2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Kínai körutazás - Pekingtől Makaóig

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Kína
Régió:KínaHelység:Kína
Utazás:RepülövelEllátás:Reggeli és 2 vacsora

CSOPORTOS UTAZÁS, MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETŐVEL. „Jobb egyszer látni, mint százszor hallani róla” tartja a kínai közmondás és ez menyire igaz! Tartson velünk Kínába, ahol az emberiség egyik bölcsője ringott, és fedezzük fel együtt a világ egyik nagy múltú birodalmának emlékeit.

JÚLIUSI CSOPORTUNK BETELT!

AUGUSZTUSI DÁTUM MÁR CSAK LEKÉRÉSRE FOGLALHATÓ!

 

Miért éppen Kína?

- Két hét alatt, igyekszünk mindent megmutatni és megnézni, megkóstolni, hogy minél teljesebb képet kaphassanak az utasaink.

- Mert velünk utazva az egyik  legteljesebb programon kereszül ismerheti meg ezt a csodálatos országot, történelmét, kultúráját és természeti szépségeit.

- Megismerheti az igazi kínai konyhát, és mindjárt többfélét, hiszen Pekingtől Makaóig, más és más ételek, főzési, étkezési szokások honosak.

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal

Elhelyezés: 3*+-os szállodákban

Ellátás: reggeli és két vacsora (Pekingben és Xi’anban)

 

Program:

1. nap: Budapest - Peking

Elutazás Budapestről repülővel menetrend szerinti járattal, átszállással Pekingbe.

 

2. nap: Peking

Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Pekingben (3 éj).

Szállás: Beijing Plaza Hotel 4*

3. nap: Peking

A reggelit követően az Ég templománál kezdődik az egész napos városnéző program. Előtte a templom melletti parkban a kínaiak reggeli elfoglaltságaiból egy kis ízelítőt kapunk, megnézzük a tai chi-t űző, tornázó vagy akár társas táncoló pekingieket. A templom megtekintése és a kínai hitvilágba történő betekintés után a Tian’anmen térre, a Mennyei béke kapujának a terére vezet az utunk. A tér nevezetes épületeinek a megtekintése (kívülről), majd belépünk az egykori császári palota területére. A 9999 és fél helyiségből álló palotaegyüttes legszebb és legérdekesebb részeit járjuk be. A napot egy pekingi kacsa vacsora zárja a főváros egyik legjobb pekingi kacsa éttermében.

4. nap: Kínai nagy fal – Nyári palota

A mai napon elsőként a világ leghosszabb ember alkotta építményét, a Kínai nagy fal Yuyongguan hegyszorosnál lévő részét keressük fel. Visszatérve a Pekingtől 15 km-re-keletre található, 290 hektáron fekvő Nyári Palotát látogatjuk meg, melynek legismertebb részei a Hosszú folyosó (729 m) a Császári színház és a Márványhajó. Este fakultatív programlehetőség: Kungfu show (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

5. nap: Peking - Luoyang

Reggeli után kezdődik pekingi tartózkodásunk egyik legérdekesebb része. Elsőként a Béke és Harmónia Palotáját, a Láma templomot látogatjuk meg, amely az egyik legnagyobb tibeti buddhista kolostor a világon. Különlegessége a szantálfából faragott 29 méter magas buddha szobor. Majd riksára ülünk és megismerkedünk a régi Pekinggel, a Hutongok világával. A programot Peking egyik különleges részének a 798 Art District felkeresésével zárjuk. Az egykori villamos erőműből kialakított kiállító- és művésznegyed betekintést nyújt a modern Peking nyüzsgő művészvilágába. Este vonatra szállunk és Luoyang–ba utazunk. Szállás a vonaton, 4 ágyas hálókocsikban (1 éj).

6. nap: Luoyang - Denfeng

Kora reggeli érkezés után felkeressük a Sárkánykapu-hegy oldalában húzódó sziklatemplomokat. A 750 szentélyben 97 306 db szobor található. A barlangok megtekintése után Denfengbe utazunk a világhíres Shaoshi-shani erdei templomba (Shao Lin Shi) a shaolin szerzetesek otthonába, ahol megismerkedünk történelmükkel és harcművészetükkel. Szállás Luoyangban (1 éj).

Szállás: Shaolin International Hotel 4*

7. nap: Xi’an

Reggeli után a „puskagolyó expresszel” Xi’an-ba utazunk. Érkezés után városnézés, kívülről a várost körbevevő városi falat tekintjük meg, majd a város legkülönlegesebb részébe, a mohamedán negyedbe látogatunk el. Megnézzük a Nagymecsetet és az azt körbevevő óvárost és bazárt. A napot a híres „töltött táska” vacsora zárja. Éjszaka Xi’an–ban (1 éj).

Szállás: Xi’an Garden Hotel3*

8. nap: Xi’an

Elsőként a város egyik legszebb pagodáját, a Vadludak Kis Pagodáját keressük fel, majd pedig a világ nyolcadik csodájának tartott agyaghadsereget és múzeumot látogatjuk meg. A program végeztével transzfer a repülőtérre és utazás Guillin-ba. Szállás Guillin–ban (1 éj).

Szállás: Guilin Universal Hotel 3*

9. nap: Li-folyó - Yangshuo

Varázslatos tájra érkezünk, ahol a Li-folyó karszthegyek között kanyarog. Hajóra szállunk és Yangshu-ig hajózva gyönyörködünk a táj szépségében. A nap hátralévő részében szabadprogram. Fakultatív programlehetőség: fény és hangjáték (jelentkezés és fizetés a helyszínen). Szállás Yangshuo–ban (1 éj).

Szállás: New Century Hotel 4*

10. nap: Shanghai

Délelőtt transzfer a repülőtérre és utazás Shanghai–ba. Érkezés után transzfer a szállodába. A nap hátralévő részében szabadprogram. Szállás Shanghai-ban (3 éj).

Szállás: Holiday Inn Express Shanghai Putuo 4*

 

11. nap: Shanghai

Reggeli után egész napos városnéző programra indulunk. Elsőként a Jade Buddha templomot keressük fel, majd a Gyönyörök kertje mellett található városrészt, ahol számtalan üzlet, étterem és teázó várja a turistákat. Következő megállónk a Kelet gyöngye tv-torony, mely a város idegenforgalmi és építészeti nevezetessége, a második gömbben lévő kilátóból az egész városra rálátni. Ezt követi a város üzleti főutcája a Nanking utca és Bund, a folyóparti sétány, ahol 1,5 km hosszan európai stílusú épületek emlékeztetnek a félgyarmati időkre. Este fakultatív programlehetőség: akrobata show (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

12. nap: Suzhou

Egész napos kirándulás Suzhou-ba, „Kína Velencéjébe”, ahol a Nagy Csatornán hajózva megnézzük a Hálók mesterének kertjét, a mandarinkertek egyik legszebbikét. Miután Suzhou a selyemkészítés központja, egy selyem manufaktúrában is látogatást teszünk. Késő délután térünk vissza Shanghai–ba.

13. nap: Hongkong

Reggeli után transzfer a repülőtérre és utazás Hongkongba. Érkezés után félnapos városnéző programon veszünk részt. A program részeként többek között felmegyünk a Viktória-csúcsra (552 m), megnézzük a Stanley piacot, és a Hírességek sugárútja sem maradhat ki a programból. Szállás Hongkongban (2 éj).

Szállás: Harbour Plaza 8 Degrees 4*

14. nap: Hongkong

Egész napos szabadprogram, vagy fakultatív hajókirándulás ebéddel Makaóba. Makaóban megnézzük a Ma Kok Miu templomot, a Szent Pál székegyház romjait, a Taipa hidat és Kum lam emlékművét.

15. nap: Hongkong - Budapest

Szabadidő Hongkongban. Este transzfer a repülőtérre. Éjszaka hazautazás repülővel, menetrend szerinti járattal.

16. nap: Budapest

Érkezés Budapestre a déli órákban.

 

Az út idegenvezetője júliusi és augusztusi csoportunknál: Pataky Ágnes

Pataky Ágnes 1994 óta dolgozik a turizmusban idegenvezetőként. Több neves és megbízható hazai utazási irodának dolgozik folyamatosan, ahol csoportos utak keretében mutatja be a világ legszebb országait, tájait, legérdekesebb kultúráit, népeit. Külföldi helyismeretére, idegenvezetői tapasztalatára, kapcsolataira és egyéb ismereteire (eredeti külkereskedő, public relation és marketing területen szerzett diplomák, pedagógusi gyakorlat) alapozva hasznos információkkal, tanácsokkal látja el utasait.

Szereti az egzotikus kultúrákat, vallásokat, népi szokásokat, lenyűgözi a bennük rejlő bölcsesség. Azon dolgozik, hogy más népeket, országokat úgy mutasson be, hogy azoknak sajátosságait, miénktől eltérő kultúráját, szokásait az út résztvevői minél jobban megértsék, és egyben meglássák bennük a nagyszerűt, a becsülendőt. A vele utazók visszajelzései alapján ezeket úgy tudja átadni, hogy ők azt kedvük szerint beépíthetik életükbe… aminek hatására nemesebbekké, toleránsabbakká válhatnak, jobban tisztelik, megértik egymást… ezáltal igazán gazdagabban térnek haza az utazásról...,

 

 

 

 

Kínai körutazás, Nagy kínai körút, Kína, Kína gazdagon, Hong Kong, Makaó, Peking, Shanghai, Suzhou, Xi'an

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

Várható menetrend júl. 21.:

július 21.   Budapest - Dubai 16:00 23:20

július 22.   Dubai - Peking 04:05 15:25

augusztus 5.  Hongkong - Dubai 00:35 04:20

augusztus 5.  Dubai - Budapest 08:50 12:45

 

Várható menetrend aug. 7.:

augusztus 7.   Budapest - Dubai 16:00 23:20

augusztus 8.   Dubai - Peking 03:55 15:25

augusztus 22.  Hongkong - Dubai 00:35 04:20

augusztus 22.  Dubai - Budapest 08:50 12:45

 

Várható menetrend okt. 19.:

október 19.   Budapest - Dubai 16:00 23:20

október 20.   Dubai - Peking 04:05 15:25

november 3.  Hongkong - Dubai 00:35 05:35

november 3.  Dubai - Budapest 08:25 11:40

 

A csoport maximális létszáma: 20 fő

 

 

Államforma: népköztársaság

Főváros: Peking

Nyelv: hivatalos a kínai. Egyéb beszélt nyelv: angol

Vízum: Kínába történő utazáshoz vízum szükséges. Az útlevélnek a beutazástól számított további 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Kivételt képez Hongkong és Macao, ahol magyar állampolgárok 90 napig vízummentesen tartózkodhatnak, érvényes útlevéllel.

Időeltérés: Budapesthez képest Peking + 6 óra nyárom, +7 óra télen

Pénznem: Jüan. 1 CNY = 10 jiao = 100 fen. Nemzetközi hitelkártyák elfogadása terjedőben van, azonban mindenképpen szükséges készpénzt magunknál tartani, mert a bank automaták meghibásodhatnak.

Ajánlott valuta: alapvetően USD (több helyen lehet vele fizetni, az 1998 előtt kiállított amerikai dollárt nehezen fogadják el. A bankjegyeknek tisztának kell lennie, nem lehet rajta semmilyen kézzel írt jelzés vagy pecsét. Lehetőleg ne 100-as címleteket vigyünk, javasoljuk az 50 dolláros vagy annál kisebb címletek váltását), de az EUR-t is váltják bankban.

Klíma: Kína területe megközelítően egyenlően oszlik meg a mérsékelt és a szubtrópusi öv között, délkeleti része átnyúlik a trópusi éghajlati zónába is.

Az éghajlat nagyon változatos. Az északi országrészben telente nem ritka a 40 fokos hideg sem, nyáron ugyanakkor jóval 30 C fölé is kúszhat a hőmérő higanyszála. A délkeleti partvidéken a nyár meleg és párás, ősszel gyakoriak a tájfunok. A legforróbb terület a Turpán-fennsík, itt gyakran van 40 foknál is melegebb.

Internet: Kínában a WiFi szolgáltatás igen korlátozott, sok szállodában nincs, vagy igen lassú a szolgáltatás, vagy csak külön díj ellenében használható az internet. Általánosságban: a Gmail, Hotmail, és Facebook oldalak biztosan nem érhetőek el!

Hálózati feszültség: 220 V, de más rendszerű csatlakozók vannak (a hotel recepciójánál beszerezhető), azonban szinte minden szobában van a magyarországival megegyező csatlakozó. (Javasoljuk, hogy egy átalakítót és egy kisebb elosztót hozzanak magukkal, így egyszerre több készüléket is lehet tölteni.)

Étkezési szokások: a Kínában felszolgált kínai ételek egyáltalán nem hasonlítanak az itthon kapható fogásokhoz! Mivel egy nagyon nagy országról beszélünk, mind az ételek, mind az alapanyagok felhasználása is igen változatos, minden tartománynak megvan a maga specialitása. Összességében elmondható, hogy a Kínába utazó turista sok zöldséggel találkozik a tányéron, amit alapvetően egy kevés csirkével, marhával, sertéssel, esetleg hallal dúsítanak. Természetesen a pálcika az elfogadott evőeszköz, mely a tányér mellett, végével kis állványra helyezve fekszik. Mindemellett azonban az éttermek többségében ma már villát és (kés helyett) kanalat is adnak.

Védőoltás: Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban.

Higiénia: plombált ivóvíz vásárlása ajánlott, csapvíz nem fogyasztható. A hazai hírekben lehet néha látni tájékoztatást a kínai légszennyezésről, azonban az év legnagyobb részében egyáltalán nem olyan komoly a helyzet, mint a hírekben látjuk, bár az erre való érzékenység személyenként eltérő. (Amennyiben mégis szükséges, a helyszínen nagyon olcsón van lehetőség arcmaszk vásárlására.)

Közbiztonság: alapvetően jó, de az értékeire mindenki vigyázzon. (Javasoljuk, hogy az úti okmányokat ne hordják maguknál, hanem biztonságos helyen tartsák, mert ha ellopják, vagy elvész, a pótlással kapcsolatos összes költség a károsultat terheli.)

 

 

 

 

 

 

Kínai körutazás, Nagy kínai körút, Kína, Kína gazdagon, Hong Kong, Makaó, Peking, Shanghai, Suzhou, Xi'an

Fakultatív program

Hajókirándulás ebéddel Makaóba: 47.000 Ft/fő

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.07.21 2017.08.05 16 nap / 13 éj Reggeli és 2 vacsora 595 000 Ft
Repülövel 2017.08.07 2017.08.22 16 nap / 13 éj Reggeli és 2 vacsora 595 000 Ft
Repülövel 2017.10.19 2017.11.03 16 nap / 13 éj Reggeli és 2 vacsora 595 000 Ft

Az ár tartalmazza

 • nemzetközi repülőjegyet
 • elhelyezést középkategóriájú 3*+ -os szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban
 • reggelis ellátást, és két vacsorát (Pekingben és Xi’anban)
 • helyszíni közlekedést külön busszal, vonattal, belső repülőjárattal és hajóval
 • magyar nyelvű csoportkísérő, idegenvezető

Külön fizetendő

 • repülőtéri illetéket: kb.165.000 Ft
 • vízumot: 22.000 Ft
 • egyágyas felár: 139.900 Ft
 • félpanzió:20.300 Ft
 • belépődíjak: 25.000 Ft
 • útlemondási biztosítást: 1,5%
 • kötelező borravaló: kb. 3-5 USD/fő/nap
 • BBP biztosítás

Fakultatív program:

Hajókirándulás ebéddel Makaóba: 47.000 Ft/fő


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

 • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
 • Márk László:+36 1 354 3996
 • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

 • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
 • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

 • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
 • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte