Telefon: +36 1 354 3990

Email: info@1000ut.hu

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Kína
 
 
 

Területe: 9 640 821 km2
Főváros: Peking
Államforma: Köztársaság
Lakosság: 1 350 695 000 fő (2012)
Időzóna: UTC +8
Pénzneme: yuan
Nyelv: mandarin
Népcsoport: Kína lakosságának kb. 92%-a kínai, azonban ez a népcsoport nem egységes, jelenleg a Kínai Népköztársaságban 56 népcsoportot tartanak számon. Mindezek közül a legjelentősebb a han népcsoport, amely Kína lakosságának zömét adja. Több népcsoportot ide soroltak be és erőszakosan kínaizáltak
Vallás: agnosztikus és ateista 30-50%, kínai népi vallású 22-30%, buddhista 14-18%, keresztény 4-5%, muzulmán közel 2% 

Turista célú beutazás esetén (KNK szárazföldi területre) vízumra van szükség. További informació kapcsolatban forduljanak kollégákhoz.

Hongkongba és Makaóra a magyar állampolgárok turizmus, látogatás, üzleti vagy konferencián történő részvétel céljából vízummentesen utazhatnak. A vízummentes tartózkodás belépésenként maximum 90 nap lehet. 

Pénz:

Alapvetően USD (több helyen lehet vele fizetni, az 1998 előtt kiállított amerikai dollárt nehezen fogadják el. A bankjegyeknek tisztának kell lennie, nem lehet rajta semmilyen kézzel írt jelzés vagy pecsét. Lehetőleg ne 100-as címleteket vigyünk, javasoljuk az 50 dolláros vagy annál kisebb címletek váltását), de az EUR-t is váltják.

Néha előfordul, hogy a kínai terminálok nem tudják megfelelően olvasni a hitelkártyákat, ezért javasoljuk, hogy vagy 2 bankkártya vagy inkább készpénz álljon rendelkezésre. Bankkártyára pénzt váltani csak Pekingben és a Nemzeti Bankban lehet!! Vásárolni általában minden boltban lehet vele, kivétel piacokon.

Ivóvíz: 

Kínában a csapvíz fogyasztása nem ajánlott, helyette javasoljuk a mindenhol könnyen hozzáférhető palackozott ivóvizet. (KSZ)

Éghajlat: 

Kína éghajlata a nagy területi kiterjedés miatt igen változatos. Legnagyobb része szárazföldi éghajlatú, de déli területei már a tropikus és szubtropikus övezetben találhatók, míg északi területei a hideg övhöz fekszenek közel. A domborzatnak megfelelően Kínában jócskán találunk magashegységi, valamint sivatagi éghajlatú területeket is. Az ország déli és keleti területei monszun hatás alatt állnak: tavasszal és nyáron a Csendes-óceán felől érkező meleg monszun szelek sok csapadékot hoznak, így a nyár Kína nagy részén meleg és csapadékos. Télen viszont északnyugat felé haladva egyre szárazabb és hidegebb az időjárás. Tehát délkeleten a nyár forró és csapadékos, a tél enyhe és csapadékos, míg északnyugaton a nyár forró és csapadékos, a tél hideg és száraz. Természetesen egyes területeken a domborzat jelentősen módosítja ezeket a tendenciákat.

Ruhaviselet:

A Nagy Fal meglátogatásához sem szükséges túrabakancs, akár félcipőben, papucsban sem probléma felmászni a falra – de kényelmes legyen. A templomokban van öltözködésre vonatkozó megkötés, minden helyszín fedett vállal és fedett térddel látogatható.

Elektomosság:

220 V, de más rendszerű csatlakozók vannak (a hotel recepciójánál beszerezhető átalakító).

Internetezés:

Érdemes felkészülni arra, hogy Kínában korlátozni szokták az internetet, a közösségi és egyéb oldalak nehezen elérhetőek (Facebook, Twitter, Youtube, Google), vagy átvizsgálják a közölt információkat (pl. Skype esetén). A fent felsorolt oldalak csak ún. vpn program használatával érhetőek el.

Védőoltás:

Kötelező védőoltás nincs. Ajánlott a tetanusz, Hepatitis A és B. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Útjaink Kína

Utazás szűrő:Rendezés:

8 nap / 7 éj
2018.06.18. - 06.25.

265.000 Ft/főtől

16 nap / 13 éj
2018.08.02. - 08.17.

595.000 Ft/főtől