Telefon: +36 1 354 3990

Email: info@1000ut.hu

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Körutazás Kubában
615 000 Ft
/fő + repülőjegy
2019.02.07. - 2019.02.17.
 
Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

Havannában helyi 4*-os, a körutazás során helyi 3-4*-os,  Cayo Santa Marina-n helyi 5*-os szállodában

Ellátás:

a körutazás során teljes panzió (italok nélkül), Cayo Santa Marina-n all inclusive 

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

Havannában helyi 4*-os, a körutazás során helyi 3-4*-os,  Cayo Santa Marina-n helyi 5*-os szállodában

Ellátás:

a körutazás során teljes panzió (italok nélkül), Cayo Santa Marina-n all inclusive 

Miért ez az út?

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

Tengerparti pihenéssel

UNESCO Világörökségi helyszínek

Helyi magyar idegenvezetővel

Részletes program

1. nap: Budapest-Havanna

Reggel elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással. Megérkezés Kubába az esti órákban. Transzfer a hotelbe. Vacsora és szállás Havannában.

Szállás: Hotel Memories Miramar

 

2. nap: Havanna – Rum Múzeum - Hemingway

Reggeli után egész napos városnézés Latin-Amerika legromantikusabb fővárosában, a különleges hangulatú Havannában. A karibi nagyvárosba érve úgy érezzük, mintha egy időutazáson vennénk részt, az elegáns koloniális épületek, a színes amerikai autók, az 50’-es évek maffiavezérei és a szocializmus jegyei egyedien színessé varázsolják Havannát. Panorámás városnézésünk során először a híres tengerparti sétányt, a Malecon-t érintjük, megcsodáljuk az itt sorakozó elegáns villákat, majd a Forradalom terén megtekintjük José Marti, a forradalmár költő emlékművét. Az óváros felé a híres Colon temető mellett vezet utunk, mely több száz mauzóleummal és gazdag szoborparkkal rendelkezik. Majd egy rum múzeumban megismerkedünk a híres kubai rum készítésével, a cukornádültetvényektől a feldolgozás lépésein át a palackozásig, melyet kóstolóval zárunk. Ezután gyalogos városnézésre indulunk az UNESCO világörökség részét képező óvárosban, ahol egymást érik a kulturális és történelmi látnivalók. Első állomásunk a Plaza de Armas, vagyis a „Fegyverek tere”, majd megtekintjük a Kormányzói palotát. Ha kedvünk tartja, vásárolhatunk az autentikus antik piacon, majd a Plaza San Francisco-n megnézzük a Tőzsde palotát és az Assisi Szent Ferenc templomot, végül a Katedrális tér és a Plaza Vieja, az „Öreg tér” következik. Ebéd után a híres kubai író, Hemingway életével ismerkedünk meg, ellátogatunk a híres Ambos Mundos hotelbe, ahol az „Akiért a harang szól” című művét írta. Egykori hotelszobájában tematikus kiállítást láthatunk. Ezután Hemingway kedvenc törzshelyeire a La Bodeguita del Medio és a La Floridita bárokba látogatunk. A két bár különlegessége, hogy itt készítettek először „Mojito” és „Daiquiri” koktélokat, melyek azóta meghódították az egész világot. Végezetül megtekintjük a Forradalmi Múzeum szabadtéri tárlatát, ahol Fidel és a forradalmárok híres hajóját, a Granma-t is láthatjuk. Délután visszatérés a hotelbe. Este szabadprogram. Fakultatív programlehetőség: Tropicana Show. Vacsora és szállás Havannában.

 

3. nap: Havanna – Viñales - Havanna

Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk az ország nyugati részébe, Pinar del Rio tartományba, a Havannától 170 km-re lévő festői szépségű Viñales völgybe, melyet az UNESCO 1999-ben a világörökség részévé nyilvánított. A zöld árnyalataiban pompázó dohányültetvények között haladva nem kérdés, hogy a kiváló kubai dohány titka a sziget egyedi klímája. Egy dohánytermesztő családnál betekintést nyerhetünk a szivarkészítés folyamatába, az ültetvénytől indulva a feldolgozáson át a szivarsodrásig, és megtanuljuk, hogyan ismerhetjük fel a jó dohánylevelet. Ezután a Viñales völgy kilátójánál lélegzetelállító panorámában gyönyörködhetünk, melyet a távoli „Mogote-k” vagy Boglya hegyek színesítenek. Ebéd egy helyi étteremben, majd egy izgalmas indiánbarlang felfedezésére indulunk és csónakázunk a barlang folyóján. Végül megtekintjük a híres falfestményt, a „Mural de la Prehistoria-t”, mely mindenkit lenyűgöz egyedülálló technikájával és gigantikus méretével. Késő délután visszatérés Havannába. Este szabadprogram vagy fakultatív programlehetőség: Buena Vista Social Club koncert. Vacsora és szállás Havannában.

 

4. nap: Havanna – Montemar Nemzeti Park – Cienfuegos

Reggeli a szállodában, majd indulás Cienfuegosba. Útközben először Kuba legjelentősebb természetvédelmi területére, a madár- és állatvilágáról híres Zapata-félszigetre látogatunk, ahol a Montemar Nemzeti Park található. A park fő látványossága Guama, ahol egy motorcsónaktúrára indulunk a tengerbe vezető természetes lagúnán, a Laguna de Tresoro-n. Az érintetlen természetben vízimadarakat figyelhetünk meg, és termeszvárakat is láthatunk. Majd kikötünk a taino indiánok szigetén, ahol az Aldea Taino rekonstruált indiánfalut tekintjük meg, megismerkedünk az őslakos indiánok szokásaival. Motorcsónakkal érünk vissza a kikötőbe, majd ellátogatunk Kuba legnagyobb krokodilfarmjára, ahol természetes körülmények között, közvetlen közelről figyelhetünk meg több száz óriáshüllőt egyszerre. Meglátogatjuk a krokodil óvodát is, itt a bátrabbak kézbe is vehetik a még veszélytelen újszülötteket. Folytatjuk utunkat a Karib-tenger partján található híres Disznó-öbölbe, ahol a forradalom megdöntésére tett amerikai kísérlet híres partraszállása volt. A Disznó-öböl nem csak történelmi múltjáról, hanem élővilágban gazdag tengerpartjáról is híres. Ebéd egy tengerparti étteremben, csodálatos kilátással a Karib-tengerre. Továbbindulás Cienfuegosba, panorámás városnézés a híres Malecon-on, megcsodáljuk a szebbnél szebb tengerparti villákat, megállunk a Palacio de Valle palotánál, melynek építészeti gazdagsága egyedülálló. Majd a belvárosban gyalogosan folytatjuk az egykori arisztokraták városának felfedezését. A francia telepesek által alapított Cienfuegos érdekessége egyedi, európai stílusjegyeket viselő építészete. Végigsétálunk a város főutcáján a Prado-n, megcsodáljuk a José Marti teret, a Kormányzói palotát, a kiváló akusztikájáról híres Thomas Terry színházat és a Katedrálist. Szállás elfoglalása, este szabad program. Vacsora és szállás Cienfuegosban.

Szállás: Hotel Rancho Luna 3*

 

5. nap: Cienfuegos - Trinidad

Reggeli után továbbutazunk Trinidad-ba, a több mint 500 éve alapított koloniális kisvárosba, mely egykori gazdagságát cukorültetvényeinek köszönhette. A város megőrizte koloniális hangulatát, tekervényes utcácskáin sétálva úgy érezzük, mintha visszautaztunk volna az időben. Ebéd, majd városnézés az UNESCO világörökség részévé nyilvánított óvárosban, Plaza Mayor, Contra Bandido torony, Katedrális és a La Santissima Trinidad tér megtekintése. Rövid pihenőre betérünk a híres Canchanchara bárba, ahol megkóstolhatjuk a máig eredeti recept alapján cukornádpálinkából és mézből készülő, különleges Canchanchara koktélt, mely Trinidad autentikus itala. Szállás elfoglalása. Este szabadprogram. Vacsora és szállás Trinidadban.

Szállás: Hotel Brisas Trinidad del Mar 4*

 

6. nap: Trinidad – Cukormalmok völgye – Sancti Spiritus – Santa Clara – Cayo Santa Maria

Reggeli után indulunk Kuba második legnagyobb hegységéhez, az Escambray hegységhez, mely nem csak gazdag élővilágáról, hanem különleges éghajlatválasztó szerepéről is híres. Míg északi oldala gazdag, szubtrópusi növényzettel borított és csapadékos, a hegyoldalon kiváló kávétermő vidékkel, addig déli oldalán már szárazabb az éghajlat, rengeteg agave és más száraz égövi növény borítja. A hegység déli oldalán haladunk Trinidad felé, útközben megfigyelhetjük a helyi flórát és faunát. Elsőként a híres Cukormalmok völgyébe érkezünk, mely szintén az UNESCO világörökség része. A Manaca Iznaga cukornádültetvény és az egykori uradalom megtekintése során lehetőségünk nyílik Kuba egyik jelképe, a 7 emelet magas Manaca Iznaga torony megmászására, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. Ebéd egy helyi étteremben, majd folytatjuk utunkat Sancti Spiritus-ba, az 1514-ben alapított kisvárosba, mely hírnevét a szinte eredeti állapotban fennmaradt koloniális belvárosának köszönheti. Itt található a Yayabo híd, mely Kuba legrégibb kőhídja. Ezután a sziget közepe felé, Santa Clara-ba vesszük az irányt. A város a kubai forradalom sorsdöntő állomása volt, 1958 decemberében a Che Guevara vezette hadosztály itt foglalta el az utánpótlást szállító páncélvonatot. Megtekintjük a híres páncélvonatot és a Che Guevara Mauzóleumot, ahol a híres forradalmárt és több társát eltemették. A tartalmas nap végén utazás Cayo Santa Maria-ra. All inclusive vacsora és szállás Cayo Santa Maria-n (4 éj).

Szállás: Hotel Memories Paraiso Azul 5*

 

7-9. nap Cayo Santa Maria

Szabad program Cayo Santa Maria-n, pihenés a tengerparton. Cayo Santa Maria a sziget északi oldalán, az Atlanti-óceán partján található Jardines del Rey szigetcsoport része, ami különleges természeti kincseinek köszönhetően az UNESCO által védett bioszféra rezervátum. A kis szigetet egy 48 km-es híd és töltéssor köti össze a szárazfölddel, mely csodálatos látványt nyújtva szeli át a tengert. Gyönyörű, hosszú fehérhomokos tengerpartjainak és az újonnan épült, kitűnő hoteleknek köszönheti népszerűségét. Az aktív üdülés kedvelői a szálloda all inclusive ellátásának keretében számos sportolási lehetőségből választhatnak: mini-katamarán, kajak, vízi bicikli, szörf. Napközben animációs programok és esti show műsorok közül választhatunk. További fakultatív programokra (katamarán kirándulás delfinekkel fürdéssel, Boat Adventure, Jeep Safari, mélytengeri horgászat, delfin show, stb.) jelentkezés és befizetés a helyszínen. All inclusive ellátás és szállás Cayo Santa Maria-n.

 

10-11. nap Hazautazás Budapestre

Délelőtt szabad program. Délig kijelentkezés a hotelből. Térítés ellenében a helyszínen késői kijelentkezés kérhető, a szabad kapacitás függvényében. Transzfer Cayo Santa Maria-ról a havannai repülőtérre. Hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre a 11. napon.

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Havanna óvárosa
 • Viñales völgy
 • Cienfuegos óvárosa
 • Trinidad
 • Cukormalmok völgye

Fakultatív programok

Tropicana Show Old Timer transzferrel: 45 000 Ft

Buena Vista Social Club koncert Old Timer transzferrel: 30 000 Ft

További információk

Várható menetrend (változhat):


Február 7. Budapest - Amszterdam 06:30 - 08:50             KL1972 kb. 2 óra 20 perc
Február 7. Amszterdam - Havanna 12:35 - 17:15             KL723 kb. 10 óra 40 perc

Február 16. Havanna - Párizs 20:55 - 11:50 (másnap)     AF825 kb. 8 óra 55 perc
Február 17. Párizs - Budapest 13:20 - 15:30                   AF1294 kb. 2 óra 10 perc

 

 

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2018.11.06. - 2018.11.16.
11 nap / 9 éj
595 000 Ft
Betelt
2019.02.07. - 2019.02.17.
11 nap / 9 éj
615 000 Ft
Betelt

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 9 éjszakai szállást Havannában helyi 4*-os, a körutazás során helyi 3-4*-os, Cayo Santa Maria-n helyi 5*-os szállodában
 • a körutazás során teljes ellátást (italok nélkül), Cayo Santa Maria-n all inclusive ellátást
 • a helyszíni közlekedést
 • a megadott programokat belépőkkel
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • nemzetközi repülőjegy illetékekkel
  kb. 310 000 Ft
 • kubai turista kártya
  kb. 10 000 Ft
 • borravaló
  kb. 5 USD/fő/nap
 • útlemondási biztosítás
  1,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • egyágyas felár
  155 000 Ft
 • fakultatív programok
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Rokolya Péter
+36 (1) 354 3994
Kovács Angéla
+36 (1) 302 2962
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
 Az út idegenvezetője:

Novemberben: Topozidu Mária

topi.jpg

 

Az út idegenvezetője:

Februárban: Vass Magdolna

vass_magdi.jpg

 

Ismerje meg Kubát!

18 nap / 16 éj
2019.02.13. - 03.02.

815.000 Ft/főtől