2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Káprázatos hét Algériában

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Algéria
Régió:AlgírHelység:Algéria
Utazás:RepülövelEllátás:Félpanzió

CSOPORTOS KÖRUTAZÁS MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL - Algéria, Afrika legnagyobb területű országa. Ez a hatalmas ország rengeteg rejtett kinccsel rendelkezik, mely még nem a turizmusra épülő „művilág”, hanem élő történelem. Az itt élt ősi népek és a gyarmatosítók maradandó kulturális emlékeket hagytak hátra.

Miért éppen Algéria?

1. Turisták áltál felfedezetlen terület, csak nem régen indult el a nemzetközi turista forgalom. Nincs tömeg a látnivalóknál, nincs ipari turizmus! Olyan ország, ahol még az ismerőse sem járt és ahol nem turistának fogja érezni magát, hanem vendégnek!

2. Olaszország után 2. olyan hely a világon, ahol legjobban megmaradtak a római Birodalom emlékei.

3. Sajátos keveréke az arab és francia kultúrának, római kori és berber múltnak, természeti sokszínűség: mediterrán tengerpart olíva és narancs ligetekkel, hegyek hófedte csúcsokkal, sivatag, oázisokkal, ahol a világ egyik legjobbnak tartott, 35 fajta datolyát termesztik.

GARANTÁLT INDULÁS!

Utazás: repülővel, közvetlen menetrend szerinti járattal

Szállás: belvárosi 3* és 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás: félpanzió

 

A csodálatos természet, a Szahara végtelen csendje, az óriási dűnék „hullámzása”, a hatalmas, több ezer méteres hegyek és félelmetes szakadékok, az oázisok pálmafái mind izgalmas kalandra csábítók.

Program

1. nap: Budapest - Algír

Utazás Budapestről közvetlen menetrend szerinti járattal a déli órákban Algéria fővárosába, Algírba. Érkezés a délutáni órákban. Transzfer a szállodába. Erőnktől függően gyalogos városnézés a szálloda környékén. Szállás Algírban (3 éj).

Szállás: Hotel ST 3*

 

2. nap: Algír

A reggelit követően városnézés Algírban. A Földközi-tenger egy öblének partján fekvő város a környező hegyoldalak lejtőire épült fel. A föníciaiak az ókorban várost alapítottak ezen a területen, mely az idők folyamán fontos kereskedővárossá vált. Jelentőségét az is bizonyítja, hogy a történelem során több nép is harcolt a városért: berberek, rómaiak, vandálok, arabok, spanyolok, törökök. Az UNESCO Világörökség részének nyilvánított óváros, Kasbah a török fennhatóság alatt épült fel. A városnézés során az óvárost keressük fel, majd megnézzük a város legismertebb látványosságát, Algéria legnagyobb katolikus templomát a Notre-Dame d’Afrique-ot, mely neobizánci stílusban épült, és egy csodálatos építészeti gyöngyszem. Majd meglátogatjuk a Régiségek Nemzeti Múzeumát, ahol a látogatók Algéria történelmének tárgyi emlékeit tekinthetik meg, többek között ősi mozaikokat, szobrokat, kéziratokat és érméket. Ezt követően a közelben található Bardo múzeumot keressük fel, mely egy látványos török villában került kialakításra. A létesítmény izgalmas gyűjteménnyel rendelkezik: sziklarajzok, régi fegyverzetek, ékszerek. Szállás Algírban.

 

3. nap: Algir – Tipaza - Algír

A reggeli után a Földközi-tenger partján lévő ősi pun romvárosba, Tipazaba utazunk, melyet föníciai kereskedők alapítottak. Minden itt élt népcsoport (pun, római, korai keresztény, föníciai, bizánci) a városban hagyta a kéznyomát: bazilikák, színház, fürdők, temető, mozaikkal díszített kőkoporsók láthatók az UNESCO Világörökségi védelem alatt álló területen. A Chercell Régészeti Múzeumban és annak kertjében antik üveg gyűjtemény, szobrok, érmék, kerámiák, pun fogadalmi sztélék láthatók. Szállás Algírban.

 

4. nap: Algír –Djemila - Setif

Utazás a világörökségi védelem alatt álló, i. sz. 1. század végén épült, a tengerszint felett 900 m magasságban található Djemilaba. Az Észak-Afrika legépebben megmaradt római építészeti emlékeket őrző emlékhely két fórumot, szentélyeket, színházat, lakó- és középületeket foglal magában. Gyönyörű hegyvidéki környezetben vannak a világ talán legszebb római kori műemlékei: Septimius Severus temploma, Caracalla diadalíve, színház, Bacchus ház, Termálfürdő, a Cosinius piactér. Megnézzük a Múzeumot is, mely híres a mozaik gyűjteményéről, melyeken mitológiai meséket és a mindennapi élet eseményeit ábrázolták. Szállás Setifben.

Szállás: Novotel Hotel Setif 4*

 

5. nap: Setif  - Constantine

A reggeli után utazás Constantine-be. A hegyek között fekvő várost szédítően mély szakadékok szelik ketté, az ezeket összekötő festői függőhidak és viaduktok lenyűgöző látványt nyújtanak, emiatt a „Hidak városának” is szokták nevezni. Két hídra (Sidi M'Cid és a 175 m mély szurdok felett lévő Mellah Slimane), felsétálunk a gyönyörű panoráma lefényképezésére. Majd megnézzük a város jelképét a Rummel folyó két sziklás partját összekötő 27 ívű Sidi Rached viaduktot. Meglátogatjuk a Cirta Néprajzi és Régészeti Múzeumot, ahol felbecsülhetetlen értékű kincseket őriznek. Ellátogatunk a hatalmas sziklán álló Háborús Emlékműhöz, és Ahmed Bey palotájához, mely az arab építészet remekei közé tartozik. Szállás Constantine-ben.

Szállás: Novotel Hotel Constantine 4*

 

6. nap: Constantine – Batna - Timgad

Reggeli után utazunk a Batna tartományban, az Aurs-hegység északi vonulatai közt, 1000 méteres tengerszint feletti magasságban található Timgadba, ,,észak-afrikai Pompeji”-be. Az i. sz. 100-ban alapított település  a hálós szerkezetű városok egyik legszebb, észak-afrikai példája, jelentős épületei a diadalív, a színház, a könyvtár, a bazilika, és tizennégy fürdő (therma). A helyi múzeumban a különleges szépségű mozaikokat is megnézzük. A program végeztével utazás Batnába. Szállás Batnában.

Szállás: Salim Hotel 3*

 

7. nap: Batna – Balcony Ghoufi – El Kantara - Batna

Továbbutazás a Ghoufi kanyonba, mely egy kivételes geológiai képződmény az Aures hegységben. A kanyon mentén meredek sziklafalakba vájt berber barlanglakások találhatók. Ezt követően Biskraba folytatjuk utunkat. Biskra egy festői oázis, amely megtöri a végtelen homoksivatagot gyönyörű épületekkel, és hatalmas datolyapálma ültetvényekkel. Rövid pihenő és fotózás után folytatjuk utunkat egy másik pompás táj felé El Kantaraba (arab jelentése: híd), mely sok írót, költőt megihletett és „az Éden paradicsomának” említik, ahol megtalálták a boldogságot és a békét. Átjáró a sivatagba: káprázatos szorosok, szakadékok és lenyűgöző hegyek uralják a tájat. A program végeztével este repülés Algírba.  Szállás Algírban.

Szállás: Hotel ST 3*

 

8. nap: Algír - Budapest

A kora reggeli órákban transzfer a repülőtérre és utazás Budapestre közvetlen menetrend szerinti járattal. Érkezés a déli órákban.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

Algír – Kasbah

Djemila

Tipaza

Timgad

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

Várható menetrend (változhat):

Október 01. Budapest-Algír  14:00 - 16:05

Október 08. Algír-Budapest  09:00 - 13:00

 

Alap információk

Fővárosa: Algír (1 840 000 fő)
Államforma: köztársaság
Hivatalos nyelv: arab
Beszélt nyelvek: berber (tamazigt), francia
Népesség: 38 813 722 fő (2014)(rangsorban 30.)
Terület: 2 381 740 km² (rangsorban 11.)
Időzóna: Magyarországgal azonos időzóna, nyáron -1 óra

Népesség, Általános adatok

A lakosság 96%-a északon, az ország 20%-án él. A lakosság 58%-a él városban. A várható átlagos élettartam 70 év. Népek: arab (70%), berber (30%). Az ország lakossága fiatal; a népesség 46%-a 15 éven aluli.

Etnikai, nyelvi, vallási megoszlás

A hivatalos nyelv az arab. A második legfontosabb nyelv a francia. Az állami televízió arabul és franciául is sugároz.

Az írott nyelvet illetően főleg francia és felső-arab nyelven írnak.

Az államvallás a szunnita muszlim, mivel a lakosság 99%-a ilyen felekezetű. Etnikai megoszlás: 85% arab, 10% berber, 4% fekete-afrikai, 1% francia.

Szociális rendszer

Az egy főre jutó jövedelem alapján Algéria Afrika gazdag országai közé tartozik. A társadalombiztosítás minden munkavállalóra kiterjed; 60 éves kortól a dolgozók nyugdíjat kapnak. Van rokkantsági és özvegyi nyugdíj is. Hiányzik viszont a munkanélküli segély.

Az egészségügyi ellátás térítésmentes, de az ellátottság tekintetében jelentős a különbség a város és a vidék között.

Gazdaság, általános adatok

Gazdasága: agrár-ipari ország.
Algéria az afrikai kontinens fejlettebb országai közé tartozik. A gazdaságilag aktív népességen belül az agrárkeresők aránya az elmúlt évtizedekben gyorsan csökkent, a bányászatban és az iparban dolgozók aránya már meghaladja a mezőgazdaságban foglalkoztatottakét. A munkaerőhelyzetet kettősség jellemzi; a szakképzett munkaerő hiánya és a szakképzetlenek nagyarányú munkanélkülisége; több tízezer kvalifikált európai dolgozik az országban, s két milliónál is több szakképzetlen algériai kénytelen Francia- és Olaszországban munkát vállalni (gyarmati időkben az arab műszaki értelmiség létrejöttét mindenáron megakadályozták). A függetlenség elnyerése után Algériában néhány gazdasági ágazatban államosítottak. A nyolcvanas évek eleje óta azonban a gazdasági liberalizálás, a magánszektor fejlesztése a cél.

Közlekedés
Az utak az északi országrészre koncentrálódnak. Az ország fő Kikötői: Algír, Annába, Orán, Bedzsája, Szkíkda és Arzév.
A vasút hossza 4 300 km, az úté 90 000 km. Algírból a legtöbb nagyobb város (sok oázisváros is) elérhető repülővel. Valamennyi jelentős tengerparti várost vasútvonal köti össze; a parttól az ország belsejébe is vezet néhány vonal. Olcsó, modern autóbuszok közlekednek csaknem minden település között, még délre is, Tamanrassetig és Djanetig. Északon jó az úthálózat; a sivatagi utak csak részben aszfaltozottak. Taxi minden nagyobb városban található.

(Forrás: Wikipedia)

Biztonság

A közbiztonság jó. A turisták látványa sok helyen szokatlan, ezért az idegeneket megnézik, mert kíváncsiak, de ezt bármiféle rossz szándék nélkül teszik. Ha bemegyünk egy kávézóba, akkor mosolyognak és köszöntik a külföldieket. Annak ellenére, hogy első ránézésre a helyiek nem barátságos kinézetűek, de ez csak az első benyomás, ha kontaktusba kerülünk velük meglátjuk, hogy barátságosak, vendégszeretők és nagyon segítőkészek.

Természetesen javasoljuk, hogy a sétákra ne vigyenek magukkal értékeket, és ne tartsák elérhető helyen a pénztárcájukat. Az óvárosi séták alatt vigyázzanak a zsebtolvajokra, bár mi az ott tartózkodásuk alatt semmiféle ilyen konfliktust nem tapasztaltunk.

Nyelvtudás

Sokan valamilyen szinten beszélnek franciául, elvétve találkozunk angol nyelvtudással, jellemzően a fiataloknál.

Infrastruktúra

Az utak az ország északi részén jó állapotúak. Az autóutak kifejezetten jók. Áthaladva a falvakon sok fekvőrendőr lassítja a haladásunkat, ám ugyanakkor biztosítja a biztonságos közlekedést. Létezik egy autópálya, ami Algeirst, Setifet, Constantinét és Annaba városokat köti össze. A városokon belül a közlekedés keletiesen kaotikus, de senki nem megy gyorsan, így mi például egy balesetet sem láttuk. A lámpa és a gyalogos átkelő szimbolikus jelentőségű, de a határozott fellépést gyorsan eltanuljuk a helybeliektől. Összességében a gyalogos közlekedés kellő körültekintéssel biztonságos. A fővárosban, Algeirsben van metró és buszhálózat is, Constantine városában pedig combino színvonalú villamossal is találkoztunk. Motorokat alig látni az utcán, mindenki különböző fajta kis autóval közlekedik, nagyrészt francia gyártásúakkal. A vidéki városokban találkoztunk Mariott, Novotel, Ibis és Sheraton szállodákkal. Ami látható problémát jelent az a szemét szállítása és kezelése. Mivel kevés turista keresi fel az országot, így a megfelelő infrastruktúra is hiányzik, ez értendő a mosdókra és a szuvenír üzletekre.

Öltözködés

Az utasainknak azt javasoljuk, hogy a nadrág vagy a szoknya alja a térd alá érjen. Semmilyen más követelmény, elvárás nincs. A helybeli nők öltözködése változó, szemmel láthatóan nincs szigorú követelmény, legalábbis a fővárosban, hiszen több olyan fiatal nőt látni az utcán, akinek a ruhája semmiben nem különbözik bármely európai fiatal hölgy ruházatától. Vidéken a fejkendő az általános viselet és a muzulmán szokásokhoz hűen kevés nőt látni az utcákon.

Higiénia

Az országban találkozni fogunk olyan higiéniai körülményekkel, amelyek számunkra szokatlanok. Az út során, mivel nagy távolságokat fogunk busszal menni, meg kell hogy álljuk út menti benzinkutaknál és falvakban. Az ottani wc-k nem az Európában megszokott mosdók, hanem az úgynevezett „talpas” wc-k. Az első 1-2 nap után el tudjuk fogadni, hogy ez egy adottság, amelyhez alkalmazkodni lehet és a továbbiakban már nem fog gondot okozni. Javasoljuk, hogy az úti poggyászba mindenképpen készítsenek be kézfertőtlenítőt és némi alkoholt. Fogyasztásra a palackozott ásványvizet ajánljuk, amely a buszunkon is be lesz készítve, illetve minden kis boltban kapható.

Árak

Ásványvíz: kb. 40-70 Dínár
Cigaretta: kb. 150-200 Dínár
Kávé vagy üdítő (szállodákban): kb. 200-300 Dínár

Pénz

Helyi pénznem a dinár, a pénzváltóknál azt a megjelölést fogunk látni, hogy DA. A papírpénz 500, 1.000, és 2.000 címletben létezik, illetve aprópénz 5, 10, 20, 50, 100 és 200 értékben. Országon belül csak a dinár van használatban. 1 dinár = kb. 2-3 Ft, attól függően hol tudtunk pénzt váltani. Van hivatalos árfolyam, amellyel a repülőtéren és a szállodákban találkozunk és létezik a feketepiaci árfolyam. Hivatalosan 1 EUR = kb. 110 DA, ám az idegenvezető segítségével tudunk váltani 1 EUR-t kb. 150-170 dínárért.

Ehhez a körutazáshoz nem tartozik fakultatív program.

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.10.01 2017.10.08 8 nap / 7 éj Félpanzió 375 000 Ft

Az ár tartalmazza

 • A szállást félpanziós ellátással
 • az országon belüli repülőjegyeket és illetékeket
 • a megadott programokat
 • a helyszíni transzfereket
 • a szükséges belépőket a meghirdetett látnivalókhoz
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Külön fizetendő

 • Nemzetközi repülőjegyet illetékkel (kb. 85.500,- Ft/fő)
 • Vízumdíjat (26.500,- Ft/fő)
 • Útlemondási biztosítást: 1,5%
 • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
 • Ajánlott borravalókat: kb. 3-5 USD/fő/nap

Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

 • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
 • Márk László:+36 1 354 3996
 • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

 • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
 • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

 • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
 • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte