Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Jamaica

Jelenleg aktuális beutazási információk:

Jamaica június 15-től megnyitotta határait a külföldi turisták előtt. A miniszterelnök bejelentése értelmében, a Jamaicába beutazók három kategóriába sorolhatók:

1. Jamaica-i állampolgárok, illetve az országban rezidens nem jamaicai állampolgárok.

2. Turisztikai céllal beutazó külföldiek.

3. Üzleti tevékenység céljával beutazó külföldi állampolgárok.

A fent jelzett első és második kategóriába soroltak Jamaicába történő beutazása esetén megvizsgálják, hogy az illető „magas kockázatú” csoportba sorolható-e (mely országból érkezett, van-e bármilyen betegségre utaló jel, kapcsolatba lépett-e koronavírus fertőzött betegekkel), s ez esetben tesztet végeznek. A „magas kockázatú” csoportba sorolják többek között az egészségügyi dolgozókat, a tengerjáró hajókon szolgálatot teljesítő személyeket, valamint a „nem önkéntes alapon” visszatérő migránsokat. Ezeknek a személyeknek a teszt elvégzését követően - az egészségügyi hatóságok döntése értelmében -  otthoni vagy hatósági karanténba kell vonulniuk. Úgy a „magas”, mint a „nem magas kockázatú” csoportba tartozó turisták a kijelölt szállodákban, illetve zónákban kell, hogy tartózkodjanak.

A 14 napnál kevesebb ideig az országban tartózkodó külföldi üzletemberekkel tesztet végeznek. A teszt eredményéig a kijelölt szálláshelyen kell, hogy tartózkodjanak. A 14 napig vagy annál hosszabb ideig Jamaicában tartózkodó külföldi üzletemberek esetében, a rezidens, nem jamaicai állampolgárokra vonatkozó szabályok az irányadók.

Azonban az oda utazáskor figyelni kell arra, hogy melyik légitársasággal történik az utazás. A KLM/Air France légitársaság esetén szükség van negatív PCR teszt és antigén teszt felmutatására, Lufthansa légitársaság esetén 2021.03.30-tól a németországi átszállásnál kérnek egy érkezéstől számított 48 óránál nem régebbi PCR vagy antigén tesztet odafelé és hazaúton is.

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika?jamaica

Nem jamaicai állampolgároknak utazási engedélyt is be kell bemutatniuk a helyszínen. Az engedély beszerzése és bővebb információk a https://www.visitjamaica.com/  oldalon találhatóak.

Jelenleg aktuális hazaérkezési információk:

A 10 NAP járványügyi megfigyelés alól felmentést kaphat a magyar állampolgár kérelmére engedélyezheti a járványügyi hatóság a  karanténban elhelyezett személy számára, hogy 5 napon belül, legalább 48 óra különbséggel, két alkalommal az  egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálaton (SARS-CoV-2 PCR teszt) vegyen részt a felmentés megadása érdekében, negatív teszt esetén a karantént előíró rendelkezés alól az illetékes járványügyi hatóság felmentést ad. SARS-CoV-2 PCR tesztként azt a  vizsgálatot is figyelembe kell venni, amelyet valamely schengeni térségbe tartozó országban, az Amerikai Egyesült Államokban vagy Kanadában végeztek el, és annak eredményét az érintett magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja.

Frissítve: 2020.11.12.

A honlapunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek!

 

Egy nagy értékű álomutazás megszervezését ne bízza a véletlenre, az interneten látható ajánlatok csalókák lehetnek, és nem mindig tükrözik a valóságot. Sajnos a paradicsomi környezetben lévő szállodák között is vannak régebben épült hotelek, melyek a saját weboldalukon még eredeti képüket mutatják.

Bízza nyaralását szakemberre, térjen be hozzánk egy csésze kávéra és közben igényeinek megfelelően, legyen szó családi nyaralásról, romantikus nászútról, esküvői ceremóniáról vagy baráti kikapcsolódásról, mi kötelezettségmentesen elkészítjük a legmegfelelőbb ajánlatot Önöknek.

Miért érdemes az 1000 Út Utazási Irodánál foglalni?

  • A legtöbb szállodát személyesen ismerjük
  • Rugalmas lemondási feltételeket biztosítunk
  • Ajánlatainkat személyre szabjuk
  • Legkedvezőbb árgarancia
  • Kedvező menetrend és repülőjegyárak

Az aktuális beutazási feltételekről érdeklődjön kollégáinknál! 

 

Kiemelt Jamaica ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

9 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

680.000 Ft/főtől