Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Hova utazhatunk teszttel vagy anélkül?

Nálunk megtalálja a legpontosabb információkat, amit minden nap frissítünk. 

Azt valljuk és tapasztaljuk, hogy az utazásról nem kell lemondani, nem érdemes halogatni. Ha utazni szeretnénk és van rá lehetőség, akkor indulni kell!

Rugalmasság: repülőjegyet és szállást ingyenesen módosíthatja légitársaság és szálloda feltételei szerint akár röviddel az indulás előtt is

Biztonság: csak biztonságos úti célokat és kiváló minőségű szállodákat ajánlunk, melyek megfelelnek a jelenlegi higiéniai és egészségügyi követelményeknek.

Részletes információkért, bővebb felvilágosításért forduljanak bizalommal kollégáinkhoz közvetlen elérhetőségükön:

·         Melicher Szilvia: +36 1 207 8226, travel@1000ut.hu
·         Czeisel Vivien: +36 1 301 4996, travel@1000ut.hu

Mi abban segítünk, hogy megmutatjuk hova és hogyan tudnak utazni, elkészítjük a részletes ajánlatot és minden rendelkezésünkre álló információval ellátjuk Önöket, hogy csak a pihenés gondolatával kelljen foglalkozniuk.

 

Teszt nélkül beutazható országok

 

TANZÁNIA - ZANZIBÁR

Beutazás: Nem kérnek tesztet. Azonban az oda utazáskor figyelni kell arra, hogy melyik légitársasággal történik az utazás. Az Emirates légitársaság esetén szükség van negatív PCR teszt felmutatására az odafelé irányban.

Általános információ: Május óta nem regisztráltak az országban COVID19-ben történő megbetegedést, így ebből a szempontból is biztonságosnak mondható ország. A turisztikai látnivalók és boltok is megnyitották kapuikat a látogatók előtt. Illetve a szafari programokon is nyugodtan részt lehet venni Tanzániában, többek között a Serengeti és az Arusha Nemzeti Parkban. 

Zanzibári szállás ajánlataink

MEXIKÓ

Beutazás: Nem kérnek tesztet az országba való belépéshez.

Általános információ: A nyaralóövezetek már korlátozások nélkül várják a turistákat. A turisztikai látványosságok is látogathatók.  Emellett Mexikó az üdülőhelyeken engedélyt kapott az Utazási és Turisztikai Világtanács által a „Biztonságos úticél” minősítés használatára is. Így számos szálláshelyen garantált a megfelelő higiénia.  

Mexikói szállás ajánlataink

TÖRÖKORSZÁG

Beutazás: Nem kérnek tesztet az országba való belépéshez.

Általános információ: A turisztikai látványosságok elérhetőek. A boltok és éttermek várják az odalátogatókat. Törökország egész időszak alatt fogadta turistákat, minden óvintézkedés mellett. 

Törökországi körutazás ajánlataink 

DOMINIKAI KÖZTÁRSASÁG

 Beutazás: Nem kérnek tesztet az országba való belépéshez. 

Általános információ: Dominikán a Covid eset számok augusztus óta jelentősen visszaestek. Így kijelenthető, hogy biztonságos úti cél. A szállodák és üdülőhelyek személyzetét folyamatosan tesztelik. 2020 december 31-ig érkező oda utazók számára a kormány ingyenesen biztosít COVID biztosítást, amennyiben az utas szállásfoglalással rendelkezik. A biztosítás a már meglévő betegségekre nem terjed ki. 

Dominikai szállás ajánlataink 

BRAZÍLIA

Beutazás: Nem kérnek tesztet az országba való belépéshez.

Általános információ: A turisztikai látványosságok megnyitották kapuikat. A szálláshelyek és szolgáltatók kiemelten figyelnek a megfelelő higiénia betartására. Ez vonatkozik szállodai szobák fertőtlenítésére, légkondicionáló tisztítására és közhelyeken való távolságtartásra, tehát az európai országokhoz hasonló óvintézkedésekre számíthatunk.  

Brazíliai körutazás ajánlataink

AUSZTRIA

Beutazás: Ausztria határai nyitva vannak és a beutazás a legtöbb európai országból korlátozás nélkül lehetséges.

Általános információ: Ausztriában jelenleg általános kijárási korlátozás van. A szállodák, vendéglátó egységek, hegyi felvonók, stb. jelenleg zárva vannak. Ezen intézkedéseket tekintve Ausztriában a turisztikai célú utazás gyakorlatilag nem lehetséges. Ettől függetlenül: az utazási szabadság fennáll a legtöbb európai ország és néhány Európán kívüli ország irányába is. 

Ausztriai síszállások 

BULGÁRIA

Beutazás: Magyar állampolgárok főszabály szerint továbbra is korlátozásmentesen, karanténkötelezettség nélkül beléphetnek Bulgária területére, amennyiben bizonyítottan Magyarországról, vagy az EU valamely országából érkeznek.

Bulgáriai szállások

FRANCIAORSZÁG

Franciaországi szállás ajánlataink

LENGYELORSZÁG

Beutazás: Az európai uniós állampolgárok – így a magyarok is – szabadon beutazhatnak Lengyelország területére.

Lengyelországi körutazásaink

OLASZORSZÁG

Beutazás: Olaszország egyes régióiba csak megfelelő jogcím alapján lehet beutazni.  Az olasz hatóságok vörös és narancssárga zónán való beutazás esetén önigazoló nyilatkozat (ún. autocertificazione) kitöltését kérik. 

Olaszországi körutazásaink

Olaszországi szállás ajánlataink

PORTUGÁLIA

A kontinentális Portugáliától eltérően az Azori-szigeteken és Madeirán, a leszálláskor 72 óránál nem régebbi negatív teszteredménnyel kell rendelkezni, vagy a tesztet a repülőtéren végzik el. 

Portugália szállás ajánlataink

SVÉDORSZÁG

Negatív teszt bemutatása szükséges a belépéshez

DUBAI

Beutazás:
- az Emirates követelmény: indulás előtt 96 óránál nem régebbi, PCR tesztet kérnek repülőre való beszállás előtt.
- az Egyesült Arab Emírségek leszállás után teszteli az utasokat - ingyenesen. Az eredményeket a lefoglalt szállodában kell megvárni, ami kb. 12-24 órán belül megvan. A szálloda összes szolgáltatását ez idő alatt is lehet használni. 

12 év alatti gyermekek esetén nincs szükség tesztre. 

Általános információ:  A koronavírus felszámolására az Emírségek számos innovatív módszert vezetett be, ezzel is növelve a biztonságot. A boltok, üzletek, éttermek nyitva vannak a turisztikai látványosságokkal egyaránt. Általánosságban elmondható, hogy fejlett arab országra jellemző magas színvonalon több szükséges lépést  tettek, aminek köszönhetően jelenleg Dubai az egyik legbiztonságosabb úticél.
Az Emirates repülőjegyek megvásárlását követően automatikusan kapcsolódik ingyenesen COVID biztosítás, amely december 31-ig vehető igénybe. Mindemellett a repülőjegyek ingyenes Dubai Frame belépést is biztosítanak november 16-ig történő jegyvásárlások esetén.

Dubai szállás ajánlataink

HORVÁTORSZÁG

Beutazás: Horvátország szigorít beutazási feltételein, 2020. december 2-tól csak 48 óránál nem régebbi PCR-teszttel lehet beutazni az országba.
Azon európai uniós országok állampolgárai, amelyek zöld besorolású tagállamból érkeznek Horvátországba, továbbra is korlátozások nélkül léphetik át a határt. Jelenleg azonban ebbe a kategóriába csak Finnország tartozik. Az új szabály alól kivételt képeznek az átutazók, az egészségügyi dolgozók, a tanulók, a fuvarozók, a diplomaták és határmenti ingázók, abban az esetben, ha 12 óránál nem hosszabb időre hagyják el Horvátországot, vagy tartózkodnak az országban.

Horvátországi szállás ajánlataink

KUBA

Beutazás: A szigetországba belépéskor tesztet végeznek a repülőtéren, amely ingyenes. December 1.-e után a teszt díja a repülőtéren 30 USD/fő.

Általános információ: Kuba az egyik legbiztonságosabb ország COVID szempontjából, viszonylag kevés megbetegedéssel. November 15-e óta már Havanna is megnyitotta kapuit a többi üdülőváros mellett, így kimondhatjuk KUBA KÉSZEN ÁLL A LÁTOGATÓK FOGADÁSÁRA!

Kubai szállás ajánlataink

MALDÍV-SZIGETEK

Beutazás: 72 óránál nem régebbi PCR teszt szükséges.

Általános információ: A szállodák felkészülten várják az oda utazókat. Az Utazási és Idegenforgalmi Világtanács (WTTC) elismerte a Maldív-szigetek fokozott egészségvédelmi és biztonsági intézkedéseit. Így elnyerte a  Biztonságos Úticél Bélyegzőt. A bélyegzőt azok a desztinációk kapják meg, amelyek megfelelnek a magas higiéniai elvárásoknak.   

Maldív szállás ajánlataink

EGYIPTOM

Beutazás: 72 óránál nem régebbi, PCR tesz szükséges a belépéshez. Lényeges: a 72 óra a mintavételtől számítódik! Budapesti indulás esetén az EgyptAir előre kéri a negatív eredményt.

Általános információ: A bárok, üzletek várják az idelátogatókat, a turisztikai látványosságokkal egyaránt.

Egyiptom szállás ajánlataink

MADEIRA

Beutazás: 72 óránál nem régebbi PCR teszt szükséges.
Annak hiányában belépéskor ingyenesen tesztelik az oda érkezőket. 

Általános információ: Madeira az egyik legbiztonságosabb célpont, akár karácsonyi és szilveszteri utazáshoz! Európában, sőt a világon jelenleg a legalacsonyabb a fertőzöttek száma, emiatt az éttermek, bárok változatlanul működnek, a múzeumok nyitva vannak és a szilveszteri tüzijáték is meg lesz tartva! Az örök tavasz szigete továbbra is várja az ide érkezőket. 

Madeira szállás ajánlataink 

KANÁRI-SZIGETEK

Beutazás: 72 óránál nem régebbi PCR teszt szükséges.

Általános információ: A turisztikai látványosságok megtekinthetők, nincsenek lezárások/korlátozások. A Kanári-szigeteken az elmúlt hónapokban szüntelenül azon dolgoztak, hogy ellátogathassunk a szigetekre és maximális biztonságban élvezhessük a szabadságunkat. Ahogy ez Európa más részein is elvárható itt is kiemelten figyelnek a tisztaságra. 

Tenerifei szállás ajánlataink 

KENYA

Beutazás: 96 óránál nem régebbi PCR teszt szükséges. 

Általános információ: Az ország szabadon utazható. A Szafari jeepes programokon is kiemelten ügyel a személyzet az utasok biztonságára, az autókban csak egy család utazhat. Emellett a szállodák is nagy hangsúlyt fektetnek az előírásoknak és felkészülten várják az oda utazókat. 

Kenya szállás ajánlataink 

UGANDA

Amennyiben Emirates légitársasággal történik a repülés felszálláshoz  negatív teszt szükséges. 

Legtöbb ország belépéskor kéri egy formanyomtatványt kitölteni.

 

Franciaország tengerentúli területei: Guadeloupe, Martinique, Francia Guyana, Francia Polinézia, Új-Kaledónia, Wallis és Futuna 

 

 ECUADOR

JAMAICA

JORDÁNIA

PANAMA

BELIZE

COSTA RICA

 

**Bővebb információkért keressék munkatársainkat a + 36 1 207 8226-os telefonszámon vagy a travel@1000ut.hu  e-mail címen. **

 

Safe Travels Stamp

SafeTravels bélyegzőt azok az úticélok ill. vállalatok (pl.: szállodák, éttermek, légitársaságok, repülőterek, külföldi utazásszervezők) érdemlik ki amelyek a WTTC (World Travel & Tourism Council) által felvázolt, globálisan szabványosított egészségügyi és higiéniai protokolloknak megfelelnek.  Az előírások a WHO (World Health Organization) és CDC (Centers for Disease Control and Prevention) irányelveit is követik. A bélyegző a biztonságos, zökkenőmentes utazás körülményeit hivatottak hirdetni és megteremteni.

 

Hazaérkezés utáni hatósági házi karantén alóli mentesítéshez szükséges kérvény benyújtásának menete.

 

Utazni szeretne de nem akar karanténba kerülni a hazaérkezés után?! Az alábbi lépésekkel könnyen mentesülhet a karantén alól.


Az országba való belépéskor a rendőrség az ideiglenes intézkedés során kiállít egy dokumentumot. Ország átlépés után Ön szabadon és bármilyen közlekedési eszközzel továbbhaladhat és köteles házi karanténba vonulni.


A házi karantén alóli mentesítéshez szükséges kérvényt az alábbi formában lehet benyújtani:
        - E-mailben
        - Kézbesítő segítségével (családtag, ismerős)
        - Ügyfélkapu segítségével (E-papír)


1. lépés

A kérvény illetékköteles, díja 3.000 Ft, amelyet a Magyar Államkincstár felé kell megfizetni (számlaszám: 10032000-01012107; közlemény rovatba tüntesse fel, hogy „KÉRELEM”) (befizethet Ön vagy családtagja, vagy más személy)

2. lépés

A mintavétel céljából szükséges felvenni a kapcsolatot a kijelölt intézményekkel, amelynek tételes listája az alábbi linken tekinthető meg: https://www.nnk.gov.hu/index.php/mintavetel-celjabol-felkeresheto-intezmenyek

3. lépés

Az elkészült eredmények az EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) felületén keresztül vagy e-mailben kerülnek kiküldésre.

4. lépés

A kérvényben az alábbi dokumentumokat mindenképpen csatolni szükséges:
- Az ideiglenes intézkedés során kiállított dokumentum (határátlépés során)
- 3.000 Ft-os illeték befizetéséről szóló igazolás
- Negatív PCR típusú koronavírus-teszt eredmények ( 2 db, 48 órás különbséggel).


További részletes információkért a Nemzeti Népegészségügyi Központ hivatalos oldalára javasolt ellátogatni www.nnk.gov.hu

A fenti ügyintézésben kérésre segítséget nyújtunk.

 

Üzleti utazás 

Az üzleti, illetve gazdasági célú utazásra vonatkozó rendelkezések

10/A. § (1) Ha a Magyarországról történő kiutazás célja olyan üzleti vagy gazdasági célú tevékenység, amelynek tényét a magyar állampolgár Magyarországra történő visszautazásakor igazolja, a magyar állampolgár a kiutazást követően Magyarország területére korlátozás nélkül beléphet.

Az itt elérhető hivatalos dokumentumsablont javasoljuk kitölteni a mentességhez. 

(2) Ha a magyar állampolgár Magyarországra történő belépése során az (1) bekezdés szerinti indok igazolásának hitelességével kapcsolatban a belépéskor kétség merül fel, a 2–4. § szerint kell eljárni, azaz vizsgálat alá kell vetnie magát a magyar állampolgárnak és 10 nap karanténba kell vonulnia. Kérelmére  engedélyezheti a járványügyi hatóság a  karanténban elhelyezett személy számára, hogy 5 napon belül, legalább 48 óra különbséggel, két alkalommal az  egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálaton (SARS-CoV-2 PCR teszt) vegyen részt a felmentés megadása érdekében, negatív teszt esetén a karantént előíró rendelkezés alól az illetékes járványügyi hatóság felmentést ad. SARS-CoV-2 PCR tesztként azt a  vizsgálatot is figyelembe kell venni, amelyet valamely schengeni térségbe tartozó országban, az Amerikai Egyesült Államokban vagy Kanadában végeztek el, és annak eredményét az érintett magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja.

Ha a két alkalommal elvégzett molekuláris biológiai vizsgálat - SARS-CoV-2 PCR teszt - igazolja, hogy a karanténban elhelyezett személy szervezetében a SARS-CoV-2 koronavírus a vizsgálat időpontjában nem volt kimutatható, a karantént előíró rendelkezés alól a karantént elrendelő határozat kiadására illetékes járványügyi hatóság felmentést ad.

 

Felhívjuk utasaink figyelmet arra, hogy a cikkben felsorolt információk hiteles forrásból származnak, ugyanakkor idővel elavulhatnak. Kérjük, utazástervezéskor mindig tájékozódjon az aktuálisan hatályban lévő szabályozásokról, úgy a célországban, mint Magyarországon érvényes szabályokról és ezeknek megfelelően mérlegeljen.

Beutazási feltételekről való tájékozódáshoz a Magyar Konzuli Szolgálat hivatalos felületét javasoljuk, ahol országonként megtalálható minden hatályban lévő szabály, korlátozás és ajánlás.

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/besorolasok