2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Körutazás Vietnamban, üdüléssel a tengerparton

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Vietnam
Régió:VietnamHelység:Vietnam
Utazás:RepülövelEllátás:Program szerint

CSOPORTOS KÖRUTAZÁS MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETŐVEL. Körutazásunk során megismerhetjük ennek az elbűvölő országnak a legjelentősebb látványosságait, az UNESCO világörökség részét képező Halong-öblöt és a rendkívül barátságos és vendégszerető helybélieket is. Végül a tengerparton kipihenjük magunkat.

Miért éppen Vietnám körutazás üdüléssel?

- Mert a körutazás látványosságainak az élményeit a tengerparti pihenés remekül egészíti ki.

- Mert, kiváló ár és érték aránnyal bír a programunk.

- Mert a helybeliek kedvessége, az ételek különlegessége remekül egészíti ki, és teszi még hangulatosabbá az utazásunkat.

 

Utazás: repülővel,menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással
Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobában, 1 éjszaka hajón a Halong-öbölben
Ellátás: félpanzió, a hajón teljes ellátás, a tengerparton reggeli

 

Program:

1. nap: Budapest – Hanoi

Délutáni órákban indulás Budapestről. Repülés menetrend szerinti járattal, átszállással Hanoiba, Vietnamba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Hanoi

Érkezés Hanoiba, első állomásunkra. Transzfer a szállodába, majd szabad program a nap hátralévő részében. Az utazás fáradalmainak kipihenése vagy a város felfedezése egyénileg. Szállás Hanoiban (2 éj).

Szállás: MK Premier Boutique Hotel 4*

3. nap: Hanoi

A Vörös folyó partján fekvő Hanoit, Vietnam fővárosát a Tavak városának is nevezik. A több száz éves pagodák, a hagyományos vietnami házak és a szocreál épületek egyvelege valami egészen különös bájt kölcsönöz a városnak. Egész napos programunkat a Ba Dinh téren kezdjük, melynek közepén áll Ho Si Minh mauzóleuma. A tér melletti parkban megtekintjük a nagy népvezér házát, majd megállunk Vietnam jelképénél, az „Egylábú” Pagodánál. Városnézésünket az Irodalom Templomában, Vietnam 1070-ben alapított első egyetemén folytatjuk, ahol megismerkedhetnek a vietnámi kézírás művészetével is, majd látogatás az Etnológiai Múzeumba, ahol az 54 különböző vietnámi népcsoport kulturális örökségébe nyerhetünk betekintést. Az este fénypontja a vízi bábszínház, mely igazi vietnámi különlegesség. A műfaj a XI. századból ered, amikor az elárasztott rizsföldeken ilyen előadásokkal szórakoztatták magukat a falusiak. A történetek általában a falusi emberek mindennapi életéből és vicces mesékből szövődnek. Szállás Hanoiban.

 

4. nap: Hanoi – Halong-öböl

Reggeli után indulás autóbusszal az álomszép Halong-öbölbe, melyet a helyiek a „Leszálló sárkány” öbleként emlegetnek. Az elbeszélések szerint a számtalan elszórt sziklát a Jáde Birodalom mennyei sárkányai teremtették, hogy megvédjék az országot az ellenséges támadásoktól. A legenda ma is él, párás hajnalokon a halászok a mai napig látni vélik, ahogy egy sárkányfej kiemelkedik a habok közül. Érkezés után beszállás a tradicionális vietnami vitorlás hajóba, ahol elfoglaljuk kabinjainkat. A kapitány üdvözlése után ebéd, majd hajónk kifut az öbölből és behajózik a tündérmesébe illő, ezernyi mészkőszikla közé. Fürdőzési lehetőség a smaragdszínű öblökben, majd a hajóra visszatérve a szakácsok rögtönzött főzőbemutató keretében avatják be a vendégeket a vietnami konyha rejtelmeibe. A tenger gyümölcseiből készült gazdag vacsora zárja a napot. Szállás és vacsora a hajón.

Szállás: Victory Cruise 4*

5. nap: Halong-öböl – Saigon

A korán kelők tai chival köszönthetik a napfelkeltét a fedélzeten, utána reggeli, majd hajózás azokon a helyszíneken, ahol az Indokína című filmet forgatták. Túránk után visszatérés a hajóra, korai ebéd, majd 11 óra körül kikötünk Halong faluban, elhagyjuk a hajónkat és autóbusszal elindulunk Hanoiba. Érkezés a délutáni órákban, transzfer a repülőtérre, majd repülés Saigonba. Saigon belvárosában felhőkarcolók, márkás üzletek, rendezett kertek és terek között sétálgatva egyáltalán nincs olyan érzésünk, mintha Vietnamban lennénk, inkább hasonlít egy európai nagyvárosra. A koloniális épületek a francia gyarmatosítás korát idézik. A közlekedés viszont már nagyon is ázsiai, a szabályokra fittyet hányva számtalan motoros és kerékpáros szeli az utakat, ami európai szemmel igen kaotikusnak látszik. Szállás Saigonban (3 éj).

Szállás: Golden Central Hotel 4*

6. nap: Cu Chi alagutak

Reggeli után az egykori amerikai támaszpont alá épült híres alagutakat keressük fel. Az eredeti alagútrendszer hossza 200 km volt, de ebből mára már csak 120 km maradt meg. A vietnámi háború alatt a vietkongok kórházakat, lakásokat, fegyvertárolókat és iskolákat rendeztek itt be, gyakorlatilag a föld alatt éltek és innen indították támadásaikat. Délután felfedezzük Vietnam legnagyobb városát, mai nevén Ho Si Minh City-t, ahol a városnézés során megtekintjük a Notre Dame katedrálist és a díszes épületű Városházát, melyek Saigon jelképeivé váltak, majd az 1800-as évek végén francia koloniális stílusban épült Városi Postahivatalt és az Újraegyesítési Palotát. Szállás Saigonban.

 

7. nap: Mekong-delta

Reggeli után ellátogatunk a smaragdzöld rizsföldekkel szegélyezett, hangulatos kis csatornákkal tarkított Mekong-deltához, ahol motoros csónakokba szállva egy tradicionális rizspapír készítő családot keresünk fel, majd Cai Be színes úszópiacán válogathatunk a helyi kereskedők portékái és a friss gyümölcsök közül. Délutáni sétánkon megismerkedünk a helyiek mindennapi életével és felfedezzük a mangrovefákkal borított deltavidék szépségeit. Szállás Saigonban.

 

8. nap: Saigon – Mui Ne

Reggeli után utazás Mui Ne tengerpartjára, ahol a körút méltó befejezéseként csodálatos homokos strandok és égig érő kókuszpálmák várják utasainkat. Szállás Mui Né-ben (3 éj).

Szálláa: Bamboo Village Beach Resort & Spa 4*

9-10. nap: Mui Ne

Szabadidő, pihenés a tengerparton. Szállás Mui Né-ben.

 

11. nap: Mui Ne – Saigon

Reggeli után kis szabadidő, majd transzfer Saigonba. Szállás Saigonban.

Szállás Golden Central Hotel 4*

12-13. nap: Saigon – Budapest

Reggeli után szabadidő Saigonban. Este transzfer a repülőtérre. Utazás menetrend szerinti járattal, átszállással Budapestre. Érkezés Budapestre másnap a déli órákban.

 

UNESCO Világörökségi helyszín:

Ha Long-öböl (természeti)

 

Az út idegenvezetője: Mison Andrea

Mison_A.jpg
Bölcsész tanár - közgazdász, idegenforgalmi vállalkozási szakértő

Az utazás iránti szeretetemet nagyapámnak köszönhetem, aki a diavetítéseivel minden este más és más városba utaztatott minket… Akkor még híres régésznek készültem. A két tannyelvű gimnázium szintén garancia volt a kötelező külföldi utakra. Az egyetemista-hátizsákos világjáró kalandok alatt döntöttem el: meg kell ismernem minél több kultúrát, ahol térd alatt piszok van. Az újabb és újabb civilizációk felfedezése a hobbimmá, majd szakmámmá vált, a diplomaosztó ünnepség helyett már Burmában idegenvezettem. A latin országok és Ázsia lett a szenvedélyem.  A tanítás, tolmácsolás és az idegenvezetés mellett az anyaszerepet sem hanyagolom el.  A közel 25 év szakmai tapasztalat sokat segít abban, hogyan adjam tovább a világ általam fontosnak tartott jelenségeit. Szerencsésnek mondhatom magam: a hobbim a munkámmá vált.

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

A várható menetrend (változhat):


November 14: Budapest – Dubai 14:40 – 23:05

November 15: Dubai – Hanoi 03:30 – 12:30

November 25: Saigon – Dubai 23:55 – 04:25 (másnap)

November 26: Dubai – Budapest 08:25 – 11:40

 

PÉNZNEM, BANKKÁRTYA HASZNÁLATA, BORRAVALÓ, ÁRAK:

Vetnám: dong (VND)

1 Usd = 22.320 dong

1 euró = 24.608 dong

Kártyával sok helyen lehet fizetni, (MasterCard, Visa…stb) de automatát, vagy bankot nem lesz mindig módjuk keresgélni, ezért legyen mindig maguknál elegendő készpénz.

Fontos, hogy a régi kiadású USA dollárokat már mindenhol csak korlátozottan fogadják el. Arra is érdemes ügyelni, hogy lehetőleg ne legyen sérült a bankjegy! A szuvenír árusoknál lehet dollárral, euróval, kártyával fizetni, az éttermekben, vízárusoknál a helyi pénzt preferálják.

 

ELEKTROMOSSÁG

Az elektromos áram többnyire 220 V, 230 V, 50 Hz. Vietnámban előfordulhat amerikai szabványú konnektor. Kérjük, hozzanak magukkal átalakítót.

 

IVÓVÍZ, HIGIÉNIA, EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS

A higiénés viszonyok megfelelőek, ennek ellenére előfordulhat pld. hasmenés, amire ajánlott gyógyszert bekészíteni az úti patikába. A csapvíz, valamint a nyers zöldségek, saláták fogyasztása nem javasolt!

Ha valaki rendszeresen szed gyógyszert, kérem, hogy a kézipoggyászba tegye, ha esetleg lemaradna a bőrönd.

Az orvosi, egészségügyi ellátás alacsony színvonalú, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott!

 

TELEFONÁLÁS, INTERNET

Az előfizetéses mobiltelefonok működnek, a roamingolási tarifákról kérem, hogy mindenki tájékozódjon a szolgáltatójánál. Wifi általában van a szállodákban, de a használatuk esetenként térítésköteles lehet!

 

IDŐJÁRÁS

A monszun májustól októberig tart, tehát a száraz évszakban megyünk, viszont Vietnámban eltér egymástól a déli és az északi országrész időjárása. Hanoi és a Halong-öböl mindig kellemesebb, hűvösebb, délen sokkal párásabb a levegő.

 

BORRAVALÓ

Ezt a helyiek mindenhol elvárják! Hordároknak, buszsofőröknek, helyi idegenvezetőknek illik adni. Kb. 5 USD/nap/főre érdemes számítani a körutazás időtartamára.

Ehhez a körutazáshoz nem tartozik fakultatív program.

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.11.14 2017.11.26 13 nap / 10 éj Program szerint 295 000 Ft

Az ár tartalmazza

 • légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során
 • elhelyezés 3-4* szállodákban, egy éjszaka hajón a Halong-öbölben
 • ellátás: félpanzió (kivéve a repülések napjain), Halong-öbölben a hajón teljes ellátás, a tengerparton reggeli
 • belépőjegyek a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

Külön fizetendő

 • belföldi és nemzetközi repülőjegyek és illetékek: kb. 230 000 Ft/fő
 • vízumok, kilépési illetékek: kb.19 000 Ft/fő
 • útlemondási biztosítás: 1,5%
 • BBP biztosítás
 • borravalók, személyes jellegű kiadások

Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

 • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
 • Márk László:+36 1 354 3996
 • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

 • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
 • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

 • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
 • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte