2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Közép és Dél-Portugália világörökségei

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Portugália
Régió:Portugál körutazásHelység:Portugália
Utazás:RepülövelEllátás:Program szerint

Fantasztikus műemlékek és városok várnak felfedezésre: Lisszabon, Fatima, Tomar, Coimbra, Alcobacaba, Óbidus, Sintra

Utazás: repülővel
Időpont: 2017. július 1., október 21.
Napok száma: 5 nap / 4 éjszaka

1. nap Budapest – Lisszabon - Fatima - Tomar – Coimbra  (280 km)
Elutazás Budapestről 05:50 h-kor a TAP légitársaság járatával. Érkezés Lisszabonba 08:35 h-kor.
Ezen a napon Közép-Portugália legszebb városait fedezzük fel. Első állomásunk Fatima, mely Európa egyik legjelentősebb zarándokhelye, Mária kegyhely. Fatima minden hívőnek és ateistának egyaránt egy érdekes város.
Fatimából a közeli Tomarba utazunk tovább, amely a Nabao folyó partján terül el. Tomar Portugália egyik történelmi gyöngyszeme és leglátványosabb helyszíne. Megtekintjük a Conventode Cristoa Krisztus-rendi lovagok egykori várát és kolostorát, amely Portugália legnagyobb épület komplexuma. A 12.században épült hét belső kerengőjéből hat ma is látogatható.
Innen Coimbrába, az ősi egyetemi városba utazunk tovább. Sétálunk a 13.században épült, Portugália első egyetemének falain belül, megtekintjük a kápolnát és a barokk könyvtárat.  A szálloda elfoglalása után fakultatív hajókirándulás a Mondego folyón, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a városra. Szállás Coimrában, a vacsora fakultatív.

2. nap  Batalha– Alcobacaba – Óbidus – Sintra (300 km)
Reggeli után Batalhaba utazunk, itt található Portugália legszebb angol gótikus kolostora és temploma, a Győzelmes Szűz Mária templom, amely 1983-óta az Unesco Világörökség része. A templom külön érdekessége a befejezetlen kápolna. Utunkat folytatva rövid időre megállunk Alcobacaban. Megtekintjük a 12.században Alfonz király által alapított monumentális Santa Maria kolostort. Ezután Óbidosba utazunk. A középkori falak övezte bástyákkal, macskaköves szűk utcáival  Portugália leghangulatosabb városa. Kalandozásunk utolsó állomása Sintra, az elvarázsolt kastélyok városa, ahol mesebeli paloták, buja kertek várják a turistát. Sintra és környéke 1995-óta az Unesco kulturális világörökség része. Sétánk során megtekintjük a két királyi palotát, a sziklaszirten épült Palacio Nacional da Pena gótikus palotát, valamint a tölcséres tornyáról híres, grandiózus Sintra palotát. Este érkezünk Lisszabonba, szállás a belvárosban (3 éj), a vacsora fakultatív.

3. nap Lisszabon
Reggeli után gyalogos városnézésre indulunk a gyönyörű, mediterrán metropolisz felfedezésére, mely már 1255 óta Portugália fővárosa. Legfőbb látnivalói a Szent György vár (Castello do Sao Jorge), a Belém torony, a Szent Jeromos kolostor (Mosteiro dos Jerónimos), amely Vasco da Gamma hajósnak állít emléket és egyben Lisszabon legszebb épülete. Az Április 25. híd a felfedezők emlékművét és a legrégibb városrészt, az Alfama-negyed zegzugos utcáit köti össze. Sétánk során megcsodáljuk a gyönyörű azulejos falicsempéket, melyek sok ház falát díszítik.
Napközben utazunk a híres lisszaboni villamossal is, mely könnyedén kúszik fel a meredek emelkedőkön.
A vacsora fakultatív.

4.nap Lisszabon
Folytatjuk a város felfedezését egyéni ritmusban. A város számos látnivalót tartogat még. Vegyük át a mediterrán város lüktetését. Sétáljunk le a tengerpartra, csodáljuk meg az impozáns Praco do Commercio teret, élvezzük az óceán szelét. Térjünk be egy hangulatos kávézóba, látogassunk el a Nemzeti Múzeumba vagy a Museu Calouste Gulbenkiant Múzeumba, ahol a világ összes részéről származó kerámiák, festmények, szőnyegek és szobrok kerültek kiállításra. Este keressünk egy hangulatos éttermet, ahol a helyi fogások mellé egy finom Porto-i bort kórtyolgathatunk.

5.nap Lisszabon – Evora – Lisszabon - Budapest (280 km)
Reggeli után még van időnk egy kellemes  sétára a belvárosban, majd a déli órákban Evoraba, Portugália egyik legszebb állapotban fennmaradt középkori városába utazunk. Evora egy varázslatos hely, ahol a 14. századi védőfallal körbevett óváros csodálatos állapotban maradt fenn (1988 óta az UNESCO Világörökség része). Sétánkat az 1204-ben, román-gót stílusban épült, erőd jellegű Sé katedrális, megtekintésével kezdjük, majd a 2.században emelt, római kori Diana templom 14 épen maradt oszlopát csodáljuk meg. Megnézzük a 15. században épült, kockaszerű Doques de Cadoval templomot és a belsejét díszítő, 18. századi csodálatos Azulejo csempéket. Sétánkat az 1559-ben reneszánsz stílusban épült egyetem megtekintésével zárjuk. Késő délután indulunk a repülőtérre. Útban a repülőtér felé átmegyünk az 1998-ban átadott, Vasco da Gamma hídon, amely a maga 17,2 km hosszával, Európa leghosszabb hídjának számít. Indulás Lisszabonból 19:20 h-kor, érkezés Budapestre 23:55 h-kor.

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

területe: 92 391 km²
főváros: Lisszabon
államforma: köztársaság
lakosság: 10 457 295 fő (2013)
időzóna: UTC+1
pénznem: euró
éghajlat: Az északi rész éghajlata enyhe, óceáni. Az éves középhőmérséklet 15 °C. A déli partvidéke azonban már mediterrán. Itt az éves középhőmérséklet 18 °C. A csapadék északon több, mint délen; az évi 2500 mm csapadék nagyrészt télen hullik le. A Tejotól délre az évi csapadék már csak 500–700 mm, sőt a déli Algarve tartományban csak 450 mm.
A tengerpartról az ország belseje felé haladva erősödik az éghajlat kontinentális jellege: egyre kevesebb a csapadék, nő mind a napi, mind szezonális hőingás.
nyelv: portugál
népcsoportok: portugál 99%
vallás: 81%-a - római katolikus. A maradék vallás nélküli, egyéb vallású vagy más keresztény felekezet tagja.

Tudnivalók

Beutazási szabályok

Magyar állampolgárok személyazonosításra alkalmas, érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal, vízum nélkül léphetnek be Portugáliába. A személyazonosító igazolványnak és/vagy az útlevélnek az utazás időtartama alatt érvényesnek kell lennie.

Pénz

Portugáliában a törvényes fizetőeszköz az euró.

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.07.01 2017.07.05 5 nap / 4 éj Program szerint 222 000 Ft
Repülövel 2017.10.21 2017.10.25 5 nap / 4 éj Program szerint 222 000 Ft

Az ár tartalmazza

A részvételi díj tartalmazza: 
-
1 éjszaka Coimbraban 3* -os szállodában reggelivel
- 3 éjszaka Lisszabon belvárosában 4*-os szállodában reggelivel
- Repülőjegy Bud-Lisszabon-Bud között 1 db kisméretű kézipoggyásszal és 1 db feladható poggyásszal (23 kg)
- Autóbusz közlekedés a program szerinti 
- Magyar idegenvezető

Minimális indulási létszám: 15 fő

Külön fizetendő

A részvételi díj nem tartalmazza / kötelező költségek:
- Repülőtéri illeték: 29.000 Ft/fő (változhat)
- BBP biztosítás: 2.750 Ft/fő
- Útlemondási biztosítás: 1,5% 
- Idegenforgalmi adó: 10 Eur/fő (helyszínen fizetendő)

Fakultatív költségek:

- 3 fakultatív vacsora (1-3 nap): 75 Eur/fő
- Belépők: kb 20-30 Eur/fő


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

  • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
  • Márk László:+36 1 354 3996
  • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

  • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
  • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

  • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
  • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte