Telefon: +36 1 354 3990

Email: info@1000ut.hu

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Lettország
 
 
 

Lettország területe: 64 589 km²
Lettország fővárosa: Riga
Lettország államformája: köztársaság
Lettország lakossága: 1 953 000 fő
Időeltolódás: +1 óra
Pénznem: euró
Nyelv: lett
Népcsoport: 62,1% lett, 26,9% orosz, 2,2% ukrán, 2,2% lengyel, 3,3% fehérorosz, 1,2% litván
Vallás: 49% evangélikus, 28% ortodox, 20% római katolikus, 3% egyéb

 

Az ország az Európai Unió tagja, a beutazás magyar állampolgárok számára vízummentes.

Lettország (hivatalos nevén Lett Köztársaság, lettül Latvijas Republika) Északkelet-Európában, a Balti-tenger mellett fekvő ország, a balti államok egyike. Észtország és Litvánia északon és délen határolják, keleten pedig Oroszországgal és Fehéroroszországgal határos. Gazdag történelmi múltja kiemeli szomszédai közül. Fővárosának jelentősége egészen a XIII. századik nyúlik vissza, építészeti emlékei híven tükrözik különböző korszakait. Látványos természeti értékei (csodás hegyormok, buja erdők, a régió legszebb tengerpartja) pedig magával ragadó élménnyel szolgál mindazok számára, akik Lettországot választják utazásuk színhelyéül.

Éghajlat
Lettország éghajlata óceáni, mely a mérsékelt kategória legenyhébb változata. Ez a klíma hűvös nyarakat és csapadékos teleket eredményez. Az éves hőingás alacsony.
Aktuális időjárás itt látható

Közlekedés
Lettországban az utak állapota átlagos. A sebességhatárok városban 50 km/óra, főúton 90km/óra. Az utakat folyamatosan újítják, sok helyen útfelbontással lehet találkozni, így csak egy sávon közlekedhetnek az autók, mely jelentősen megnövelheti az utazási időt.

Közbiztonság
A városi közbiztonság megfelelő, ugyanakkor Riga turisták által látogatott részein gyakoriak a zsebtolvajlások. Vendéglátóhelyeken, rendelés előtt mindig nézze meg az árakat, és csak olyasmit rendeljen, aminek az árával tisztában van. Egyes vendéglátóhelyeken célszerű mindjárt felszolgálás után fizetni. Csak megfelelő azonosítókkal ellátott (logo, szín) taxiba szálljon be.

Egészségügyi helyzet
Az orvosi ellátás megfelelő színvonalú, a rendelőkben vizitdíjat kell fizetni, de az egyes vizsgálatokért külön díjat számítanak fel, amely rendelőnként is eltérő lehet. A csapvíz iható, de a hálózat meglehetősen elöregedett, ezért sokan palackos víz fogyasztása mellett döntenek.

Lett szabályok
Lettországban tiltott, büntetést, esetleg őrizetbe vételt vonhatnak maguk után: dohányzás nyilvános helyeken; Rigában közterületen (utcán, parkokban), nyitott üvegben, palackban alkoholtartalmú ital; közterületen az erősen ittas állapot. A Lett Köztársaság területén tartózkodó idegen állampolgárok a törvények bármilyen megszegésének szempontjából a lett állampolgárokkal azonos elbírálás alá esnek. 

Útjaink Lettország

Utazás szűrő:Rendezés:

4 nap / 3 éj
2018.04.28. - 05.01.

119.000 Ft/főtől

6 nap / 5 éj
2018.05.15. - 05.20.

167.000 Ft/főtől