2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Kamcsatka, a vulkánok, Gejzírek és medvék birodalma

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Oroszország
Régió:KamcsatkaHelység:Kamcsatka
Utazás:RepülövelEllátás:Program szerint

Fedezze fel velünk Kamcsatka csodáit!

Ezt a túrát elsősorban azok figyelmébe ajánljuk, akik szeretnének minimum idő alatt maximális élményben részesülni. Továbbá azoknak, akik hozzá vannak szokva a kényelemhez, és nem szeretnék sátorban tölteni az éjszakát. Rövid idő alatt lehetőség nyílik megismerni Kamcsatka legérdekesebb és legszebb turista látványosságait. A mintegy 470 ezer négyzetkilométer kiterjedésű Kamcsatka különleges természeti értéke nem csupán a gazdag élővilágban rejlik, hanem a területen élő speciális, ritka összetételű ökoszisztémában. Ennek egyediségét a számos vulkáni és utóvulkáni működés (40 gejzír, 200 termálforrás), az óceán közelsége és a terület elszigeteltségének kölcsönhatása adja. Az itt található közel 1200 növényfaj 10 százaléka vörös listán van, ugyanígy 35 madár és 12 emlősfaj is. Kamcsatka egyik fő látványossága a kamcsatkai barna medve (Ursus arctos beringianus), amely a barna medve második legnagyobb termetű alfaja, mérete alig marad el a csúcstartó kodiak medvéétől. Marmagassága 1-1,5 méter, testtömege akár 700 kg is lehet. A kifejlett hímek felágaskodva elérhetik a 3 métert is. Kelet-Szibéria tajgavidékein él, legnagyobb populációja a Kamcsatkai-félszigeten fordul elő. Kamcsatka északi részén, mintegy 650 km-re a Petropavlovszk-Kamcsatszkijtól, nem messze a Shiveluchtól, a legaktívabb működő vulkántól, hegyek között, 266 méterre a tengerszint felett terül el a Dvujurtocsnaja tó, ahová medvék százai ereszkednek le egy kis friss vörös lazac reményében.

- Szívesen megfigyelné, hogyan telnek a medvék mindennapjai állatkerti rácsok nélkül?

- Érdekesnek találná a folyó partjáról, közvetlen közelről megfigyelni az ívó halakat?

- Szívesen megfigyelné egy kis folyó partján ülve a halászó medvéket?

- Kíváncsi lenne rá, milyen lehet a saját kezűleg kifogott friss lazacból elkészített étel íze?

- Sátorozás helyett a kényelmes szállásokat részesíti előnyben?

- Egy fárasztó nap után szívesen ellazulna a gyógyító hőforrások vizében?

Akkor irány Kamcsatka!

kamchatka_gejzir.jpg kamchatka_gejzir_medve.jpg kamcsatka1.jpg

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban és faházakban, kétágyas szobákban

Ellátás: program szerint

 

2 főtől garantált indulás!

 

 

1-2. nap: Budapest - Moszkva

Utazás Budapestről Moszkvába közvetlen repülőjárattal. Érkezés után transzfer szállodába. Másnap szabad idő a városban, délután transzfer repülőtérre és indulás Petropavlovsz-Kamcsatszkijba.

 

3. nap: Petropavlovszk-Kamcsatszkij - Gejzírek völgye - Avachinsky-öböl

Megérkezés a Kamcsatka-félsziget legnagyobb városába, Petropavlovszk-Kamcsatszkijba. Érkezés után ellátogatunk a Paratunka hőforrásokra épült fürdő- és üdülő központba. Itt fürdőzünk a hőforrások táplálta medencékben és erőt gyűjtünk az elkövetkező napokhoz. Szállás Petropavlovszk-Kamcsatszkijban.

4. nap: Gejzírek völgye

Fakultatív kirándulás keretében lehetőségünk nyílik részt venni egy helikopteres túrán a Gejzírek völgyébe és az Uzon vulkán kráterébe, vagy fakultatívan kihajózhatunk a Csendes-óceánba nyíló Avachinsky-öbölbe, ahol is élvezhetjük a tengeri levegőt és a hullámokat. A túra végén transzfer Milkovo faluba (280 km, 3-4 óra), útközben megállunk vacsorázni Sokochi faluban. Szállás Milkovo-ban.

Szállás: Hotel Geolog.

 

5. nap: Kozirevsk - Dvuhyurtochnoe

Korai reggeli után indulás Kozirevsk faluba (195 km, 3 óra), majd helikopterrel átrepülünk (40 perc), a Dvuhyurtochnoe hegyi tóhoz. Repülés közben tiszta idő esetén megláthatjuk a Klyuchevskoy vulkáncsoportok panorámáját, valamint a Sheveluch, Alney és Chashakondzha vulkánt. Utazás a szállásunkra, a turista- és üdülő "Dvuhyurtochnaya" faházakba, elhelyezés 2-4 fős szobákban. Fürdési lehetőség a gyógyító vizű meleg forrásokban. Ebéd, majd pihenés. Séta a Dvuhyurtochnaya hegyi patak partján. A partról figyelhetjük meg a medvéket, akik a folyóban bőséggel tenyésző halakra vadászva csillapítják az éhségüket. Szállás Dvuhyurtochnayaban (2 éj).

6. nap: Dvuhyurtochnoe hegyi tó

A mai napon medvéket és a lazacokat figyelhetünk meg. Lazac halászati lehetőség a tavon. A medvék éjjel halásznak és elfogyasztják a téli eleségüket, napközben pedig alszanak és pihennek. Így csak reggel és este lehetséges őket megfigyelni. Fürdés a hegyi meleg forrásokban, horgászat a tóban, séta az üdülőben és pihenés.

7. nap: Kozirevsk - Esszo

Reggel újra medveles, majd helikopterrel visszatérünk Kozirevsk faluba, miközben megcsodáljuk az Alnej és Csasakondzsa vulkánokat. Transzfer Esszo faluba (88 km, kb. 1 óra). A falut „Kamcsatka Svájca”-ként emlegetik. Pihenés és fürdési lehetőség a termálvizes medencében. Meglátogatjuk az őslakosok táborát és kirándulás. Szállás Esszoban (2 éj).

 

8. nap: Esszo

Reggeli után ellátogatunk a helytörténeti múzeumba és a helyi ősi népi manufaktúrákba, ahol láthatunk csontfaragást, különböző faárukat, gyöngysorokat és sámándob készítést. Fakultatív program lehetőségek (jelentkezés és fizetés a helyszínen): lovaglás és raftingtúra. Bizonyos létszám esetén helikopteres kirándulás szervezhető a rénszarvasok birodalmába.

 

9. nap: Petropavlovszk

Transzfer autóval Petropavlovszkba (580km). Útközben megállunk egy melegvizes gyógyforrásnál, ahol fürdési lehetőség. Majd ebéd Milkovo faluban. Szállás elfoglalása Petropavlovszkban (3 éj).

10. nap: Avacha és Koryak vulkánok

Kirándulás terepjáróval egy fennsíkon az Avacha és Koryak vulkánok között (45km). Felsétálunk a „Camel” hegyre, majd a Koryak és Avacha vulkánokat csodálva fotókat készíthetünk (2-3 órás túra). Gyönyörködünk a hegyvidéki tájban, különleges hegyi virágokban és a mókás hegyi hörcsögök kolóniájában. Este visszatérünk a városba.

11. nap: Helikopteres kirándulás a Gejzírek völgyébe

Ezen a napon fakultatív program keretében helikopteres kiránduláson vehetünk részt a Gejzírek völgyében (amennyiben az időjárás miatt a 2. napon nem valósult volna meg) vagy hajózás a tengeren. Este visszatérés a városba, a szállás elfoglalása.

12. nap: Petropavlovszk-Kamcsatszkij - Budapest

 

Kora reggel felkeressük a halpiacot. Transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással Budapestre.

 

A kirándulások sorrendjében az időjárás függvényében előfordulhat változás!

2015.07.29

Kedves Lívia!

 

 

Visszajöttünk a kacsatkai útról. Nagyon érdekes volt, nagyon jól éreztük magunkat!!!
Szeretnénk megköszönni az út megszervezéséhez nyújtott nagy segítségét, gyors, azonnali válaszait a felmerülő kérdésekre és kedvességét.
Üdvözlettel:
K. Szilvia

Helikopteres túra a Gejzírek völgyébe és az Uzon vulkánhoz: 150.000 Ft
Hajózás az Avanchinsky-öbölbe: 25.000 Ft

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.07.13 2017.07.24 12 nap / 11 éj Program szerint 895 000 Ft
Repülövel 2017.07.19 2017.07.30 12 nap / 11 éj Program szerint 895 000 Ft
Repülövel 2017.07.27 2017.08.07 12 nap / 11 éj Program szerint 895 000 Ft
Repülövel 2017.08.03 2017.08.14 12 nap / 11 éj Program szerint 895 000 Ft

Az ár tartalmazza

A megadott szállást (Moszkvában 4*-os szállodában, Petropavlovszk-Kamcsatszkijben 3*-os szállodában, Esszo faluban 3*-os szállodában, Dvujurtocsnij üdülőközpontban faházakban kétszemélyes szobákban) a reggelis ellátást, az 5. és 6. napon a teljes ellátást, a megadott programokat, a helyszíni transzfereket, belépőjegyeket a termálfürdőkbe és a helyi angol  nyelvű idegenvezetést

Külön fizetendő

Repülőjegyet illetékkel (kb. 270.000 Ft), vízumdíjat (19.000 Ft), útlemondási biztosítást (1,5%) és a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást

 

2 főtől garantált indulás!


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

  • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
  • Márk László:+36 1 354 3996
  • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

  • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
  • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

  • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
  • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

kamchatka_kepes_terkep.jpg


Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte