: Hotel Andasibe***

4. nap: Andasibre - Antananarivo 

A mai napon a szó szerint hatalmas élményeket ígérő Analamazoatra Nemzeti Parkot, mivel ez a park arról híres, hogy az itt található esőerdő a legnagyobb és legfejlettebb lemurfaj, az Indri Indri otthona. Itt tartózkodásunk felejthetetlen élménye lesz hallgatni az Indri Indri makik kiáltozását (például a szállodában a reggelink közben is), ahogyan egymással kommunikálnak szirénára hasonlító, akár három kilométerre is elhallatszó énekükkel. Természetesen a lemúrok mellett számos más különleges állat-és növényfajjal találkozhatunk. A parknak egyedülálló hangulatot ad a rengeteg orchidea- és páfrányfaj.

A park meglátogatása után visszaindulunk Antananarivoba, hogy másnap repülővel onnan induljunk tovább Madagaszkár nyugati partjaihoz, Morondava-ba.

Szállodánkból csodálatos kilátás nyílik a városra, mely különösen a lemenő nap fényében gyönyörű.

Szállás és vacsora: Hotel Royal Palissandre****

5. nap: Antananarivo - Morondava

Reggelink után a járat indulásától függően indulunk a repülőtérre, hogy az Air Madagascar járatával Morondavaba repüljünk.  Érkezéskor a szállodánkba megyünk, hogy elfoglaljuk szobáinkat, és a rendelkezésünkre álló időtől és kedvünktől függően választhatunk a programok közül:  megtekinthetjük a várost, vagy strandolhatunk, napozhatunk és megmártózhatunk a tengerben.

Szállás és vacsora: Palissandre Cőte Ouest Hotel****

6. nap: Morondava - Bekopaka

A mai napon reggelink után Bekopakaba indulunk, célunk a Bemaraha Nemzeti Park, mely Madagaszkár egyik legkülönlegesebb természeti képződményét rejti. Csodáljuk meg útközben a baobab-fákat (majomkenyérfa), ezeket a különleges fa-fajtákat, melyet a helyiek legendája szerint Isten a büszkesége miatt változtatott ilyen formájúra: kivette őket a földből és megfordította, hogy a gyökere ágaskodjon fölfelé. Komppal kelünk át a Tsiribihina folyón, és közben megtekintjük a folyó körüli varázslatos, nyugodt természetet, tájakat és színes élővilágot – többek között lusta makik, krokodilok és kaméleonok is élnek itt.

Folytatjuk utunkat Bekopaka-ba, itt fogunk ma este megszállni.

Vacsora és szállás : Olympe de Bemaraha Hotel

7. nap: Bekopaka

Ma és holnap a reggelink után Madagaszkár fantasztikus, egyedi tájvidékét fedezzük fel: az úgynevezett “tsingy”-t.

Meglátogatjuk a csodálatos Tsingy de Bemaraha Nemzeti Parkot, amely az UNESCO Világörökség része és amely ezt az egyedülálló természeti képződményt rejti magában. A Tsingy szó magyar jelentése: “ahol nem sétálhatsz mezítláb”. Karszt tájak, felvidéki mészkő alakzatok, lenyűgöző „tsingy” csúcsok és tűhegyes mészkő „erdők” jellemzik a területet.  Csipkézett és kilyuggatott belseje láttán az ideutazók könnyen a Holdon érezhetik magukat. Bejárjuk a homokkőből, márgából és mészkőből álló mesebeli képződményt, amelyhez hasonlót ezenkívül mindössze négy másik országban találunk a világon. Túránk során számos lemúrfajt, kanyont, érdekes madárfajt és barlangot is látunk.

A mai napon a « Kis Tsingy-t » fedezzük fel : a Manambolo  barlangokkal, és a csodálatos Vazimba sírokkal.

Pirogue-on (a helyiek csak fából és kézzel készített csónakja) teszünk egy kis sétát, hogy a legjobban fel tudjuk fedezni ezeket a vízi barlangokat, amelyek a 80 méter magasságot is elérik.

A mai napon a programunkban benne van az ebédünk a szállodában.

Vacsora és szállás : Olympe de Bemaraha Hotel

8. nap: Bekopaka

Ma is folytatjuk a tsingy felfedezését, de ma a “Nagy Tsingy” területére megyünk. Egy napos túrára indulunk a parkban, a túrát természetesen a vendégek igényeihez és fizikai felkészültségéhez igazítjuk!

Sok-sok állatfaj, csodálatos függőhidak a tsingy kanyonok, képződmények  felett, lenyűgöző panorámák – garantáltan olyan élményben lesz részünk ma, amit a világ szinte semelyik más részén nem láthatunk.

Ebédünket a parkban pik-nik formában költjük el.

Vacsora és szállás : Olympe de Bemaraha Hotel

9. nap: Bekopaka - Morondava

Reggelink után elhagyjuk a Tsingy területét, és visszaindulunk Morondava-ba, az Indiai óceán partjára, hogy profitáljunk még egy kicsit ebből a gyönyörű tengerpartból. Átkelünk komppal a Tsiribihina folyó bal partjára, folytatjuk utunkat és megérkezünk a fotókról már jól ismert, Baobab Avenue-re (“Majomkenyérfa Sugárút”). Itt várjuk be a naplementét is, mert talán ezekben a fényekben a legszebb ez a csodálatos, földönkívülinek tűnő táj.

Morondava-ban az óceánparton lesz a szállásunk.

Szállás és vacsora: Palissandre Cőte Ouest Hotel****

10. nap: Morandava

Ma egy kényelmes, nyugodt nap vár ránk, hogy a sok látnivaló, élmény és túrák után kipihenjük magunkat és készen álljunk a holnapi naptól utunk folytatására. A mai napon csak egy programunk van: délelőtt a reggeli után kirándulást teszünk a tengerparti mangrove erdőhöz. A mangrove erdő a természet egyik csodája, az egyetlen olyan természetes növénytársulás, amelynek segítségével a szárazföld nyer teret a tenger rovására, hiszen az erdő a tenger felé terjeszkedik!  Kiemelkedően fontos a természet egyensúlya szempontjából, és egészen egyedi látványt nyújt: a sűrű léggyökerek többsége ide-oda hajladozik, a gyökerekről csöpög a víz és folyton kattanásokat és kluttyanásokat hallunk, mert a puhatestűek és rákok mocorognak üregeikben… Tagadhatatlanul gyönyörű : a víz ezüstös ragyogásba vonja a levelek alsó oldalát, és az egymást összevissza keresztező gyökerek szövevénye végtelenül változatos mintákat alkot. Hazafelé még meglátogatunk egy tradicionális Sakalava törzsi falvat (Madagaszkáron összesen 18 törzs él, mindegyik saját nyelvjárással, máig élő hagyományokkal és szokásokkal rendelkezik), hogy bepillantást nyerjünk a falu és e törzs életébe.

Délután: szabad program a tengerparton.

Szállás és vacsora: Palissandre Cőte Ouest Hotel****

11. nap: Morandava - Miandrivazo

A mai napon a reggelink után hosszú út vár ránk: visszaindulunk Miandrivazo-ba.

Vacsora és szállás : Princesse Tsiribihina Hotel

12. nap: Miandrivazo - Antsirabe

Reggeli után továbbindulunk, és utunk most már Közép-Madagaszkár gyönyörű felföldi tájain visz át : gyönyörű, szépen művelt teraszos rizsföldjei, egyszerű, vöröskőből épült házai, kedves, közvetlen lakosai között. Mindenfelé láthatjuk a helyieket kézi munkával, esetleg zebuk (púposhátú szarvasmarha) segítségével művelni  szorgalmasan és fáradságosan földjeiket, hogy előállítsák a lakosság nemzeti eledelét, a rizst, melyből egy malgas akár napi háromszor is képes enni ! Magunkba szívjuk ezt az érintetlen környezetet, a friss levegőt, az egyszerűségükben olyan megejtő kis falvakat, mindent, ami nagyon távol áll mai rohanó világunktól…

Útközben megállunk Betafo faluban, amely egy autentikus, tradicionális falu, nagyon jellemző erre a vidékre és az itt élő törzsekre. Gyönyörű panoráma nyílik innen a zöldellő rizsföldekre, amely látványt a falu élénk színű házai csak még jobban kiemelik.

Innen már csak 19 kilométerre van mai úticélunk, az 1500 méter magasan fekvő Antsirabe-be, mely az ország harmadik legnagyobb városa, és több ”becenevet” is kapott: a sós vizű termálfürdők városa, az ország söripari központja, és a pousse–pousse-ok (kézi hajtású riksák) városa. Megtekintjük francia koloniális stílusban épült házait, a katedrálist, és természetesen a helyi kézműves és élelmiszer árusok színes kavalkádra emlékeztető választékát.

Vacsora és szállás: Couleur Café Guest House

13. nap: Antsirabe - Ambositra - Ranomafana

Reggeli után továbbmegyünk dél felé, hogy megérkezzünk Ambositra városába, amely a madagaszkári fafaragás központja, és az e művészetükről híres úgynevezett zafimaniri törzs legfontosabb városa. Ez a legkiválóbb hely, hogy megtekintsük az értékes rózsafából és ébenfából készült kézművesipari termékek gazdag kínálatát, vagy akár vásárolhatunk is, az otthoninál többszörösen olcsóbb árakon. Meglátogatunk egy igazi zafimaniri fafaragó műhelyt is, ahol betekinthetünk a mesterek aprólékos, időigényes munkájának kulisszatitkaiba. Európában ma már aligha találkozhatunk ilyen “kezdetleges”, de nagyon emberközeli és emberközpontú műhelyekkel; a Madagaszkáron tett utazásunk során garantáltan az lesz a benyomásunk, mintha nem csak térben, hanem időben is utaznánk...

Délután megérkezünk Ranomafana faluba, amely a szigetország második leglátogatottabb nemzeti parkjáról híres. A falu nevének jelentése “meleg víz”, a körülbelül 30 fokos gyógyvízzel rendelkező helyi termálfürdőre utalva.

Este fakultatív programként  megmártózhatunk a meleg termálvízben, vagy akár éjszakai egér-lemúr (a legkisebb lemúr-fajta) megfigyelő túrára is indulhatunk. (E programok ára nincs benne a körút árában.)

Vacsora és szállás: Hotel Setam Lodge

14. nap: Ranomafana - Ambalavao

Reggeli után indulunk el szállodánkból, hogy folytassuk Madagaszkár egyedülálló természeti világának felfedezését, és még inkább meggyőződjünk: joggal hívják a szigetet a “nyolcadik kontinens”-nek. A Ranomafana Nemzeti Park, az UNESCO Világörökség része, az ország második legnépszerűbb nemzeti parkja, számos őshonos, endemikus, azaz csak Madagaszkáron megtalálható állat-és növényfajt rejt magában. Dús, buja esőerdője rendkívüli vegetációval rendelkezik: pálmák, orchideák (Madagaszkárt az orchideák hazájának is nevezik : itt található a világon a legtöbb orchidea-faj), bambuszok, páfrányok, stb. Ez az erdő számos lemúrfaj kedvelt tartózkodási helye, más lemúrfajok mellett (összesen 12 faj él a parkban) itt él például a híres bambusz-lemúr is, illetve a vörös maki és a törpe egérmaki is.

A park meglátogatása után továbbindulunk Fianarantsoa-ba, Madagaszkár második legnagyobb városába, ahol felkeressük Pierrot Men fotóműhelyét. Pierrot Men, a nemzetközi hírű és nemzetközi díjakat nyert fotóművész Fianarantsoa-ban lakik, és fényképeiből kiállítótermet rendezett be a városban. Bár a művész nem csak Madagaszkáron fotózik, de az ország lakosai és természeti szépségei kimeríthetetlen témát és ihletet adnak neki és sokan úgy tartják, ő készíti és készítette a valaha készült legszebb képeket a szigetről – melyek sokszor egy szempillantás alatt berepítenek minket a malgas emberek összetett, rejtélyes világába, számos hagyománnnyal és mítosszal átszőtt életébe.

Továbbutazunk és estére megérkezünk Ambalavaoba, itt fogjuk az éjszakánkat tölteni.

Vacsora és szállás: La Varangue Betsileo

15. nap: Ambalavao - Ranohira

Reggeli után meggyőződünk róla, miről híres Ambalavao városa : meglátogatunk ugyanis egy papírgyártó műhelyt, ahol előállítják a híres antemoro papírt az Avoho-fa kérgéből, amelyet madagaszkári papirusznak is hívnak.

Ezután továbbutazunk dél felé, és megállunk az Anja magánparkban, ahol egy két órás sétatúrára indulunk az erdős- sziklás parkban, a gyönyörű panorámás tájban, túránk alatt pedig sok vidám gyűrűsfarkú maki-csapattal találkozhatunk ! A makik vígan élnek ebben a nagyon jól szervezett, a helyi lakosok kezdeményezésében alapított magánparkban, amelynek bevételei a helyi lakosság megélhetését biztosítják ; nagyon jó példát mutatva ezzel Madagaszkár többi régiójának a turizmus és a helyi lakosság fenntartható, gyümölcsöző együttéléséről. A régió endemikus és gyógynövényeivel is megismerkedünk sétánk alatt.

Fájó szívvel, de otthagyjuk a makikat, hogy a nap végére megérkezzünk Ranohiraba, a lenyűgöző Isalo Nemzeti Park területére. A mai napon utunkon a tájkép hatalmas változatossága tárul elénk: a teraszos rizsföldek és szorgalmas rizstermesztő lakosai átadják helyüket hatalmas szürke sziklák tövében megbúvó kicsiny, rejtélyes falvak zárt közösségeinek, majd füves-fás szavannák és végül Isalo ezer-formájú homokkő sziklái tűnnek fel és itt már a tájat a barna, zöld és okkersárga színek uralják. Útközben belelátunk a kis falvak életébe, betekintve ezzel a különböző madagaszkári törzsek jellemzőibe, ugyanis ma három törzs területén haladunk át. (Madagaszkáron összesen 18 népcsoport és számos nyelvi dialektus van.)

Esti programunk már az Isalo Nemzeti Park területén lesz : az « Isalo ablaka » elnevezésű hatalmas sziklaképződményről nézzük meg a naplementét. Varázslatos élményben lesz részünk, ahogyan a sziklás táj színei átváltoznak az esti fényben ; gyönyörű fotókat készíthetünk.

Vacsora és szállás: Hotel Le Jardin du Roy****

16. nap: Ranohira, Isalo Nemzeti Park

Reggelink után egész napos túrára indulunk Madagaszkár legnépszerűbb nemzeti parkjában : az  Isalo Nemzeti parkban.  A tájat hatalmas homokkő sziklák uralják, és kanyonok, a sziklák tetején vezető szűk, de lélegzetállító panorámát nyújtó ösvények, hegyi források, egyedülálló növényzet, és természetesen a Madagaszkáron elmaradhatatlan, nyüzsgő állatvilág teszik felejthetetlenné tartózkodásunkat. Megmártózhatunk a sziklák között megbúvó természetes tóban, illetve egy szűken kanyargó kanyonba is leereszkedünk, amely mélyén hidegvizű patak folyik. A park növényzetének túlnyomó része itt is endemikus : tollas levelű pálmák, elefántlábúak, panduszok, stb. Na és persze itt sem maradhat el a lemúrokkal való találkozás : catta makikat, barna makikat és sifaka fajokat találunk itt.

Vacsora és szállás: Hotel Le Jardin du Roy****

17. nap: Ranohira - Tulear - Ifaty

Megreggelizünk, majd elhagyjuk Isalo sziklás tájait, amelyek átadják helyüket a hatalmas füves, napsütötte szavannáknak: már az igazi dél területén járunk, a mahafaly és antanosy törzsek területén. Az út mentén megcsodálhatjuk a gyönyörű, hatalmas és gazdagon díszített síremlékeket: e törzsek ugyanis halottaiknak szebb házakat építenek, mint saját maguknak, az élőknek… Átutazunk Ilakaka-n, a Zafírvároson, és lassan megpillantjuk az első majomkenyérfákat is, ahogy megérkezünk az Indiai óceán partjaihoz, Tuléar városába, melyet a helyiek úgy is neveznek: “a Nap városa”, vagy: “a város, mely sosem alszik”. Tulear az ország harmadik legnagyobb kikötővárosa.

Itt először is meglátogatjuk a híres Tulear-i Arborétumot, ahol több mint ezer lemúr-, teknős-, kígyó- és kaméleonfaj él, valamint a sziget déli régiójára jellemző valamennyi furcsa növényfajt megtalálhatjuk, akik leleményesen alkalmazkodtak a rendkívül száraz éghajlathoz.

Ifatyba indulás előtt még felfedezzük az úgynevezett Kagylópiacot is, ahol kagylókból készített dísztárgyak és egyéb, a déli régióra jellemző kézműves termékek gazdag választékát találjuk.

Tulearból most már csak egy órás utazást teszünk, hogy megérkezzünk álmaink tengerpartjára, Ifaty-ba, az Indiai óceán partjára. A hangulatos, festői kis halászfalu, kedves, mosolygós lakosai, a helyi halászok pirogue-jainak (hosszúkás facsónak) fehér vitorláinak tánca az óceánon, a mindig frissen fogott tenger gyümölcsei, és a madagaszkári gyümölcsös rummal kísért naplementék… Hagyjuk, hogy átjárjon minket is a nyugalom és a madagaszkári “mora-mora” (jelentése: lassan-lassan) életstílus a napok alatt, amely során megérdemelt pihenésünket töltjük gyönyörű tengerparti szállodánkban.

Vacsora és szállás: Hotel Les Dunes d’Ifaty ***sup

18. na: Ifaty

A mai nap kényelmesen telik: csak egy szervezett programunk van mára.

Meglátogatjuk a híres és szigorúan védett « Ifaty Tüskés Erdőt », ahol megfigyelhetjük a nagy szárazsághoz szokott és alkalmazkodott “cseles” növényzetet és “ravasz” lakóit: kaméleonokat, csak itt megtalálható madarakat, és ha szerencsénk van, makikat is; valamint megismerkedhetünk a helyi lakosság által napi rendszerességgel használt gyógyhatású növényekkel, gyógyfüvekkel.

Ezután pedig szabad program : ha arra vágyunk, egyszerűen feküdjünk ki az óceánpartra, hallgassuk a hullámok megnyugtató, örök végtelen moraját, és figyeljük a halászok nyugodt, évszázados rutin szerinti mozgását.

De ha aktívabb programot szeretnénk, akkor is bőven válogathatunk tevékenységekből. Íme néhány tipp: búvárkodhatunk palackkal, vagy szemüveggel a világ 3. legnagyobb korallzátonyánál, hajózzunk ki motoros csónakkal és figyeljük meg a hatalmas púposhátú bálnák játékát, ugrásait, családi életét (a bálnaszezonban: július és szeptember között), vegyünk részt egy tradicionális “vezo” (az itt élő halász népcsoport) halászaton, vagy modern, motorcsónakos, mélytengeri halászaton, tegyünk egy felejthetetlen quad túrát a homokdűnéken, menjünk el kora reggeli madárlesre, vagy egy csónakkirándulás keretében próbáljuk ki a pirogue-ot és csodáljuk meg a helyi halászok lenyűgöző és erős izmokat igénylő navigációját, ahogy a vitorla forgatásával változtatják az irányt és a sebességet...

Vacsora és szállás: Hotel Les Dunes d’Ifaty***sup

19. nap: Ifaty

Ébredjünk, amikor szeretnénk, reggelizzünk meg kényelmesen: a mai nap a szabadságé, nincs szervezett program, mindenki kedvének és igényeinek megfelelően szervezheti ezt a napot.

Vacsora és szállás: Hotel Les Dunes d’Ifaty***sup

20. nap: Ifaty - Tulear - Antananarivo

Reggeli után a mai napon visszaindulunk Tulear-ba, ahonnan az Air Madagascar belföldi járata repít minket vissza a fővárosba, Antananarivo-ba.

Az autónk Antananarivo-ban a reptéren vár minket, hogy elvigyen szállodánkba, és a nap maradék részében is rendelkezésünkre áll. A járat érkezésétől függ, hogy lesz-e más programunk még ezen a napon.

Vacsora és szállás: Hotel Combawa

21-22. nap: Antananarivo - Budapest

Reggeli után városnézésre indulunk a dimbes-dombos Antananarivoban : megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Bejárjuk az « alsó » és « felső » várost, valamint, ha időnk engedi, a XVII. században épült és 2001 óta a Világörökség részét képező Ambohimanga palotát. A palota mellett található kilátóhelyről megcsodálhatjuk a város panorámáját. Magyar vonatkozása is lesz a programunknak : megtekintjük a Benyovszky utcát is!  Végül a hatalmas kézműves, tradicionális piacon megcsodálhatjuk az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit: zebuszarvból faragott használati tárgyak és ékszerek, kézzel hímzett terítők, táskák, növényi rostból font kalapok, a nők tradicionális viseleteként hordott gyönyörűbbnél gyönyörűbb lambahoanyk (mintás kendők),  madagaszkári vanília és fűszerek, stb.

Kora délután autónk és idegenvezetőnk kikísér minket a repülőtérre, hogy elbúcsúzzunk Madagaszkártól és hazainduljunk a 8000 kilométerre lévő Budapestre. Éjszaka a repülőn. Érkezés másnap.

További információk

A részvételi díj az utasok számának függvényében változik!

 

15 napos körutazás

 

Részvételi díjak változásai az utasok számának függvényében ANGOL, NÉMET, FRANCIA vagy SPANYOL idegenvezetővel:

2 fő:4 fő:6 fő:8 fő:
520.000 Ft/fő460.000 Ft/fő

420.000 Ft/fő

395.000 Ft/fő
8 főtől nagyobb társaságoknak egyéni ajánlatot biztosítunk!

 

22 napos nagykörút

Részvételi díj: 1.099.000 Ft-tól/fő

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a szállásokat
 • félpanziós ellátást
 • a transzfer költségét az út teljes idejére
 • angol, német, spanyol illetve francia nyelvű idegenvezetőt az érkezéstől elutazásig
 • belépőt az összes programra
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • a nemzetközi és a belföldi repülőjegyek illetékkel
  kb. 370 000 Ft (15 napos útnál)
  kb. 466 000 Ft (22 napos útnál)
 • borravaló
  kb. 4 USD/fő/nap
 • vízum díját
  kb. 30 € /fő - helyszínen fizetendő

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • ebédek és az italok költsége
 • fakultatív programok
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Semptei Mária
+36 (1) 301 4993
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Ismerje meg Madagaszkárt

12 nap / 10 éj
2021.01.15. - 01.26.


1.335.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
2020.09.13. - 09.20.
Összesen 3 időpontban

321.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin

bezárás

 

 

 

 

  Hova utazhatunk karantén nélkül? 

 

Kedves Utasaink!

Amennyiben szeretne külföldön pihenni és hátrahagyni a szürke hétköznapokat, mi megmutatjuk hova utazhat korlátok nélkül. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahová teszt és karantén nélkül elutazhatnak, illetve a részletekre kattintva további információkat olvashatnak az egyes országokról.

RÉSZLETEK