2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Kambodzsa és Thaiföld körutazás: Ázsia gyöngyétől Thaiföldig

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Kambodzsa
Régió:KambodzsaHelység:Kambodzsa
Utazás:RepülövelEllátás:Félpanzió

CSOPORTOS UTAZÁS, MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETŐVEL. Két hetes körutazás Ázsia déli részének két meghatározó gyöngyszemében. Magyar nyelvű idegenvezetéssel vethetjük bele magunkat a történelem és a keleti kultúra színes forgatagába.

Miért éppen Kambodzsa és Thaiföld?

- A két ország legszebb látnivalóit gyűjtöttük egy csokorba és mutatjuk meg az utasainknak.

- Kambodzsa, nem csak Angor emlékeiből áll, ezen az  utunkon megmutatjuk mi minden más, szépséget, érdekességet, látnivalót is nyújt ez az elbűvölő ország.

- Az utazás végén a gyönyörű, tengerparti üdülőhelyen, Phuketen  pihenhetünk néhány napot.

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Szállás: 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd)

 

Program:

1. nap: Budapest – Phnom Penh

Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal átszállással Kambodzsa fővárosába, Phnom Penhbe. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Phnom Penh

Érkezés Phnom Penhbe, transzfer a szállodába. A várost 1372-ben alapították, pár évtizeddel később fővárossá lépett elő. A francia függés időszaka alatt rohamos fejlődésnek indult, ebben az időszakban „Ázsia gyöngyének” nevezték a várost. Az utazók főleg a volt francia gyarmati stílusú épületek és a khmer építészet látnivalói miatt keresik fel. Szállás Phnom Penhben (2 éj).

Szállás: Ohana Hotel 4*

 

3. nap: Phnom Penh

Városnézés Phnom Penhben, melynek során elsőként a Győzelem Emlékművet és a Nemzeti Múzeumot keressük fel. Ez utóbbit Georges Groslier francia régész és festő 1917-ben khmer stílusban alkotta meg. Ezt követően az óvárosban az 1866-ban épült Királyi palotát és az Ezüst pagodát látogatjuk meg. A délután folyamán a Wat Phnom templomba megyünk, ahonnan naplementekor gyönyörű kilátás nyílik a városra.

 

4. nap: Siam Reap

Utazás Siem Reap felé, útközben megállunk az elmúlt 30 év történelmét bemutató emlékmúzeumban. Következő állomásunk a világhírű helyi piaccal büszkélkedő Skuon falu lesz. A piacon a bátrabbak különféle ehető bogarakat kóstolhatnak meg, ráadásul annak többféle változatát, akár sütve vagy szárítva. Szállás Siem Reapben (3 éj).

Szállás: Royal Empire Hotel 4*

 

5. nap: Angkor Thom

Egész napos kirándulásunkat Angkor Thom Déli Kapujánál kezdjük. A kapun átlépve megtekintjük a Bayon templomot, a Leprás király teraszátmelyet a XII. században VII. Jayavarman építtetett, ezt követően meglátogatjuk az Elefánt teraszt, a Phimean Akas templomot és a régészeti körzet egyéb látványosságait.

 

6. nap: Banteay Srei - Tonle-tó

A reggelit követően felkeressük Banteay Srei-t, a klasszikus khmer építészet gyöngyszemét, melynek rózsaszín homokkő faragásai méltán vetekednek az angkori nagy templomok látnivalóival. A délután folyamán utazás Chong Khneas úszó városába, amely Siem Reaptól 13 km-re, a Tonle-tavon található. Tradicionális csónakokba ülve fedezzük fel Kambodzsa „Nagy-tavát”, amely az egyik legnagyobb természetesen tó Ázsiában. Érdekessége, hogy a tavon nem csak úszó, lebegő települések, de iskolák, kórházak és éttermek is találhatók. Délután látogatást teszünk a „Chantiers Ecoles-Les Artisians d’Angkor” művészeti iskolában, ahol a tradicionális khmer művészi kő és fafaragást oktatják.

 

7. nap: Siem Reap – Bangkok

A déli órákban transzfer a repülőtérre és elrepülés Thaiföldre, Bangkokba. Érkezés a thai fővárosba a kora délutáni órákban, majd transzfer a szállodába. A délután során Thonburi vízivárosát keressük fel, ahol csónakba szállunk és Thonburi csatornáin, a kis szegeteken fekvő házak és templomok között hajózunk. A keskeny csatornák partján sorakozó, cölöpökre épült szegényes házak lakóinak életével is megismerkedhetünk. Csónak utunk Wat Arunnál, a Hajnal Templománál végződik. A központi, színes porcelán és kerámia borítású torony „mennybevezető” lépcsőjét megmászva Bangkok és a kanyargó Chao Praya folyó látványában gyönyörködhetünk. Szállás Bangkokban (2 éj).

Szállás: Asia Hotel Bangkok 4*

 

8. nap: Másnap először a virágpiacra majd Bangkok történelmi negyedébe indulunk, első megállónk a királyi Palota és a Smaragd Buddha Templomának szikrázóan fehér, falakkal körülvett épületegyüttese. Megtekintjük a Thaiföldi Királyság legjelentősebb állami szimbólumát, a Smaragd Buddhát is. Végigsétálunk a palota csodálatos kertjén, benézünk a közönség számára is nyitott koronázási csarnokokba, és megnézzük a királyi múzeumot. Következő állomásunk Wat Pho, a fekvő Buddha templomának fantasztikus világa lesz. Arannyal borított csarnokok, a kínai kert pompája, a növények közt megbújó, szinte élőnek tűnő kőszobrok, a 45 méter hosszú fekvő Buddha és az ezeket körülvevő kolostorpark feledhetetlen látványt ígér.

 

9. nap: Kwai-folyó - Kanchanaburi

Utazás Kanchanaburiba, a burmai határ közelébe. Útközben megtekintjük a híres úszó piacot a Damnoen Saduak-ot. Látogatás a Kwai-folyó híres hídjánál és a múzeumában. Utazás busszal, majd hajóval a mesés természeti környezetben, a sűrű dzsungellel borított hegyek között. Szállás Kanchanaburiban (2 éj).

Szállás: Riwer Kwai Jungle Rafts 4*

 

10 nap: Kwai-folyó

Másnap felkeressük a Kanchanaburitól 65 km-re a dzsungelben található Erawan vízesést. A vállalkozó szelleműek akár a vízesés alatti tóban is megmártózhatnak.

 

11. nap: Ayutthaya – Bangkok – Phuket

A 11. napon Ayutthaya ősi birodalmi székhelyet keressük fel. A trópusi környezetben fekvő, jó állapotban lévő romok lenyűgöző látványa tárul elénk. Az UNESCO Világörökség részéhez tartozó egykori thai főváros csodálatos templomai, a paloták és az erődítmények romjai a régi királyi város régi fényéről mesélnek. Ayutthaya a thai civilizáció évszázadokig virágzó központja volt, amíg a burmai csapatok le nem rombolták sziám birodalmát. Szállás Bangkokban.

Szállás: Asia Hotel Bangkok 4*

 

12. nap: Bangkok – Phuket

A déli órákban transzfer a repülőtérre és elrepülés Phuket szigetére. Érkezés után transzfer a szállodába. A nap további részében pihenés a tengerparton. Szállás Phuketen.Másnap transzfer a repülőtérre és elrepülés Phuket szigetére. Érkezés után transzfer a szállodába. A nap további részében pihenés a tengerparton. Szállás Phuketen (3 éj)

Szállás: The Charm Resort Phuket 4*

 

13-15. nap: Phuket – Budapest

A 13. napon kirándulás a Phang Nga-öbölbe, a James Bond-szigetre. Az öböl „Az aranypisztolyos férfi” c. James Bond film bemutatása után lett híres. A filmben Bond a szigetek fölött repül, majd az azóta James Bondnak elnevezett szigeten száll le és küzd meg az ellenfelével. A sziget feltűnő gomba alakú szikláját azóta is James Bond sziklaként említik. 14. napon pihenés a tengerparton. 15. napon transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal, átszállással.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

 • Ayutthaya történelmi városa
 • Angkor

Az út idegenvezetője:

Mari László

Dr. Mari László, geográfus, a Magyar Földrajzi Társaság főtitkára, a Földgömb magazin munkatársa. Diplomáját az ELTE TTK biológia-földrajz szakán szerezte. Utazásainak elsődleges célterülete Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence. Szakterülete a földfelszín formakincsének kutatása távérzékeléses és terepi vizsgálati módszerekkel, valamint a történelmi időkben bekövetkezett felszínborítás változások vizsgálata. Hobbija a munkája és a természetjárás, magashegyi túrázás, barlangászás, valamint a fotózás. Kedvenc városai: a sivatagi környezethez alkalmazkodott ázsiai települések, például Ghadamesz, Jazd.

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

Várható menetrend:

November 25: Budapest - Doha 18:15 – 01:25+1

November 26: Doha - Phnom Penh 02:20 – 15:25

 

December 09: Phuket - Doha 08:15 – 11:15

December 09: Doha - Budapest 13:25 – 17:15

 

KAMBODZSA

Időeltolódás: +6 óra

Pénznem: Riel. 1 KHR = 100 sen. Az USD-t szinte mindenütt elfogadják, váltani nem szükséges. Hitelkártyát nem fogadnak el. A helyi fizetőeszköz be- és kivitele tilos.

Vízum, beutazási feltételek: Vízum szükséges, érkezéskor a repülőtéren beszerezhető (fényképet vinni javasolt). A vízum 30 napra szól. Az útlevélnek a hazautazástól számított további 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Magyar nagykövetség nincs.

Időjárás: Trópusi. Kambodzsa éghajlatát a monszun határozza meg, ami novembertől márciusig a hideg, száraz északkeleti monszun, májustól októberig pedig a nedves, délnyugati irányból jövő monszun. Az átlag hőmérséklet 21-35 °C között van.

Egészségügyi előírások: Kötelező védőoltás nincs, ajánlott a Hepatitis A, B.

Elektromosság: 220 V. A konnektorok típusa a magyarországitól eltérő. Átalakító szükséges.

 

THAIFÖLD

Időeltolódás: + 6 óra

Pénznem: Baht. 1 THB = 100 satang. A nemzetközi hitelkártyákat a legtöbb szállodában és bankban elfogadják. USD kivitele javasolt. Maximum 50 000 THB vihető ki az országból.

Vízum: Repülővel érkezés esetén 30 napig vízummentes a beutazás. Az útlevélnek a hazautazástól számított további 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Kilépési illeték: 500 THB-t kell fizetni az ország elhagyásakor a repülőtéren.

Egészségügyi előírások: Nincs kötelező védőoltás. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott! Csak palackozott vizet fogyasszanak!

Időjárás: Thaiföldön 3 évszak váltja egymást: márciustól május végéig tart a nyár, júniustól szeptemberig az esős - bár rengeteg napsütést is adó- évszak, és októbertől február végéig a hűvösebb napok.

Öltözködés: Könnyű, kényelmes pamut viselet a legajánlatosabb, a nylon ruhanemű kerülendő. A hűvösebb időszakban és a hegyekbe vagy távoli nemzeti parkokba való utazáshoz pulóver szükséges. Bizonyos éttermekben és éjszakai klubokban öltöny, nyakkendő viselete kötelező.

Ehhez a körutazáshoz nem tartozik fakultatív program.

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.11.25 2017.12.09 15 nap / 13 éj Félpanzió 370 000 Ft

Az ár tartalmazza

 • A szállásokat félpanziós ellátással (reggeli és ebéd kivéve a repülős napokon, akkor csak reggeli) tengerparton (Phuket) reggelis ellátást
 • a megadott programokat, belépőket a meghirdetett látnivalókhoz
 • a szükséges transzfereket légkondicionált autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Külön fizetendő

 • Repülőjegyet illetékkel: kb. 295 000 Ft
 • Vízumot, kilépési illetéket: kb. 12 900 Ft
 • Útlemondási biztosítást: 1,5%
 • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást

Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

 • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
 • Márk László:+36 1 354 3996
 • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

 • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
 • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

 • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
 • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte