Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Izraeli körutazás
szilveszterkor
 
469 000 Ft
/fő repülőjeggyel
2020.12.28. - 2020.01.04.
 
Utazás:

repülővel, menetrend szerinti közvetlen járattal

Elhelyezés:

helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás:

félpanzió (reggeli és vacsora, italok nélkül)

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti közvetlen járattal

Elhelyezés:

helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás:

félpanzió (reggeli és vacsora, italok nélkül)

Miért ez az út?

 

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

Kulturális látnivaló

UNESCO Világörökségi helyszínek

Részletes program

1. nap: Budapest – Tel Aviv

Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal Tel-Avivba, érkezés a délutáni órákban. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Tel Avivban (1 éj)

Szállás: Prima City Hotel Tel Aviv 4*

2. nap: Jaffa – Haifa – Akko – Tiberias

Reggeli után először gyalogosan felfedezzük Jaffa óvárosát, majd a buszról megnézzük az UNESCO világörökség részét képező Bauhaus házakat. Ezután továbbutazunk Haifa-ba, ahol először a Karmel-hegy legszebb pontján fekvő karmelita kolostort, a Stella Marist (Tenger Csillaga) látogatjuk meg, majd a „haifai csodát”, a Bahai kertet keressük fel, amely az UNESCO világörökség része. A kertnél fotó stop, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a városra és a Földközi – tengerre. Közben megismerkedünk a Bahai vallással, történelmével, a kert történetével.  A mai napunk utolsó célpontja Akko kikötővárosa lesz. A városnézésünk alatt megnézzük az El Jazar mecsetet (kívülről), a bazárt, a karavánszerájt és természetesen a város keresztény, és a keresztes lovagokhoz köthető emlékeit is. A program végeztével utazás Tiberiasba. Vacsora a szállodában. Szállás Tiberiasban (1 éj).

Szállás: Prima Galil Tiberias Hotel 4*

3. nap: Názáret - Galileai-tó – Kapernaum – Tabgha

Reggeli után megnézzük Mária kútját és a Fogantatás templomát, vagyis az angyali üdvözlet bazilikát, majd a Galileai-tó különleges, bibliai helyszíneit keressük fel, Kapernaumot és Tabghát. A Nyolc Boldogság hegyére látogatunk, majd a Ferences Kápolnához, amely a Hegyi Beszéd helyszíne volt. Megállunk Szent Péter házánál, a régi zsinagógánál és megnézzük az Úr Asztala Kápolnát is. Ezt követően a kenyér és halszaporítás csodájának helyszínét, valamint a híres bizánci mozaikokat nézzük meg.Ezután hajózás a Galileai-tavon, majd megállunk a Jordán-folyónál, egy hivatalos keresztelőhelynél. Programunk végeztével továbbutazunk Betlehembe, vacsora és szállás Betlehemben (3 éj).

Szállás: Diamond Hotel 4* vagy Ambassador City Hotel 4*

4. nap: Jeruzsálem

Reggeli után Jeruzsálembe, az Izraeli Múzeumba látogatunk, ahol megismerhetjük a híres Holt tengeri tekercseket. Ezután Új-Jeruzsálemben a Parlament (Kneszet) épületét és a híres 7 karú menórát, Izrael állam jelképét, a brit képviselőház ajándékát nézzük meg. A programunk végeztével a Mahane Jehuda piacra megyünk, ahol kóstolótúrán fogunk részt venni, majd vásárlásra is nyílik lehetőség. Vacsora a szállodában. 

5. nap: Jeruzsálem

Reggeli után egész napos kirándulás Jeruzsálembe. Napunkat az Olajfák hegyén kezdjük, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az aranyló városra. Lesétálunk a Gecsemáné-kertbe, majd a hegy lábánál Szűz Mária sírját is megtekintjük. Az óváros kapuján belépve a zsidó negyedbe érkezünk, ahol megnézzük a Siratófalat, a Sziklamecsetet és a színes bazárokat. Utunk a via Dolorosán folytatódik, megállunk a keresztút állomásain, majd sétánkat a Golgota hegyén álló Szent Sír templomnál fejezzük be. Innen a jeruzsálemi óváros déli részén található Sion hegyre megyünk, a Nagyboldogasszony bencés apátságot nézzük meg (kívülről) és Dávid király sírját, valamint az Elszenderülés bazilikát. Vacsora a szállodában.

6. nap: Jeruzsálem – Bethlehem

Reggeli után Betlehemben a város legfontosabb építményét, a Születés templomát keressük fel. A hagyomány szerint a templomot a Jézus születési helyének tartott barlang fölé emelték. A templom együttes megtekintése után Ein Karembe látogatunk, amely régen egy hangulatos falucska volt, de mára már Jeruzsálem déli részéhez tartozik. A legenda szerint itt született Keresztelő Szent János. Megnézzük a Szent János templomot, majd visszautazunk Betlehembe, útközben egy borkóstoláson veszünk részt. Vacsora a szállodában.

7. nap: Masada – Holt - tenger

Reggeli után Jerikóba utazunk. Zakeus fájának, valamint az Elizeus forrásának megtekintése után  Masada felé vesszük az irányt, ahol a régi erőd falairól bámulatos kilátás nyílik a Holt-tengerre. Megnézzük a Múzeumot és Heródes palotájának emlékeit, majd leereszkedünk a Holt tengerhez. Útközben látogatás a Qumran barlangoknál, ahol a holt-tengeri tekercseket megtalálták. A Holt-tengernél az időjárás függvényében fürdési-mártózási lehetőség, majd visszautazunk Betlehembe, vacsora a szállodában.

8. nap Betlehem – Tel Aviv – Budapest

Reggeli után szabadidő, majd transzfer a repülőtérre és utazás Budapestre.

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!  

  

 UNESCO Világörökségi helyszínek

 • Masada
 • Tel Aviv
 • Haifa – Bahai kert
 • Kármel-hegy
 • Akko óvárosa

 

További információk

Tervezett menetrend (változhat)

elal_logo_hivatalos.jpg

December 28. Budapest - Tel Avív 10:45  14:55  LY2366 /kb. 3 óra 10 perc

Január 4. Tel Aviv - Budapest 07:05   09:35  LY2365 /kb. 3 óra 30 perc

 

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. 

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2020.12.28. - 2021.01.04.
8 nap / 7 éj
469 000 Ft
Foglalás

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 120.000 Ft),
 • szállást helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
 • félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)
 • a megadott programokat és belépőket a meghirdetett látnivalókhoz
 • a helyszíni közlekedést autóbusszal
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • útlemondási biztosítást 
  1,5%
 • borravalók 
  kb. 60 USD/fő

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás

 • egyágyas felár
  105 000 Ft

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Gyurgyovits Éva
+36 (1) 354 3994
Kovács Andrea
+36 (1) 301 4990
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
 

Ismerje meg Izraelt!

10 nap / 8 éj
2020.12.28. - 01.06.


1.290.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin

bezárás

 

 

 

 

  Hova utazhatunk karantén nélkül? 

 

Kedves Utasaink!

Amennyiben szeretne külföldön pihenni és hátrahagyni a szürke hétköznapokat, mi megmutatjuk hova utazhat korlátok nélkül. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahová teszt és karantén nélkül elutazhatnak, illetve a részletekre kattintva további információkat olvashatnak az egyes országokról.

RÉSZLETEK