Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Indokína mélyén
Kambodzsa és Laosz
 
679 000 Ft
/fő + repülőjegy
2020.02.02. - 2020.02.15.
 
Utazás:

 repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

helyi 4-5*-os szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás:

reggeli és vacsora, két alkalommal ebéd

Utazás:

 repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

helyi 4-5*-os szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás:

reggeli és vacsora, két alkalommal ebéd

Miért ez az út?

1. Délkelet-Ázsia legkevésbé modernizált országai, ahol a lakosság többsége ma is mezőgazdasági munkából él.  A rizspalántázástól az elefánt-csutakolásig, megannyi hagyománnyal, régi szokással ismerkedünk meg a körút során.

2. Kambodzsában szorgosan művelt teraszokkal, öntöző csatornákkal és gátakkal, Laoszban érintetlen őserdőkkel, hegyvidékekkel találkozhatunk.

3. A Mekong mentén dzsungelbe temetkezett, (valaha) elfeledett városokat, királyi palotákat (Angkor; Louang Prhabang) – s az utóbbi években új erőre kapó, de valójában évezredes fővárosokat (Phnom Penh; Vientiane) látogatunk meg.

 

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

Audio guide-ot biztosítunk 15 főtől!

Részletes program

1-2. nap: Budapest – Phnom Penh

Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Kambodzsa fővárosába, Phnom Penh-be. Éj a repülőn. A másnapi megérkezés után szállodai szobáink elfoglalása, majd utazás a Tonle Sap-tó és a Mekong találkozásához. A Királyi Palota, a városi forgatag, a Mekong úszó piacainak fényképezése. Naplemente hajózás és vacsora - a főváros esti panorámáival. Szállás Phnom Penhben (2 éj).

3. nap: Phnom Penh

Reggeli után városnézés, Phnom Penh és Kambodzsa múltjának „feltérképezésével.” Látogatás a Királyi Palotában, közben ismerkedés a több, mint 600 évvel ezelőtti ideköltöztetés (Angkorból) okaival, körülményeivel. Az Ezüst Pagoda és a kincstár legkülönlegesebb darabjainak megtekintése. A Nemzeti Múzeum közös bejárása, ízelítővel a khmer kézművesség és művészetek sajátosságairól is. Látogatás az Orosz piac nagyszerű, gyarmati stílusú pavilonjaiban, vásárlási lehetőséggel. Utazás a szörnyű emlékű Gyilkos mezőkre (Killing Fields), emlékezéssel a Vörös Khmer Marxista-leninista kísérleteire, emberiség elleni rémtetteire. Késő délutáni visszaérkezés a hotelbe, pihenés és szabadidő.

4. nap: Phnom Penh – Kompong Khleang – Siem Reap

Reggeli indulással utazás északra, Kambodzsa központi vidékein át. Menet közben ismerkedés az Alsó Mekong-medence és a 26 Balaton méretű(!) Tonlé Sap-tó természeti adottságaival, Földünk egyik első civilizációs központjával. Az árterületeken zajló rizstermesztés és halászat több-ezer éves hagyományának vázlatos áttekintése. Rövid pihenő Skun piacán, fakultatív sült pók és egyéb rovar finomságok kóstolási lehetőségével. Utazás Kompong Khleang úszó városába. Séta az állandóan változó vízszintű árterületen épült cölöpvárosban, majd hajózás a Tonlé Sap csatornáin, úszó lakónegyedei között. A végtelen rizsföldek és öntésterületek fotózása. A 802-től felemelkedő Khmer Birodalom (Anachak Angkor) aranykorának bemutatása – felkészítéssel az előttünk álló különleges látnivalókra. Koraesti érkezés Siem Reapba. Apsara (khmer tánc) bemutató és vacsora. Szállás Siem Reapban (3 éj).

5. nap: Angkor

Reggeli indulással őserdei utazás az UNESCO világörökségi Angkor romvárosába. Látogatás Angkor Thomban, a „Hatalmas városban”: Séta a Bayon Templom óriási mosolygós kőfejei és 54 tornya között. Továbbutazás az 1.000 éves Baphoun Templomhegy épületegyütteséhez. Séta a 350 m hosszú, birodalmi ceremoniális főtéren, az Elefántok Teraszán. A Leprás Király tér közös bejárása. Khmer stílusú piknik ebéd a Srah Srang baray (Khmer királyi fürdők) tározó partján – hagyományos faházban. Délutáni utazás Angkor Watba. Séta az óriási templom- és uralkodói negyedben. Késő délutáni látogatás az őserdő által „elnyelt” Ta Prohm templomában. Koraesti visszaérkezés szálláshelyünkre. Az óriási mennyiségű és különleges értékű régészeti látnivaló hatásának fakultatív „feldolgozási” lehetősége szingapúri Tigris sörrel… majd közös vacsora.

6. nap: Angkor

(Figyelem! Zárt cipő viselete nyomatékosan javasolt) Rövid utazás a Khmer Birodalom idején épült csatorna és tórendszer partjára. 7 km hosszúságú, könnyű séta, kijelölt útvonalon, látogatással 2 hagyományos faluban. Pihenő egy „idők előtti” templomromnál, majd séta a Bakong 5 emeletes, lépcsős-piramis templomához. A hindu istenek legendás 5 csúcsú hegyének (Meru-hegy) első kambodzsai építménye megannyi művészettörténeti kiadvány „élő borító képe”. Felmászás az 1.200 éves templom piramisra – a körülöttünk lévő táj látványának élvezete. Délutáni visszaérkezés szállásunkra, pihenő és szabadidő vacsoráig.

7. nap: Siem Riep - Vientien

Reggeli után kijelentkezés hotelünkből. Megérkezés Siem Reap nemzetközi repterére. Elrepülés Laoszba, egy átszállással. Utazás közben felkészülés a tengertől elzárt (és őserdőbe zárt), festői hegyekkel tagolt, ma is igen ritkán lakott Muang Lao - a laok országa – látnivalóiból. Vientiane, a mára ismét 700.000 főre duzzadt főváros históriájának vázlatos és eklektikus összefoglalási kísérlete. A Pha That Luang (A Nagy Sztupa), Laosz első számú nemzeti szimbóluma - misztikus múltjának ecsetelése. Megismerkedés helyi idegenvezetőnkkel a vientianei reptéren, majd esti vezetés hotelünkbe. Szállás Vang Viengben (2 éj).  

8. nap: Vientiane – Vang Vieng

Reggeli után egész napos fővárosnézés a Mekong ajándékában. Vientiane 1560-ban vált a Lan Xang Hom Khao - Az Egymillió Elefánt királysága (a mai Laosz elődje) fővárosává. A franciák 1899-ben emelték ismét, s immár modern fővárossá. Ősi megalapításának időszaka azonban máig is bizonytalan – egyes történészek szerint már Asóka császár (Kr. e III. század) idején is létezett – mások szerint „csak” a IX. század óta. „Nyomozás” helyi idegenvezetőnk segítségével a város alapítása idejéről. Buszos – gyalogos fővárosnézésünk legfontosabb állomásai: Vat Sisaket templom (sziámi stílus) – Vat PhraKeo templom ( A Smaragd Buddha néhai temploma) – Pha That Luand sztupa – Francia koloniális épületek – Patuxai diadalív. A főváros panorámájának fotózása a franciák elleni harc emlékére épített – s francia mintára épült… diadalív tetejéről… a franciák által kialakított Lan Xang sugárúton… Késő délutáni indulás északra a Xiangkhogang-plató és az Annamite-hegység vidékére. Útközben séta és vásárlás egy hmong faluban, ismerkedés a kisebbségi népcsoport körülményeivel, múltjával. Koraesti megérkezés Vang Vieng festői karszthegységébe.

9. nap: Vang Vieng karszthegyei

Reggeli után rövid utazás Ban Phathao falujába. Kb. 8 km séta Laosz leglátványosabb karszt-hegyeinek látványával. A séta során rizsföld és egyéb ültetvények látogatása, rövid találkozás a helyi földművelőkkel. Az erdőirtásos, felperzseléses növénytermesztés – és hatásainak megfigyelése, megtapasztalása. A Phou Bia (2.819m) Laosz legmagasabb csúcsa és környezete topográfiájának áttekintése. Látogatás a Tham Loup, majd rövid séta után a Tham Hoi barlangban. Sétánk folytatása az őserdőben. Délutáni szabadidő és úszási lehetőség a Nam Song folyóban.

10. nap: Vang Vieng – Louang Prhabang

Reggeli utáni indulással egész napos utazás északra, a Xiangkhogang-plató hegyvidékén át.Ismertető az ország dzsungeleinek élővilágáról, különös tekintettel a majmokra, medvékre és macskafélékre. Rövid fotószünetek a legszebb pontokon. A Lao Theung és Lao Soung (középföldi és felföldi) népek (nem lao népek) földrajzi elhelyezkedésének vázlatos bemutatása. Néhány igaz mendemonda a 82 nyelvű ország elzárt, északi vidékéről.  A Lan Xang Hom Khao - Az Egymillió Elefánt királysága (1354-1707)és a Louang Prhabang Királyság (1707 – 1945) legfontosabb, sorsfordító eseményeinek áttekintése – az UNESCO világörökségi védelem alatt álló régi főváros, Louang Prhabanghoz közeledve. Késő délutáni megérkezés szálláshelyünkre, majd szabadidő. Fakultatív sétánk során elmélkedési lehetőség: Vajon hisszük-e Buddhát… s hogy anno itt jártában, valóban ezt a helyet tartotta-e az Univerzum egyik legszebb helyének. (?) Szállás Louang Prhabangban (3 éj).

11. nap: Louang Prhabang

Reggeli után utazás az őserdőszéli Elefánt Tábor központba. Rövid ismertető az indiai elefántokról, hagyományos gazdasági és hadviselési szerepükről. Megismerkedés a mahoutok (elefánt-gondozó) munkájával, majd felpattanás elefántjainkra egy túra erejéig. Hajózás hagyományos hosszúcsónakkal a Nam Khan folyón a Tad Sae vízeséshez. Fürdőzési lehetőség, illetve látogatás egy elefánt óvodában. Piknik ebéd, majd visszatérés Louang Prhabangba.

A Mekong és a Nam Khan félszigetén fekvő település jelentése „A Királyi Buddha”. A folyók felett a Phou Thao és a Phon Nang buján zöld hegyei által is körbeölelt ligetes városka Indokína egyik legkülönlegesebb helye: 33 UNESCO világörökségi védelem alatt álló falu összenőtt - összessége az őserdőben. Az évszázados templomok, tradicionális falusi faépítészet és a gyarmati paloták harmonikus elegye – idilli természeti környezetben. A hagyomány szerint, Buddha – Gautama Sziddhártha (Kr.e. 563 – 483) itt megpihenve megjósolta, hogy a csodaszép táj – virágzó központként fog élni, az idők végezetéig. Máig is Délkelet-Ázsia egyik legfontosabb zarándok központja - 1354-től a XX. század közepéig Laosz fővárosa volt.

Közös városnézésünk fontosabb állomásai: Királyi Palota (Nemzeti Múzeum – a névadó Prhabang Buddha szoborral) – Vat Xieng Thong: a Királyi Város szentélyei – Vat Visoun, a régi főváros legöregebb templom-együttese. 

12. nap: Louang Prhabang – Pak Ou barlangok

Reggeli után fellépcsőzés a Phousi-hegy kilátópontjára, majd „légi fotózás”, az ősi főváros és a környező erdők és a Mekong folyam panorámájával. Hajózás a Mekong főágán, a Pak Ou barlangok buddhista zarándok szentélyéhez. A több mint 4.400 km hosszúságú, Tibetben eredő, Indokína minden országát összekötő folyamóriás vízrajzának és folyamtörténetének áttekintése, az ókori római időktől – a khmer birodalom vízi forgalmán át - az 18866-1868 évi Francia Mekong Expedíció eseményeiig. A Mekong, az Amazonas után Földünk második legnagyobb biodiverzitású (biológiai sokféleségű) folyama, 20.000 féle növénnyel, 1.200 féle madárral és 850 féle hallal (ebből 92 féle harcsával!). Halászata évi több mint 4 millió tonna (!) fogást eredményez, pótolhatatlan szerepet játszva Burma, Thaiföld, Laosz, Kambodzsa és Vietnam élelmezésében. A Pak Ou barlangok megtekintése után vezetés a mellékágak egyike mentén, a Kuang Si vízesésekhez. Túra a „mekongi plitvice” kristálytiszta mészkőmedencéi és tavacskái között, fürdőzési lehetőséggel. Délutáni visszautazás szállásunkra. Utolsó lehetőség a sültpók kóstolásra, a helyi mekongi – és a bajai, illetve szegedi halászlé fakultatív összehasonlítására…

13-14. nap: Louang Prhabang – Budapest

Menetrendhez igazodva transzfer a repülőtérre. Hazarepülés menetrend szerinti járattal, átszállással. Éjszaka a repülőn. Érkezés Budapestre másnap, a 14. nap.

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Kambodzsa – Angkor
 • Laosz – Louang Prhabang
Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 11 éjszakai szállást, helyi 4-5*-os szállodákban, kétágyas szobákban
 • reggelit és vacsorát, két alkalommal ebédet
 • a belföldi repülőjegyeket illetékkel
 • a helyszíni közlekedést kisbusszal
 • a megadott programokat és a szükséges belépőket a meghirdetett látnivalókhoz
 • magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • a nemzetközi repülőjegyek és illetékek 
  kb. 365 000 Ft
 • vízumok 
  kb. 29 000 Ft
 • útlemondási biztosítás 
  1,5%
 • borravalók
  kb. 70 USD/fő

 

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • egyágyas felár
  180 000 Ft
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Kovács Andrea
+36 (1) 301 4990
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az út idegenvezetője

Gőgös Norbert

gogos_norbert.jpg

Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára.
Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem.
Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete.
Hobbija a munkája és a természetjárás – a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig.
Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól – Szamarkandig.
Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái.
Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka.
Három kislány boldog édesapja.

Ismerje meg Indokínát!

17 nap / 14 éj
2020.09.30. - 10.16.


1.105.000 Ft/főtől

12 nap / 9 éj
2020.10.18. - 10.29.


1.460.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin

bezárás

 

 

 

 

  Hova utazhatunk karantén nélkül? 

 

Kedves Utasaink!

Amennyiben szeretne külföldön pihenni és hátrahagyni a szürke hétköznapokat, mi megmutatjuk hova utazhat korlátok nélkül. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahová teszt és karantén nélkül elutazhatnak, illetve a részletekre kattintva további információkat olvashatnak az egyes országokról.

RÉSZLETEK