2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Körutazás Indonéziában - Jáva, Bali, Celebesz, Komodo

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Indonézia
Régió:IndonéziaHelység:Indonézia
Utazás:RepülövelEllátás:Program szerint

Fantasztikus körutazás Indonéziában, magyar nyelvű idegenvezetéssel

Körutazás Indonéziában: Jáva-Bali-Celebesz-Komodo

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás: félpanzió, Balin reggeli

 

 

1. nap: Budapest – Kuala Lumpur, okt.11.

Utazás Budapestről átszállással Malajzia fővárosába, Kuala Lumpurba.

2. nap: Kuala Lumpur, okt. 12.

Délutáni érkezés Kuala Lumpurba, majd transzfer a szállodába, pihenés. Szállás Kuala Lumpurban (2 éj).

3. nap: Kuala Lumpur, okt.13.

Egész napos városnézés Kuala Lumpurban. Először a Batu barlangokat keressük fel, ahol 272 lépcsőn felkapaszkodva jutunk fel a híres hindu szentélyhez. Délután a Királyi Palota, és a Parlament épülete felé vesszük az irányt, majd a régi városrész és a Merdeka tér, Kis-India, valamint a Petronas-ikertornyok fotózása következik. Túránk a Kínai-negyedben ér véget, ahol némi szabadidőt is kapunk, hogy kedvünkre nézelődhessünk, vásárolhassunk. Este vacsora az elegáns Atmosphere étteremben, ahonnan a város teljes panorámájában gyönyörködhetünk.

4. nap: Yogjakarta, okt.14.

A menetrend függvényében Indonéziába, Yogjakartába repülünk, a világ egyik legsűrűbben lakott szigetének, Jávának a középső részére. Ebéd után a környék egyik Világörökségét, az indonéziai hindu kultúra legnagyobb méretű (47 m magas), IX-X. századi remekművét, a Prambanan templom együttest csodáljuk meg. A várostól 14 km-re fekvő komplexumot 2006-ban egy földrengés rongálta meg, helyreállítása napjainkban is folyik. A templom központi része a híres Trimurti (a hindu szentháromság), Brahma, Visnu és Siva tiszteletére épült, amelyhez további 224 aprócska szentély csatlakozik. Szállás Yogjakartában (2 éj).

5. nap: BorobodurYogjakarta, okt.15.

A mai napon is egy Világörökségi helyszínt keresünk fel, a világ legnagyobb, egyik legismertebb és legérdekesebb indonéz kulturális nevezetességét, Borobodurt. A VIII.-IX. századi, többsoros platform a Mahajana buddhista építészet remekműve, mely az indiai mitológia Meru hegyét szimbolizálja, de perzsa, görög és babyloni hatást is tükröz. A Yogjakartától 42 km-re, északnyugati irányban fekvő műemlék 34 m magas, s mintegy 55 ezer köbméter kőből épült. Hatalmas, harang alakú sztúpáiban megannyi Buddha szobor rejtőzködik, a tetején lévő hatalmas sztúpa 15 m átmérőjű. A templom 75 éven át épült, majd a buja trópusi vegetáció vette birtokába, melynek következtében gyakorlatilag eltűnt az emberek szeme elől. Felújítását 1907-ben a hollandok kezdték el, majd az UNESCO a hetvenes években tíz évig támogatta a helyreállítását. Ebéd után yogjakartai városnézés következik: Szultáni palota (Kraton), Vízi palota, valamint egy batik műhely.

6. nap: Bromo vulkán, okt. 16.

Elindulunk a Bromo vulkán felé. Elsőként vonattal Mojokertoig utazunk, majd onnan még kb. 4-5 óra buszozás után jutunk el a Bromo-Tengger körzetben található, hatalmas vulkanikus homokkal fedett nemzeti parkba, ahol több vulkanikus képződmény található, melyek közül a legismertebb, egyben legaktívabb a 2329 m magas Bromo vulkán. Utunk során megállunk Pasuruanban, melynek kikötőjében láthatjuk a hagyományos jávai hajókat, melyekkel a helybéliek a szigetek között közlekednek. Szállás Bromoban (1 éj).

7. nap: Bromo vulkán – Celebesz, okt.17.

Hajnali ébresztő után a szállásunktól mintegy egy órányi távolságra lévő vulkanikus mezőre utazunk. A korai kelés célja a varázslatos napfelkelte megörökítése. Ezután felmászunk a Bromo kráterének peremére (245 lépcsőfok), ahonnan bepillanthatunk a „Föld gyomrába”. Erős illatú gőzök és gázok csípik szemünket és facsarják orrunkat, de a lenyűgöző látvány mindenért kárpótol. A túra végén visszatérünk szálláshelyünkre, majd kis pihenő után folytatjuk utunkat Surabayába, ahol repülőre szállunk és a Celebesz szigetére (Sulawesi) repülünk. Szállás Makassarban (1 éj)

8. nap: Toraják földje, okt.18.

Reggeli után indulás a toraják földjére. Kezdetben a tengerparttal párhuzamosan haladunk Pare Pare felé északnak, aztán egy jobbkanyarral keletnek fordulunk, a félsziget belsejében található hegyvidék irányába. Puncak Lakawangnál kávészünetet tartunk, s felülről letekintünk a varázslatos celebeszi tájra. Késő délután érjük el a toraják településeit. Szállás Rantepaoban (2 éj).

9. nap: Toraják földje, okt.19.

A mai teljes napot a felföldnek szenteljük! Ellátogatunk Lemo faluba, ahol a függő sírok találhatók, majd Londában egy másik ősi temetkezési helyet tekintünk meg. Utána jön Kete Kesu, a jellegzetes toraja település, ősi formájú házakkal (tongkonan-házak), rizsteraszokkal, fafaragó műhelyekkel. Az esti órákban érünk vissza a szállásunkra.

10. nap: Bali, okt. 20.

Rantepaóból visszatérünk Makassarba. Útközben ebéd, majd lassan elbúcsúzunk Celebesz varázslatos tájaitól és halászfalvaitól. Makassarból egy rövid repülés után Bali szigetére érkezünk. Bali a Kis-Szunda szigetek legnyugatibb tagja, mintegy Bács-Kiskun megyényi méretű. Az Egyenlítő alatt mindössze 8 fokkal délre fekvő üdülőparadicsom Indonézia legnépszerűbb idegenforgalmi úti célja. Szállás Baliban (nyaralós utasoknak: 6 éj, Komodo program esetében: 4 éj).

11. nap: Bali, okt. 21.

Egész napos kirándulás Indonézia legismertebb szigetén, a buddhizmus, iszlám, keresztény és hindu kultúrákat egyaránt ötvöző Balin. A nap folyamán Tanah Loh és Besakih templomát, kézműipari műhelyeket (fafaragók, batikolók, festők stb.) és a Gunung Agung vulkánt (3142 m) keressük fel. Gyönyörködünk az apró, de hangulatos településekben, a teraszosan művelt rizsföldekben, valamint a megszámlálhatatlan pálmafában.

12. nap: Bali, okt. 22.

Pihenés és fürdés Bali csodálatos tengerpartján.

13. nap: Bali vagy Komodó szigete, okt. 23.

Utasaink az elkövetkező 3 nap során két lehetőség közül választhatnak. Pihenés Balin vagy fakultatív program Komodó - szigetére.

Fakultatív program Komodó (3 nap/2 éj)

Reggeli után elrepülés Flores szigetére. Kirándulásunk első állomása a Mirror Stones cseppkőbarlang, majd továbbutazunk a kikötőbe, és két órás hajózás után jutunk el Rinca -szigetére, ahol komodói varánusz lesre indulunk. A komodói varánusz a ma ismert legnagyobb termetű gyíkféle, ennek ellenére a legkésőbb felfedezett varánuszfaj. 1911-ben egy pilóta, kis repülőgépe meghibásodása miatt, kénytelen volt Komodo közelében a tengerre leszállni. Ő volt az első európai, aki látta a hatalmas gyíkokat. Megállunk egy kis fürdésre és búvárkodásra Kelor szigeténél. Szállás Labuanbajóban (2 éj). Másnap kora hajnalban hajóval indulás Komodóra, ahol természetes élőhelyükön láthatjuk a sárkánygyíkokat. Komodó a három szigetből álló UNESCO Világörökségi Komodo Nemzeti Park része. Programunk után a hajó megáll Pink Beachen, ahol színpompás halak között fürödhetünk, vagy búvárkodhatunk. Ebéd a hajón, majd visszatérünk Floresre. A 3. napon repülővel visszatérünk Balira.

14-15. nap: Bali, okt 24., 25

Pihenés és fürdés Bali csodálatos tengerpartján.

16. nap: Bali – Budapest, okt. 26.

A hajnali órákban elhagyjuk a szállodát, majd transzfer a repülőtérre és átszállással hazautazás Budapestre.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

Prambanan templom

Borobodur

Komodo Nemzeti Park (természeti)

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

Főváros: Jakarta
Területe: 1 919 440 km2
Államforma: köztársaság
Lakosság: 249 865 631 fő (2013)
Időzóna: UTC +7, UTC +8, UTC+9
Pénznem: rúpia 
Környezet, éghajlat: az ország éghajlata trópusi. A száraz évszak az ország legnagyobb részében májustól szeptemberig, az esős októbertől áprilisig tart. Egyes régiókban ettől jelentős eltérések mutatkoznak: így Észak-Szumátrán októbertől januárig, Dél-Szumátrán januártól februárig tart a monszun, míg Észak-Celebeszen júniusban és júliusban esik legtöbbet. 
Időjárás: Az évi középhőmérséklet 26-27 °C, az egyes hónapok ettől csak 1-2 °C-al térnek el.
Ivóvíz: A csapvíz közvetlen fogyasztásra nem alkalmas. 
Nyelv: Az indonéz emberek elsősorban általában saját helyi nyelvüket használják, de az ország hivatalos nyelvét, az indonézt  minden iskolában tanítják, és gyakorlatilag minden indonéz lakos beszéli. Egykoron ez a nyelv az egész délkelet-ázsiai térségben „lingua franca” volt, beleértve a mai Malajziát is, így a hollandok is elfogadták a gyarmat hivatalos nyelvének, majd a függetlenség kikiáltása után az ország hivatalos nyelvévé vált. 
Népcsoport: Az ország nyugati felét ázsiai, elsősorban maláj népek népesítik be, míg az ország keleti felén inkább csendes-óceáni népek, Új-Guinea szigetén pápuák élnek. 
Vallás: Indonézia fő vallása az iszlám, a lakosság többi részében körülbelül 8%-kal részesednek a keresztény vallású emberek (akiknek háromnegyede protestáns, a maradék pedig katolikus hitű), 3% hindu, míg a buddhisták körülbelül 1%-ot érnek el. Az országban elhanyagolható létszámú zsidó vallású közösség is él. 
Közlekedés: Az országban balra tartás van, gépjármű vezetéséhez, illetve bérléséhez nemzetközi jogosítvány szükséges. Forgalmasabb városok egyes útvonalain csúcsidőben a „three in one” (egy gépjárműben legalább három személynek kell utaznia) és a páros–páratlan rendszámok szerinti közlekedési korlátozás van érvényben. 

Komodo sziget: 220 000 Ft/fő

Az ár tartalmazza: a repülőjegyet illetékekkel, 2 éj szállást 3*-os szállodában, a teljes panziós ellátást, a megadott programokat, a szükséges transzfereket, a belépőket és min. 10 fő esetén magyar nyelvű idegenvezetést

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.10.11 2017.10.26 16 nap / 14 éj Program szerint 559 000 Ft

Az ár tartalmazza

 • A megadott szállást félpanziós ellátással, Balin reggelis ellátással,
 • a megadott programokat,
 • a helyszíni közlekedést,
 • szükséges belépőket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Külön fizetendő

 • Nemzetközi és belföldi repülőjegyek díját illetékkel (kb. 325 000 Ft/fő),
 • kilépési illeték: kb. :60 USD
 • útlemondási biztosítás (1,5%),
 • betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást

Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

 • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
 • Márk László:+36 1 354 3996
 • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

 • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
 • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

 • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
 • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte