Telefon: +36 1 354 3990

Email: info@1000ut.hu

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Lettország (hivatalos nevén Lett Köztársaság, lettül Latvijas Republika)állam Északkelet-Európában. ABalti-tenger mellett fekvő Lettország abalti államok egyikeÉsztország ésLitvánia mellett, amelyek északon és délen határolják Lettországot. KeletenOroszországgal és Fehéroroszországgal határos. Gazdag történelmi múltja kiemeli szomszédai közül. Fővárosának jelentősége egészen a XIII. századik nyúlik vissza, építészeti emlékei híven tükrözik különböző korszakait. Látványos természeti értékei (csodás hegyormok, buja erdők, a régió legszebb tengerpartja) pedig magával ragadó élménnyel szolgál mindazok számára, akik Lettországot választják utazásuk színhelyéül.

Pénz

Lettország 2014. január 1-én csatlakozott az euró övezethez.

Éghajlat

Lettország éghajlata óceáni, mely a mérsékelt kategória legenyhébb változata. Ez a klíma hűvös nyarakat és csapadékos teleket eredményez. Az éves hőingás alacsony.

Közlekedés

Lettországban az utak állapota átlagos. A sebességhatárok városban 50 km/óra, főúton 90km/óra. Az utakat folyamatosan újítják, sok helyen útfelbontással lehet találkozni, így csak egy sávon közlekedhetnek az autók, mely jelentősen megnövelheti az utazási időt.

Közbiztonság

A városi közbiztonság megfelelő, ugyanakkor Riga turisták által látogatott részein gyakoriak a zsebtolvajlások.

Vendéglátóhelyeken, rendelés előtt mindig nézze meg az árakat, és csak olyasmit rendeljen, aminek az árával tisztában van. Egyes vendéglátóhelyeken célszerű mindjárt felszolgálás után fizetni. Készpénzben fizetésnél latban fizetéssel kerülhető el a vita. Csak megfelelő azonosítókkal ellátott (logo, szín) taxiba szálljon be.

Egészségügyi helyzet

Az orvosi ellátás megfelelő színvonalú, a rendelőkben vizitdíjat kell fizetni, de az egyes vizsgálatokért külön díjat számítanak fel, amely rendelőnként is eltérő lehet. A csapvíz iható, de a hálózat meglehetősen elöregedett, ezért sokan palackos víz fogyasztása mellett döntenek.

Lett szabályok

Lettországban tiltott, büntetést, esetleg őrizetbe vételt vonhatnak maguk után:
A dohányzás nyilvános helyeken; Rigában közterületen (utcán, parkokban), nyitott üvegben, palackban alkoholtartalmú ital; közterületen az erősen ittas állapot. A Lett Köztársaság területén tartózkodó idegen állampolgárok a törvények bármilyen megszegésének szempontjából a lett állampolgárokkal azonos elbírálás alá esnek.

Az ország az Európai Unió tagja, a beutazás magyar állampolgárok számára vízummentes.

Útjaink Lettország

Utazás szűrő:Rendezés:

6 nap / 5 éj
2018.02.05. - 02.10.

359.700 Ft/főtől

16 nap / 14 éj
2017.10.15. - 10.30.

399.000 Ft/főtől