Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Izland
ízelítő a csodák szigetéből
 
265 000 Ft
/ fő + repülőjegy
2018.10.04. - 2018.10.08.
 
Utazás:

menetrend szerinti repülőjárattal

Elhelyezés:

helyi közép kategóriás szállodában, superior kétágyas szobákban

Ellátás:

reggeli

Utazás:

menetrend szerinti repülőjárattal

Elhelyezés:

helyi közép kategóriás szállodában, superior kétágyas szobákban

Ellátás:

reggeli

Miért ez az út?

1. Izland, a természetrajongók számára egy igazi különlegesség, a szebbnél szebb vízeséseivel, a vad tengerpartjaival, a gejzíreivel, hőforrásaival. Minden nap egy újabb csodát ad.

2. Az aurora borealis, a sarki fény már szeptember végétől látható, nagyon esélyes, hogy ezen az utazáson láthatunk egyet, melynek élménye is megkoronázhatja az utunkat.

3. Izland sok egyéb különlegessége mellett egy-két kulináris kuriózumot is tartogat. Érdemes megkóstolni az erjesztett cápahúst egy kis vodkával, vagy akár még bálnahúst is kóstolhatunk. 

 

Kis létszámú csoport, max. 25 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Részletes program

1. nap: Budapest – Izland (Keflavik) – Reykjavik

Indulás Budapestről, érkezés Keflavik nemzetközi repülőterére. Transzfer a szálláshelyre, Reykjavikba. a szálláshely elfoglalása után szabad program (fakultatív közös séta a város ikónikus helyeire). Szállás Reykjavikban (4 éj).

Szállás: Hotel Cabin

2. nap: Borgarfjördur nap

Reggeli után indul az egész napos Borgarfjördur programunk. Elsőként a Bálnafjordot (Hvalfjördur) keressük fel, ezt követően Izland egyik fő történelmi emlékét őrző Reykholdot nézzük meg, majd a sziget egyik legszebb, leglátványosabb vízesését a Hraunfossart, a különleges hőforrásairól híres Deildartunguhver felkeresése is napi programunk része lesz. A napi programunkat Borgarnesben a sziklás félszigeten álló hangulatos kisvárosban zárjuk, ahonnan jó idő esetén két gleccser is látható a Snæfellsjökull és az Eiríksjökull. Fakultatív lehetőség fürdés, a helyi fürdőben, ahol szabadtéri és fedett termálvizes medencék is vannak, valamint a Borgarfjörður Museum felkeresése.  A program végeztével utazás vissza Reyjavik-ba. Éjszaka a szálláshelyen.

3. nap: Golden Circle, az Aranykör

Reggeli után Izland leghíresebb, legismertebb látnivalóját, a híres Aranykört (Golden Circle) nézzük meg. Elsőként a világörökségi listán is szereplő Pingvellir nemzeti Parkba megyünk, amely Izland 4 nemzeti parkja közül az egyik. Ez Izland legfontosabb történelmi emlékhelye is egyben, hiszen itt található az izlandi parlament, az Albing. Ez a terület az, ahol látványosan nyomon követhető, ahogy az észak-amerikai és az európai kőzetlemez távolodik egymástól. Következő megállónk, „minden gejzírek névadójánál”  Geysir-nél lesz. Megtekintjük a névadót, amely inkább csak földrengésekután aktív, és a Stokkurt, amely 8-10 percenkét lövelli ki a forró vizet. A napi programunkat a Vita - folyó kanyonjában található, kétlépcsős Gulfoss – vízesés felkeresése zárja.  Az „Arany – vízesés, az egyik legszebb, leglátványosabb vízesése Izlandnak. A program végeztével utazás vissza Reyjavik-ba. Éjszaka a szálláshelyen.

4. nap: Déli - Parti túra

A mai napon a sziget déli partjának látványosságait nézzük meg.  Elsőként a Seljalandfoss-nál állunk meg. Sokak szerint ennél már vízesés, szebb nem lehet. Különlegessége, hogy a lezúduló vízfüggöny mögé is be lehet menni és onnan gyönyörködni az egyedülálló látványban.  Második megállónk a Skóga-folyón található, 15 méter széles, 60 métert zuhanó, Skógafoss vízesés lesz, amely ezzel Izland egyik legnagyobb vízesése.  Folytatjuk utunkat, Izland legdélebbre fekvő települése, Vik felé melynek közelében található a világhírű fekete homokos partszakasz is, mely nem csak a fekete vulkanikus homokról, hanem a különleges bazalt oszlopairól és vulkanikus sziklaformációiról is híres. A programunk végeztével utazás vissza Reykjavikba. Éjszaka a szálláshelyen.

5. nap: Keflavik - Budapest

Reggelit követően még további nevezetességek, érdekes helyek felkeresése Raykjavikban, illetve fakultatív program lehetőség a Blue Lagoon, a „Kék Laguna” felkeresése. A „Kék Laguna”, egy lávaföld közepén található, türkizkék színű meleg vizű tó, amelyhez építettek egy elegáns fürdőt.  Transzfer a repülőtérre, utazás Budapestre, érkezés az esti órákban.

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszín
 • Pingvellir Nemzeti Park

További információk

Minimum létszám 20 fő.

Várható menetrend (változhat):

Október 04. Budapest - Keflavik 06:00 - 08:35 

Október 08. Keflavik - Budapest 19:25 - 01:45 (másnap)

 

 

 

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 4 éjszakai szállást, a Hotel Cabin superior kétágyas szobáiban
 • reggelis ellátást
 • a program szerinti transzfereket, kirándulásokat autóbusszal
 • a magyar nyelvű csoportkísérést Budapestről végig, idegenvezetést
 • a belépőjegyeket a programban feltüntetett látnivalókhoz
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • nemzetközi repülőjegy illetékkel
  kb. 65 000 Ft
 • borravalók
  kb. 5 EUR/fő/nap
 • útlemondási biztosítás
  1,5 %

 

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • egyágyas felár
  78 000 Ft
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Ismerje meg Izlandot!

bezárás

 

 

 

 

  Hova utazhatunk karantén nélkül? 

 

Kedves Utasaink!

Amennyiben szeretne külföldön pihenni és hátrahagyni a szürke hétköznapokat, mi megmutatjuk hova utazhat korlátok nélkül. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahová teszt és karantén nélkül elutazhatnak, illetve a részletekre kattintva további információkat olvashatnak az egyes országokról.

RÉSZLETEK