2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Körutazás Kubában

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Kuba
Régió:HavannaHelység:Havanna
Utazás:RepülövelEllátás:Program szerint

CSOPORTOS KÖRUTAZÁS MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL. Kuba, a Karib-tenger színpompás szigetországa, a salsa, rum és szivar hazája igazi gyöngyszem, melyet mindenképpen látni kell. A koloniális kisvárosok különleges bája, a hófehér homokos tengerpartok és a kubaiak vendégszeretete elbűvöli az idelátogatókat.

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: Havannában 4*-os, a körutazás során 3-4*-os, Cayo Santa Maria-n 5*-os szállodákban

Ellátás: a körutazás során teljes panzió, Cayo Santa Maria-n all inclusive

 

Program:

 

1. nap Budapest-Havanna

Reggel elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással. Megérkezés Kubába az esti órákban. Transzfer a hotelbe. Vacsora és szállás Havannában.

Szállás: Hotel Presidente 4*

 

2. nap Havanna – Rum Múzeum - Hemingway

Reggeli után egész napos városnézés Latin-Amerika legromantikusabb fővárosában, a különleges hangulatú Havannában. A karibi nagyvárosba érve úgy érezzük, mintha egy időutazáson vennénk részt, az elegáns koloniális épületek, a színes amerikai autók, az 50’-es évek maffiavezérei és a szocializmus jegyei egyedien színessé varázsolják Havannát. Panorámás városnézésünk során először a híres tengerparti sétányt, a Malecon-t érintjük, megcsodáljuk az itt sorakozó elegáns villákat, majd a Forradalom terén megtekintjük José Marti, a forradalmár költő emlékművét. Az óváros felé a híres Colon temető mellett vezet utunk, mely több száz mauzóleummal és gazdag szoborparkkal rendelkezik. Majd egy rum múzeumban megismerkedünk a híres kubai rum készítésével, a cukornádültetvényektől a feldolgozás lépésein át a palackozásig, melyet kóstolóval zárunk. Ezután gyalogos városnézésre indulunk az UNESCO világörökség részét képező óvárosban, ahol egymást érik a kulturális és történelmi látnivalók. Első állomásunk a Plaza de Armas, vagyis a „Fegyverek tere”, majd megtekintjük a Kormányzói palotát. Ha kedvünk tartja, vásárolhatunk az autentikus antik piacon, majd a Plaza San Francisco-n megnézzük a Tőzsde palotát és az Assisi Szent Ferenc templomot, végül a Katedrális tér és a Plaza Vieja, az „Öreg tér” következik. Ebéd után a híres kubai író, Hemingway életével ismerkedünk meg, ellátogatunk a híres Ambos Mundos hotelbe, ahol az „Akiért a harang szól” című művét írta. Egykori hotelszobájában tematikus kiállítást láthatunk. Ezután Hemingway kedvenc törzshelyeire a La Bodeguita del Medio és a La Floridita bárokba látogatunk. A két bár különlegessége, hogy itt készítettek először „Mojito” és „Daiquiri” koktélokat, melyek azóta meghódították az egész világot. Végezetül megtekintjük a Forradalmi Múzeum szabadtéri tárlatát, ahol Fidel és a forradalmárok híres hajóját, a Granma-t is láthatjuk. Délután visszatérés a hotelbe. Este szabadprogram. Fakultatív programlehetőség: Tropicana Show. Vacsora és szállás Havannában.

Szállás: Hotel Presidente 4*

 

3. nap Havanna – Viñales - Havanna

Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk az ország nyugati részébe, Pinar del Rio tartományba, a Havannától 170 km-re lévő festői szépségű Viñales völgybe, melyet az UNESCO 1999-ben a világörökség részévé nyilvánított. A zöld árnyalataiban pompázó dohányültetvények között haladva nem kérdés, hogy a kiváló kubai dohány titka a sziget egyedi klímája. Egy dohánytermesztő családnál betekintést nyerhetünk a szivarkészítés folyamatába, az ültetvénytől indulva a feldolgozáson át a szivarsodrásig, és megtanuljuk, hogyan ismerhetjük fel a jó dohánylevelet. Ezután a Viñales völgy kilátójánál lélegzetelállító panorámában gyönyörködhetünk, melyet a távoli „Mogote-k” vagy Boglya hegyek színesítenek. Ebéd egy helyi étteremben, majd egy izgalmas indiánbarlang felfedezésére indulunk és csónakázunk a barlang folyóján. Végül megtekintjük a híres falfestményt, a „Mural de la Prehistoria-t”, mely mindenkit lenyűgöz egyedülálló technikájával és gigantikus méretével. Késő délután visszatérés Havannába. Este szabadprogram vagy fakultatív programlehetőség: Buena Vista Social Club koncert. Vacsora és szállás Havannában.

Szállás: Hotel Presidente 4*

 

4. nap Havanna – Montemar Nemzeti Park – Cienfuegos

Reggeli a szállodában, majd indulás Cienfuegosba. Útközben először Kuba legjelentősebb természetvédelmi területére, a madár- és állatvilágáról híres Zapata-félszigetre látogatunk, ahol a Montemar Nemzeti Park található. A park fő látványossága Guama, ahol egy motorcsónaktúrára indulunk a tengerbe vezető természetes lagúnán, a Laguna de Tresoro-n. Az érintetlen természetben vízimadarakat figyelhetünk meg, és termeszvárakat is láthatunk. Majd kikötünk a taino indiánok szigetén, ahol az Aldea Taino rekonstruált indiánfalut tekintjük meg, megismerkedünk az őslakos indiánok szokásaival. Motorcsónakkal érünk vissza a kikötőbe, majd ellátogatunk Kuba legnagyobb krokodilfarmjára, ahol természetes körülmények között, közvetlen közelről figyelhetünk meg több száz óriáshüllőt egyszerre. Meglátogatjuk a krokodil óvodát is, itt a bátrabbak kézbe is vehetik a még veszélytelen újszülötteket. Folytatjuk utunkat a Karib-tenger partján található híres Disznó-öbölbe, ahol a forradalom megdöntésére tett amerikai kísérlet híres partraszállása volt. A Disznó-öböl nem csak történelmi múltjáról, hanem élővilágban gazdag tengerpartjáról is híres. Ebéd egy tengerparti étteremben, csodálatos kilátással a Karib-tengerre. Továbbindulás Cienfuegosba, panorámás városnézés a híres Malecon-on, megcsodáljuk a szebbnél szebb tengerparti villákat, megállunk a Palacio de Valle palotánál, melynek építészeti gazdagsága egyedülálló. Majd a belvárosban gyalogosan folytatjuk az egykori arisztokraták városának felfedezését. A francia telepesek által alapított Cienfuegos érdekessége egyedi, európai stílusjegyeket viselő építészete. Végigsétálunk a város főutcáján a Prado-n, megcsodáljuk a José Marti teret, a Kormányzói palotát, a kiváló akusztikájáról híres Thomas Terry színházat és a Katedrálist. Szállás elfoglalása, este szabad program. Vacsora és szállás Cienfuegosban.

 

5. nap Cienfuegos - Trinidad

Reggeli után továbbutazunk Trinidad-ba, a több mint 500 éve alapított koloniális kisvárosba, mely egykori gazdagságát cukorültetvényeinek köszönhette. A város megőrizte koloniális hangulatát, tekervényes utcácskáin sétálva úgy érezzük, mintha visszautaztunk volna az időben. Ebéd, majd városnézés az UNESCO világörökség részévé nyilvánított óvárosban, Plaza Mayor, Contra Bandido torony, Katedrális és a La Santissima Trinidad tér megtekintése. Rövid pihenőre betérünk a híres Canchanchara bárba, ahol megkóstolhatjuk a máig eredeti recept alapján cukornádpálinkából és mézből készülő, különleges Canchanchara koktélt, mely Trinidad autentikus itala. Szállás elfoglalása. Este szabadprogram. Vacsora és szállás Trinidadban.

 

 

6. nap Trinidad – Cukormalmok völgye – Sancti Spiritus – Santa Clara – Cayo Santa Maria

Reggeli után indulunk Kuba második legnagyobb hegységéhez, az Escambray hegységhez, mely nem csak gazdag élővilágáról, hanem különleges éghajlatválasztó szerepéről is híres. Míg északi oldala gazdag, szubtrópusi növényzettel borított és csapadékos, a hegyoldalon kiváló kávétermő vidékkel, addig déli oldalán már szárazabb az éghajlat, rengeteg agave és más száraz égövi növény borítja. A hegység déli oldalán haladunk Trinidad felé, útközben megfigyelhetjük a helyi flórát és faunát. Elsőként a híres Cukormalmok völgyébe érkezünk, mely szintén az UNESCO világörökség része. A Manaca Iznaga cukornádültetvény és az egykori uradalom megtekintése során lehetőségünk nyílik Kuba egyik jelképe, a 7 emelet magas Manaca Iznaga torony megmászására, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. Ebéd egy helyi étteremben, majd folytatjuk utunkat Sancti Spiritus-ba, az 1514-ben alapított kisvárosba, mely hírnevét a szinte eredeti állapotban fennmaradt koloniális belvárosának köszönheti. Itt található a Yayabo híd, mely Kuba legrégibb kőhídja. Ezután a sziget közepe felé, Santa Clara-ba vesszük az irányt. A város a kubai forradalom sorsdöntő állomása volt, 1958 decemberében a Che Guevara vezette hadosztály itt foglalta el az utánpótlást szállító páncélvonatot. Megtekintjük a híres páncélvonatot és a Che Guevara Mauzóleumot, ahol a híres hadvezért és több társát eltemették. A tartalmas nap végén utazás Cayo Santa Maria-ra. All inclusive vacsora és szállás Cayo Santa Maria-n.

Szállás: Warwick Cayo Santa Maria Resort 5*

 

7-9. nap Cayo Santa Maria

Szabad program Cayo Santa Maria-n, pihenés a tengerparton. Cayo Santa Maria a sziget északi oldalán, az Atlanti-óceán partján található Jardines del Rey szigetcsoport része, ami különleges természeti kincseinek köszönhetően az UNESCO által védett bioszféra rezervátum. A kis szigetet egy 48 km-es híd és töltéssor köti össze a szárazfölddel, mely csodálatos látványt nyújtva szeli át a tengert. Gyönyörű, hosszú fehérhomokos tengerpartjainak és az újonnan épült, kitűnő hoteleknek köszönheti népszerűségét. Az aktív üdülés kedvelői a szálloda all inclusive ellátásának keretében számos sportolási lehetőségből választhatnak: mini-katamarán, kajak, vízi bicikli, szörf. Napközben animációs programok és esti show műsorok közül választhatunk. További fakultatív programokra (katamarán kirándulás delfinekkel fürdéssel, Boat Adventure, Jeep Safari, mélytengeri horgászat, delfin show, stb.) jelentkezés és befizetés a helyszínen. All inclusive ellátás és szállás Cayo Santa Maria-n.

Szállás: Warwick Cayo Santa Maria Resort 5*

 

10-11. nap Elutazás

Délelőtt szabad program. Délig kijelentkezés a hotelből. Térítés ellenében a helyszínen késői kijelentkezés kérhető, a szabad kapacitás függvényében. Transzfer Cayo Santa Maria-ról a havannai repülőtérre. Hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre a 11. napon.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

- Havanna óvárosa

- Viñales völgy

- Cienfuegos óvárosa

- Trinidad

- Cukormalmok völgye

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

Várható menetrend (változhat):

október 24.    Budapest-Párizs 09:50 12:10

október 24.    Párizs-Havanna 16:00 19:55

november 2.  Havanna-Amszterdam  18:20  08:30 (másnap)

november 3.  Amszterdam-Budapest 10:05  12:05

 

Minimum létszám: 15 fő

 

FONTOS TUDNIVALÓK:

Útlevél, vízum

Fontos ellenőrizni az útlevél érvényességét, mely nem lehet rövidebb, mint 6 hónap, a visszautazás időpontját követően.

Továbbá a beutazáshoz, a magyar állampolgároknak kötelező turistakártya váltása. Ezzel a kártyával, a beutazástól számított 30 napig lehetséges a tartózkodás, az országban, mely további 30 napra hosszabbítható.  A turistakártyát irodánk állítja ki a megadott díj ellenében, útlevélmásolat alapján.

Vámszabályok beutazásnál

Irányadók az általános rendelkezések.

Az országba vámmentesen bevihető, az utazó saját ruházata, valamint használati tárgyai a nyaraláshoz (fényképezőgép, hangszer, rádió, laptop, horgászbot, búvárfelszerelés, kerékpár). Valamint 10 kg gyógyszer, 2 üveg szeszesital, 1 karton cigaretta.

100%-os vámot kell fizetni, szinte minden másért (Pl.: műszaki cikkek, művészeti alkotások, ajándékok 250 EUR feletti értékben), amit a vámon állapítanak meg.

Szigorúan tilos az országba bevinni fegyvert, kábítószert, pornográf képeket, szexuális eszközöket, navigációs műszereket, élelmiszeripari termékeket (kivétel konzerv és szárított élelmiszer)! 10000 EUR-nál magasabb készpénzösszeg bevitele az országba, bejelentési kötelezettség alá tartozik, melyet beutazáskor, a vámon kell megtenni.

Vámszabályok kiutazásnál (hazatéréskor)

Főként ajándéktárgyak vihetők ki az országból. Az ajándékozásnak, azonban a vámszabályok határt szabnak, amit a vámon komolyan is vesznek.

Vámmentesen, 2 doboz (25 szál/doboz) szivart lehet kivinni, melynek garancia jeggyel ellátott originál csomagolással, valamint a vásárláskor kapott, a kereskedő által hitelesített pecséttel kell rendelkeznie! Továbbá 2 üveg szeszesitalt, kisebb képzőművészeti alkotásokat, ruhát, egyéb ajándéktárgyakat.

Kiviteli engedély szükséges, a kulturális örökség részét képező tárgyak- és nagyobb képzőművészeti alkotások kiviteléhez, melyet igen sok utánajárással lehet csak beszerezni.

Tilos kivinni az országból, élelmiszeripari termékeket, növényeket, állatokat, nemzeti fizetőeszközt (Moneda Nacional, CUP), valamint minden olyan eszközt, dokumentumot, melyek a kubai állam tulajdonát képezik.

Közbiztonság

A közbiztonság sajnos egyre romlik, lopás, rablás a turisták kárára is bekövetkezhet.

Célszerűnek tartjuk, ha rendelkeznek egy fénymásolattal az útlevélről, mert ez esetben az útlevelet a szállodában lehet hagyni biztonságos helyen, míg a másolatot maguknál tartani.

Időeltolódás

Magyarországhoz képest -6 óra.

Éghajlat, időjárás

Szubtrópusi. Egész évben 18-28 °C közötti átlaghőmérséklettel (december-január a hűvösebb). Az év 300 napján, 7-8 óra a napsütéses órák száma naponta.

Klímáját 2 évszak határozza meg igazán: egyik a száraz, mely novembertől áprilisig tart, a másik az esős, mely májustól októberig. A száraz évszak inkább enyhe, kevesebb csapadékkal. Az esős évszak inkább forróbb és csapadékosabb, ami nem azt jelenti, hogy napokon keresztül, szakad az eső, inkább csak záporok, zivatarok fordulnak elő gyakrabban. A páratartalom igen magas egész évben, kb. 80 %.

Egészségügyi tanácsok

A kubai utazáshoz védőoltás nem kötelező. Azonban néhány oltás ajánlott, az egészség biztos megőrzésének céljából. Pl.: Tífusz, Hepatitis A, Tetanusz.

Emellett nem árt, egy kisebb házi patikát is csomagolni az útra, mely tartalmazza a legszükségesebbeket. Pl.: láz- és fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, kötszer, ragtapasz, antibakteriális kenőcs, hasmenés elleni gyógyszer, rovarriasztó spray, lázmérő.

Az utazás idején ügyelni kell a higiéniára, főként a mellékhelyiségekben, mosdókban és az étkezéseknél. Az utcán árult ételek, üdítőitalok, fagylalt, kávé, fogyasztása nem javasolt. Kubában a csapvíz nem iható, ezért palackozott ásványvíz fogyasztása ajánlott.

Orvosi ellátás

A nyaralás ideje alatt, ha baleset történik, vagy valamilyen betegséggel kell szembenézni, lehetőség szerint, a turistáknak kijelölt kórházakat (Pl.: Cira Garcia Clínica Central), orvosi rendelőket (Servimed) kell felkeresni.

A gyógyuláshoz szükséges gyógyszereket, a turistáknak kijelölt patikákban lehet megvásárolni, amik jól felszereltek nemzetközileg is ismert orvosságokkal.

Pénznem, fizetőeszköz

A turisták, Convertibilis Pesoval (CUC) fizethetnek, amit beutazáskor tudnak váltani a hivatalos pénzváltó helyeken (CADECA) repülőtéri pénzváltó helyeken, nagyobb szállodák-ban, vagy turisták által látogatott helyeken. Az amerikai dollár (USD) átváltásakor 10% különadót számolnak fel! Ezért érdemes eurót vinni és átváltani, mert ennek a legjobb az árfolyama átváltáskor.

A bankkártyával történő fizetési mód még nem elterjedt, csak a nagyobb szállodákban, valamint a repülőtéren fogadják el (Pl.: MASTERCARD, VISA). Fontos tudni, hogy csak azon bankkártyák használhatók, amelyeknek nincs amerikai érdekeltsége!

Készpénzfelvétel, a bankokban és a pénzváltó helyeken (Banco Metropolitano, CADECA) lehetséges, szintén Mastercard, vagy Visa típusokkal. A bankokban ingyenesen, a pénzváltó helyeken 1%-os díj mellett. A bankjegy automatából (ATM) történő készpénz-felvétel nehézkes, ugyanis számuk meglehetősen kevés és működésük bizonytalan. A Western Union-on keresztül történő pénzátutalás Kubában nem működik.

Ruházat

Javasolt a laza, könnyű ruházat viselete. A "téli hónapokban" nem árt, ha van tartalékban egy átmeneti kabát, esetleg egy melegebb pulóver, az átmeneti hűvösebb napok elviseléséhez.

Fontos továbbá, hogy a strandon, a ruházat nélküli fürdőzés nem megengedett!
Tengerparti nyaraláshoz elengedhetetlen a magas faktorszámú naptej, széles karimájú kalap, szúnyogriasztó spray.

 

VÁSÁRLÁS

Szivar:

Eredeti minőségben, szaküzletekben, szivargyárakban és ajándéküzletekben vásárolható. Ugyanitt a kiegészítő kellékek is megtalálhatók, mint pl.: gyújtó, hamuzó, humidor, vágó, fúró, tubus. Az utcai szivar vásárlása nem ajánlatos, ami szinte mindig hamisítvány és silány minőségű dohányból van sodorva, ha egyáltalán dohány van a "szivarban"!

Rum:

A legkedveltebb márka, a Havana Club, melyből készítenek 3, 5, 7, 10, 12, évig érlelt változatokat is. Természetesen minél tovább érlelik, annál zamatosabb, sötétebb és drágább.

Kávé:

A kávérajongók szívesen tartalékolnak, a hazaérkezés utáni időkre, a kellemes illatú, markáns ízű, erős, testes "feketéből". A Cubita márkajelzéssel ellátott termékek, a legkiválóbb minőségűek, melyből egyaránt vásárolható szemes és őrölt, de mindenképpen vákuumcsomagolású. Kapható repülőtéren, ajándékboltokban, élelmiszerboltokban, dohány szaküzletekben.

Gasztronómia

Ételek: a kubai konyhában, az afrikai és spanyol ízek keverednek. Alapanyagként főként rizs, bab, kukorica, burgonya, sertéshús, csirkehús, marhahús, halak, tintahal, rák, languszta szolgálnak. Ezekből leveseket, főtt-, sült- és grillezett húsokkal készített főfogásokat készítenek. Mindezeket, gazdag körettel-, ízletes szószokkal-, mártásokkal- és salátákkal egészítik ki. A salátákból természetesen nem hiányozhat a paradicsom, az uborka és a hagyma, melyet gyakran ecettel és olívaolajjal "bolondítanak" meg. Borravaló nem szükséges és korábban aktívan tiltották is. Ha úgy érzi, hogy a szállodában vagy az étteremben kiválóan kiszolgálták, egy dollár borravaló elegendő a nagyra értékelés jeleként.

Kommunikáció

A mobiltelefonok használhatók, de utazás előtt érdemes a mobilszolgáltatótól a díjszabási zónára vonatkozó információkat beszerezni.

Az internet szolgáltatás minősége elmarad az európaihoz képest. Azonban a levelezőrendszerek bármelyikét könnyen lehet használni, tehát a kapcsolat-tartás egyszerű szöveg esetén akadálytalanul működik. Mellékletek küldése és fogadása nem ajánlott (nagyon meghosszabbítja a letöltési időt).

Hálózati feszültség

Az elektromos áram 110 V feszültségű, 60 Hz, az európai normáktól eltérő típusú csatlakozókkal, így adapterre szükség van.

Szórakozás, kikapcsolódás

Kubában mindenki talál magának szórakozást, kikapcsolódást. Nagyon széles a kínálat, a szórakozási lehetőségek tekintetében. A vízi sportok kedvelőinek lehetősége nyílik búvárkodni, (roncsot-, falat-, korallt megtekinteni), csónakot, vízi biciklit, jet ski-t, hajót, vitorlást bérelni.

Ha leszáll az éj, "felébred" Kuba, folytatja útját, a soha véget nem érő fiesta, koncertek kezdődnek, látványos show-k szórakoztatják a nagyérdeműt, bárok, diszkók, Casa de la Música-k várják a táncolni, elcsábulni vágyókat.

Tropicana Show Old Timer transzferrel: 45 000 Ft

Buena Vista Social Club koncert Old Timer transzferrel: 30 000 Ft

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.10.24 2017.11.03 11 nap / 9 éj Program szerint 595 000 Ft

Az ár tartalmazza

- szállást Havannában 4*-os, a körutazás során 3-4*-os, Cayo Santa Maria-n 5*-os szállodában (helyi besorolás szerint!)

- a körutazás során teljes ellátást, Cayo Santa Maria-n all inclusive ellátást

- a helyszíni közlekedést

- a megadott programokat belépőkkel

- valamint a magyar nyelvű idegenvezetést.

Külön fizetendő

- nemzetközi repülőjegy illetékekkel: 230.000 Ft

- kubai turista kártya: 10.000 Ft

- fakultatív programok

- borravaló:  kb. 5 USD/fő/nap

- útlemondási biztosítás: 1,5%

- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

  • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
  • Márk László:+36 1 354 3996
  • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

  • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
  • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

  • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
  • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte