Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Libanon

Libanon azon izgalmas úti célok egyike, ahol még nem jelentek meg tömegesen a turisták.

Az ország bővelkedik a látnivalókban. A libanoni polgárháború előtt Bejrútot a "Közel-Kelet Párizsa" vagy "a közel-keleti gyöngyszem" néven emlegették. Libanon híres a gasztronómiáról, ahol az arab és francia konyha együttesen megtalálható, a tengerparti üdülőhelyeiről, a szidóni és bübloszi lovagvárakról, a régi föníciai és római települések maradványairól, a gyönyörű tájairól.

Jöjjön el Ön is, és tapasztalja meg a helyiek kedvességét, vendégszeretetét és kóstolja meg  Libanon különleges ízeit és kiválló borait.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Libanonba történő beutazás napjától számítva legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük az utasokank.

A bejrúti repülőtéren a magyar állampolgárok illetékmentesen 30 napra érvényes turista célú vízumot igényelhetnek. Más határállomásokon a vízumért díjat számítanak fel.

Izraeli vízumot vagy be-, illetve kiléptető bélyegzőt tartalmazó úti okmánnyal nem engedélyezik a beutazást Libanonba, még akkor sem, ha az érvényes libanoni vízumot tartalmaz.

Időeltolódás

Magyarországhoz képest +1óra.

Kiutazási szabályok

A körutazás során vásárolt régiségek kivitele engedélyköteles, valamint tilos kivinni az országból védett állatok preparátumát, köveket, kőzeteket, feldolgozatlan drágaköveket, valamint homokot emlékbe.

Nyelv

Hivatalos nyelv az arab. A lakosság többsége beszél franciául is, illetve a kiemelt turisták által látogatott kulturális helyeken, üdülőhelyeken, szállodákban beszélnek angol nyelven is.

Vallás

A lakosság nagy többsége muzulmán hitű. Kérjük utasainkat, hogy viselkedésükkel és öltözködésükkel tartsák tiszteletbe a vallásukat, a helyi szokásokat és hagyományokat.

Pénz

Libanon hivatalos fizetőeszköze a libanoni font (LBP)

1 USD= kb. 1.500 LBP

Legbiztosabb az új címletű USD “nagyfejű” kivitele készpénzben, a régi címleteket sokszor nem fogadják el és legegyszerűbb érkezést követően helyi pénzt váltani. Az árakat a legtöbb helyen dollárban is azonnal közlik, azonban érdemes elsősorban helyi pénzben, libanoni fontban fizetni. Hitelkártyák esetében a dombornyomásos kártyákat fogadják el helyenként.

Időjárás

Bejrútban és a part menti síkságon meleg, mediterrán az éghajlat. Az ősz és a tavasz hűvös. Az éjszakák és a nappalok is melegek, a nyár szinte csapadékmentes. Az uralkodó szél délután és este főképp nyugati irányú, a Földközi-tenger felől, éjszaka megfordul és a szárazföldről a tenger felé fúj. 

Nagyobb magasságokban télen gyakori a fagy, decembertől áprilisig hó is előfordul.

Baalbekben és a hegyekben inkább borús, elvétve napos, felhős időre kell számítani. 

További információk: www.accuweather.com

Ruhaviselet

Öltözzön kényelmesen, rétegesen a körutazás alatt, kényelmes cipő mindenképp szükséges.

Libanon rendkívül nyitott, multikulturális ország, jellemző az erőteljes francia hatás. Kérjük, hogy tartsák tiszteletben a helyi vallásokat, szokásokat és hagyományokat. Viselkedésükkel és öltözködésükkel alkalmazkodjanak a helyi viszonyokhoz.

A városnézésekre-túrákra egy kisebb hátizsákot, vagy oldaltáskát javaslunk, amiben elfér egy víz, az útikönyv, apróságok, és legyen olyan biztonságos, amelybe nem könnyen nyúlhat bele egy zsebtolvaj! 

Egészségügyi helyzet, utasbiztosítás

Kötelezően előírt védőoltás nem szükséges. Palackozott víz fogyasztása ajánlott, a vezetékes víz fogyasztása kerülendő.

Az orvosi, egészségügyi ellátás jó színvonalú, európai szintű és az ára is az, ezért feltétlenül javasoljuk, hogy betegség, baleset-, poggyászbiztosítás nélkül ne induljanak el (bankkártyához tartozó biztosítás fedezet káresemény esetén nem biztos, hogy elegendő, kérjük, előzetesen tájékozódjanak a részletekről). Azon utasaink, akik irodánkon keresztül rendelték meg az utas biztosításukat, azok a kötvényeiket az utas anyagban kapják meg a repülőtéren, az utas találkozó alkalmával.

Elektromosság

220 V, Nagyrészt kétpólusú konnektorok, esetenként hárompólusú konnektorokhoz (3. középen a földelés) adapter szükséges.

https://www.power-plugs-sockets.com/lebanon/ 

Fényképezés

Nyilvános helyeken mindenképp javasolt megkérni az érintett – a felvételen szerepeltetni kívánt – személy(ek) hozzájárulását, különben kellemetlenségünk származhat a fényképezésből és filmezésből. Kérem, hogy az idegenvezető kéréseit mindig tartsák be.

Telefonálás, internet

Az ország hívószáma +961. Mindhárom magyarországi szolgáltató telefonjai használhatók. Elutazás előtt a roamingszolgáltatások díjairól érdeklődjön szolgáltatójánál! A legtöbb szállodában elérhető wifi, illetve vezetékes internet (többnyire fizetős).

Kiemelt Libanon ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

8 nap / 7 éj
2020.04.06. - 04.13.

335.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin